Şimdi Ara

Saat Yönü Neden Negatif (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
12.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Trigonometri tekrarı yapıyorum saat yönü negatif, saat yönünün tersi pozitif kabul edilmiş. Unutmamak için hafıza kodlaması yapmaya çalıştım bir şey bulamadım. Bunun mantığını kavratacak ya da akılda kalıcı bir kodlama uyduracak arkadaşımız varsa düşüncesini paylaşırsa memnun olurum.

Edit: Aklıma bir şeyler geldi trigonometriden hatırlıyoruz mesela 160 derecelik birim çemberde açı dediyse biz (1,0) noktasından başlayarak işte 0,1 noktasına oradan -1,0 noktasına oradan 0,-1 noktasına oradan da tekrar 1,0 noktasına getiriyoruz. Yani açı saat yönünün tersine gittikçe artıyor. E artıyorsa poztiftir azalıyorsa negatiftir. Saat yönü bu durumda negatiftir. Bu akılda tutmak için taktikti. Bu durumun sebebi ise şudur:
    www.msxlabs.org
    Saatin dönüş yönü neden negatif yön olarak bilinir?
    https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/400185-saatin-donus-yonu-neden-negatif-yon-olarak-bilinir.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamitsevergebey -- 29 Ekim 2017; 10:36:26 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Saat Yönü Neden Negatif Olarak Görülür?

Saat yönü, matematik ve fizikte yaygın olarak kullanılan bir yön belirtme sistemidir. Ancak, bazı kültürlerde saat yönü negatif bir çağrışım taşırken, saat yönünün tersi pozitif olarak değerlendirilir.

Bu algı, gezegenimizin saat yönünün tersine dönmesinden kaynaklanıyor olabilir. Bu hareket, büyüme, ilerleme ve olumlu değişim ile ilişkilendirilir. Buna karşılık, saat yönü Dünya'nın hareketine aykırıdır ve bu nedenle durgunluk, gerileme ve olumsuzluk ile ilişkilendirilmiştir.

Ayrıca, bazı kültürlerde saat yönü kötü ruhları ve talihsizliği temsil eder. Bu inanış, saat yönünün tersine dönen şeylerin genellikle olumlu sonuçlar doğurduğu fikrinden kaynaklanmış olabilir. Örneğin, düğmeleri saat yönünün tersine çevirmek şansı artırdığına inanılır.

Bu inanışlar zamanla yerleşmiş ve saat yönünü olumsuz bir yön olarak görme eğilimine yol açmıştır. Bununla birlikte, saat yönünün mutlaka olumsuz olması gerektiği konusunda evrensel bir görüş yoktur. Bazı kültürlerde, bu yön nötr olarak kabul edilir veya hatta pozitif çağrışımlara sahip olabilir.

Sonuç olarak, saat yönünün negatif olarak görülmesinin nedeni, gezegenimizin hareketine aykırı olması ve bazı kültürlerde kötü ruhlarla ilişkilendirilmesidir. Ancak, bu yönün olumlu ya da olumsuz olarak algılanması kültürel farklılıklara bağlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Venüs hariç tüm gezegenler, elektronlar vs saat yönünün tersine döner. Buna bağlı olarak da güneş saati bu yönün tersinde oluşur. bu yüzden + olan yön saat yönünün tersidir.
  • Koordinat duzlemini dusun.1.bolgeden 4.bolgeye giden ,yani açınin artis(Artma yani +) yönü saatin tersi yonunde oluyor.Boyle akilda kalabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • baband kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam o aklıma geldi tam upladım sizin bildiriminizi gördüm, teşekkürler :) Ayrıca @baband hocam size de teşekkürler.
  • Çünkü zaman aleyhimize işliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. Bisturi kullanıcısına yanıt
    Konu popi olursa konunun en çok beğeni alan yorumu ödülününüz şimdiden hayırlı olsun. Çatal bıcak seti ister misiniz?
  • hamitsevergebey kullanıcısına yanıt
    Saolun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.