Ulan herkese bir topik açılmış. Memleketimin bu güzide takımının konusu yok. Gelin ula dadaşlar, kadayıf dolması yiyek agabey
28 Aralık 1967 günü Hilmi Nalbantoğlu başkanlığında bir araya gelen Avni Özden, Kemal Özgür, Muhittin Ketecioğlu, Zekai Önalan, Türker Dalkılıç, Muammer Özkavcı, Zühtü Akbaba, İrfan Çelik ve İrfan Pasin, "Erzurumspor" adı altında profesyonel bir takımın oluşumunu başlatmak üzere teşebbüse geçtiler. 29 Ocak 1968 tarihinde Erzurumspor Kulübünün kuruluşu notere tasdik ettirildi. Profesyonel Futbol Şubesini kurmak için Raci Karakaş, Sadi Göncüoğlu da bu oluşuma katıldılar.
Erzurumspor'u kuran mütevelli heyeti ildeki amatör spor kulüpleri ile temasa geçerek, birkaç kulübün birleşip "Erzurumspor" adı altında faaliyetlerini sürdürmelerini teklif etti. Ancak, bu teklife sadece Aziziye Gençlik Spor Kulübü olumlu yanıt verdi. Ve kulübün adı 11 Şubat 1968 tarihinde yapılan genel kurul toplantısı ile "Erzurumspor" olarak değiştirildi.
Kuruluşu takip eden ilk kongrede (14 Şubat 1968) Erzurumspor'un başkanlığına Hilmi Nalbantoğlu seçildi. O yıl Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü'ne müracaat edilerek, 1968–69 sezonunda Türkiye liglerine alınmaları istenildi; ancak olumsuz yanıt alındı. O yıl özel maçlar yaparak faaliyetini sürdüren Erzurumspor'da genel kurulla başkanlığa Ali Sırrı Kuşkay getirildi.
Yönetim Kurulu'nun gayretleri ve zamanın Başbakan'ı Süleyman Demirel'in arzusu üzerine Erzurumspor, 1969–70 sezonunda Türkiye Profesyonel Ligi'ne adımını attı. Erzurumspor, profesyonel ligde ilk kez 21 kulübün katıldığı 3. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele etti. Hatay spor’un 61 puanla şampiyon olduğu ligde topladığı 43 puanla ligi 11. sırada bitirdi.
Erzurumspor'un ilk profesyonel takımını Selahattin Ünlü çalıştırdı. Takım kadrosu: Necati Yankılar, Fikret Duran, Fuat Sucu, Ercan Güngör, Nazif Tan, Lütfü Tufan, Nevruz Korkut, Nihat Kaya, Edip Budak, Erkan Şengöz, İbrahim Şengöz, İbrahim Gümüş, Sinan Özmen, Hasan Sargın, Ersin Kayaalp, Yaşar Altun, Turan Eğriçayır ve Ekrem Kezik adlı futbolculardan oluştu.
Üç sezon 3. ligde mücadele eden Erzurumspor, 1972–73 sezonuna fırtına gibi girdi. Hazırlık maçlarında Didi'nin çalıştırdığı Fenerbahçe'yi 3-0 yenen Erzurumspor, Turgut Kafkas'ın teknik patronluğunda, 3. Lig Yeşil Grupta oynadığı 24 maçta 17 galibiyet, 7 beraberlik alırken, nağmağlup şampiyon olarak o yıl dünyada Portekiz'in Benfica takımı ile birlikte hem tarihe geçti, hem de ikinci lige çıktı.
1973–74 sezonunda yeniden 3. lige düşen Erzurumspor, 1978–79 sezonunda tekrar 2. lige çıktı. Uzun yıllar bu ligde mücadele eden Erzurumspor, 1997–98 sezonunda önce 2. Lig 4. Grubu lider olarak tamamladı. Ardından play-off mücadelesinde grubu açık ara birinci olarak önde bitirip, 1. lige çıktı. Erzurumspor, Türkiye 1. Ligi'nde üç sezondan bu yana sürdürdüğü mücadelesinde 2000–2001 sezonunda klasmanı 16. sırada tamamlayarak tekrar ikinci lige düştü.
Buda Erzurumumuzun ve Erzurumsporumuzun medar-ı iftaharı, mütebessim şahsiyet, mütevellit insan Naim Hoca Kendisiyle ilgili anıları ve fıkraları paylaşacağım, mutlaka okuyun yerlere yatacaksınız
Bir gün Naim Hoca ikindi namazı için cemaati toplar. Tam namaz vaktinde Erzurumspor'un hayati bir maçı vardır. Cemaatten biri utana sıkıla :"Hocam, şu Erzurumsporun maçını izlemeye gidelim, namazı sonra kılarız". Hoca gürlemiş : "Bre kafir, namaz dururken maçta neyin nesi deyyus" :) Neyse tam camiye girmişler namaza başlayacaklar. Naim Hoca demişki :"Toplanın uşaklar, maça gidiyoruz". Cemaat şaşırmış : "Hocam siz demiyomuydunuz namaz varken maçta neyin nesi diye?". Naim Hoca cevap vermiş : "Uşaklar kararımı değiştirdim. Hem namazın kazası olur ama maçın kazası olmaz"
Bir gün Naim Hoca camide cemaate sohbet veriyor. Kızların mini etek falan giymesini eleştiriyor saatlerce : "Namussuzlar utanmıyor böyle açık seçik giyinmekten. Kıçını baldırını açıyorlar zinakârlar." Cematten biri hocanın sözünü kesip şöyle diyor :"Hocam tamamda sizin kızda mini etek giyiyor". Naim Hoca cevabı yapıştırıyor : "Ama o uruspuya yakışıyor"
Kocaelispor ve Erzurumspor arasında çok önemli bir maç oynanacak. Cemaat ve taraftarlar Naim Hoca'nın yakasına yapışıyor :"Hocam sen mübarek adamsın, bi istiareye yat, oku üflede şu maçı kazanak". Hoca bozuntuya vermeden tamam diyor. Ve ertesi gün diyorki "Uşaklar Erzurumsporumuz maçı kazanacak Allah'ın izniyle, duamı ettim okudum üfürdüm." Maç başlıyor ve 90 dakika 0-0 bitiyor. Uzatmanın ilk dakikalarında Kocaelispor altın golü atıyor ve maçı kazanıyor. Cemaat ve taraftarda hayal kırıklığı var tabi. Hemen Naim Hoca'ya gidiyorlar "Hocam hani dua etmişsin, hani yenecektik? 90 dakika 0-0 bitti, uzatmalarda golü yedik ve elendik". Naim Hoca cevap verir : "Uşaklar ben 90 dakika için dua etmiştim, nerden bilim uzatmaya gideceğini"
ibrahim hoca bombasın sen ya hanim hocada favorimdir artık çok yaşa emi.
Naim Hoca yine bir gün cemaate vaaz verir ve önündeki kitabın sayfalarını çevirip çevirip erkeklerin şerefsiziğinden, zinakarlığından bahsedip kalaylar 2 saat. Yok erkekler böyle gavattır, böyle ırz düşmanıdır. Önündeki kitabın sayfalarını çevirdikçe erkeklere kalaylar durur. Cemaatten biri dayanamaz ve Hoca'ya bağırır : "Yaw hocam 2 saatir biz erkeklere kalaylayıp duruyorsun, tamam biz puştuz. Ya peki bu kadınların hiçmi suçu yok Hocam?" . Naim Hoca bombayı patlatır : "Uşaklar hele durun, 2 sayfa sonra onlarında bilmem neresine koyacam"
Erzurumspor başlı başına bir efsanedir. Maçlarına gidipte yerlere yatmayan yoktur Naim Hoca da simgelerimizden biridir. Doğru yada asılsız rivayetler sonucu binbir fıkra ve anısı vardır. Paylaşıyoruz işte gülelim diye
Keşke yine çıksak birinci lige, güzel bir hava katmıştık valla.
erzurumun durumu çok kötü malesef.Deplasmana bile gidecek parayı zar zor buluyorlardı.Antremansız çıkıolardı bazı maçlara
quote:
Orjinalden alıntı: Chevher
erzurumun durumu çok kötü malesef.Deplasmana bile gidecek parayı zar zor buluyorlardı.Antremansız çıkıolardı bazı maçlara
Cemal Polat yedi paraları. Mesela geçen sene iyi bir forvetimiz vardı: Halil Zeybek. Bursaspor aldı, onlar da düzgün oynatmıyor. Eğer iyi bir başkan getirirsek, başarılı olacağımıza inanıyorum. Çünkü Erzurum'da bu potansiyel var bence.
Ayrıca Naim Hoca penaltı kazandığımızda : "İsabet Ya Resulallah" diye bağırırdı tribünde
Ekle hocam. Maalesef 2001 den beri sürekli küme düşüyoruz ama önemli değil. Bu arada bulduğum anda Naim Hoca fıkralarını eklerim
Sen ekle ben diğer kulüple uğraşıyorum. Beni genel koordinatör yap
Bir gün Naim Hoca namaz kıldırıyomuş. Başlamış sureyi okumaya. Kul Euzü Bi Rabbin Nas Melikin Naas... tam o arada cemaatten birinin telefonu çalar. Sureyi ortasında keser ve tekrar başlar. Bu olay aynı telefonun çalmasıyla 3-4 kere te4krar eder ve sonunda Hoca dayanamaz." Kul Euzü Bi Rabbin Nas Melikin Naas, NO'YA BAAAAS NO'YA BAAAAS
quote:
Orjinalden alıntı: [D]HanD
Bir gün Naim Hoca namaz kıldırıyomuş. Başlamış sureyi okumaya. Kul Euzü Bi Rabbin Nas Melikin Naas... tam o arada cemaatten birinin telefonu çalar. Sureyi ortasında keser ve tekrar başlar. Bu olay aynı telefonun çalmasıyla 3-4 kere te4krar eder ve sonunda Hoca dayanamaz." Kul Euzü Bi Rabbin Nas Melikin Naas, NO'YA BAAAAS NO'YA BAAAAS
La bu tam bombaymış, yeni duydum valla
Üyeler: 1. De-Niro - Genel Koordinatör " 2. [D]HanD
Üyeleri bekleriz
La bu dadaşlar nerde. Neyse size bi hediye vereyim gelin bari hemşolar
quote:
Orjinalden alıntı: De-Niro
La bu dadaşlar nerde. Neyse size bi hediye vereyim gelin bari hemşolar
Kendileri cağ kebabıdır Maalesef artık 1 cağı 3-4 lira kadar pahalılaşmıştır Resmi bile insanı öldürebilecek güçtedir