Şimdi Ara

Eskişehire Taşınmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
11.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar şuanda istanbulda yasiyoruz ama artik göç etmek istiyoruz. Eskişehir hakkinda dusunceleriniz nedir ? Herkes anadolu ucuz diyor harbiden oyle ki ? Mesela etin kilosu ne kadar ? Domatesin kilosu ne kadar ? Tasinilirsa nereye tasinilmali bir aile için ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Eskişehir'de Yaşanılacak En İyi Yerler

Eskişehir, Türkiye'nin en güzel ve yaşanabilir şehirlerinden biridir. İster öğrenci ister çalışan olun, Eskişehir'de keyifli ve huzurlu bir yaşam sürmek için birçok fırsat bulabilirsiniz.

Eskişehir'de Nerede Yaşanır?

Eskişehir'de yaşamak için tercih edebileceğiniz pek çok semt bulunmaktadır. İşte en popüler ve yaşanabilir yerlerden bazıları:

• Tepebaşı: Şehrin merkezi olarak kabul edilen semt, hareketli bir gece hayatına ve çok sayıda kafe ve restorana sahiptir.
    • Odunpazarı: Eskişehir'in tarihi ve kültürel merkezi, restore edilmiş Osmanlı evleri ve tarihi camileriyle ünlüdür.
    • Sivrihisar: Büyükşehir Belediyesi'ne ev sahipliği yapan semt, sakin ve huzurlu bir yaşam sunar.
    • Bağlarbaşı: Porsuk Nehri kıyısında yer alan semt, yemyeşil parkları ve sakin atmosferiyle bilinir.
    • Çamlıca: Şehrin batısında yer alan semt, modern konutları ve alışveriş merkezleriyle dikkat çeker.

Eskişehir'in En Nezih Semtleri

Eskişehir'de yaşanacak en nezih semtler arasında şunlar yer alır:

• Karacabey: Porsuk Nehri'nin kıyısında yer alan lüks konutlarıyla ünlü bir semttir.
    • Gündoğdu: Özel okullara ve üniversitelere yakınlığıyla tercih edilen, modern ve sakin bir semttir.
    • Cumhuriyet: Şehir merkezine yakınlığıyla bilinen semt, geniş caddeleri ve lüks konut projeleriyle dikkat çeker.
    • Üçler: Eskişehirspor'un stadyumuna ev sahipliği yapan semt, merkezi konumu ve gelişen sosyal olanaklarıyla tanınır.
    • Anadolu Üniversitesi: Eskişehir'in en büyük üniversitesi olan Anadolu Üniversitesi'nin çevresinde yer alan semt, öğrenciler için ideal bir yaşam alanıdır.

Eskişehir'e taşınmayı düşünüyorsanız, bu semtler arasından sizin için en uygun olanı seçerek keyifli ve huzurlu bir yaşam sürebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Eskişehir güzeldir, yaz okulu için iki senedir orada bulundum. Öğrenci çoğunluğu, özellikle bağlar semtinde öğrenci baya var gece hareketli. Şehir küçük, bence yaşanılacak şehirlerden biri soğuk korkutmuyorsa eğer, imkan varsa düşünün derim.

Orijinalden alıntı: adrasa

Eskişehir güzeldir, yaz okulu için iki senedir orada bulundum. Öğrenci çoğunluğu, özellikle bağlar semtinde öğrenci baya var gece hareketli. Şehir küçük, bence yaşanılacak şehirlerden biri soğuk korkutmuyorsa eğer, imkan varsa düşünün derim.

Kar varsa daha iyi.

Bir aile hangi semtte yaşamalı sizce ?

Steam: PeerNet

Oo\SKYLINE/oO
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patrick Yıldız

quote:

Eskişehir güzeldir, yaz okulu için iki senedir orada bulundum. Öğrenci çoğunluğu, özellikle bağlar semtinde öğrenci baya var gece hareketli. Şehir küçük, bence yaşanılacak şehirlerden biri soğuk korkutmuyorsa eğer, imkan varsa düşünün derim.

Kar varsa daha iyi.

Eskisehirli bir taksici olarak bu soruya cevabim kesinlikle batikent mah.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Aksi belirtilmedikçe yazdıklarım hayal ürünüdür.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gereksizzz111

quote:

quote:

Kar varsa daha iyi.

Eskisehirli bir taksici olarak bu soruya cevabim kesinlikle batikent mah.

ula batıkent dedin beni yaraladın ankara batıkentte 6 sene yaşadım her işe markete gidişimde göt üstü düşüp yamayı o şekilde kaya kaya inerdim hey gidi günler kışın körüklüye götü sıkıştırırdık yazın beğendiğe yama çıkmaya uğraşırdık vay be

• quote:

quote:

Kar varsa daha iyi.

Vişnelik, Batikent tarafları iyidir.

Tramvaylar neredeyse her yere gidiyor, ulaşım sıkıntınız çok olmaz.

Genel olarak ucuz şehir ama küçük olduğundan bir süre sonra bayabilir. (Gezilecek yer açısından)

Soğuğu serttir dikkat.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Allah Peygamber aşkına gelmeyin. Güzelim kente tüm civar illerden akın akın insan gelmiş anasını bellemişler ortalığın. Eskiden Tek ışıkta geçemediğin kavşak çok nadirken şu anda şehir içinde mesai saati dışında dahi en az 3 ışık bekler olduk. zaman zaman istiklalden beter kalabalık oluyor doktorlarda adalarda. Doğma büyüme eskişehirliyim 5 yıl istanbulda kaldım üniversite sebebiyle şu geçen 5 yılda bile mahvolmuş durumda şehir. Bu kadar insanı kaldıracak kapasitede bir yer değil.

MONSTER® Q61MS-17624 , 19 Kasım 2012 Sipariş, 23 Mart 2013 teslim.
    CPU: Intel® Core™ i7-3610QM ||GPU:NVIDIA GeForce GTX 675MX 2GB GDDR5 256-Bit DirectX 11.1 ||
    RAM: 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz SODIMM Kingston||SSD:128 GB Corsair Force GS SSD || HDD: 750GB Seagate® 3GB/sn 7200RPM 16MB ||
    DISPLAY: 17.3" Full HD (1920x1080) Mat LED Ekran
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kavil

Allah Peygamber aşkına gelmeyin. Güzelim kente tüm civar illerden akın akın insan gelmiş anasını bellemişler ortalığın. Eskiden Tek ışıkta geçemediğin kavşak çok nadirken şu anda şehir içinde mesai saati dışında dahi en az 3 ışık bekler olduk. zaman zaman istiklalden beter kalabalık oluyor doktorlarda adalarda. Doğma büyüme eskişehirliyim 5 yıl istanbulda kaldım üniversite sebebiyle şu geçen 5 yılda bile mahvolmuş durumda şehir. Bu kadar insanı kaldıracak kapasitede bir yer değil.

E sen niye istanbula gelip klabalik ettin beş yıl ? Guzelim istanbuldanda göçler yuzunden göçüyoruz zaten.

• Eğer sahil taraflarında oturuyorsan Eskişehir'in havası pis gelecektir, denizin eksikliğini her açıdan hissedeceksin. Hava değişiminden dolayı geldiğimden beri hastayım. Şehir küçük gelecektir, bi zaman sonra sıkabilir. Toplu taşıma kullanman gerekirse tramvayda milletle akraba oluyorsun, metrobüs hiçbir şey değil onun yanında. Merkezde ev tutmak şart.

Bunlar dışında şehir ucuz, kalabalık değil ve insanlar medeni. Bağlar tarafı oldukça canlı, sabaha kadar açık mekanlar var. Kısaca öğrenci olarak memnunum fakat aile için nasıl bi tecrübe olur bilemem

SONY XPERIA™ Z5 | White
  • Genel olarak güzel bir şehir ama küçük, hele İstanbul'dan geldikten sonra aşırı minik gelecektir ki gerçekten öyle. Ama Porsuk çayı kenarı, caddeleri vs. hareketli ve eğlencelidir.

Yaşam genel olarak pahalı değil. Marketteki et domates fiyatını bilemem ama dışarıda yediğin içtiğin şeyler İstanbul'dan kat kat ucuzdur.

Hareketli bir barlar sokağı vardır.

İstanbul'daki gibi iş imkanları yok tabii ki.

Genç nüfusu çok fazla, dolayısıyla insanları diğer Anadolu kentlerine göre daha medeni. Kent kesinlikle Türkiye'nin diğer bir çok şehrine göre daha özgür.

Çok keskin bir soğuğu var. Kar da nadir yağar. Ne giyersen giy kış üşüyerek geçer.

Tramvay her yere gidiyor ama çok kalabalık. Toplu taşıması genel olarak iyi değil. Keza araç trafiği de çok yoğun hele ki cuma ve haftasonları araç sürmek/park etmek neredeyse imkansız.

Sonuç: Üniversite okumak için olabilecek en iyi şehir ama bir aile olarak sıfırdan düzen kurmak için en iyi seçenek değil.

• Ben Sakarya / Beşköprüyü öneririm, İstanbul'a yakın olması, yüzmek için, kefken ve cebeci halk plajı (mavi bayraklı) 1 saat mesafede olması. Kartepe 45 dakika mesafede, sapanca 10 dakika, Sakarya merkez 10 dakika, D100 karayolu 2 dakika, Çevrende 10-15 dakikalık mesafede köyler var oralardan süt, sebze, meyve, fındık, ceviz tarlaları mevcut buralardan direkt köylüden alışveriş yapma imkanı.

Sakarya üniversitesiyle yanyanasın ama önerdiğim semtte öğrenci yok denecek kadar azdır. Bu ara üniversitenin manzarası on numara ve Tekno kenti var, eğitim kalitesine de iyi diyorlar.

Yine 10 dakika mesafede yamaç paraşütü yapabileceğin yer var, yerli insanları iyi denilebilir, herkes kendi halinde, gittikçe değerlenen bir il, katlı pazar diye bir yer var her gün açık fiyatlar orta halli, birde çarşamba pazarı var devasa büyüklükte yicek ve giyim uygun fiyatlı, hatta ünlü markaların defolu montlarını 4-5 liraya satan pazarcılar bile var (1 esene önceki fiyat).

Trenle İstanbul, Ankara gibi yerlere gidebilirsin, Otogar 5 dakika mesafede, marketlerin halk günleri oluyor genelde çarşamba günü yapıyorlar oldukça ucuz fiyatlara den gelebilirsin, hastanelerin büyük ve temiz, muayene kuyruk sıraları az veya yok gibidir. sakarya nehrine, sapanca gölüne balık tutmak için gidilebilir, yine çevrende gezilecek bir sürü yayla ve tabiat parkları var.

Yetişkinler için macera parkları var bu komando eğitim alanına benziyor. Sapancada Gölkay parkta su kayağı yapabilirsin. Havası çok temizdir. Aklıma gelmeyen bir sürü özelliği var. Kesinlikle değerlendir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackday -- 25 Ekim 2017; 8:55:54 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.