Şimdi Ara

Eski Atari ile ne yapılabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
8.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkezin hertürlü fikirlerini merak ediyorum. Elimde eski bir atari var. Çalışır durumda ama artık işime yaramıyor ve evde fazladan yer kaplıyor. Çalışıyor olduğu için atmak istemedim acaba parçalarıyla ne yapılabilir. Elimde sadece atari yok. Eski klavye, mouse, haddisk, disket sürücüsü..... yani epey eski parça var onlarla ne yapabilirim? Fikirlerinizi bekliyorum

• harddisk ile disket sürücülerinde step motor oldugunu biliyorum işe yarar yani
  • Dur dur yoksa amiga 500 mü bu?! Bana gönder ben ona iyi bakarım Ama fazla param yok valla.
  • Yok ucuz atarilerden gamestar diye bir markanın klavyeli felan içini açtım içinde 2 tane siyah nokta şeklinde entegre var. Buton bikaç kondansatör bide joystiklerin takılması için 2 tane soket okadar

quote:

harddisk ile disket sürücülerinde step motor oldugunu biliyorum işe yarar yani

İçlerinden çıkan motorlardan 3 tane kablo çıkıyor ve nasıl kontrol edildiklerini internette bulamadım normal step motor gibi kontrol edilemiyorlar Bilen varsa nasıl kontrol edildiğini çok makbule
    geçer en az 6-7 tane var elimde ama hiçbir işe yaramıyorlar

• Hmm tamam ya disket sürücü filan diyince sazan gibi atladım bu a500 diye O elindeki 3 kablolu motorlar çok büyük ihtimalle servo motordur. Mili çevir içinde bir sürü mekanik dişli var gibi yüksek bir torka sahip mi? Bir de hepsi mi bilmiyorum, bildiğime göre bunlar sadece tek tur atabiliyorlar, potansiyometre gibi yani. Eğer öyleyse çok şanslısın bunlar servo motor. Nerden söktün bunları?
  • Bu motorları eski harddisklerden söktüm. Güçlü olduklarını zannetmiyorum servo motor değiller ona eminim. Servo olmadıkları için tur sınırlarıda yok ama devirleri gerçekten çok yüksek. Eğer nasıl çalıştırıldıklarını bulabilirsem helikopter projemde kullanmayı planlıyorum.
  • Bunlara sensörsüz fırçasız DC motor deniliyormuş. (sensorless brushless dc motor) Şu sayfayı incele:

http://www.picbasic.co.uk/forum/showthread.php?t=3058
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Atariyi atma.Müzelik bunlar. zengin olabilirsin.
    Bende ZX 81 var.Belki bir müze alır.Zengin olacağım günü bekliyorum
    http://oldcomputers.net/zx81.html
  • joyistikleri kullana bilirsin motor kumanda etmek için çok güzel olur. eski atariylede süper maryo oynannir çok güzel :)
  • adam senin eski atariyi kapiyi açik tutusun diye kullaniyo çok işlevli olmuş :d sende öyle bişiy yapa bilirsin ...
  • adama bak ya cihazı kapı önüne komuş yuhh bu bir hakarettir ultimatom çekelim zuhahahaaaa
    quote:

Orjinalden alıntı: eloko

Atariyi atma.Müzelik bunlar. zengin olabilirsin.
    Bende ZX 81 var.Belki bir müze alır.Zengin olacağım günü bekliyorum
    http://oldcomputers.net/zx81.html

• Hazır konu bulmuşken sorayım ben de. Geçen gün bozuk olan 10 GB'lık Maxtor harddiski parçaladım.
    İçinden bir mıknatıs çıktı. Bayağı güçlü geldi bana. Neodmiyum mıknatıs olabilir mi bu acaba?

Mıknatısın şekli böyle;

Gücünü anlatabilmek için çevremdeki metal eşyaları topladım. Bir çekiç, bir kargaburnu, bir yankeski ve bir penseyi rahatlıkla taşıyor. Hatta fotoğrafı çekerken zorlandım biraz.

Eğer neodmiyum mıktatıs ise sallamayla çalışan pilsiz el feneri işine girişeceğim.

• way anasını sayınseyirciler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BİLÂL85 -- 8 Ağustos 2008; 2:56:35 >
  • Neodyummu bilmiyorum ama çok güçlüler bende zaten harddiskleri o mıknatısları için toplamıştım. En azından yarısını mıknatısını söküp söküp attım harddisklerin. Bunlar elimde kalanlar belki işe yararlar diye düşündüm ama motorlarını bir türlü çalıştıramadım
  • bir yerde gözüme çarpmıştı samet kardeş bir flopiyle adamlar robot yapmışlardı ama nerede gördügümü hatırlayamıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: 241
    Eğer neodmiyum mıktatıs ise sallamayla çalışan pilsiz el feneri işine girişeceğim.

Evet %99 neodymium mıknatıs. Süper mıknatıslar Bende ders için neodymium mıknatıslarla su içinde girdap oluşturmuştum. Çok güçlüler
  • quote:

Orjinalden alıntı: yxsdf

quote:

Evet %99 neodymium mıknatıs. Süper mıknatıslar Bende ders için neodymium mıknatıslarla su içinde girdap oluşturmuştum. Çok güçlüler

Teşekkürler. Uzun bir tel bulunca hemen deneyeceğim.
    Su içinde girdap nasıl oluşturuyorsunuz acaba?

• quote:

Orjinalden alıntı: yxsdf

quote:

Nasıl yaptın acaba anlatır mısın?Bide bu mıknatısları nereden bulurum...

• quote:

Teşekkürler. Uzun bir tel bulunca hemen deneyeceğim.
    Su içinde girdap nasıl oluşturuyorsunuz acaba?

http://www.evilmadscientist.com/article.php/SimpleMHD

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.