Şimdi Ara

Eski stereo müzik seti restorasyonu ve ya yeni set hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Evimde uzun yıllardır kullanılmayan eski bir Siemens hi-fi sistemi var. Zamanında pikabından kaset çalarına kadar olan setten şimdi radyolu receiver ve 2 kabin kalmış durumda

    Üniversite sonunda eve döndüğümde müzik dinlemek ve ufak çaplı müzik pratiklerimi yapmak için bir sistem almayı düşünürken aklıma bu eski sistemi kullanmak geldi. Fakat birkaç sıkıntım var onlara burada cevap almayı umut ediyordum.

    1- 5 pin din kablosunu RCA ya da 3.5 mm'ye dönüştürerek stereo ses almayı düşünüyorum, sorun olur mu?
    2- Kabinler muhtemelen sağlamdır fakat amfi bozulduysa ya da gücünü kaybettiyse 300-500 TL düşük vatlı ne amfi alabilirim ?
    3- Amfi iyi kabinler kötü durumdaysa 2-3 sürücülü iki kabin ya da tek kabini kaça mal edebilirim?
    4- Bas gitar çaldığım için 30-40 hz ve üstü frekans aralığını almam gerekiyor, sizce kendim kabin yaparsan kaç cm'lik bir sürücü bunu verebiliyor?

    Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeWe -- 15 Mayıs 2014; 10:26:37 >







  • 1 hiç bir problem olmaz
    2 kolay bir şekilde tamir edebilirsiniz muhtemel eski cihaz olduğu için bulunmyacak entegre vb yoktur.. sestede güç kaybetme pek olmaz.. bozulma olur ya da çıkışlar komple gider .. yatmaktan potlarda huşırt olabilir çözümü gayet basit.
    3 kabin işi göreceli 50 tl başlar ikinci el
    4. kabinden ziyade ikinciel gitar anfisi alarak daha ekonomik çözebilirsiniz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cs875



    1 hiç bir problem olmaz
    2 kolay bir şekilde tamir edebilirsiniz muhtemel eski cihaz olduğu için bulunmyacak entegre vb yoktur.. sestede güç kaybetme pek olmaz.. bozulma olur ya da çıkışlar komple gider .. yatmaktan potlarda huşırt olabilir çözümü gayet basit.
    3 kabin işi göreceli 50 tl başlar ikinci el
    4. kabinden ziyade ikinciel gitar anfisi alarak daha ekonomik çözebilirsiniz..


    Çok teşekkürler. Ben bu arada yeni bir set almaya karar verdim cevap gelmeyince. Denon D-M39DAB ile Audioengine A5+ arasında kaldım. Temel amaç müzik dinlemek, hem PC'den, hem CD hem de dijital kaynaklardan. Öneriniz var mı acaba?
  • Bütçeniz ne kadar ona göre öneri yapılabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeWe D kullanıcısına yanıt
    Setin birşekilde araya gitmesini istemem,,, mesela yeni bir sistem alsanızda bu sistemden modelini bilmesemde iyi durumdaysa stereo olarak çok iyi ses alırsınız. iki adet kolon 2 adet bass hoparlor olarak düşünülürse basslarıda tam tonunda alırsınız.
    Denon sistemde 1 adet analog girişiniz var, 1 adet dijital giriş var... ya pc ya gitar yalnız 1 kaynak girebilirsiniz.
    Eski sistemde ise; tahminim; tape-phono(gitarı pre-ampsız girebilirsiniz++),, belki fazladan bir giriş daha varsa,, hem pc hemde dvd-uydu alıcısı vs,, hemde gitarı bağlayabilirsiniz.
    Diğer sistemde 1*RCA 1*3.5mm giriş var,, 3.5 i girince RCA yı kesmezse, iki ses kaynağı girişiniz var.
    Şimdi geri gelelim Siemense;
    DIN girişinde burada;http://www.electronics2000.co.uk/images/data/DIN2.jpg 1 ve 3 giriş,,, 2şase(eksi) olarak görünmekte.. zaten siz ilgili konumu seçtiğinizde ve sesini bir miktar açıp,, metal bir parça ile dokunursanız hoparlorden, dokunuşunuzla biir miktar zivvvvvzuvvvvv ses gelecektir işte bu uçlar sağ ve sol +,, şase ucunu bulursunuz zaten...
    2 yol var; Lehim falan yapabiliyorsanız,, setin girişlerinehttp://www.depodijital.com/35MM-STEREO-ERKEK-6RCA-DISI-03MT,PR-723.html bu kabloyu alıp kesip RCA giriş,, yada bu kabloyu alıp kesip 3.5mm giriş yapabilirsinizhttp://www.depodijital.com/2RCA-ERKEK-35MM-STEREO-DISI-KABLO-030MT,PR-717.html
    Ses ayarlarında hışırtı varsa (ayar yaparken),, önce içerden tozunu alıp daha sonra kontaktsiprey ilehttp://g1303.hizliresim.com/17/f/l0shr.jpg
    Kolay gelsin,, ben eski set için genel yorum yaptım,,, baktığınız sistemler kaliteli ama benim pek bilgim yok,, benim hine kendi fikrim,, stereo recevier (setten çıkma, phono girilşli ve 2 adet setten çıkma kolon.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cs875

    Bütçeniz ne kadar ona göre öneri yapılabilir

    Bütçem 1300 TL kadar. Fazla bir esneme payım yok.

    @Emin-Fırtına

    Çok teşekkürler cevabınız için. Stereo sistemi çalıştırırsam enstrüman monitörü olarak kullanmayı düşünüyorum. Müzik dinlemek içinse yeni ve modern birşeyler alacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.