Şimdi Ara

eSIM dönemiyle SIM kartlar tarih oluyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
2.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eSIM dönemiyle SIM kartlar tarih oluyor

    Şu ana kadar eSIM'lerin yaygınlaşmış olmaması büyük bir eksiklik olarak görülüyor. Embedded-SIM (gömülü SIM) teknolojisi, hücresel şebekelere çok daha uygun bir şekilde bağlanabilme potansiyeline sahip olmasına rağmen 2013'ün başından bu yana tüketicilere yansıyan herhangi birşey yok. Ancak geçen yıl GSM Alliance (GSMA), birden fazla profil ve cihaza destek getirecek güncellenmiş yönergeleri yayınladı. O günden bu yana, Microsoft, Intel, ve Qualcomm arasındaki, tümleşik eSIM'li yeni nesil bağlı PC'ler üzerinde yapılan ortaklık sayesinde, bu teknolojiyi önümüzdeki birkaç yıl içinde her türlü cihazda görmemiz mümkün olacak.

     

    Abone Kimlik Modülünün kısaltması olan SIM, telefon, dizüstü bilgisayar, tablet veya akıllı saatinizdeki bir tepsiye yerleştirdiğiniz küçük, tırnak boyutunda bir plastik parçasıdır. Genellikle telefonlarda kullanılan SIM kartlar, hesabınız için benzersiz bir referans numarası içerir. Böylece operatörünüz kimi ücretlendireceğini ve ne kadar erişim vereceğini tanımlayabilir. Kartın ayrıca az sayıda kişi ve SMS mesajını saklayabilecek dahili hafızası da var.

     

    Fiziksel SIM kartın sonu geliyor

    eSIM kullanımıyla birlikte bu küçük fiziksel kartla uğraşma derdi kalmayacak. Gömülü SIM'ler, plastik kartın tanımlama teknolojisini cihazın işlemcisine veya modeme entegre ediyor. Qualcomm bunu Snapdragon 835 yonga setinde sunarken, Intel tarafında bu teknoloji mevcut XMMTM 7260 modemde ve yaklaşmakta olan XMM 7360 modelinde desteklenecek. Ancak bu yeni bir cihaz satın almanız gerektiği anlamına gelmiyor. Cihazınızın SIM kart tepsisine yerleştireceğiniz bir adaptörle geçiş mümkün olacak.

     

    Ayrıca Bkz.İlk dijital kimlik prototipi tanıtıldı
    eSIM'ler RSP'nin (remote SIM provisioning) yeni sürümüyle farklı profilleri (veya hesapları) depolayabilecek ve bunlar arasında geçiş yapabilecek. Böylece yeni bir kart almadan kolayca operatör ve numara değiştirebileceksiniz. Bu da operatörlerin fiziksel mağazasına gitmeye gerek kalmadan mobil veri paketi satın alabileceğiniz anlamına geliyor. Dünya genelinde yaklaşık 800 mobil operatörün çıkarlarını temsil eden GSMA, bu yeteneği telefon dışındaki cihazlarla genişletmek için Mart ayında RSP teknik özelliklerini güncelledi.

     

    SIM tepsisi kalkıyor: Daha ince cihazlar yolda


    Operatörlerin eSIM üzerinden ağlarına erişilebilmesi için öncelikle bu teknolojiyi desteklemeleri gerekecek. Şu ana kadar T-Mobile, AT&T ve dünya çapındaki yaklaşık 20 operatör, eSIM bağlantılı PC'lerin Windows Store'dan veri satın alabilmesi için Microsoft ile işbirliği yapacaklarını belirttiler. eSIM teknolojisi sadece fiziksel mağazalara gitme zorunluluğunu ortadan kaldırmakla kalmayacak aynı zamanda SIM kart tepsisini de tarihe gömerek daha küçük cihazların önünü açacak. SIM kartlar, dizüstü bilgisayar ve telefonlarda çok yer kaplamadığından, kazanılan alan giyilebilir teknoloji ürünlerinde daha fazla avantaj sağlayacak. Fiziksel SIM tepsisi gereksiniminin ortadan kalması, cihaz üreticilerin daha ince LTE özellikli akıllı saatler tasarlamalarına imkan verebilir.

     

    eSIM'in avantajlarından ve operatör esnekliğinden faydalanabilmemiz için hala önümüzde birkaç ay var. Ancak ASUS, Lenovo ve HP gibi şirketlerin eSIM özellikli PC girişimleri göz önüne alındığında bu teknolojiye çok yakında kavuşacağımız söylenebilir. Kim bilir, belki bu yeni girişimle birlikte birkaç yıl sonra fiziksel SIM kartlara tamamen elveda bile diyebiliriz.



  • Selam, haberi tam okumuş olsaydınız SIM tepsisinin kalkmasının, akıllı telefonlardan ziyade daha küçük akıllı saatler gibi giyilebilir teknolojilere avantaj sağlayacağını belirttiğimizi görmüş olurdunuz. Zira bu tür teknolojilerde milimetrik alanın bile önemi büyük.

    Kolay gelsin...

    Onur SEVEN
  • NSA bunu beğendi :D

  • yıllardır söylüyoruz... numarayı bind edecek o kadar..

  • "SIM tepsisi kalkıyor: Daha ince cihazlar yolda" derken, SIM'den daha ince bataryalar üretildi de bizim mi haberimiz yok? 1mm kalınlıkğında SIM temsisinden daha ince ince telefon olsa bile nasıl tutmayı planlıyorsunuz?

  • imei clonelanınca fatura bize binmesin başgan

  • myhotyro M kullanıcısına yanıt
    Sim kartı + sim tepsisi + sim okuyan çip ve bu çipin kapladığı yer ile kalınlığı hakkında bir bilgin var mı?



    Bunun çıkması demek yeni özelliklerinde ilave edilebilecek olması demek. Sadece incelik getirmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kerim5100

    NSA bunu beğendi :D

    Hacker'lara gün doğdu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: myhotyro

    "SIM tepsisi kalkıyor: Daha ince cihazlar yolda" derken, SIM'den daha ince bataryalar üretildi de bizim mi haberimiz yok? 1mm kalınlıkğında SIM temsisinden daha ince ince telefon olsa bile nasıl tutmayı planlıyorsunuz?

    Selam, haberi tam okumuş olsaydınız SIM tepsisinin kalkmasının, akıllı telefonlardan ziyade daha küçük akıllı saatler gibi giyilebilir teknolojilere avantaj sağlayacağını belirttiğimizi görmüş olurdunuz. Zira bu tür teknolojilerde milimetrik alanın bile önemi büyük.

    Kolay gelsin...

    Onur SEVEN
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: firat_kilic

    yıllardır söylüyoruz... numarayı bind edecek o kadar..

    Keşke yapsaydın da faydalansaydık be hocam. Sen de milyoner olurdun hem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: macromedia21


    quote:

    Orijinalden alıntı: myhotyro

    "SIM tepsisi kalkıyor: Daha ince cihazlar yolda" derken, SIM'den daha ince bataryalar üretildi de bizim mi haberimiz yok? 1mm kalınlıkğında SIM temsisinden daha ince ince telefon olsa bile nasıl tutmayı planlıyorsunuz?

    Selam, haberi tam okumuş olsaydınız SIM tepsisinin kalmasının, akıllı telefonlardan ziyade daha küçük akıllı saatler gibi giyilebilir teknolojilere avantaj sağlayacağını belirttiğimizi görmüş olurdunuz. Zira bu tür teknolojilerde milimetrik alanın bile önemi büyük.

    Kolay gelsin...

    Onur SEVEN

    Haberi okudum yine de öyle bir şey belirttiğinizi görmedim. Haberin bir kenarında akıllı saatlerden bahsettiniz diye diğer cümlede onu belirttiğinizi anlayamayız. Cümlenin içeriğinde belirtmeniz gerekir. "Her ne kadar akıllı telefonlar bir anlam ifade etmese de giyilebilir cihazlardan SIM kartı tepsisinin kalkması daha ince cihazlar görmemizi sağlayabilir." Gibi bir cümle mesela.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Root ve jailbreak yapanlar için sıkıntı başka telefona geçmek isteyenler için sıkıntı bence sim kart devam etmeli

  • Keşke, hep beraber. Bu noktada kullanıcıyız. Tezgahın arka tarafınıda gören Elektronik&network&bilgisayarcı bir kullanıcı isteğinden ibaret.

    // Gsm alliance gmt 0 da karar veriyor. // Biz gmt +3den izleyici rolündeyiz.
  • Wi-fi ağına bağlanır gibi çok daha basit olması mümkün değil mi?

    Gömülü de olsa SIM şart mı(güvenlik için sanırım)

    TT Wi-Fi'a istediğim cihazdan kullanıcı bilgisi girerek bağlanıyorum, Skype hesabıma istediğim yer ve cihazdan kullanıcı bilgisi girerek ulaşabiliyorum.



    Sim kartı olmayan telefonlar GSM ağına acil çağrılar için ulaşabiliyor ise operatör seçimi yaparak telefon numarası ve şifre ile o operatörde oturum açıp konuşma yapabilmek mümkün olmalı. Cihazın şarjı bitince başka cihazdan oturum açıp kullanabilmeli.. (çok mu şey istiyorum)

  • bu bahsedilen bütün herşeyin tek bir sebebi var. daha fazla takip edebilme daha fazla izleme. dikkat ettiyseniz pcler için de oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konu çok tartışılır güvenlik problemleri ne derece sağlana bilecek.

  • Her ne kadar bunu güvenlik sorunu gibi görmüş olsam da kim sim kartını cebinde taşıyor ki? Telefona eklediğimiz anda telefondaki bütün bilgilerimiz zaten yazılım ve uygulamalar ile kolaylıkla kopyalanmış durumda. Ha bulutta saklanmış ha sim kartta. Bari sim kart olmasın daha iyi, operatöre bağlandığımız anda veya kimlik bilgilerimizi girdiğimiz anda telefon bizi tanıması belki de daha mantıklı. Şimdilik bana çok da önemli gelmedi. Gecikmiş bir teknoloji bile olabilir.

  • olmaz öyle şey

  • Vaybe benim buluşumdu ben bunu yıllar önce söyledim sadece bir fikirden ibaretti imkan yok elimizde böylesine bir ortam olsa neler yaparız be

  • Tahminime göre belli bir süre sonra gsm iletişimi komple bitecek anlatmak istediğim bu sınırlı tarifeler sona erecek voip sistemi yaygınlaşacak şebeke gibi sadece internet bağlantılı görüşmeler yaygınlaşacak hem interneti hemde görüşmeleri istediğimiz kadar mevcut tarifelerden daha ucuza sağlayabilme imkanımız olacak onun için gsm şirketleri voip hizmeti vermeye başladılar ve bu sistemde bütün bazlar ortadan kalkıp daha uzak mesafeleri kapsayan az sayıda internet vericileri olabilir yada uydu sistemine benzer bir internet vericisi geliştirilebilir ve bu sayede baz çöplüğü ortadan kalkmış olur

  • Tam da aklıma gelmişti.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.