Şimdi Ara

Escape from Tarkov [ANA KONU] (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.198
Cevap
42
Favori
85.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://www.escapefromtarkovturkiye.com/peacekeeper-gorev-listesi/

    Oyunda görevler de varmış baya,ben sadece hayatta kalma tarzı birşey sanıyordum....

    Bu arada steam'a çıkacak mı oyun??
  • Oyunu oynamaya vakit bulamadığımdan satıyorum

    ilgilenen ilanıma göz atabilir.

    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=133276948
  • beraber oynayacak birileri var mı?
  • Edge of darknes surumunu 500 e birakirim alacak varsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • steam e ne zaman geliyor oyun ? gelecek felan diyorlardı. belki tekrar alırız uygun fiyatlı olursa.
  • Oyun kendi sitesinde indirime girdi 26 euro ya indi fakat %18 devlet vergisi var 5 euro çok sinir bozucu bir detay
  • steame gelirse uygun fiyatdan 60-70 liraya alınır. öbür türlü 200-300 verilecek bir oyun değil.
  • ya bu oyun ne zaman bitecek ne zaman steame gelecek butun survival oyunlar bu kadar yavaş mı gelişmek zorunda bıktım arkadaş.
  • earth. E kullanıcısına yanıt
    Verdikleri sözleri tutarlarsa yapımcılar, 2018 sonu 2019 başında tam sürüm çıkacak dendi. Bazı oyun takip siteleri oyunun tam sürüm çıkış tarihini 1 Ocak 2019 güncelledi. Ama kesin bir bilgi yok benim bildiğim kadarıyla. En azından resmi sitelerinde açıklama göremedim şimdilik.

    Steam'e gelme durumu biraz daha uzar. Çünkü daha önce Steam'e gelecek mi sorusuna karşılık, tam sürüm çıktıktan bir müddet sonra gelecek demişlerdi. Bir an için 1 Ocak 2019'da çıktığını varsayalım, Steam'e gelmesi herhalde 2019 ortasını bulur en erken.

    Tabii bu benim tahminim. Ama oynamak için mutlaka Steam'i beklemeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Sonuç olarak 2 tam senedir aktif oynanıyor ve artıları , eksileri ortada. Sistemsel bir sıkıntınız veya şüpheniz yoksa, pek çok kaynaktan değerlendirme videolarını, yazılarını bulabilirsiniz. Oynamayı düşünüyorsanız ve bu türün oyunlarını seviyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.

    Tercih tabii ki sizin.




  • Siannis kullanıcısına yanıt
    teşekkürler bilgi için. erken erişim olan bir oyuna o kadar para verip riske girmek istemiyorum, belki diğer erken erişim oyunlar gibi uygun fiyatla çıksaydı alırdım ama adamlar oyun bitmeden çeşit çeşit sürümler çıkardılar ki bence standart sürüm bile pahalı diğer sürümler çok daha pahalı. 700 küsür tlye geliyor yani ayıptır. okuduğum kadarıyla standart sürümle pahalı sürüm arasında da epey avantaj farkı varmış. steam'e gelmesini de fiyatlar daha uygun olur düşüncesiyle bekliyorum ama olmayabilir de tabi. bir de iyi performans alamazsam ya da memnun kalmazsam iade etmek için. neyse bu kadar bekledik biraz daha bekleriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: earth.

    teşekkürler bilgi için. erken erişim olan bir oyuna o kadar para verip riske girmek istemiyorum, belki diğer erken erişim oyunlar gibi uygun fiyatla çıksaydı alırdım ama adamlar oyun bitmeden çeşit çeşit sürümler çıkardılar ki bence standart sürüm bile pahalı diğer sürümler çok daha pahalı. 700 küsür tlye geliyor yani ayıptır. okuduğum kadarıyla standart sürümle pahalı sürüm arasında da epey avantaj farkı varmış. steam'e gelmesini de fiyatlar daha uygun olur düşüncesiyle bekliyorum ama olmayabilir de tabi. bir de iyi performans alamazsam ya da memnun kalmazsam iade etmek için. neyse bu kadar bekledik biraz daha bekleriz.
    Özel mesajınızı kontrol edebilirseniz sevinirim. Size oyunu denemeniz için 2 haftalık ücretsiz deneme key'i gönderdim.

    En azından 2 hafta boyunca deneyip alıp almayacağınıza sağlıklı bir şekilde karar verebilirsiniz.

    İyi oyunlar, iyi forumlar dilerim.

    Key'in son aktivasyon tarihi 6 Ocak 2019'dur. Bu tarihten sonra kullanılamaz. O yüzden 6 Ocak tarihine kadar kullanmanızı tavsiye ederim. Kullandığınız andan itibaren 14 günlük süreniz başlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 28 Aralık 2018; 3:0:17 >




  • Siannis kullanıcısına yanıt
    çok sağol deneyeyim hemen.
  • earth. E kullanıcısına yanıt
    Rica ederim iyi oyunlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Siannis

    Rica ederim iyi oyunlar.
    merhabalar ben de oyunu almayı düşünüyorum ama önce denemek istiyorum açıkçası öyle bir imkan varsa deneme keyi alabilir miyim hocam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kauseg

    merhabalar ben de oyunu almayı düşünüyorum ama önce denemek istiyorum açıkçası öyle bir imkan varsa deneme keyi alabilir miyim hocam?

    Alıntıları Göster
    Size de gönderdim. Elimde son bir tane kalmış. Sizin şansınıza denk geldi o da.

    Özel mesajınızı kontrol edebilirsiniz.

    Key'in son aktivasyon tarihi 6 Ocak 2019. Etkinleştirdikten itibaren 14 günlük süreniz başlıyor.
  • Öncelikle Escape From Tarkov MMOFPSRPG tagi ile biliniyor. Evet garip gelebilir ama bu özelliklerin hepsi var. Ne PUBG ne de Battlefield'a benzemiyor. Bambaşka bir konsept üzerine kurulu.

    - Oyunda 6 harita var şu an için. Toplamda 10-12 haritası olacak tam sürümde. Bu haritalarda oyuna giriyoruz. Bu oyunlar raid diye isimlendiriliyor. Amacımız ise mümkün olduğu kadar düşman öldürmek, eşya-teçhizat-silah vs ele geçirmek.

    - Her haritada belli bir zaman sınırı var. 40dk - 50dk - 1 saat gibi. Bu süre içinde girdiğiniz raidlerdeki çıkış noktalarına ulaşamazsanız başarısız oluyorsunuz. İster küçük küçük malzemeler ele geçirip 3-5 dakika da çıkışa koşmayı deneyebilirsiniz, isterseniz zamanı sonuna kadar kullanıp raidlerdeki tüm PMC veya SCAV'leri (aşağıda anlatacağım) temizleyip öyle çıkmayı deneyebilirsiniz.

    - Oyunda PMC (Private Military Company) yani paralı asker grubu olarak 2 taraf var. Bunlara bir de Tarkov'un yerlisi gibi düşünebileceğiniz SCAV yani yağmacılar eşlik ediyor. İlk PMC tarafının ismi USEC. USEC Birleşmiş Milletler-Amerika güdümündeki bir grup. Oyunda İngilizce konuşurlar. Rus tarafı ise BEAR olarak adlandırılıyor. Oyunda Rusça konuşuyorlar. Sizden oyuna başlarken bu iki taraftan birini seçmeniz isteniyor. Şimdilik betada bu seçimin pek bir önemi yok. Ama ileride tam sürümde seçtiğiniz tarafa göre oyundaki tüccarlardan indirim vs kazanabileceksiniz. 3. taraf ise SCAV yani yağmacılar. İster USEC ister BEAR olun farketmeksizin her 30 dakikada bir SCAV karakterle oynayabiliyorsunuz. SCAV'in özelliği ise haritalara oyunun ortasından rastgele koşullar ile dahil olmaları. Yani SCAV ile oyuna girerken silah ve teçhizat seçmiyorsunuz. Amacınız ise hali hazırda zaman olarak ilerlemiş oyuna girdiğinizde ortalıktaki cesetlerden vs ekipman toplamak. SCAV ile topladığınız ekipmanlarınızı PMC ana karakterinizde kullanabiliyor veya güvenli kasanıza koyabiliyorsunuz.

    - Güvenli kasa demişken onu da açıklayalım. Oyunda ön-siparişten aldığınız pakete göre 10x23 - 10x33 - 10x43 - 10x63 büyüklüğünde bir envanteriniz olabiliyor. Bu envantere sadece ana menüde ulaşabiliyorsunuz. İstediğiniz eşyaları koyup çıkartabiliyorsunuz. Haliyle oyun içine etki etmeyen bu envanter tamamen güvenli oluyor. Oyuna girdiğinizde eğer raidde ölürseniz üstünüzdeki her şey gidiyor. O yüzden kazandığınız paraları, önemli eşyalarınızı, kaybetmekten korktuğunuz şeyleri raide girmeden bu envantere koyuyorsunuz. Ancak bir güzel haber daha var. Oyun içinde de 2x2 - 2x3 3x3 gibi küçük boyutlarda bir adet güvenli kutu taşıyabiliyorsunuz. Alpha Container - Beta Container ... diye isimlendirilen bu kutular da ne olursa olsun üstünüzden düşmüyor. Ölseniz bile kutu ve içindeki eşyalar sizde kalıyor. Genelde özel anahtarlar ve tabancaları koyarlar bunun içine.

    - Oyunu eğer kendi arkadaş grubunuz ile oynamıyorsanız veya lobide party kurmadan oynarsanız, deathmatch olarak düşünebilirsiniz. Ancak survival oyun-stili ile donatılmış şekilde... Oyun içinde açlık-susuzluk var. Ancak raidler kısa süreli olduğundan kimse açlık susuzluk yüzünden ölmüyor. Ama örneğin midenize isabet alırsanız, su kaybı artıyor dolayısıyla içecek ihtiyacı doğuyor.

    - Oyunda tüccarlar ve görevler mevcut. Haliyle LEVEL SİSTEMİ ve YETENEK SİSTEMİ de mevcut. Ancak hemen tereddütlerinizi gidereyim. Eğer Division oynadıysanız Level sistemi o şekilde DEĞİL. Yani sizden 15 level yüksek diye birisine 50 mermi atmak zorunda kalmıyorsunuz. Buradaki level sistemi sizin bazı tüccarlardan bir eşyayı alabilmenizi sağlıyor. Yani örneğin 30 level olmadan belli eşyaları tüccarlardan alamıyorsunuz. Ayrıca her TÜCCAR'ın da sizinle bir İLİŞKİ SEVİYESİ var. Bunu da tüccarlardan aldığınız görevler ile kasıyorsunuz. Örneğin çok iyi bir susturucu için tüccar ile 4. seviye ilişkiniz olmalı ve aynı zamanda kendinizin de 29 ve üstü level olmanız gerekebiliyor. Yani hem kendi levelınızı hem de ilişki derecenizi kasmanız önemli. Şu an betada yok ancak ileride seçtiğiniz PMC'ye göre oyundaki Amerikan ve Rus tüccarlardan ekstra indirim vs kazanacaksınız. Ayrıca örneğin siz RUS tüccardan alışveriş yapan bir BEAR iseniz, Amerikan tüccardan çok alışveriş yaparsanız, Rus tüccar size darılıp küsebilecek ve ilişki durumunuz kötüye gidebilecek. Bu da şimdilik açık olmayan bir özellik.

    - Oyunun sağlık sistemi ultra gelişmiş durumda. Her bir uzvunuzun ayrı bir can değeri var. Bu uzuvlar kanıyor, ağrı yapıyor hatta kullanılamaz hale geliyor. Yine bu acı-kanama karakterinizin öksürmesine, sızlanmasına, bağırmasına sebep oluyor. Bu da tabii ki yerinizi belli ediyor. Ayrıca sağlık sistemi derken headshotlar vs tek atıyor herkese. Ekstrem bir kask takmıyorsanız tabi. Yani tamamen gerçekçi bir düzende oynuyoruz oyunu. Öyle 20 mermi yedikten sonra ayakta kalınacak bir oyun değil. Arma 2 veya Arma 3 oynadıysanız eğer ölme-öldürme sistemi en az onun kadar hassas durumda. Her insanda olduğu gibi vurduğunuz-vurulduğunuz bölgeye bağlı olarak 1-5 mermi arası ölmek veya öldürmek için yeterli.

    - Oyunda raid aşamalarında herhangi bir araç kullanımı söz konusu değil.

    - Oyunda loot yaparken, cesetlerin her bölgesini ayrı ayrı arıyorsunuz. Yani çantayı ayrıca, yeleği ayrıca, cepleri ayrıca aramak zorundasınız. Bu konuda da süper-gerçekçi bir yaklaşım var oyunda. Dolayısıyla loot zaman isteyen bir kavram haline gelmiş bu oyunda. Eğer dikkat etmez, aceleci davranırsanız muhakkak sizi avlayan birisi çıkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 30 Aralık 2018; 22:26:37 >




  • Beyler bu oyunu oynamak istiyorum. Oyunun standart sürümü 200 küsür tl ye geliyor ucuz alacağım yerler yok mu ? Ve beta kod olayları varmış almadan önce denemek isterim paylaşmak isterseniz müteşekkir kalırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Siannis

    Öncelikle Escape From Tarkov MMOFPSRPG tagi ile biliniyor. Evet garip gelebilir ama bu özelliklerin hepsi var. Ne PUBG ne de Battlefield'a benzemiyor. Bambaşka bir konsept üzerine kurulu.

    - Oyunda 6 harita var şu an için. Toplamda 10-12 haritası olacak tam sürümde. Bu haritalarda oyuna giriyoruz. Bu oyunlar raid diye isimlendiriliyor. Amacımız ise mümkün olduğu kadar düşman öldürmek, eşya-teçhizat-silah vs ele geçirmek.

    - Her haritada belli bir zaman sınırı var. 40dk - 50dk - 1 saat gibi. Bu süre içinde girdiğiniz raidlerdeki çıkış noktalarına ulaşamazsanız başarısız oluyorsunuz. İster küçük küçük malzemeler ele geçirip 3-5 dakika da çıkışa koşmayı deneyebilirsiniz, isterseniz zamanı sonuna kadar kullanıp raidlerdeki tüm PMC veya SCAV'leri (aşağıda anlatacağım) temizleyip öyle çıkmayı deneyebilirsiniz.

    - Oyunda PMC (Private Military Company) yani paralı asker grubu olarak 2 taraf var. Bunlara bir de Tarkov'un yerlisi gibi düşünebileceğiniz SCAV yani yağmacılar eşlik ediyor. İlk PMC tarafının ismi USEC. USEC Birleşmiş Milletler-Amerika güdümündeki bir grup. Oyunda İngilizce konuşurlar. Rus tarafı ise BEAR olarak adlandırılıyor. Oyunda Rusça konuşuyorlar. Sizden oyuna başlarken bu iki taraftan birini seçmeniz isteniyor. Şimdilik betada bu seçimin pek bir önemi yok. Ama ileride tam sürümde seçtiğiniz tarafa göre oyundaki tüccarlardan indirim vs kazanabileceksiniz. 3. taraf ise SCAV yani yağmacılar. İster USEC ister BEAR olun farketmeksizin her 30 dakikada bir SCAV karakterle oynayabiliyorsunuz. SCAV'in özelliği ise haritalara oyunun ortasından rastgele koşullar ile dahil olmaları. Yani SCAV ile oyuna girerken silah ve teçhizat seçmiyorsunuz. Amacınız ise hali hazırda zaman olarak ilerlemiş oyuna girdiğinizde ortalıktaki cesetlerden vs ekipman toplamak. SCAV ile topladığınız ekipmanlarınızı PMC ana karakterinizde kullanabiliyor veya güvenli kasanıza koyabiliyorsunuz.

    - Güvenli kasa demişken onu da açıklayalım. Oyunda ön-siparişten aldığınız pakete göre 10x23 - 10x33 - 10x43 - 10x63 büyüklüğünde bir envanteriniz olabiliyor. Bu envantere sadece ana menüde ulaşabiliyorsunuz. İstediğiniz eşyaları koyup çıkartabiliyorsunuz. Haliyle oyun içine etki etmeyen bu envanter tamamen güvenli oluyor. Oyuna girdiğinizde eğer raidde ölürseniz üstünüzdeki her şey gidiyor. O yüzden kazandığınız paraları, önemli eşyalarınızı, kaybetmekten korktuğunuz şeyleri raide girmeden bu envantere koyuyorsunuz. Ancak bir güzel haber daha var. Oyun içinde de 2x2 - 2x3 3x3 gibi küçük boyutlarda bir adet güvenli kutu taşıyabiliyorsunuz. Alpha Container - Beta Container ... diye isimlendirilen bu kutular da ne olursa olsun üstünüzden düşmüyor. Ölseniz bile kutu ve içindeki eşyalar sizde kalıyor. Genelde özel anahtarlar ve tabancaları koyarlar bunun içine.

    - Oyunu eğer kendi arkadaş grubunuz ile oynamıyorsanız veya lobide party kurmadan oynarsanız, deathmatch olarak düşünebilirsiniz. Ancak survival oyun-stili ile donatılmış şekilde... Oyun içinde açlık-susuzluk var. Ancak raidler kısa süreli olduğundan kimse açlık susuzluk yüzünden ölmüyor. Ama örneğin midenize isabet alırsanız, su kaybı artıyor dolayısıyla içecek ihtiyacı doğuyor.

    - Oyunda tüccarlar ve görevler mevcut. Haliyle LEVEL SİSTEMİ ve YETENEK SİSTEMİ de mevcut. Ancak hemen tereddütlerinizi gidereyim. Eğer Division oynadıysanız Level sistemi o şekilde DEĞİL. Yani sizden 15 level yüksek diye birisine 50 mermi atmak zorunda kalmıyorsunuz. Buradaki level sistemi sizin bazı tüccarlardan bir eşyayı alabilmenizi sağlıyor. Yani örneğin 30 level olmadan belli eşyaları tüccarlardan alamıyorsunuz. Ayrıca her TÜCCAR'ın da sizinle bir İLİŞKİ SEVİYESİ var. Bunu da tüccarlardan aldığınız görevler ile kasıyorsunuz. Örneğin çok iyi bir susturucu için tüccar ile 4. seviye ilişkiniz olmalı ve aynı zamanda kendinizin de 29 ve üstü level olmanız gerekebiliyor. Yani hem kendi levelınızı hem de ilişki derecenizi kasmanız önemli. Şu an betada yok ancak ileride seçtiğiniz PMC'ye göre oyundaki Amerikan ve Rus tüccarlardan ekstra indirim vs kazanacaksınız. Ayrıca örneğin siz RUS tüccardan alışveriş yapan bir BEAR iseniz, Amerikan tüccardan çok alışveriş yaparsanız, Rus tüccar size darılıp küsebilecek ve ilişki durumunuz kötüye gidebilecek. Bu da şimdilik açık olmayan bir özellik.

    - Oyunun sağlık sistemi ultra gelişmiş durumda. Her bir uzvunuzun ayrı bir can değeri var. Bu uzuvlar kanıyor, ağrı yapıyor hatta kullanılamaz hale geliyor. Yine bu acı-kanama karakterinizin öksürmesine, sızlanmasına, bağırmasına sebep oluyor. Bu da tabii ki yerinizi belli ediyor. Ayrıca sağlık sistemi derken headshotlar vs tek atıyor herkese. Ekstrem bir kask takmıyorsanız tabi. Yani tamamen gerçekçi bir düzende oynuyoruz oyunu. Öyle 20 mermi yedikten sonra ayakta kalınacak bir oyun değil. Arma 2 veya Arma 3 oynadıysanız eğer ölme-öldürme sistemi en az onun kadar hassas durumda. Her insanda olduğu gibi vurduğunuz-vurulduğunuz bölgeye bağlı olarak 1-5 mermi arası ölmek veya öldürmek için yeterli.

    - Oyunda raid aşamalarında herhangi bir araç kullanımı söz konusu değil.

    - Oyunda loot yaparken, cesetlerin her bölgesini ayrı ayrı arıyorsunuz. Yani çantayı ayrıca, yeleği ayrıca, cepleri ayrıca aramak zorundasınız. Bu konuda da süper-gerçekçi bir yaklaşım var oyunda. Dolayısıyla loot zaman isteyen bir kavram haline gelmiş bu oyunda. Eğer dikkat etmez, aceleci davranırsanız muhakkak sizi avlayan birisi çıkar.
    "Eğer Division oynadıysanız Level sistemi o şekilde DEĞİL. Yani sizden 15 level yüksek diye birisine 50 mermi atmak zorunda kalmıyorsunuz."

    division pvp de böyle bir olay yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Winter Is Coming

    "Eğer Division oynadıysanız Level sistemi o şekilde DEĞİL. Yani sizden 15 level yüksek diye birisine 50 mermi atmak zorunda kalmıyorsunuz."

    division pvp de böyle bir olay yok.

    Alıntıları Göster
    Basitçe 1 şarjör boşaltmaktan bahsediyorum. Yere düşen adama bile en az 15 mermi sıkmak gerekiyor ki ölsün. Videoda görüldüğü gibi. İlk 2 dakikasını izlemek bile yeterli. 1.40'da başlayan combatte net bir şarjör boşaltıyor adam ama karşısındaki koşarak devam ediyor hayatına.

    Tarkov'da bu yok. Siz de oynadınız, biliyorsunuzdur mutlaka. Anlatmak istediğim yapmacık çatışma sahnelerinin olmaması.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 3 Ocak 2019; 5:35:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Futurisma

    Beyler bu oyunu oynamak istiyorum. Oyunun standart sürümü 200 küsür tl ye geliyor ucuz alacağım yerler yok mu ? Ve beta kod olayları varmış almadan önce denemek isterim paylaşmak isterseniz müteşekkir kalırım.
    Ucuz bulması zor bir oyun. Ama yine de, yerli olarak oyunfor, bynogame, durma-play gibi sitelerden bir miktar daha ucuza bulunabiliyor.

    Yabancı olarak da g2a, kinguin gibi sitelerde bazen indirime giriyor.

    Benim elimde beta kodu kalmadı maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 3 Ocak 2019; 5:42:46 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.