Şimdi Ara

Eşarj’dan elektrikli araç şarj istasyonu fiyatlarına arka arkaya zam! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3 TL ye evden devam 😬

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 90 kw lık bir batarya demekki ortalama 1400 TL ye doluyor. Dün arabaya benzin aldık 2000 TL tuttu. Kısacası dışardan şarj etmek pekde tasarruf olmuyor.

  • Bu ülkedeki en büyük sorunlardan biri enerji. Bir kere alım gücüne oranla pahalı. İhtiyaç çok fazla, arz düşük, üretici rekabeti düşük, kaçak kullanım çok fazla, vergi çok fazla. Bu sorunların bir kısmını yasal yaptırımlarla, bir kısmını yatırımlarla çözebiliriz. Ancak bunu yapacak kapasitede bir yönetim olmadığı için düzelme ihtimali yok denecek kadar az.

    Düşünün ki, güneş ışığı almayan bir koridorda, LED aydınlatmalı acil çıkış yolu gösteren levhanın tüketimini bile, "fazla elektrik tüketimi" olarak gereksiz görüp, aydınlatmasız seçme yoluna giden genel müdür biliyorum.

    Bu sadece basit bir örnek. Tüketimi düşürmek, verimli olanı tercih etmek tabi ki akılcı bir yol. Ancak, bunun çarpıtılmaması gerekir.

    Elektrikli araçların, çok gelişmiş bazı ülkelerde yeteri kadar yaygınlaşmamasının da altında yatan nedenler araştırılmalı. Bazı üreticilerin, gelişmemiş pazarlarda bu araçları çokça satıp, ülkeyi bataryalı araba hurdalığına çevirmeyeceğinin kestiremiyoruz.

    Sonuçta burası Norveç gibi bir ülke değil. Ülkenin yarısını elekrikli araç yapmaya kalkabileceğiniz ne altyapı ne ekonomik güç var. Ulaşımın otomobil odağında seyretmesi ise daha başlı başına bir problem...





  • Huan8 H kullanıcısına yanıt
    Arz düşük değil aslında. Devlet elektrikte tavan fiyat uyguluyor, o nedenle üretim yapabilecek santraller de üretmemeyi tercih ediyor. Fiyat serbest kalsa arz da hemen artar. Ayrıca bu müdahaleler enerji yatırımlarını da baltalıyor. Bir dönem auf diye birşey çıkardılar, yenilenebilir enerji üreticileri normalde kazanmaları gerekenden çok düşük miktarlar kazandılar. Bunu gören yatırımcı neden Türkiye'de enerji yatırımı yapsın ki... Burada bile belirsizlik hakim. Hani tahminleme yapmaya kalksanız sürekli devlet müdahaleleri piyasayı analiz etmeyi de zorlaştırıyor. Bir karar çıkıyor herşey alt üst oluyor. Şahsen ben yatırımcı olsaydım Türkiye'den uzak dururdum.

    Diğer taraftan Türkiye'de elektrik hala ucuz. Alım gücüne göre kıyaslamak anlamsız çünkü ham maddeden tutun da ekipmana kadar herşey zaten döviz cinsinden dönüyor. Yani Türkiye'deki alım gücünün düşük olması kendi başına bir problem.

    Elektrikli araç şarjlarına gelince, adamlar tarifeyle yatırımlarının bedelini çıkarmaya çalışıyorlar belli ki. Alternatifleri var, kendileri kaybederler.





  • Çinliler 1.5 megawatt a oynuyorlar,bide bizim ülkenin haline bak

  • Elektrikli araç sayısı benzin ve türevlerinin sayısına yaklaştığı anda ya da %50 50 olduğunda şu an 15 TL’ye çok derken o gün bugünün fiyatıyla söylüyorum 25 30 TL olacak. Biz mecburiyet seviyoruz yakalayınca da affetmiyoruz
    Not: elektikli aracım yok, almayı çok düşündüm hep direkten döndüm ( şuan elektrikli araç için ; ikinci bir arabam olacaksa düşünmeden alırım ama tek arabada düşünmeye devam..)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zknmr -- 31 Ağustos 2025; 15:38:40 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cok gusel devam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hep fakire mi saplayacaklar, biraz da zengine saplasınlar..


    Ağlamayın ha, kafeler dolu, avm'ler dolu.. En pahalısından şarj edin, onun yakıtı daha kaliteli.


    Sinüsoidal daha gürültüsüz, akımı daha pamuk gibi vs...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 31 Ağustos 2025; 18:21:11 >
  • Bütün yakıt çeşitlerinin fiyatlarını Türk halkının aleyhine olacak şekilde benzer fiyata getirdiniz. Araç fiyatları desen konuşamıyoruz bile. Yapın ücretleri en düşük 25-30 TL/kWh onu da akaryakıt fiyatına getirin olsun bitsin.

  • Rindaman kullanıcısına yanıt

    Adamım elektrikli araç sahiplerinin ağladığı falan yok.Şarjını yaklaşık yüzde 80 kendi evinde yapıyor ben gibi elektrikli araç sahipleri.Zengin araç sahibi işini bilir bu firmaya saplar bu firma kaybeder sen kendini yorma bu işlere.E şarj tercih etmez kW başına 11 tl olan Astor, Trugo vs tercih eder veya ac istasyonda doldurur sıkıntı yok.Elektrikli araç km başına en fazla 1,30 Tl yakıyor evde doldurunca ve çok hesaplı yakıtı.o yüzden tercih ediyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NvdiaAmd kullanıcısına yanıt
    her zaman aynısı oluyor..

  • Bu firma kaybeder,fazla para hırsı kaybettirir.

    Sanki daha ucuz şarj istasyonu yok.Ben de birdaha bu firmayı kullanmam olur biter.Kimse aptal değil yatırımlarını bir senede çıkarmak isteyen acemiler bunlar.

  • Bir kere bile kullanmadım eşarj, en eski en bilindik marka halbuki.
    Birkaç kere teşebbüs ettim ama şarj etmedi, istasyon ya arızalı çıktı ya hata verdi.

    10.90 dan 5şarj varken, eve en yakın istasyon da olunca, 1.5 km mesafede, başka şarj istasyonu bakmam zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enflasyonun %50 oldugu ve
    36 yapmışlar. Bence az.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akaryakıt satışlarının azaldığını anladıkları an, elektrikli araçlara nefes aldırmazlar. Ya MTV artışı olur ya da elektriğe zam olur ki, şuan elektrikli araç sahibi olmadığı halde boş yere bir Dünya elektrik parası ödeyen milyonlarca halk var.

  • Bu zamlardan sonra AC şarj olmazsa olmaz artık. DC artık makul seviyelerden uzaklaşıyor, yakında dizelle kapışırsa şaşırmam.
    Özel tarifelerle kaça geliyor acaba, kullanan yazabilir mi?
  • Artık yeni yapılan tower tarzı yapıların otoparkında da var. İlla müstakil olmasına gerek yok. Tesla’nın güneş enerjisinden kendi elektriğini üreten istasyonu gelince yaşayacak müstakil evleri olanlar. Bedava git gel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbul31 İ kullanıcısına yanıt
    Bir kaç kat MTV ödenmiyor.

    MTV ücretleri 1.3-1.6 motor aralığı ile benzer. 160kw üzeri araçlarda MTV fırlıyor ancak burada da yüksek hacimli araçların MTV'si ile oranlamak gerekir.

    Elektrikli aracınız eğer kısa menzil değil de 400km+ menzile sahipse öyle bir korkunuz pek olmuyor. Burada yılda kaç defa uzun yola çıktığınız etkili tabi. Senede 3-5 defa uzun mesafe yapılacaksa elektrikli aracın şarjından çekinmenin hiç bir anlamı kalmıyor bana göre. 3-5 seyahatte toplam 3-5 saat fazla beklerim, bütün bir yıl yakıt masrafımı 1/6 - 1/8 aralığında tutarım, bakım masrafından kurtulurum, sessizliğin keyfini sürer, rampada aracım bayılır mı diye korkmam...

  • artık her gün dolar yukarı gitmeye başladı.
    dolayısıyla elektrik fiyatları da artacak.
    döndük dolaştık 45 litre dizelle 800-850 km giden
    doblo aldık...hayaller togg gerçekler doblo

  • Elektrik te herkes istediği gibi zam yapabiliyormu

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.