Şimdi Ara

Eşarj’dan elektrikli araç şarj istasyonu fiyatlarına arka arkaya zam! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: azreften Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sonunda kazıklayacak bir yöntem buldular.Hesapta eşarj çok ıucuzdu.Türkiye’de artık alıştık.Bir zaman sora benzinle aynı fiyata gelirse şaşırmayın! Cüneyt Akgün

• NvdiaAmd kullanıcısına yanıt

Fiyatları savunmuyorum ama burada sadece 70 adet sc var. Eşarj'ın 2000 soketi varmış.

• 2-3 seneye Benzin-dizel doldurma fiyatına getirecekler. Neden çünkü para yok.

İmkanı olan güneş enerji paneli ve ev tipi 22kw şarj istasyonu kursun.

• swat882 kullanıcısına yanıt
    benzin dizelde yerinde durur zaten haklısın.

• WoXeD kullanıcısına yanıt

Tüm araçların yakıtlarını eşitleyebilirler. Amaç bütçe ve vergi kaybını önlemek. Elektrik petrolden hep 4 kat ucuz olmayabilir.

• Bu elektrikli araç sahipleri nasıl bir özgüvense artık sanki hükümet elektrikli araçlara hiç dokunamayacak gibi gelecek hakkında hüküm veriyorlar Bugün piyasanın yarısı elektrikli araç olsun,herkes evinde güneş paneli ile şarj etsin diyelim.Yani bu hükümet o vergi kaybını görmezden mi gelecek zannediyorsunuz?Sizin elektrikli araçlarınıza bir mtv çakar mazot fiyatını bile geçersiniz.

Mesela benim yıllık mazota harcadığım para 30000 lira.

Bunu bir elektrikli araca mtv olarak koyduğunda zaten akaryakıt parasını peşin almış oluyorsunuz.

• Peki yabancı dolar üzerinden çalışan ve 20 tane istasyonu olmayan tesla neden 11 tl.Rekabet olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem_sap -- 1 Eylül 2025; 21:25:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    LPG'de yaşanan durum gibi..

• Eşarj’dan elektrikli araç şarj fiyatlarına art arda zamlar gelmeye başladı.

Ve inanın, bu sadece bir başlangıç.

Elektrikli araçlara geçiş sürecinin henüz çok başındayız. Araç sayısı sınırlı, altyapı hâlâ gelişmekte, arz-talep dengesi tam oturmuş değil. Ama buna rağmen şarj fiyatları şimdiden artmaya başladıysa, kullanım yaygınlaştıkça neler olacağını tahmin etmek zor değil.

Bugün elektrikli araçlar, görece daha ekonomik diye tercih ediliyor. Ancak geçmişte yaşadıklarımız ortada:

Bir dönem dizel araçlar daha hesaplıydı, herkes yöneldi. Sonra ne oldu? Dizel fiyatı benzini geçti.

Aynı döngü şimdi elektrikli araçlar için başlıyor olabilir.

Henüz şarj altyapısı tam oturmamışken, fiyatlar bu kadar oynaksa, yarın her köşe başında şarj istasyonu kurulduğunda durum ne olur? Rekabet mi fiyatları düşürür, yoksa talep patlaması yeni zamları mı tetikler?

Elektrikli araçlara geçiş, çevresel ve teknolojik açıdan kaçınılmaz bir adım. Ancak ekonomik sürdürülebilirliği göz ardı edersek, bu dönüşümde bireysel kullanıcılar yine en çok zorlanan taraf olacak.

Daha dizele tam yönelmeden uyarılar gelmişti, şimdi elektrikli araçlar için de aynısını söyleme zamanı:

Durun. Bu daha başlangıç.

• Zaten çok rezil bi firma, yakın diye bunları kullanıyodum 2-3 kez aynı istasyonda farklı zamanlarda aracımı şarj edemedim ve kullanmayı bıraktım. Daha ucuza daha sorunsuz bi sürü marka var.

• WoXeD kullanıcısına yanıt

bunu dedin ve mazot 55 lira oldu  

• Tavukların kümese girmesini bekliyorlar.

Sonra ver coşkuyu.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.