Şimdi Ara

antalya bu hale nasıl geldi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • son 1 senedır ıstanbulda yasıyorum. geçen gun antalyaya geldım tatıl ıcın. barınma bedavaya gelecektı cunku ablamın evı var onun yanında kaldım 3 gun. dışarıyı çıkıp gezmek istiyordum ama herşey ekstrem pahalı. sanki burada başka bi medeniyet ve para birimi var. öncelıkle TL ile iş yapan yok dovizle çalışıyor her yer. TL ile satılan yerlerde ise bi tane sıfır eklenmiş herşeye. 3 harfli marketleri bile pahalı. ben tuzlada sahilde 10 liraya çay içiyorum burda 100 liradan aşağı çay satan yok. dondurmanın topu en dandik yerde 75 den baslıyor. istanbul bile antalyadan daha ucuz ve yasanabılır durumda. antalya cok berbat bı yer olmus.

ayrıyeten ınsanları da çok egoist, resmen allah gibi takılıyorlar. acayip kibirli ve havalılar. araba sürenler sanki maybach kullanıyor gibi tavırdalar. yayalara bok gözüyle bakıyolar. yürüyenler ise dünyayı biz yarattık sen hayırdır la burda gibi tavır takınıyolar. en son antlaya ya 2020 yılında gelmiştim şuana göre çok daha güzel ucuz ve yaşanabilir bi semtti ama sımdı resmen kibirtalya olmuş. herşey çok pahalı ve havalı.

ikinci el malzemeler bile pahalı. arabalar bile pahalı. suzuki maruti'ye adam350 istiyor.

antlaya ya taşınma fıkrım vardı ama vazgeçtım. antalya yaşanabılır bı yer olmaktan cok cıkmıs herşey para ve ego olmuş.

• istilaya uğradı çünkü

ara mahalleler bile hep trafik ben 2018de ilk geldiğimde 0 trafikti şehir

trafik dert degıl sımdı var sonra yok onlar basıt gunluk sorunlar. burda daha onemlı sorun soygun gıbı bır sehre donmesı. herşey acayıp pahalı olması gerektıgınden pahalı. 2 gün once 2 çay içip 1 er tane poğaca yedık ve 700 TL hesap geldı bu soygundur. dunyanın hıcbıyerınde 700 TL ye ıkı cay 1 pogaca vermezler. ıstanbulda 700 lıraya tek basına ya da 2 kısı cok guzel bı aksam yemegı yersın. luks olmaz ama tatmın eder.

İstanbul ucuzmus cidden biz kazik yemeye alistik

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

sen hangi şehirdesin hocam? istanbulun özellikle tuzla pendık tarafları cok cok uygun. bostancı kadıkoy tarafları bıraz daha pahalı ama yeme içme imkanın gene var çünlkü antalya gibi pahalı değil.

aslında bıkılacak bi şehir değil. çünkü manzarası ortamı havası yeşilliği çok bol ve güzel bi şehir. miami gibi memleket. hangi ilçedesin? muratpaşa mı? ben muratpaşa genelınden konustum.

Daha Fazla Göster
  • Eğer bütçeni zorlayan bir yer ise miami bile olsa keyfi olmaz

Tersi bazen doğrudur mesela çok kötü yerde çok imkanın vardır keyfin olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hoşgeldin hocam konuda aranan kişiydin 🤭🤭🤭

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

yemek mesela, geçen hafta sonu Maltepe sahile indim bisikletle. canım pilav çekti. Google haritadan en yakındaki pilavcıya gittim. tavuklu pilav ile kapalı büyük ayran 130 TL. mis gibi beğendim.

ama mesela Maltepe'de fahiş fiyattan simit satan yer de var. sorsan "ben tarihi meşhur simitçiyim" diyo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

20 sene önce ben İzmir'de yaşadığımız küçük ilçeden İstanbul'a geldiğimde kira olarak İstanbul çok pahalıydı. sonraki yıllarda her yere üniversite açıldı. küçük ilçelere meslek yüksek okulları açıldı. tüm Anadolu'da ev sahipleri öğrenci ile tanıştı ve kiralar her yerde çıldırdı. şuanda İstanbul ile İzmir'deki küçük ilçenin birbirinden farkı kalmadı kira olarak.

restoran kazıkçılığı olayı da şöyle: her ilin turistik kısmında restoranlar cafeler kazıkçı.

İzmir'de tostçu: "taa Arjantin'den geliyolar benim tostumu yemeye" diyo. lan senin beş para etmez ekmek arası sucuğunu yemeye bırak Arjantin'i, 25 Km ilerideki Menemen'den bile kimse gelmez.

Antalya'nın tüm pisliği Muratpaşa Belediyesi'ne bağlı semtlerde toplanmış. 100. Yıl, travesti dolu; Deniz Mahallesi, hırt spotçu dolu, Zeytinköy, eroinman dolu, Memurevleri, Üçgen gibi yerler, bunak dolu. Muratpaşa'da Saysam birkaç tane düzgün yer ancak sayabilirim ama internette sürekli Muratpaşa övüyorlar.

Ben mesela Zümrütova'dayım ama burada evler, yani düzgün bir ev, 7 milyondan başlıyor. Çoğunun gücü yetmez. Bu kısım tamamen ayrı bir mevzu yani. Muratpaşa'da olduğu için değil, elit mahalleler olduğu için öne çıkıyor.

Yani siz Muratpaşa dediğiniz zaman bunun içine o saydığım alt sınıf mahalleler de giriyor haliyle. Yani Muratpaşa ama yine de muhtemelen çöplükte oturacaklar. Muratpaşa değil ilgili düzgün mahalleler olarak tavsiye verilmeli mesela Lara Vatan şubesinin oralar, ne bileyim Barınaklar, Sirinyalı, TerraCity civarı falan ama tavsiye verseniz de çoğunun parası yetmez elbette. Özetle ortalama bir bütçeyle burada ancak çöplükte oturulur ne yazık ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 13 Mayıs 2025; 17:13:52 >

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Kepez nası l

Ya, Kepez'de hırt ve malum partili nüfus daha ağırlıklı olarak var elbette ve denize uzak fakat Fener'de, Lara'da falan oturamayan birinin, bence Muratpaşa diye diretmesinde bir gereklilik yok. Çünkü Kepez, bazı yönlerden alt sınıf Muratpaşa mahallelerine göre daha iyi çünkü travesti, keş, Zeytinköylü çingen, eroinman problemi falan yok. Biraz köylü, biraz malum partili, biraz hırt ama bence abartı seviyede pislik değil oradan çok daha pislik Muratpaşa mahalleleri var. Kepezle ilgili mevzu, Varsak ve Kuzeyyaka gibi çok uç yerlerini saymazsak, biraz siyasi nefretten kaynaklanıyor gibi sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 13 Mayıs 2025; 17:42:17 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.