Şimdi Ara

EŞİTSİZLİKLERDE ANLAMADIĞIM NOKTA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Behzat hoca paydadaki sıfırı tabloya bir alıyor bir almıyor.Küçükeşit/büyükeşit falan olunca mı alıyoruz anlayamadım açıklayabilirseniz sevinirim.Tabanda x varsa sıfır verince tanımsız yapıyor ama yine de alıyor bazen kafamı karıştırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LELEB -- 6 Ocak 2021; 11:50:36 >

• tabloya yazıyorsun sanki kökmüş gibi ama payda 0 olamayacıgından çözüm kümesinde dahil edemessin

• Paydamız x-2 olsun.

x=2 değeri hiçbir şekilde alınmaz çünkü paydayı sıfır yapan değerleri istemiyoruz.

Eşitsizlikler - 1 - Matematik Sorusu

şuraya bak paydalı kısma anlarsın diye düşünüyorum

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    generation z kullanıcısına yanıt

Tabloya kök olarak yazmıyor muyuz? Behzat hoca kök olarak yazıyor ama kapalı aralık yapıyor tanımsız yapan yerleri.Benim sorduğum soru küçükeşit/büyükeşit veya <> olunca her türlü alacak mıyız tabloya paydayı sıfır yapan bir değeri.

@generation z

• Hocam,
    Eşitsizlik sorularında bizim amacımız işaret incelemek. O çizdiğimiz tablo da aslında sayı doğrusu. Eşitsizliğin payındaki ve paydasındaki ifadeler eşitsizliğin işaretini etkiler. O adam sana soruda şunu soruyor:
    "Bu ifadenin grafiği hangi aralıklarda negatiftir/pozitiftir?"

Eşitsizliğin paydasındaki kökler ifadenin işaretini etkiler. O yüzden ne olursa olsun paydadaki kökleri de tabloya yazarız. Ama payda sıfır olursa tanımsız olacağı için o değerleri dahil etmeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F340A741E -- 6 Ocak 2021; 14:2:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen bunu demek istemiştim ama anlatamadım galiba şöyle basit düşün paydayı 0 yapıyorsa o değer onu kök olarak tabloya yaz çift katlı veya tek katlı ise ona göre işaret değişimini de incelersin ama çözüm kümesinde dahil edemessin çünkü payda 0 olursa tanımsız olur ama çözüm kümesinin işaretlerini etkiliyor o yüzden tabloya yerleştiriyoruz

• generation z kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim açıklayıcı oldu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.