Şimdi Ara

Eski Bilgisayarımı Nasıl İyi Hale Getirebilirim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Yaklaşık 15 yıllık toplama bir masaüstü bilgisayarım var. Artık neredeyse hiç kullanmıyorum ancak ara sıra da olsa, internete girmek, film-dizi izlemek gibi basit işlemler için kullanmak istiyorum. 15 yıl içinde birkaç defa modifiye etmeye çalıştım ancak yine de şu anda çok yavaş. Aşağıya donanım özelliklerini bırakıyorum. Bunların haricinde de internete 150 Mbps'lik bir Wi-Fi anten kullanarak giriyorum. Bilgisayardaki yavaşlığın -özellikle web siteleri yüklenirken- sebebi ne olabilir ve en az masraf yapacağım şekilde, hangi parçayı değiştirerek/ekleyerek rahat bir şekilde internette gezinebilirim?

    Eski Bilgisayarımı Nasıl İyi Hale Getirebilirim?



  • Merhabalar

    İşlemcin 2010 yılında piyasaya sürülmüş ve 2010 senesinin en düşük seviyeli işlemcisi, işlemci bu durumda olduğu için ram, anakart, hdd içinde aynısını söyleyebiliriz, ikinci el sağdan soldan işlemci taksan bile anakart desteklemeyecektir, ram iniz ddr2 olmalı ddr5 ramler birkaç aya piyasaya sürülecek yani demek istediğim bilgisayarınızın kurtarılacak, upgrade edilecek bir tarafı kalmamış bu bilgisayara yatıracağınız her kuruş zararınıza olacaktır, şimdiden yeni pc almaya bakın önerim 2021 senesi içinde pc toplamanız/almanız olacaktır, şimdiden para biriktirmeye başlayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan1x -- 25 Temmuz 2020; 19:43:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lefter62 -- 23 Mayıs 2021; 16:46:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Volkan1x V kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim
  • lefter62 kullanıcısına yanıt
    Cevap için çok teşekkür ederim. Devamlı kullandığım, gayet iyi bir laptop bilgisayarım var; o yüzden yeni bir bilgisayar ihtiyacım yok şu anda. Bahsettiğim masaüstü bilgisayar da, odada kurulu bir şekilde duruyordu; dün başka bir odaya taşıdım. "Taşımışken arada kullanayım bari şunu" diye düşündüm ama ömrünü tamamlamış galiba artık. O halde hiçbir masraf yapmadan, ömrünün son zamanlarını huzur içinde geçirmesine izin vereyim emektarın.
  • tardy T kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lefter62 -- 23 Mayıs 2021; 16:46:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PES!!!!
    adama verdiginiz bilgilere bakin. adami ddr2 den bahseden olmuş teknoloji ölmüş diyen olmuş ama olumlu 1 tane yardım olmamış. adamin işlemcisi i serisi yani ddr3 ram e sahip. ikinci elden ram bulunabilir. 1156 soket bir işlemci i5 540 yani o kadarda ölü değil milletin 775 soket anakart hala kullandığını ve intelin her soket degiştirişte sankı %100 performans artışı aldığı varmış gibi gömmüşsünüzde gömmüşsünüz. sizin bilgisizliginizi kim gömsün. sabir sadece sabir.

    konu sahibi arkadaşım. 1 tane ucuz ssd 120gb sadece windows kurup film falan izleyeceksen bir tane de ddr3 1333mhz 4gb ram senin dedigin işler için gayet yeterli olacaktir.
  • Aynen,ben mesela core 2 duo 6700 işlemcili ddr2 ramli yatay kasa hp kasa kullanıyorum ve o kadar memnunum ki anlatamam.Sonuçta oyun oynayan birisi değilim.Modem bağlantım kablolu,bu arkadaşın da kesinlikle kablolu bağlantı kullanması lazım.Bir de
    böyle
    https://drive.google.com/drive/u/0/mobile/folders/1D3FWvGujHKKsoPecxdGYcsZ4aQwZThPP/1De6DEIyeXN9O5jtSA7yh7RkXjTnEwvwD?usp=sharing&sort=13&direction=a
    bir windows 10 temiz kurulum yaparsa oldukça memnun kalacağına eminim arkadaşın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recebim59 -- 27 Temmuz 2020; 19:33:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temiz bir Windows kurulumu ile internetteki her işinizi görebilirsiniz.
    Hatta 200tl ye bir ssd alıp onun üstüne Windows kurarsanız can suyu vermiş olursunuz pcye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.