Şimdi Ara

Escape from Tarkov [ANA KONU] (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.198
Cevap
42
Favori
85.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yaklaşık 1 saat kurcaladım. Oyun ciddi zor ve size gerçekten o ortamın hissini yaşatıyor. Çevre sesleri, silah sesleri muazzam. Vuruş hissiyatı ve sizin karakterinizin darbeyi alması sonrası yaşattığı his depresif. Öyle tepki veriyor ki karakter masa başında vurulmuşsunuz gibi hissediyorsunuz. Henüz bir baskına girmedim. PvP olarak çünkü ekipmanlarımı kaybetmek istemiyorum. Scav olarak bir şeyler koparabilirsem o zaman pvp deneyimini yaşıyacağım. Çok fazla pusan insan var bu biraz keyif kaçırıyor. Ayrıca karakterin ufak engeller üstünden atlıyamaması can sıkıcı bir durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antking -- 19 Nisan 2018; 10:10:13 >
  • Escape from Tarkov - 0.8 Patch trailer



    Ayrıntılara Dikkat !!




  • Satılık Standart Edition hesap mevcuttur. Hesaplı bırakacağım.
  • Escape from Tarkov [ANA KONU]


    9 - 10 Mayıs Tarihleri Arasında Escape From Tarkov' da %25 indirim olacaktır. Bilginize :)
  • Steame gelsin, tl olarak satılsın, sağlam bir indirim görsün ondan sonra bakarız
    standart edition indirimli fiyatı 132 tl, eur = 5.06 TL kur alındı.. Şimdilik kalsın..
  • erken erişim fiyatı çok aşırı

    yapımcıda steam öncesi ne kurtarırsak kardır düşüncesi var gibi görünüyor

    ne erken erişim oyunlar var yapımcısının idealistliğiyle AAA oyunlara toz yutturur

    ve bunların fiyatları 30-60 lira civarı

    0.9 güncellemesi oyun için değil yapımcının zihniyeti için gelir umarım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkermurat

    erken erişim fiyatı çok aşırı

    yapımcıda steam öncesi ne kurtarırsak kardır düşüncesi var gibi görünüyor

    ne erken erişim oyunlar var yapımcısının idealistliğiyle AAA oyunlara toz yutturur

    ve bunların fiyatları 30-60 lira civarı

    0.9 güncellemesi oyun için değil yapımcının zihniyeti için gelir umarım
    bir de oyunun standart editionu 100 küsür lira, kesinlikle denemeye değer bir oyun ama maalesef.
  • Hesap arıyorum. Bilginiz olsun.
  • genelde şu aralar pubg oynuyorum.

    yaklaşık 2k r6 oynadım taktiksel olarak. stalker metro vs severim baya arada bir insurgency, rs2v, squad felan oynuyorum. sarar mı bu oyun acaba ?

    ekip felan gerekir mi ?

    p2w mi?

    versiyonlar arasında stash ve dlc farkı var.

    oyunda ölünce dizdiğimiz itemler gidiyor mu ?

    yoksa gitmemesi için stash a mı koyuyoruz ?
  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    Beş altı saatlik oyun süresine sahip birisi olarak yanıtlayayım.

    1380 saat Rainbow Six: Siege sürem var. Headshot oranım şu an %47'lerde ama başlangıçta çok berbat bir oyuncu olduğumdan öyle, son 500 saattir her 100 kişiden 65'ini headshot ile almışımdır. Bunun için çok antrenman yaptım, kafayı görüyorsam headshot dışında kill almamaya özellikle uğraşırım. Bunları sıralama sebebine geleyim. Dün itibarıyla EFT'ye geçiş yaptım. Oynayanları izlediğim kadarıyla adam öldürmekte zorlandıklarını gözlemlemiştim, oyuna girince ikili mücadelelerde kafaya nişan alma huyum sebebiyle sıkıntı yaşamadım. Ancak hareket sistemi RS:Siege'ten çok farklı ve yavaş, biraz hantal. Sanırım buna gerçekçi diyorlar, o yüzden. İstediğimi seri yapamadığım için pek beğenmedim ama gerçekte de sistem böyleyse sorun değil madem.

    Oyun sarıyor, eğlenceli. Ama neticede olay deathmatch tarzında bir oyunu gerçekçilik unsurlarıyla zor yapmak ve görevlerle skill'lerle RPG öğeleri katmak imiş. Görev yapıyoruz, adam öldürüyoruz, çıkışa gidiyoruz bu kadar. Diğer şeyler teferruat, detay.

    Ekip ile daha iyi olur düşüncesindeyim. Çünkü rakipler de ekip olarak oynayabiliyor, sanırım oyunda ekipleri ayrı, solo oynayanları ayrı tutan bir sistem yok.

    En üst paket 560-570 lira idi. Bu paket ile en mühim şey oyunun daha geniş inventory ile geniş bir kutu vermesi, bir de DLC olayı. Diğer verdiği item'lar, trader'lar ile arayı iyi tutma falan pek de mühim değilmiş.

    Oyunda ölünce, üzerimizde ölsek bile kendisi ve içindekilerin gitmediği bir kutu haricinde her şey gidiyor. Yalnız belli bir miktar karşılığında haritaya girmeden önce tüm item'ların garanti olmayacağı tarzda bir sigorta olayı var galiba. Pek kurcalamadım.

    K/D oranım 2.75, arada lag, delay sorunları oluyor o yüzden adam öldürmek sıkıntılı hâle gelebiliyor. Ama adam öldürmek de RS:Siege'e göre daha kolay. Hâliyle ölmek de kolay. Çıkışı bulamadığım için süper (olduğunu tahmin ettiğim) envanterim ile susuzluktan bir kere, kanamadan iki kere öldüm. Düzgün silah kalmayınca Factory'de Scav olarak oynayıp elalemin cesedindekileri tırtıklayıp çaktırmadan kaçmak gibisi yok.

    Bu arada hile denilecek kadar ses kasabildiğim Rainbow Six: Siege oyununa göre sanki ses kasmak daha iyi. Yani iyi bir kulaklık şart. Adamın tam olarak nerede olduğunu çok daha rahat anlıyorum bu oyunda. Sesin mesafesi olayını süper yapmışlar.




  • Escape from Tarkov Edge of Darkness Edition hesap arıyorum satmayı düşünen varsa iletişime geçebilir.



    @Nicholai Hel

    cevap için teşekkürler dostum..
  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    Ben de standart edition aldım oyunu görmek deneme için. Şimdi yükselteceğim. Dilersen şöyle yapabilirsin, oyun zaten popüler olduğundan EoD alıp da ucuza bırakan birini bulmak zor olacaktır. 499 liraya EoD versiyonunu taksitle satan bir site vardı, oradan alabilirsin. Taksitle aldığından daha avantajlı olur.
  • "BEn türü sevmeme rağmen bu oyunun aşırı pahalı olmasından dolayı almıyorum. Muhtemelen firma faiş fiyatla satabildiğini satma derdinde sonra steam e vs gelerek fiyat kırarım diyordur. Umarım alternatifler gelir ve firmanın bu politikasıda elinde patlar.Buda örnek teşkil eder.
  • Donatn kullanıcısına yanıt
    Burada konusu ölü gibi gözükebilir ama oynadığım tüm Türk oyuncular EoD versiyonunu almış. 110 euro'luk bir oyunu böylece rahatlıkla almaları beni de şaşırtıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Winter Is Coming

    genelde şu aralar pubg oynuyorum.

    yaklaşık 2k r6 oynadım taktiksel olarak. stalker metro vs severim baya arada bir insurgency, rs2v, squad felan oynuyorum. sarar mı bu oyun acaba ?

    ekip felan gerekir mi ?

    p2w mi?

    versiyonlar arasında stash ve dlc farkı var.

    oyunda ölünce dizdiğimiz itemler gidiyor mu ?

    yoksa gitmemesi için stash a mı koyuyoruz ?
    Zamanında başka bir üye için şöyle bir iki inceleme yazmıştım. Oyun o zamandan bu zamana daha çok gelişti tabii. Ama ana hatlarıyla böyle.

    quote:

    Öncelikle Escape From Tarkov MMOFPSRPG tagi ile biliniyor. Evet garip gelebilir ama bu özelliklerin hepsi var.

    Oyun şu an betada olduğu için her özelliği tam olarak kullanılamıyor haliyle. Ama temel olarak şöyle açıklayabilirim.

    - Oyunda 4 harita var şu an için. Toplamda 10-12 haritası olacak tam sürümde. Bu haritalarda oyuna giriyoruz. Bu oyunlar raid diye isimlendiriliyor. Amacımız ise mümkün olduğu kadar düşman öldürmek, eşya-teçhizat-silah vs ele geçirmek.

    - Her haritada belli bir zaman sınırı var. 40dk - 50dk - 1 saat gibi. Bu süre içinde girdiğiniz raidlerdeki çıkış noktalarına ulaşamazsanız başarısız oluyorsunuz. İster küçük küçük malzemeler ele geçirip 3-5 dakika da çıkışa koşmayı deneyebilirsiniz, isterseniz zamanı sonuna kadar kullanıp raidlerdeki tüm PMC veya SCAV'leri (aşağıda anlatacağım) temizleyip öyle çıkmayı deneyebilirsiniz.

    - Oyunda PMC (Private Military Company) yani paralı asker grubu olarak 2 taraf var. Bunlara bir de Tarkov'un yerlisi gibi düşünebileceğiniz SCAV yani yağmacılar eşlik ediyor. İlk PMC tarafının ismi USEC. USEC Birleşmiş Milletler-Amerika güdümündeki bir grup. Oyunda İngilizce konuşurlar. Rus tarafı ise BEAR olarak adlandırılıyor. Oyunda Rusça konuşuyorlar. Sizden oyuna başlarken bu iki taraftan birini seçmeniz isteniyor. Şimdilik betada bu seçimin pek bir önemi yok. Ama ileride tam sürümde seçtiğiniz tarafa göre oyundaki tüccarlardan indirim vs kazanabileceksiniz. 3. taraf ise SCAV yani yağmacılar. İster USEC ister BEAR olun farketmeksizin her 30 dakikada bir SCAV karakterle oynayabiliyorsunuz. SCAV'in özelliği ise haritalara oyunun ortasından rastgele koşullar ile dahil olmaları. Yani SCAV ile oyuna girerken silah ve teçhizat seçmiyorsunuz. Amacınız ise hali hazırda zaman olarak ilerlemiş oyuna girdiğinizde ortalıktaki cesetlerden vs ekipman toplamak. SCAV ile topladığınız ekipmanlarınızı PMC ana karakterinizde kullanabiliyor veya güvenli kasanıza koyabiliyorsunuz.

    - Güvenli kasa demişken onu da açıklayalım. Oyunda ön-siparişten aldığınız pakete göre 10x23 - 10x33 - 10x43 - 10x63 büyüklüğünde bir envanteriniz olabiliyor. Bu envantere sadece ana menüde ulaşabiliyorsunuz. İstediğiniz eşyaları koyup çıkartabiliyorsunuz. Haliyle oyun içine etki etmeyen bu envanter tamamen güvenli oluyor. Oyuna girdiğinizde eğer raidde ölürseniz üstünüzdeki her şey gidiyor. O yüzden kazandığınız paraları, önemli eşyalarınızı, kaybetmekten korktuğunuz şeyleri raide girmeden bu envantere koyuyorsunuz. Ancak bir güzel haber daha var. Oyun içinde de 2x2 - 2x3 3x3 gibi küçük boyutlarda bir adet güvenli kutu taşıyabiliyorsunuz. Alpha Container - Beta Container ... diye isimlendirilen bu kutular da ne olursa olsun üstünüzden düşmüyor. Ölseniz bile kutu ve içindeki eşyalar sizde kalıyor. Genelde özel anahtarlar ve tabancaları koyarlar bunun içine.

    - Oyunu eğer kendi arkadaş grubunuz ile oynamıyorsanız veya lobide party kurmadan oynarsanız, deathmatch olarak düşünebilirsiniz. Ancak survival oyun-stili ile donatılmış şekilde... Oyun içinde açlık-susuzluk var. Ancak raidler kısa süreli olduğundan kimse açlık susuzluk yüzünden ölmüyor. Ancak asıl olay tam sürümden sonra başlıyor. Yukarıda bahsettiğim gibi 10-12 raidi başarılı şekilde tamamlamış kişiler tam sürümde TARKOV'un BÜTÜN HARİTASINDA özgürce dolaşabilmeye başlayacaklar. Zaman sınırı vs olmadan, tıpkı DayZ gibi, H1Z1 Just Survive gibi, büyük bir open-world haritası bizi bekliyor olacak. Yine bu tüm haritanın da işleyişi aynı şekilde olacak. Tabii açlık-susuzluk da o zaman önem kazanacak.

    - Oyunda tüccarlar ve görevler mevcut. Haliyle LEVEL SİSTEMİ ve YETENEK SİSTEMİ de mevcut. Ancak hemen tereddütlerinizi gidereyim. Eğer Division oynadıysanız Level sistemi o şekilde DEĞİL. Yani sizden 15 level yüksek diye birisine 50 mermi atmak zorunda kalmıyorsunuz. Buradaki level sistemi sizin bazı tüccarlardan bir eşyayı alabilmenizi sağlıyor. Yani örneğin 30 level olmadan belli eşyaları tüccarlardan alamıyorsunuz. Ayrıca her TÜCCAR'ın da sizinle bir İLİŞKİ SEVİYESİ var. Bunu da tüccarlardan aldığınız görevler ile kasıyorsunuz. Örneğin çok iyi bir susturucu için tüccar ile 4. seviye ilişkiniz olmalı ve aynı zamanda kendinizin de 29 ve üstü level olmanız gerekebiliyor. Yani hem kendi levelınızı hem de ilişki derecenizi kasmanız önemli. Şu an betada yok ancak ileride seçtiğiniz PMC'ye göre oyundaki Amerikan ve Rus tüccarlardan ekstra indirim vs kazanacaksınız. Ayrıca örneğin siz RUS tüccardan alışveriş yapan bir BEAR iseniz, Amerikan tüccardan çok alışveriş yaparsanız, Rus tüccar size darılıp küsebilecek ve ilişki durumunuz kötüye gidebilecek. Bu da şimdilik açık olmayan bir özellik.

    - Oyunun sağlık sistemi ultra gelişmiş durumda. Her bir uzvunuzun ayrı bir can değeri var. Bu uzuvlar kanıyor, ağrı yapıyor hatta kullanılamaz hale geliyor. Yine bu acı-kanama karakterinizin öksürmesine, sızlanmasına, bağırmasına sebep oluyor. Bu da tabii ki yerinizi belli ediyor. Ayrıca sağlık sistemi derken headshotlar vs tek atıyor herkese. Ekstrem bir kask takmıyorsanız tabi. Yani tamamen gerçekçi bir düzende oynuyoruz oyunu. Öyle 20 mermi yedikten sonra ayakta kalınacak bir oyun değil. Arma 2 oynadıysanız eğer ölme-öldürme sistemi en az onun kadar hassas durumda. Her insanda olduğu gibi vurduğunuz-vurulduğunuz bölgeye bağlı olarak 1-5 mermi arası ölmek veya öldürmek için yeterli.

    - Oyunda raid aşamalarında herhangi bir araç kullanımı söz konusu değil. Ancak raidleri tamamladıktan sonra open-world haritada araç olacak mı henüz bilinmiyor. Kişisel görüşüm olmamasının daha sağlıklı olacağı yönünde.

    - Oyunda loot yaparken, cesetlerin her bölgesini ayrı ayrı arıyorsunuz. Yani çantayı ayrıca, yeleği ayrıca, cepleri ayrıca aramak zorundasınız. Bu konuda da süper-gerçekçi bir yaklaşım var oyunda. Dolayısıyla loot zaman isteyen bir kavram haline gelmiş bu oyunda. Eğer dikkat etmez, aceleci davranırsanız muhakkak sizi avlayan birisi çıkar.

    - Ve oyunun tam sürümde beklediğim en önemli özelliği ise şu. BEAR iseniz BEAR'leri, USEC iseniz USEC'leri vurmanız size negatif etki sağlayacak. Bazı tüccarlar yine size darılıp küsecek, hatta bazı görevleri vermeyecekler bile. Dolayısıyla RP yapma şansı verilecek oyunculara. Ayrıca USEC'ler şöyle giyinir, BEAR'ler böyle giyinir gibi bir durum olmadığından, oyun içi karakterlerin çıkarttığı sesler belirleyici olacak. Bir oyuncu BEAR(Rus) karakter seçse bile voice chatten İngilizce konuşabilir. Ancak siz karakterin oyun-içi sesine dikkat etmek zorunda kalacaksınız. Çünkü karakterler birbirlerini gördüklerinde zaman zaman istem-dışı tepkiler verebiliyorlar.

    Şimdilik bu kadarı aklıma geliyor. Ama son yılların en detaylı oyunu geliyor. Böyle giderse kült bir yapıt olarak adını yazdıracaktır oyun tarihine. Tavsiye ederim, alırsanız da şimdiden iyi oyunlar dilerim.


    quote:

    İlk önce Metro'dan ziyade S.T.A.L.K.E.R oyunlarına biraz daha fazla benzediğini söyleyebilirim. Sorularınızı da madde madde cavaplayayım.

    1) Oyun Steam veya farklı bir platforma geldiği zaman bir daha almanıza gerek yok. Ancak Steam'e geldiğinde indirme durumu ne olur, şimdiden söylemek zor. Belki alpha ve beta döneminde alanları hiç Steam'e karıştırmayacak olabilirler. Zaten oyun içi arkadaş ekleme özelliği olduğu için ve partyler oyun içinden kurulduğu için Steam'den satın alanlar ile erken alan oyuncuları bir araya toplama olayına girmeyebilirler. Zaten oyunun kendi launcher'ından giriş yapıyoruz şu anlık. Tabii buna net bir şey söylemek imkansız. Belki de cd-key'imizi Steam'e tanıtarak hepimiz Steam'e taşınacak olabiliriz. Bunu ancak zaman gösterir .

    2) Oyunda büyük bir stash'iniz var. Bu stash'e sadece oyunun ana menüsünde yani raidde değilken erişebiliyorsunuz. (Oyunda her bir oyun seansına raid deniyor) Bir bakıma güvenli deponuz bu sizin. Oyuna girmeden önce gerekli eşyalarınızı koyuyor veya yine gerekli şeyleri yanınıza alıp öyle giriyorsunuz. Buradaki eşyalarınız hiç kaybolmuyor. Örneğin raidden güzel silahlar topladınız ve raidi bitirdiniz diyelim. Fazla silahlarınızı satmak istemiyor, saklamak istiyorsanız bu stashe koyuyorsunuz. Kısaca bu stash sizin oyun dışı deponuz oluyor ve %100 güvenli.

    Bunun dışında bir de güvenli küçük kutular var oyunda. Alpha Container - Beta Container ... diye isimlendiriliyor. Bunlar da üstünüzden asla düşmüyor. Bu kutulara koyduğunuz eşyalar da düşmüyor. Ama bu kutular ciddi anlamda küçük. En küçüğü 4 en büyüğü 9 slot alana sahip. Genelde raidde para bulursanız, mücevher bulursanız ya da öldürdüğünüz kişilerin künyesini alırsanız bu eşyaları koyarsınız bu kutulara.

    Ek olarak bıçak slotunuzda duran yakın silahınız da düşmüyor. Bunun dışında yelek-çanta-silahlarınız ıvırınız zıvırınız ölürseniz gider. Oyunda bir de insure (sigorta) sistemi var. Mesela oyunun botlarına öldünüz diyelim. Insure yaptırdığınız eşyalarınız "eğer başka birisi tarafından alınmazsa" size 24 ile 72 saat arasında geri dönüyor.

    3) Çok ciddi bir kitle oynuyor oyunu. Raid arama süresi eğer tek kişi girerseniz 5 -20 saniye arasında değişiyor. Eğer 3 ve üzeri kişi takım olarak girerseniz 1 dakika civarında sürüyor. Oyun server server olmadığı için serverlar kalabalık mı sorusunun bir yanıtı yok. Oyun arama sistemini LOL gibi düşünebilirsiniz. Yeterli sayıda oyuncu birleştirildiğinde oyuna giriyorsunuz. Bu da dediğim gibi çok kısa sürüyor. Kısaca oyun kalabalık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 22 Mayıs 2018; 3:8:56 >




  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    2016'da veya 2017 başında alanlar genelde EoD almıştır benim gibi.

    O zamanlar Euro 3.05 - 3.10 civarıydı. Düşünsenize, 330 TL'ye

    -En Üst Sürüm

    -Full DLC Pass.

    Asla ucuz diyemezdik ama şimdiki gibi aşırı pahalı da denmezdi.

    Hatta ilk standart sürüm alanlar indirim yakalayınca 78 TL'ye almışlardı oyunu.

    Dövizin amansız yükselişi mahvetti ülkeyi maalesef :(
  • Siannis kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsun üstad. Niyeyse benim aklım bu kura gitmiş. Yine pahalıydı ama değerdi. Şimdi ise 5 oyun parası olunca kaç dlc çıkacak da bu parayı vereceğiz diye düşündürüyor.



    Ama oyun içi envanter olayı çok rahatlatıyor. Bir sonraki wipe'da EoD'ye geçeceğim, her raid sonrası envanteri ayarlamaktan ciğerim soldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    Aynen envanter ciddi problem

    Özellikle oyunda biraz tecrübe kazandıktan sonra her girdiğiniz raidden belli bir miktar loot ile çıktığınızda işin içinden çıkılmıyor. Benim EoD'ye geçme sebebimdir bu envanter olayı.

    Büyük eşya kutusu falan da yetmiyor bir noktadan sonra. EoD o noktada ciddi rahatlatıyor insanı.
  • Merhaba

    oyunda mouse hareketlerinde sorun var sanırım, mouse hareketleri çok tuhaf yapay gibi geliyor, akıcılık yok sanki. herkes de böyle mi ?
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.