Şimdi Ara

Eşit Ağırlıktaki güzel meslekler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hukuk
    Siyasal İlişkiler
    Falan Filan

boşunamı bütün bölümler saydan?işletme iktisatı bakkallar bile bitiriyo...
  • up

Orjinalden alıntı: cirkin06

bende gecebilirim ea sözel yada dile ama kaladabilir durum cok karısık fizik kimya hiç yapamıyorum kafayı yiyecem

hadi onları yapamıyoz. onlara yapacaz die çalışmaktan matematiğe zaman ayıramıyom.

Orjinalden alıntı: Lee-Enfield

benim gözdem reklamcılık

ea da reklamcılık mı var

oo süper o zmn. ben siyasal bilgiler istiyorum veya hukuk fln. ama reklamcılıkda varsa ea da süperdir
  • Benim Fen-1 ve Fen-2 netleri baya iyi olmasına rağmen 210-220 civarında sürtüyorum. (Lise 3 - Sayısal) Okuldan gelecek puan maksimum 80 bizde, bana şöyle 75 gibi bir puan gelir. 220 + 75 = 295 ==> Al sana Sütçü İmam. Neyse, Allah'tan ara sınıf, seneye ÖSS hazırlıkta böyle olmaz umarım.

1. bölüm Türkçe'de çok emin olduğum gramer sorularında hata yapıp duruyorum. Eylemsiler gibi konularda. Bir de Sosyal-1 çözmüyorum. Geometri netlerim pek iç açıcı değil. Mat-1 ve Mat-2'de ise sürekli işlem hatalarından bazı sorular gidiyor.

• eşit ağırlığa düşünüyosan önce en iyi üniversiteleri hedeflemen gerek sayısalda böyle bi durum yok örneğin tıp okudun hangi üniversite olursa olsun iş bulabilme imkanın çok fazla
    ea da bi çok bölüm var ama en idealleri hukuk, siyasal bilgiler, uluslarası ilişkiler gibi bölümler bunlarda iş imkanını geniş tutabilmek için en iyi üniversitelerden birinde olman ve kendini çok iyi geliştirmen lazım
    tercih yaparken çok araştırmıştım mezun olanların bi çoğu ne yazık ki kendi mesleğiyle alakalı yerlerde çalışamıyor
  • Hukuk diyorum... Hukuk olmazsa Kamu yönetimi yada iktisat... ama en iyisi hukuk söliyim sana... iş alanı çok geniş... her bi halt olabiliyosun.. Hukuk okuyorum diyince insanlar şaşırıyo.. ben de hukuk okumak isterdim falan diyolar.. değerini ve önemini okuyunca daha iyi anlıyosun ...

*ama arkadaşların dediği gibi iyi bi üni.yi de tutturman lazım... çakma bi üni.den hukuk mezunu olacağına kaliteli bi üni.den kamu yön. mezunu ol yada... yada sıradan bi üni.de hukuk okusan bile çalışıp okuyup kendini geliştirmelisin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 20 Mart 2008; 19:10:31 >

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

Benim Fen-1 ve Fen-2 netleri baya iyi olmasına rağmen 210-220 civarında sürtüyorum. (Lise 3 - Sayısal) Okuldan gelecek puan maksimum 80 bizde, bana şöyle 75 gibi bir puan gelir. 220 + 75 = 295 ==> Al sana Sütçü İmam. Neyse, Allah'tan ara sınıf, seneye ÖSS hazırlıkta böyle olmaz umarım.

1. bölüm Türkçe'de çok emin olduğum gramer sorularında hata yapıp duruyorum. Eylemsiler gibi konularda. Bir de Sosyal-1 çözmüyorum. Geometri netlerim pek iç açıcı değil. Mat-1 ve Mat-2'de ise sürekli işlem hatalarından bazı sorular gidiyor.

Bende Türkçede sürünüyorum konuya çok hakim olmama rağmen .. Ablamın baskısından dolayı dünya klasiklerine başlıyacağım kitap okumuyorsan öneririm .
    "Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol..."
    Mustafa Kemal ATATÜRK

• up!
    lise 1 im ve su anda ea ya geçicem gibi gözüküyo ama bn sayısal istiyorum!!
    reklamcılık ea damı
  • Ben Çankaya Üni.de Hukuk okuyorum. 5. senem... üni. çok tanınmış ve başarılı bi üni. değil ama bize Ankara Hukuktan geliyo hocalar... şuan hoca kadrosu baya iyi... Ali Bozer, Medeni Hukuk kitabı yazarı Bilge öztan hocam ve Ticaret Hukuku hocamız Fırat Öztan ... İdare Hukuku ve İdari Yargı Hukuku derslerinin uzattıran ve baraja taktıran zor hocam Yahya Kemal Zabunoğlu .... ve asıl patlamayı yapması gereken İcra - İflas Hukuku hocamız Süha tanrıver .. vs. vs..

Valla kalın kalın notlar kitaplar.. okuması cidden zaman alıyo ve 1 kere okumak yetmiyo... anlaışılması ve ezberlenmesi gereken şeyler var.. artık siz düşünün gerisini... ayrıca sanıldığı gibi kanunu anayasayı falan ezberlemiyoruz... ama akla mantığa sokulacak şeyler olduğu gibi ezberlenmesi gereken şeyler de var... bu arada sınavlarda tanım az soruluıyo.... genellikle yorum ve daha çok pratik olayları çözüyoruz ... ve öğrendiklerimizi olaylara uygulama .. yani teorik bilgiyi pratiğe geçirmek .. somut olaya aktarmak çok da kolay olmuyo.... ama adam gibi çalışılırsa 4 senede biter... şanssızlıklar ,talihsizlikler dışında...

Sınav örneği ..netten buldum

OLAY 2
    ASIL İŞVEREN - ALT İŞVEREN İLİŞKİSİ

(İ),kendisine ait dokuma fabrikasının iplik boyama ünitesini (A)’ya devretmiştir. (A), yanında çalıştırdığı on işçiyle fabrikada üretilen ipliklerin boyama işini üstlenmiştir.
    Fabrikanın temizlik işleri her hafta (B)’ye ait temizlik firmasının çalışanlarınca yapılmaktadır.
    Fabrikanın bahçesinde yapılacak olan ek binanın yapım işi (İ) tarafından müteahhit (C)’ye verilmiştir.
    İşyerinde üretilmekte olan ürünlerin konulacağı kutular (D) tarafından kendisine ait işyerinde yapılmaktadır.
    İşyerinin çay ocağı (E)’ye kiralanmıştır. (E), bu çay ocağını tek başına işletmektedir.
    (İ), kendisine ait olan fabrikaya yakın mesafede bulunan arsa üzerinde kendisi için yapılacak özel konut yapım işini de müteahhit (C)’ye vermiştir.

1) (İ) ile (A), (B), (C), (D) ve (E) arasında asıl işveren - alt işveren ilişkisi kurulmuş mudur?

2) İplik boyama ünitesinde çalışan (F), (A)’nın kendisine hak ettiği halde ödemediği ücretini (İ)’den isteyebilir mi?

3) (İ) ile (A) arasında yapılan sözleşmede (A)’nın işçilerine karşı olan yükümlülüklerinden tamamen (A)’nın sorumlu olduğu ve (İ)’nin hiçbir sorumluluğunun bulunmadığı yolunda hüküm yer alsaydı, yukarıdaki soruya vereceğiniz cevap değişir miydi?

4) (İ)’nin, (A)’ya iplik boyama işine karşılık ödeyeceği miktardan (A)’nın çalıştırdığı işçilere ödemesi gerektiği halde ödemediği ücretleri kesme ve işçilere ödeme yetkisi var mıdır?

• quote:

Orjinalden alıntı: The Answér

mesela yarın fizik sınavımız var. hiç çalışasım yok. yapamıyorum çünkü. %92 ea ya geçeceğimden fazlada takmıyorum. ama sınavda elimden geleni yapacam tabi. 50 alsam yeter ztn veya 45 fln

vay be demek bakkallar bile bitiriyor kaç tane bakkal var öyle bildiğin millet zannediyor ki hukuk bitirince iş öyle hemen hazır biraz araştırın derim öyle iibf siyasal okumak çantada keklik değil..

Orjinalden alıntı: __RayAllen20__

Ben de seneye EA secmeyi dusunuyorum, uluslararasi ilskiler olmadi reklamcilik okuyacagim..

yaw reklamcılık varsa direk atlarım ben.

neyse arkadaşlar valla lise3 ün fiziği kimyası beni bitirdi. matematiği bitirmez aslında ama fizikle uğraşmaktan matematiğe fırsat olmuyo

sayısal harbiden zor bölümmş. bende fazla ders çalışan bir kişi değilim. şöyle diim. ders boş olunca sınıfın yarısından fazlası test çözüyom ben ve bnm gibi ea ya geçmek isteyen arkadaşlarım bahçede top oynuyoruz...

yrn fizik sınavım var kesin alt bitecek sınav

• reklamcılık bu sene sözele geçti arkadaşlar. reklamcılık isteyenler sözele
    10. Sınıf
    SAY-1
    değişme şansım yok ama sayısal dan pek çaktıgım da yok

[size=1
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.