< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Eskiden insanlar daha mı kusursuz ve sağlıklıydi?

-
-
Yani şu anki dönemde erkeklerde testosteron seviyesinin düştüğü belirtiliyor eskiden bu oran daha yüksek yani daha maskülen bir erkek figürü var.Bu durum doğal olarak vücüt larının daha iyi olduğunu gösterir.Sağlıklı olma kısmında evet herhangi bi salgın birçok ölüm getirmiş olsa da yedikleri içtikleri besinler doğaldı ve bu da sağlıklı olmayı yanında getiriyor bana kalırsa.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tıp çok ilerledi. O zaman yaşam beklentisi o kadar uzun değildi ve şu an muzdarip olduğumuz sistemik hastalıklar oluşmadan insanlar türlü sebeplerle ölüyordu. 26 yaşında olduğun kulak iltihabının seni direk öldürdüğünü düşün, 50 yaşında dizinden şikayet edebilir misin?
Metabolik ve hormonal olarak farklı bir durum söz konusu tabi. Erkeklerde östrojen arttığını kandınlarda da androjen dengelerinin bozulduğunu gösteren birçok çalışma mevcut. Havada hormonal dengeyi bozan çok karsinojen var, gerçekten sağlıklı yemek çok pahalı, erişimin varsa gerçekten organik beslenebilirsen sen de o dinçlikte olursun ama modern dünyada zor bu kalitede gıdaya erişmek.
Kısacası kendi yarattığımız refahta boğuluyoruz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
internette gecmise dair fotograflarin hepsi cherrypick.
eski donemlere ait videolardan gercek sonuca daha rahat ulasilir:
https://www.youtube.com/watch?v=FNtUQ0VmLEY
daha kusursuz ya da daha saglıklı degillerdi. hatta ust postta soylendigi gibi gecmiste beklenen yasam suresi daha kisaydi.
ama soyle bir sey var:
turk insani ekonomik sebeplerden dolayi asiri sagliksiz besleniyor.
parasi olan da ayni olmayan da. pahali ve kaliteli diye dusunulen markalar bile artik kanserojen maddeler (kanola/palm yagi, msg, fruktoz surubu gibi) iceren gidalar piyasaya suruyorlar.
paran olsa bile kaliteli urune ulasamiyorsun. ithal urunlere ulasimin yoksa sagliksiz besleniyorsun.
turk insani et, tavuk, yumurta, sut gibi temel protein kaynaklarina da artik ulasamiyor.
orta direk diye tabir ettigimiz insanlarin evine dahi et tavuk zor giriyor, girse dahi kiyma olarak giriyor.
alt gelir grubundaki insanlar artik birakin et tavuk yumurta yemeyi, koftenin tadini ozledikleri icin ikame olarak bayat ekmekten kofte yapiyorlar.
dalga gecmiyorum, ekmekle kofte yapiyorlar.
artık tavugun bile kiymasi cikmis markette gordum sok oldum
yurtdisinda insanlar eskiden nasilsa hala aynilar.
turkiye'de etsiz yemege yemek denmezdi eskiden, simdi evine et sokamiyor insanlar, herkes bir deri bir kemik kalmis.
-
kolay kolay dişlerin cürümediğini kim söylemiş. anadolu her köyde boşuna onlarca kişi kör, topal, dişsiz, bacaksız gibi takma isimler ile cagrılmamış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 13 Ağustos 2023; 18:33:14 > -
Irklara göre değişiyordur belki
https://arkeofili.com/antik-romalilarin-disleri-bizimkilerden-daha-saglikliydi/
https://arkeofili.com/eski-kafataslarinin-cogu-neden-duzgun-dislere-sahip/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeyzenEfendi -- 13 Ağustos 2023; 18:52:26 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
eski insanların dişleri sağlıklı veya temiz değildi, vaktinde sapsarı dişlerle gezerlermiş ingiliz soyluları. antik romalılar fare beyni tozu ile dişlerini fırçalarmış, islamiyet dönemi araplarda ise misvak kullanılırmış.
çevre şartlarından dolayı sağlıklı adamlar. şimdi bilgisayara bir oturuyorsun 12 saat sandalyedesin, adamlar su içmek için bile dağlara taşlara gidip su çıkarıyormuş
-
Telefon, tv, bilgisayar ve okuma orani bu kadar yuksek olmadigindan gözlerinin daha iyi gormesi normal.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eskiden ilaçlar bu kadar yaygın olmadığı için sadece en iyi bağışıklığa sahip kişiler ve geni iyi kişiler hayatta kalıyordu misal grip oldun sen bağışıklığı iyi biriysen hastalığı hafifçe atlatırsın ama kötü biriysen genlerin kötüyse zor geçirirsin öyle ilaç falan yok hastaneye yatma yok o yüzden sadece en iyiler kalıyordu ama şimdi ilaç gibi alternatifler olduğu için geni kötü insanlarda bunları kullanıp hayatta kalıyor bunlarda çoğalıp bu tarz kuşakları oluşturuyor
Ben corona olmuştum ama hafif geçirmiştim başkası entübe edilecek kadar ağır geçirmiştir bu hastane olmasa direkt ölüydü mesela
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X