Şimdi Ara

Esaretin Bedeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu filmin neden bu kadar buyutuldugunu anlayamiyorum film evet guzel filmdi ama abartildigi kadar degil ben izlerken cok sıkıldım ... Hele hele bu filmin dunya siralamasinda basi cekmesi ise baba titanik cesur yurek gladyator baslangic truva gibi filmlere hakaret sayilir ... hanginiz bu filmin sayfmdiklarimdan iyi oldugunu doyleyebilir ... The truman show bile bundan iyiydi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• vah vah cok yazik izledigi filmden sadece atraksiyon bekleyen..bos genclik o izlerken daraldim dedigin durgun sahneleri donde bidaha izle ..olmaz ama belki hayata dair bir kac ders cikarirsin..cikin artik su bos aksiyon kafasindan ici dolu biseyler izleyin..yada hepsini bosverip kitap okuyun kitap..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 'Kıtmir'

Bu filmin neden bu kadar buyutuldugunu anlayamiyorum film evet guzel filmdi ama abartildigi kadar degil ben izlerken cok sıkıldım ... Hele hele bu filmin dunya siralamasinda basi cekmesi ise baba titanik cesur yurek gladyator baslangic truva gibi filmlere hakaret sayilir ... hanginiz bu filmin sayfmdiklarimdan iyi oldugunu doyleyebilir ... The truman show bile bundan iyiydi

Kesinlikle katılıyorum.İlk izlediğimde de aynı şeyi demiştim.Güzel film mi?Tabi ki.
    Bence Forrest Gump döver Eseratin Bedelini
  • +sonsuz

çok güzel bir film olmasına rağmen asla ama asla liste başı olacak bir yapım değil. bu kadar abartılmasının sebebini bende anlayabilmiş değilim :/
  • yaşınız 18 altı ise pek fazla anlam çıkartamamanız normal, ileride tekrar izleyin derim.. yok 18 üstü iseniz size hitap etmemiştir pek, çünkü şahsen benim de unutamayacağım filmler arasındadır
  • Arkadaşlar bunlar çok boş tartışmalar.Eninde sonunda o listede bir film ilk sırada olacaktı.Ha o olmuş, ha başkası.İzleyip tadına varın böyle filmlerin.Zaten izlediğiniz filmler sizi başka yapımları izlemeye itiyorsa, sinemanın o büyülü dünyasına adım atmışsınızdır demektir.Daha farklı tatları görünce eskiden baş tacı yaptığınız filmler bir anda gözünüzden düşmeye başlar.O yüzden o listeyi pek dikkate almadan yolunuza devam edin bence.
  • dostum o film yüzünden senin filmin 2. mi oldu? niye birinciliği rahatsız etti. herkesin düşüncesi farklıdır sen beğenmezsin milyonlar beğenir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harry Potter 8 film blu-ray
    3 yıl önce açıldı
    Joker 2 filmi
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Plug

quote:

Orijinalden alıntı: 'Kıtmir'

Bu filmin neden bu kadar buyutuldugunu anlayamiyorum film evet guzel filmdi ama abartildigi kadar degil ben izlerken cok sıkıldım ... Hele hele bu filmin dunya siralamasinda basi cekmesi ise baba titanik cesur yurek gladyator baslangic truva gibi filmlere hakaret sayilir ... hanginiz bu filmin sayfmdiklarimdan iyi oldugunu doyleyebilir ... The truman show bile bundan iyiydi

Kesinlikle katılıyorum.İlk izlediğimde de aynı şeyi demiştim.Güzel film mi?Tabi ki.
    Bence Forrest Gump döver Eseratin Bedelini

+1

Hani şimdi dönüp baktığımda evet güzel filmdi diyorum ama 1. olacak kadar mı? Sanmıyorum.
    Mesela Forrest Gump'ın çoğu sahnesi hala aklımda..

• Harika bir filmdi tabiki bir numarayi hakediyo mesela o kutuphanedeki muzik sahnesi cok keyifliydi bence stephen king senaryolari bir numarayi hakediyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazısı The Godfather olmalıydı der. Bazıları Forrest Gump, bazıları da The Shawshank Redemption.. Ha o birinci olmuş ha öteki. Saydıklarımın hepsi kaliteli filmler. 1. sırada olması sinemada başı çektiği anlamına gelmez. Listeyi fazla önemsemeyin. IMDB kullanıcısı olmayıp bu filmi yerebilecek insanlarda olabilir. Bana göre LOTR ile birlikte en iyi filmdir orası ayrı. Ama bunlar çok boş tartışmalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ed Wood

Bazısı The Godfather olmalıydı der. Bazıları Forrest Gump, bazıları da The Shawshank Redemption.. Ha o birinci olmuş ha öteki. Saydıklarımın hepsi kaliteli filmler. 1. sırada olması sinemada başı çektiği anlamına gelmez. Listeyi fazla önemsemeyin. IMDB kullanıcısı olmayıp bu filmi yerebilecek insanlarda olabilir. Bana göre LOTR ile birlikte en iyi filmdir orası ayrı. Ama bunlar çok boş tartışmalar.

Evet en iyisi gidip yapalım.

Bana göre Godfather hakedebilirdi.Ama 1. film

• Bana görede Forrest Gump orda olmalı ikinci sırada Esaretin Bedeli gelmeli ama işte BANA göre. Dünya geneline oylama yapılıp oraya yansıyor insanların genel beğenisi budur
  • O filmde bulunan Karga'nın hikayesi bile saydığın yapımların hikayesini alır, 5 parçaya böler.
    O yüzden belli bir yaşın üzerinde olmanız gerekir.
  • Esaretin bedeli isimli filmi ilk izlediğimde ben de aynı şeyi düşünmüştüm.

Evet güzel bir film ama listenin başına yerleşmesini sağlayacak ne özelliği var bu filmin dedim.Hikayesi güzel ama bence konu çok orijinal değil.Hatta klasik bile sayılabilir.Karakterler çok başarılı, görüntü yönetimi çok başarılı.Ama bundan çok daha iyi olduğunudüşündüğüm onlaca film varken ne işi var bu filmin liste başlarında diye hayretler içinde kalmıştım.

Aslında bu tip filmleri bir defa izlemek yetmiyor.Bazı detayları fark ederek ya da bilenlerden öğrenerek farklı bir gözle tekrar izemek gerekiyor.İşte o zaman ilkinde anlam ifade etmeyen bir an, bir sahne filme bu sefer bambaşka bir gözle bakmamıza neden oluyor.

Bunun zekayla,kavramayla falan da hiç alakası yok.Tamamen film diline ve sinema sanatına hakim olmakla ilgili bir konu.

Kimi zaman insanı heyecandan heyecana sürükleyen,olağanüstü hoş dakikalar geçirmemi sağlayan,adeta karmaşık duygular fırtınası yaşatan filmleri sinema sanatı çerçevesinden inceleyince aslında beş para etmez ucuz atraksiyonlardan başka birşey olmadığını öğrenmek hayret ve şaşkınlık yaşatmıştır bende.

Diğer yandan çok yeknesak yavan bir sahnede binbir hikayenin döndüğünün farkına varmak sinema sanatına aşık olmama neden olmuştur.Sinema öyle bir şey ki içinide pek çok sanatı barındıroyor.Edebiyat,tiyatro,resim,müzik,opera vs...Önemli olan o dili kavrayabilmek.

IMDB,kullanıcıların oylamaları üzerinden sıralama yapan bir yer.Çok objektif kriterlerin kullanıldığını sanmıyorum.Örneğin 10. sırada olan bir film pek ala bir gün birinci ya da ikinci sıraya çıkabilir.Bu biraz da zamana ve eğilimlere göre değişebilecek bir konu.O bakımdan O listede yer alan ilk yüz filmin kalite bakımından bir birinden çok büyük farklar taşıdığını sanmıyorum.

Bu gün ikinci olan yarın onuncu olabilir.Bu gün onbeşinci olan bir film gün gelir sıralamanın zirvesine oturabilir.Önemli olan kaliteli filmi ayırt edebilmek ve ondan keyif alabilmek.

• çok güzel bir film insanı derinden etkiliyor
  • çok güzel bir film. Ama daha güzeli bence var
  • Yönetim bile dediklerine dayanamamış banlamış bak seni.
  • Güzel film ama bence de 1 numarayı hak etmiyor. Tabi beğeni göreceli bir kavram. Bu imdb olayında da ya bir hile var ya da kuşak farkı nedeniyle beğeniler farklı ve sıralamaya yansıyor bu.
  • Güzel film bence 1 numarayı hak ediyor. çünkü umut iyi bişeydir. ve iyi şeyler asla ölmez
  • The Truman Show bence de Esaretin Bedeliyle eş değer bir film fakat kime bak bu filmi izle güzel desem ismini bile bilmiyor. Esaretin Bedeli çok tutuldu herkes tarafından.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.