Şimdi Ara

Eski Atari ile ne yapılabilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
8.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: yxsdf

quote:

Orjinalden alıntı: 241
    Teşekkürler. Uzun bir tel bulunca hemen deneyeceğim.
    Su içinde girdap nasıl oluşturuyorsunuz acaba?

http://www.evilmadscientist.com/article.php/SimpleMHD

Hocam o içine atııkları şey ne benim inglilizce pek iyi değil anlatırmısınız biraz evde denemek istiyorum. Anladığım kadarıyla içinde suyun içine tuzu atıyolar galiba bardağınb altındada mıknatıs var

• quote:

Orjinalden alıntı: samed2005

quote:

Orjinalden alıntı: yxsdf

quote:

Orjinalden alıntı: 241
    Teşekkürler. Uzun bir tel bulunca hemen deneyeceğim.
    Su içinde girdap nasıl oluşturuyorsunuz acaba?

http://www.evilmadscientist.com/article.php/SimpleMHD

Hocam o içine atııkları şey ne benim inglilizce pek iyi değil anlatırmısınız biraz evde denemek istiyorum. Anladığım kadarıyla içinde suyun içine tuzu atıyolar galiba bardağınb altındada mıknatıs var

Sanırım öyle.Mıknatısı bardağın altına koymuşlar.Benim anlamadığım tuz ve biberle nası kahve rengine ulaştı?

• tuz iletkenligi artirmak için kara biberde suynu döndügünü daha rahat görmek için heralde.
  • atarinin çıkış katı ile basit bir uhf verici yapabilirsin mesela
  • quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

atarinin çıkış katı ile basit bir uhf verici yapabilirsin mesela

bende de eski atariler mevcut. bu radyo dalgalarına da meraklıyım biraz :)

acaba nasıl yapabiliriz evde böyle bir şeyi. çıkış katı derken o nasıl oluyor?

bir de hatırlıyorum biz evde atari oynarken komşunun evindeki tv de de bizim oyun gözüküyordu görüntü azıcık kötü olsa da

bahsettiğiniz böyle birşey mi
  • quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247
    atarinin çıkış katı ile basit bir uhf verici yapabilirsin mesela

Bu olayı bende bir yerde okumuştum. Aslında öyle birşey yapabilirsek çok güzel olur. Bende de iki üç tane atari atılı bi kenarda.

Tuz iletkenliği arrtırmak için, karabiberde suyun döndüğünü görmek için atılıyor içine. Gerçekten suyun rengi yeşil oluyor bir süre sonra. Çok ilginç. Kullandığınız güç kaynağı ne kadar iyi olursa o kadar hızlı dönüyor su. Ben pil yerine okuldaki güç kaynaklarını kullanmıştım. 15V'da 3A çekmişti Baya büyük bir girdap oluşmuştu suda.

• atarilerin içi 3 kısımdan oluşur birinci kısım kontollerin yani gemapad yada joysticlerin girdiği kısım.ikinci kısım ise işlemcinin bulundu ve kaset takılan bölüm üçüncü kısım ise video ve besleme girişinin olduğu kat.

yapacağınız işlem şu

son katı besleme ve çıkış katını sökeceksiniz buraya büyük ihtimal 4 kablo girer bunlardan ikisi +5volt ve gnd dir diğer ikisi yanılmıyorsam video sinyali ve ses sinyali olabilir yada sadece video sinyalidir tek başına bu katın çıkışdaki tos girişlerden rf çıkışına küçük bir anten takın.besleme olarak yine atarinin adaptörünü aynı yere bağlayın.4 kablo giren yerden uygun girişi bularak orayada video sinyali verirseniz düşük güçtede olsa bir vericiniz olur

aynı işlemi tv modülatörlerlede tyapabilirsiniz

• quote:

Orjinalden alıntı: Crime

bu floppy robotun yaımınıa bende merak sardım anlamsmda elektronşkten daha önce benzer upralılarım olmuştu... bunu detaylı gösterbilecek biri varsa çok sevinirim...burda detaylı anlatmmaış...teşekkrüler...

http://www.flickr.com/photos/oskay/show/with/2121740217/
    bir de bu neyin nesidir? anlayamaım hem fırçayla olanı hemde ledle olanı gidip bu malzemeleri alırken her iki si içinde ne deyip alıcaz??bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevnirim...
    kusura bakma konuyu işgal ediyorum ama ... başka konu açmıpta kirlilik yapamayalım diye...:)

Fırçalı olanın üzerinde titreşim motoru var eski titreşimli telefonların içinden çıkıyor elinde eski tel varsa onu kullanabilirsin. Ledli olanda kaşı yüzeye devreyi yaklaştırdıkça ledin parlaklığı artıyo. İkinci devrede hatırladığım kadarıyla 1k direnç, fototransistör transistör ve led var okadar

• Peki joystikleri bilgisayara bağlayabilirmiyiz. PS joystiklerinin bağlandığını görmüştüm acaba atari joystiği ilede yapılabilirmi?

Edit: Devrik cümle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsz -- 9 Ağustos 2008; 12:45:04 >
  • quote:

esas yapmak istediğim şu floppy robot a kafam takıldı ve bilimveteknik derg,isinin sitesindeki ışık takip eden robot.. onun gibi ama daha basit bişi yapmak istyorum daha düşük maliyette vede robot yapma ve prglama ile gili nasıl eğitim alabilrim nerden bulabilrim detaylı anlatımlar videolu görsel eğitimler vs??...teşekkrüler. herkeze iyi çalışmalar

Robot yapmak kolay nasıl bir robot yapmak istiyosun onu düşünüp bul. Sonra bunu yapmak için işlemci gerekirmi yoksa işlemciye gerek duyulmadan bir devreylede yapabilirmiyim bunu düşün. Devre gibi konularda yardımcı olmaya çalışırım sen fikri bul gerisi kolay yani

quote:

teşekkür ederim verdiğin bilgiler için dostum ama bu tam olarak ne işe yarıyor fırçanın titreşmesi ve led parlaklığının artması???gerçekten önemli olan işe yarar şeyler yapmak lazım ama yinede deneyeceğim yapmayı...basit görünüyor...

Maksat eğlence olsun boş zamanlar dolsun

• Bir ara titreşimli fırçalar satılıyordu onun gibi bir şey yapmış. Dişlerinizi fırçalıyorsanız ihtiyaç doğrultusunda yapılabilir.

Diğer ledli devre ile de park sensörü yapılabilir.
  • Beyler konu saptı Benim atari konusunda fikirleri olan herkes birşeyler söylesin hertürlü fikre açığım.

@sezer kardeş ben uhf sinyalleri üreten kısma nasıl görüntü sinyalleri göndercem.
  • yaptığımız vericiyi nerelerde ne amaçla kullanabiliriz yani diyelim verici yaptık sonra??

bir de menzil olacaktır tabii ki menzili ne kadar olur ki?
  • menzili tabiki kısa olacaktır ev içinde ancak güçlendirmek sizin elinizde ama oda zor iş
  • Yani bu şöyle bir işe yarayabilir mi

Bilgisayardaki görüntüyü kablosuz olarak uhf ile tv ye aktarmak

yoksa fantazi mi yaptım
  • bilgisayarında svideo muydu composite miydi neydi karıştırdım çıkışı varsa neden olmasın
  • Sezer peki biz bu verici katına verileri nasıl göndericez hangi protokol kullanılıyor burada
  • bende de var bitane. boş boş duruyo.
  • arkadaşlar bu atari kasetlerini nasıl programlaya biliriz yada değişik şekillerde kullana biliriz.
  • evet ya bende atari var bozuk. ve yanında 25 tane kaset var bu kassetlerle ne yapılır???
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.