Evdeki 72 ekran TV yi degistirmek icin ne zamandir böyle bir kampanya bekliyorum ama hic bir firmadan ses cikmiyor. Eskiden cok yaparlardi eski tv yi alip yeni tv vermek türünde kampanyalar, su sira LCD-Plazma furyasi varken neden yapmiyorlar anlamiyorum... Boyle bir kampanyadan haberi olan var mi su siralar?
Bir sorum daha var: evdeki TV 40 kilo ve kocaman, ancak 2 kisinin zorlanarak tasiyacagi bir sey, ben bunu gittididiyora ilan verip satsam nasil kargoyla aliciya gonderirim? Ornegin yurtici kargoyu arasam, boyle buyuk seyleri de alip goturuyorlar mi, mesela taksimden bakirkoye dunyanin parasini mi istiyorlar, bir bilgisi olan var mi?
Bu tür kampanyalar tüketiciyi aldatmak için yapılıyor.Sattıkları Tvnin etiket fiyatına alcakları eski tv nin fiyatını önceden ekliyorlar,sonra sen tv yi verince şu kadar indirim yapıyoruz diyerek,tv yi aslında gerçek fiyatından satmış oluyorlar.Senden aldıkları tv yi 50-100 YTL arası ikinci el alan esnaflara satıyorlar.Zamanında bende bile bile bu tür kampanyalara girmiştim.Yani yeni eşya almak için bahane olsun diye.
Tabi şöyle bir durum da var.
İkinci elde tv satamıyorsun, evinden taşıyıp götüremiyorsun. O zaman evinden gelip eskiyi alıp yerine yenisini getirince güzel oluyor. Bir de eski tv gerçekten eski ve kötü ise o zaman iyi olabiliyor.
Bunların haricinde fiyatların etikete eklenmesi konusuna katılıyorum. Bunu en son ünlü bir mobilya firmasının değiştirme kampanyasında görmüştüm. İki ay evvel 1.000 YTL'ye aldığımız bir koltuğu değiştirmeli ve %30 indirimli olduğunu iddia ettikleri bir kampanyada 1.100 YTL civarında bir rakama satıyorlardı.
Bunların hepsi pazarlama taktikleri. Elindeki tv tribonton, Yamumu zımbırtı marka ise o zaman değiştirme kampanyası bulursan değiştir derim. Ama iyi kötü 4-5 senelik yıpranmamış düzgün bir marka tv ise o zaman bu kampanyaları dikkate alma.
Aslinda elimdeki TV Vestel Flat 72 ekran 2 sene once alinmis bir tv, iyi durumda yani... Ama LCD alirsam bunu elden cikarmam lazim, koyacak yer cunku. Satsam alan kisiye nasil ulastiricam, nasil kargoyla yollarim bilemiyorum. Oyle agir ki yerinden oynakmak bile cok zor...