Şimdi Ara

Eşim boşanmak istiyor (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
4
Favori
20.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çevrenden saygı görmüyorsan eşini çevrene sokma.
    Ağır ol az konuş öz konuş.
    Fazla munis olma kadınlar karşısında kaya gibi adam ister.
    Kendini zavallı durumuna düşürme kadınlar zavallılara acır ama asla sevemez.
    Evli,mutlu,çocuklu birinden tavsiyeler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

Erkeksin evet sen erkeksin genelde bayanlar korkar boşanmaktan adı dula çıkacak diye ama nedense artık tam tersi oluyor erkeklerimiz korkmaya başlıyor,türk kızımız çok cesur tebrik ediyorum,ağızdan bi kere boşanmak lafı çıktıysa artık o evlilikten hayır gelmez.

birçok kişi evlenebilmek için ömür birikimini ortaya koyuyo + borca giriyo. boşansa hepsi boşa gidecek, mesele para değil mesele tekrar evlenmek istediğinde bunları bulamayacak olması. nafaka da cabası.

ama erkeğin boşanmak istememesi genelde eşini sevdiğinden olur. kızın peşinden koşar koşar koşar, sürekli romantik jestler yapar. kız erkeği sevmediği halde bunlara kanıp evlenir. 3 gün sonra herşey sıradanlaşır, evlilikten önce sadece romantik ortamlarda görüştüğü eşi artık birlikte pazara gittiği, hayatın birçok zorluğunu birlikte çekmeye başladığı biri olmuştur. oysa kız hayatı boyunca bitmeyen romantizm hayal etmişti, aynı yatakta kendisiyle birlikte osuran sıradan bi insan değil. kız açısından bu işin büyüsü çoktan bitmiştir. kız bıkar, mutsuzdur, ve tartışma-hiç yoktan nedensiz kavgalar çıkarma süreci başlar. erkek eşini halen seviyodur, ama eşi onu hiç sevmemiştir. erkek: "anlam veremiyorum suçum ne" tarzı düşüncelere kapılıp alttan almaya çalışır ama bunu yaparken de eşine sıradan ve korkak biriymiş gibi görünür ki kadınların en nefret ettiği tip budur. geri dönüş yoktur.

Çok güzel açıklama.

harbi guzel...
    +1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çözüm boşanmak değil bence.Özlem lazım.Birbirinizden hiçbir şekilde haber almayarak bir süre ayrılırsanız(İlişkiyi bitirmek anlamında değil) herşey düzelir diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: fredydexter

türk kadınından iyice nefret edmeye başlatım hakkatende daha gecen gün arkadasım ukraynalı kızla evlenti ya kız ne bilezik istedi ne eşya istedi ya kız arkadsımın anneside çok şaşırttı bu duruma kıza yahu kıza dediki bostancıda evim var sizi oraya yerleştirim orada kalın dedi kızda gerek yok dedi kocaman evde yaşıyoruz bize yeterli bu ev hep birlikte yasarız dedii bende yabancı kızla evlnemeyi düşünüyorum ya

dostum bu isler disaridan göründügü gibi kolay degil. Bak ben Almanyada yasiyorum. Burada türk-alman evliliklerine sahit oldum. Cok daginik aile yapisina sahipler. Almanlarda aile kavrami pek oturmadigi icin esini yada karisini senin onu önemsedigin gibi önemsemiyor. Cocuklar mi? Hak getire. Hangi kültürde yetiseceklerini bilemeyen, arada derede kalmis bireyler olarak yetisiyorlar. Hee yabanci kiz, tahminimce fiziki olarak cok cok iyidir güzeldir ama evlilik sadece sexten ibaret degil.

Arkadasim sorununa gelirsek. Esinize günlük yapabilecegi isler önerin. Illa gidip bir yerde maasla calissin demiyorum. Mesela bir hayir kurumunda gönüllü olarak calisabilir. Hem vaktini degerlendirir hemde (inanci varsa) sevap isledigine inanir ve daha duyarli bir insan olur. Bence hic öyle evlilik terapistine gitmenize gerek yok. Ben bunlari hep para tuzagi olarak görürüm. Is sizin ikinizde bitiyor. Bence bu tavsiyemi ciddiye al ve ona ilgi alanlari dogrultusunda calismasini öner.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi met.nar -- 17 Eylül 2013; 13:56:48 >

• tanı: eşinizin okul sonrası hayatında mesleki açıdan istediği başarıya ulaşamamış olması ve bunun sonucunda kendini kaybetmiş olarak görüp hayatı boyunca kaybeden olarak görmesidir.çok tehlikeli bir durum olduğu kadar kolaylıkla da düzeltilebilecek bir olgudur.

yapılması gereken:
    - eşinizle daha çok vakit geçirmelisiniz.ancak daha çok vakit geçirin derken onla parka, pikniğe gidin anlamında değil, evde iletişim cihazlarını kapatıp , birlikte oturup sohbet etmelisiniz.bu ona aranızdaki bağın kökünü hatırlatıp geçmişden beri süregelen ilişkinizin değerini gösterecektir.
    -asla eşinizin yanında her hangi bir insan dahi olsa kıyaslama yapmayın, kıyaslama olan ortamdan kaçının. kıyas ortamında ister istemez eşiniz kendi durumu hakkında düşünüp daha çok çökecektir
    - mekan değişikliği yapmak bu durumlarda iyi gelen bir yöntemdir. aracınız varsa ufak çaplı sakin Anadolu köylerine geziler düzenleyin.biraz içinde bulunduğu ortamdan uzaklaşmak eşinizin rahat bir nefes almasını sağlayacaktır.
    - bir müddet eşinizin sizin yada kendi ailesiyle olan iletişimini azaltın. bu ailelere karşı beslediği mahçupluk duygusunu köreltir
    - bir müddet boyunca eşinizi hiç bir konuda düzeltmeyin, yargılamayın. herhangi bir şeyi yanlış yaptığında bırakın öyle kalsın.siz farkettirmeden düzeltin.bu eşinize her daim onun yanında olduğunuzu gösterir.ve size sırtını rahatça yaslayabileceği duyusunu körükler
    -özellikle eşinizin arkadaşlarıyla olan bağlarını biraz kopartın.arkadaş ortamındaki en ufak övünme sözcüğü bile eşinizin tüm psikolojisini alt üst etmeye yeter.
    -onunla konuşurken sürekli gözlerinin içine bakın ve hafifçe gülümseyin.unutmayın çok gülümsemek alay etkisi hafif gülümsemek içtenlik etkisi yaratır.amacınız içtenlik etkisi yaratmak olmalı
    - eşiniz bu süreç de bolca ağlayabilir.ağlaması onu oldukça rahatlatıp içinde bulunduğu ortamdan çıkmasında bir yardımcı etken olacaktır.

• bende aynı durumdayım arkadaşım. Boşanmanın eşiğindeyiz.

Aslında birbirimizi severek , evlendik ama evlendikten sonra işler değişmeye başaldı.
    Eşim biraz takıntılı bir insan , insanların hal ve tavırlarını sürekli sorgulayan ve onlardan kendine pay çıkaran bir yapıya sahip , yani çok alıngan.
    Evlenediğimizden beri o kadar çok kavga ettik ki , çoğunun sebebini bile hatırlamıyorm ,bıktım artık. En ufak birşeyi kavgaya dönüştürebiliyor , daha doğrusu çok sert ani çıkışları var , kötü uslüpta konuşmalar ,hatta beni aşağlamalar vs ee tabi benimde o sinirle bazı lafları sarf ettiğim zamanlar oluyor , sonrasında da olayın içinden çıkılmıyor kavgamız büyüyor. Ki bu kavgaların çıkış sebebini inan hatırlamıyorum. İçkim yok kumarım yok ,evlendikten sonra dışarıya çok çıkmadım , eski hayatımda olan bir çok kişisel zevklerimden feragat ettim , sırf eşimle daha iyi olmak için. Ama yinede pek yaranamadım doğrusu.
    Birde bana karşı olan güven eksikliği var , bazen işim nedeniyle geç kalmam gerekiyor , hemen görüntülü telefon aramaları , eve gelince telefonumu kurcalamalar , hatta evliliğin ilk zamanlarında internetten banka hesaplarımı bile kurcalardı ,nereye ne harcamışım onları görmek için. Bunlar bir insan için ne kadar rahatsız edici davranışlar olsada hem müsade ettim , içi rahatlasın diye herşeyime bakmasına izin verdim. Ama sonra iyice rahatsız olmaya başladım.
    Ben tepki verince yok birimi var bilmemnemi yaptın gibi kelimeler kullandı. Sonra yine kavga ettik. Birbirimize karşı çirkin konuşmalar .Her kavga sonunda bidaha yapmıyacağını beni çok sevdiğini söyleyip özür dilerdi hep. Ama yap yap sonra özür dilemekte çözüm değil. Evlendiğimizin ilk zamanalrında çıkan tartışmalarda bende karşılık verirdim karşılık bağırışma çağırışmalar olurdu ama işin içinden çıkamadığım için daha sonraları ben hep susan taraf oldum.
    Bazen azarlardı beni , kızardı ses çıkartmazdım. Taaki 3 hafta öncesine kadar artık dayanamadım patladım artık bende.
    Bunların haricinde ailemden bile kıskanır beni , kardeşim ve annemle görüşmeme pek tahammül edemiyor sanırım. Ne zaman onlarla görüşsem , agresifleşirdi hep. Neyse uzatmayım böyle abuk subuk nedenlerden tartışmaktan bıktığım için artık en sonunda çektim gittim. Boşanma davası açtım . 3 haftadır da ayrı yaşıyorum. Umarım biran önce boşanırımda kurtulurum. Gerçekten bazen sevgi yetersiz kalıyor. Saygı gidince tekrar kazanması zor olan birşey. Eşim boşanmak istemiyor ,ağlayıp sızlıyor , hala beni sevdiğini söylüyor, bu olanları birdaha yaşamayacağımızı ve tamamen değişeceğini söylüyor. Ama nedense ben öyle düşünmüyorum.

işte böyle , benimde. Ha ben eşimi hala seviyorum. Kalbim boşanma diyor ama aklım daha önünde uzun bir ömür var , ömür boyu böyle hayat çekimez diyor. Bende mantık çerçevesinde olması gerekeni yaptığıma inanıyorum.

Sana da tavsiyem , eğer seni görmek istemiyrum , sana katlanamıyorum diyosa kesin bazı şeylerden sıkılmıştır, , seninde imkanın varsa çek git ne yaparsa yapsın kendi başına . O zaman aklı başına gelir belki.zaten pişman olursa koşa koşa gelir arkandan. Ama eğer gerçekten kafaya boşanmayı koyduysa /benim gibi), kafasında bitirdiyse yapacak bişey yok. Belki böylesi daha hayırlı olur senin için.

neyse umarım istediğin gibi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Allochthonous

bende aynı durumdayım arkadaşım. Boşanmanın eşiğindeyiz.

Aslında birbirimizi severek , evlendik ama evlendikten sonra işler değişmeye başaldı.
    Eşim biraz takıntılı bir insan , insanların hal ve tavırlarını sürekli sorgulayan ve onlardan kendine pay çıkaran bir yapıya sahip , yani çok alıngan.
    Evlenediğimizden beri o kadar çok kavga ettik ki , çoğunun sebebini bile hatırlamıyorm ,bıktım artık. En ufak birşeyi kavgaya dönüştürebiliyor , daha doğrusu çok sert ani çıkışları var , kötü uslüpta konuşmalar ,hatta beni aşağlamalar vs ee tabi benimde o sinirle bazı lafları sarf ettiğim zamanlar oluyor , sonrasında da olayın içinden çıkılmıyor kavgamız büyüyor. Ki bu kavgaların çıkış sebebini inan hatırlamıyorum. İçkim yok kumarım yok ,evlendikten sonra dışarıya çok çıkmadım , eski hayatımda olan bir çok kişisel zevklerimden feragat ettim , sırf eşimle daha iyi olmak için. Ama yinede pek yaranamadım doğrusu.
    Birde bana karşı olan güven eksikliği var , bazen işim nedeniyle geç kalmam gerekiyor , hemen görüntülü telefon aramaları , eve gelince telefonumu kurcalamalar , hatta evliliğin ilk zamanlarında internetten banka hesaplarımı bile kurcalardı ,nereye ne harcamışım onları görmek için. Bunlar bir insan için ne kadar rahatsız edici davranışlar olsada hem müsade ettim , içi rahatlasın diye herşeyime bakmasına izin verdim. Ama sonra iyice rahatsız olmaya başladım.
    Ben tepki verince yok birimi var bilmemnemi yaptın gibi kelimeler kullandı. Sonra yine kavga ettik. Birbirimize karşı çirkin konuşmalar .Her kavga sonunda bidaha yapmıyacağını beni çok sevdiğini söyleyip özür dilerdi hep. Ama yap yap sonra özür dilemekte çözüm değil. Evlendiğimizin ilk zamanalrında çıkan tartışmalarda bende karşılık verirdim karşılık bağırışma çağırışmalar olurdu ama işin içinden çıkamadığım için daha sonraları ben hep susan taraf oldum.
    Bazen azarlardı beni , kızardı ses çıkartmazdım. Taaki 3 hafta öncesine kadar artık dayanamadım patladım artık bende.
    Bunların haricinde ailemden bile kıskanır beni , kardeşim ve annemle görüşmeme pek tahammül edemiyor sanırım. Ne zaman onlarla görüşsem , agresifleşirdi hep. Neyse uzatmayım böyle abuk subuk nedenlerden tartışmaktan bıktığım için artık en sonunda çektim gittim. Boşanma davası açtım . 3 haftadır da ayrı yaşıyorum. Umarım biran önce boşanırımda kurtulurum. Gerçekten bazen sevgi yetersiz kalıyor. Saygı gidince tekrar kazanması zor olan birşey. Eşim boşanmak istemiyor ,ağlayıp sızlıyor , hala beni sevdiğini söylüyor, bu olanları birdaha yaşamayacağımızı ve tamamen değişeceğini söylüyor. Ama nedense ben öyle düşünmüyorum.

işte böyle , benimde. Ha ben eşimi hala seviyorum. Kalbim boşanma diyor ama aklım daha önünde uzun bir ömür var , ömür boyu böyle hayat çekimez diyor. Bende mantık çerçevesinde olması gerekeni yaptığıma inanıyorum.

Sana da tavsiyem , eğer seni görmek istemiyrum , sana katlanamıyorum diyosa kesin bazı şeylerden sıkılmıştır, , seninde imkanın varsa çek git ne yaparsa yapsın kendi başına . O zaman aklı başına gelir belki.zaten pişman olursa koşa koşa gelir arkandan. Ama eğer gerçekten kafaya boşanmayı koyduysa /benim gibi), kafasında bitirdiyse yapacak bişey yok. Belki böylesi daha hayırlı olur senin için.

Herkes ikinci bir şansı hak eder.

• Allochthonous A kullanıcısına yanıt
    eşiniz sizi çok seviyo ama sürekli tartışma-kavga çıkarıyo. kadınlar konusunda deneyimsiz ama çokça deneyime şahit olmuş dertlerini dinlemiş biri olarak şuna anlam veremiyorum: iki erkek bir evde yaşasa (öğrenci evi mesela) kavga etmezler, anca ara sıra ederler ve sonuca bağlarlar işi. kadın ile erkek birlikte yaşayınca ise duyduklarımız hep kadınların kavga çıkardığına dair izlenimler.

peki, benim kafama takılan; nedir bu kavga mevzuları? hani sevdiğin insan ile bukadar kavga edecek mevzu ne/neler? anlam veremiyorum. akıl sır erdiremiyorum nerden buluyolar bukadar tartışacak mevzuyu.

çünkü tartışma-kavga ciddi bi olaydır. kolay kolay o seviyeye gelinmemeli diye düşünüyorum normal şartlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mu5tafa

quote:

Orijinalden alıntı: Allochthonous

bende aynı durumdayım arkadaşım. Boşanmanın eşiğindeyiz.

Herkes ikinci bir şansı hak eder.

Hocam ikinci bi şansımı kalmış nerdeyse adama çocugu bile sen doğur diyecek,bende boşanmış bi ailenin çocuguyum bu duruma çok üzüldüm ama yaşadığın şeyleri hayal ettim bi an valla şu an yalnızım diye sevindin ve gititm bi kahve yaptım abi bu nedir ya sen avrupa ülkesinde olsan banka hesaplarını karıştırdı diye karını mahkemeye bile verebilirdin ya,ne kadar eşinde olsan sen bi bireysin sana ait mutlaka özel bi durum olacaktır.

İnsanlar belli bi yaştan sonra asla değişmezler özellikle biizm gibi kalıp miletler yüzkezde şans versen o huyları devam edecektir benimde kötü huylarım var bak bunları biliyorum ama terkedemiyorum yaradılış böyle sanırım,inan çok üzüldüm ama çekilecek çile değil abi görüntülü arama nedir ya yuh artık

• yaa öyle , valla . İş yerimde insanlara karşı mahçup oluyordum hep. Sürekli beni kontrol etmek çabası içindeydi ama , bu halleriyle beni kendinden soğuttu.
    Şimdi her gün arıyor özür diliyor davayı geri çek , tekrar eve gel diye. Ama iş işten geçti.......
  • Tek sözüm karı ayağı altına girmemen. Bir dayım var evlere şenlik
  • Gerçekten görücü usulü evlenmek cok daha heycanlı olurdu hiç tanımadıgın birinin evine gidicen falan filan niyet belli her şey ortada. 2 tarafta beğenirse sorun yok zaten

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nahrime313

Gerçekten görücü usulü evlenmek cok daha heycanlı olurdu hiç tanımadıgın birinin evine gidicen falan filan niyet belli her şey ortada. 2 tarafta beğenirse sorun yok zaten

Aynen iki üç kez görüşecen sonra evlenecen düşünsene sürpriz yumurta gibi içinden ne çıkarsa bencede heycanlı,kargo gelir ya paketi açarız inceleriz görücü usulu evlilikte öyle

• valla oyle evlilik olacaksa uzak olsun. arkadasi tebrik ediyorum cekmesin davayi. enazindan kafasi rahat olur.

• Bence bir süre uzak kalın birbirinizden. İki taraftada özlem varsa, işler toparlanırsa devam edin. Eğer olmazsa boşanın. Boşanmak genelde son çaredir ama sizinki artık birbirinize eziyet noktasına gelmiş, mutsuzluk oluşturuyor. Benim görüşüm budur hayırlısı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nahrime313

Gerçekten görücü usulü evlenmek cok daha heycanlı olurdu hiç tanımadıgın birinin evine gidicen falan filan niyet belli her şey ortada. 2 tarafta beğenirse sorun yok zaten

Evliliklerin çoğu zaten görücü usulü bir şekilde. Bir arkadaşın vasıtasıyla tanışsan birbirini sevsen aynı, aynı çalışma ortamı olsa bu sefer iş sizi birbirinize ayarlamış gibi. vb...
  • hocam seviyorsanız bırakmayın birbirinizi. Bazen böyle depresif dönemlere girbiliyor herkes. İş bulamadığım zaman bende sevgilimi terk edebiliyorum, bu psikoloji kendini değersiz hissettiriyor insana. Eşinde belki iş bulamadığı için benim yaşadığım psikolojiye yakalanmış olabilir. Emin ol iş bulduğu zaman yüzü gülecek ve senden özür dileyecektir. Ona maddi özgürlüğünü kazanmasında yardımcı olmalısın, yoksa bu böyle sürer gider.
  • bazıları çocuk yapın diye saçmalamış sakın böyle mutsuz aileye çocuk felan olmasın o zararlı çıkar çocuk 5 yaşından sonra ne olacak insanın içinde olmadıktan sonra devamı gelir bu ilşiki gitmez böyle ömür boyu bir yerde patlar bide çocuk karıştırmayın derim

• Türk kızı almayacağım, inşallah alman kız beni bırakmaz.

Allah yardımcınız olsun hocam
  • Hocam son durum nedir ? Siz yengeyle sanırım yurt tarzında bir şey açacaktınız ? Neden böyle oldu üzüldüm vallahi.

Not:Harbi düzgün şahıstır kendisi forumdan tanıdığıma göre.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.