Şimdi Ara

Ermeni tasarısı kabul edildi. Hayırlı olsun(!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • 100 yıllık ortaklığın sonu mu


    ABD’de, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde görüşülen Ermeni iddialarını içeren Ermeni tasarısı, 21 ret oyuna karşın 27 evet oyuyla kabul edildi.

    Bush'un çabaları yeterli olmadı

    ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarı kabul edildi. Sözkonusu tasarı, oturumda 21'e karşı 27 oyla kabul edildi.

    Oylamayı, Ermeni tasarısına karşı Türkiye'nin tezlerini anlatmak üzere Washington'da bulunan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış başkanlığındaki TBMM heyeti ile Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy da izledi.

    GÜL: BÜYÜK MESELELER İÇ POLİTİKAYA FEDA EDİLMİŞTİR

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tasarının kabul edilmesiyle ilgili olarak “Ne yazık ki Amerika Birleşik Devletleri'nde bazı politikacılar, sağduyu çağrılarına kulaklarını tıkayarak bir kez daha büyük meseleleri küçük iç politika oyunlarına alet ve feda etme teşebbüsünde bulunmuşlardır. Bu, Amerika Birleşik Devletleri gibi büyük bir gücün temsilcilerine yakışan ve yarayan bir tutum değildir. Komite'nin bu kabul edilmez kararının, geçmişteki benzerleri gibi Türk halkı için hiçbir geçerliliği ve saygınlığı yoktur.” dedi.

    YAKLAŞIK 4 SAAT GÖRÜŞÜLDÜ

    Komitenin hafta sonunda hayatını kaybeden üyesi Jo Ann Davis için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan oturumda, komite Başkanı Demokrat Parti California Milletvekili Tom Lantos, “20. Yüzyılın Osmanlı askerlerinin elinde büyük sayıda ölen Ermenileri konuşuyoruz. Bu olayların gerçekleştiğine dair Kongre'de ve ülkemizin genelinde görüş birliği var. Sadece bu gerçek ifade edilse, bugün önümüzdeki tasarı oy birliğiyle geçer” dedi.

    Lantos, Amerikalı liderlerin bu olayların gerçekleştiğini tanımada birleştiğini, ancak “soykırım” tanımlamasının doğru olup olmadığı konusunda bölündüklerini kaydetti. Lantos, ABD'nin eski başkanlarından Ronald Reagan'ın “Ermeni soykırımı” sözünü kullandığını, ancak onun ardından gelen başkanlar George Bush, Bill Clinton ve şu andaki Başkan George W. Bush'un Türkiye'nin hassasiyetini dikkate alarak, bu sözü kullanmadığını söyledi.

    Tom Lantos, Irak'taki Amerikan kuvvetlerinin önemli ölçüde Türkiye'den geçen lojistik desteğe dayandığını kaydetti ve “Hiçbirimiz bu lojistik destek hattının tehdit altına girdiğini veya aniden kesildiğini görmek istemez” diye konuştu. Lantos, komite üyelerinin zor bir tercihle karşı karşıya kaldıklarını savunarak, “Bu bir vicdan oylaması ve komite iradesini ortaya koyacak” dedi.

    “KIZIM IRAK'TA”

    Cumhuriyetçi Parti Florida Milletvekili Ilena Ros-Lehtinen de, açılış konuşmasında, “Bu çok önemli ve ağır bir mesele. Hepimiz bütün faktörleri gözden geçirmeliyiz. Tasarının geçmesinin sonuçlarını iyi hesaplamalıyız. Şu anda savaşın tam ortasındayız. Bu nedenle ben tasarıya karşıyım. Bizim Irak'taki kapasitemize zarar verecek. Benim kızım da şu anda Irak'ta hizmet veriyor” dedi.

    Ros-Lehtinen, tasarının daha önce en kuvvetli destekçileri arasında yer alıyordu.

    Demokrat Parti California Milletvekili Brad Shermen, tasarıyı geçirmenin komitenin sorumluluğunda olduğunu savunarak, “Ankara'dan sadece birkaç kızgın söz gelir. Bugün başımızı eğsek bile, Temsilciler Meclisi'ndeki tasarıya destek veren 225 milletvekili gelecek yıl bunu yine getirecek” diye konuştu.

    Bu arada, Demokrat Parti New York milletvekili Gary Ackerman, “Türkiye'deki dostlarımız mevcut durumu iyi anlamalı. Bu meseleyi aşma kapasitesine sahipler. Bugün burada Osmanlı İmparatorluğu'nun yaptıklarını konuşuyoruz, bugünkü Türkleri değil” dedi.

    Ackerman, ayrıca salona “Ermeni soykırımı”ndan kurtulduğunu belirten 4 kişiyi getirdiğini ifade etti ve bu kişilerden ellerini kaldırarak kendilerini göstermelerini istedi.

    Indiana Cumhuriyetçi Parti Milletvekili Gan Burton, bu tasarı yüzünden bütün Orta Doğu'nun istikrarsızlık riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Burton, 90 yıl önce gerçekleşmiş olan olayları tartışmanın anlamı olmadığını belirtirken, bugün bölgedeki gerçeklerin çok farklı bir tablo yarattığını söyledi.

    Burton, Afganistan ve Irak'ta çatışmalar varken, İsrail-Filistin meselesi ve nükleer kapasitesini geliştirmeye kalkışan bir İran söz konusu iken bu tasarıyı geçirmenin doğru olmayacağını kaydetti. Ermeni iddialarına prim veren Fransa'nın savunma ve diğer ticari anlaşmalarda Türk tarafının kısıtlamalarına maruz kaldığını hatırlatan Burton, tasarının geçirilmesinin Türk-Ermeni uzlaşmasına da zarar vereceğini ifade etti.

    Gan Burton, Türkiye gibi iyi bir müttefike karşı tavır almakla ABD'nin kendi güvenliğini tehlikeye attığını söyledi ve “Bunun doğru yolu bu değil, doğru zamanı da değil” dedi.

    ABD Kongresindeki Türk Dostluk Grubunun kurucularından Robert Wexler da, tasarının geçmesinin Türk-Ermeni uzlaşma çabalarını riske atacağına dikkat çekti. Wexler, ayrıca İncirlik Üssünün yüzde 75 oranında askeri kargo taşımacılığında kullanıldığını yineledi.

    Colorado Cumhuriyetçi Parti Milletvekili Tom Tancredo, Ermeni tasarısı benzeri tasarıları geçirmenin sonu olmayacağını kaydetti ve “Roma İmparatorluğunu da mı kınayacağız" diye sordu. Tancredo, tasarıya “hayır” oyu vereceğini kaydetti.

    Komite Başkanı Tom Lantos, oturuma yeniden toplanmak üzere bir süre ara verdi.


    http://www.hurriyet.com.tr/dunya/7463605.asp?gid=180&sz=4343

    Sanırım Türkiye için yepyeni bir sayfa açılıyor.
    Vatana millete hayırlı olsun.

    Zorlu bir süreç şimdi başlıyor.







  • hiçde zorlu değil...

    yarın ilk iş incirliK tahliye edilir kolayca çözülür bu sorun...

    incirlik abd ekonomisine baya bi katkı sağlıyodu onu unuturlar bu amcamlar olur biter...





    zaten ordan kalkan uçaklar pkk ya her nevi malzemeyi atıyolardı..silah yem yiycek ileç bilmem ne...

    iyi olur işte pkk sorununa katkısı olur bu olayın.
  • vala herkes kabule diyor,bu iş öle herkkese küserek olmaz.olaı biteni kimseye anlatamama doğru tarihi ve gerçekleri .diplolmas zayiyıflı.bu sonucu meydana getirmişitir.fransada cazairlieri biçti.amerkalılar yerlileri.vs.önemli olan bu değil.diplımasimiz 0 .soykırım yoktur.yoktur ama o an bu günkü pkk olayı gibi bi iş mesela olmuştu ermenlier terör yapmış.onlar vatanadan sürülmeye kalkışılmış ve sürülerükende .bazı katliamlar olmuştur.bunasoykırım tabi denilemez ama ortada bi olay mutlaka var. işte curcuna bundan sonra başlıyor.soykırımda soykırım dienlerin tahrike denlere akıl yoluyla malup edemedik.yahu olay budur budur budur .deiyemdik.ne yaptık gitik adamların özgürlün simgesi haline gelen bi mesleğin ''basın''mesubunu vurduk.amerika stratejik ortaktır dendi.adamlara iraka girş için teskere vermedik(ha iraka girmesi tartışılır,vidani yönden,orda ölenler masumlar. oboyutundan bahsetmiyorum.gücümüz olaydıda durdura bileydik bu savaşı)israile bakrsan ,hamas terör örgütü liderini ankarada ağırladık pkk pkk dioruz ama bu olay bizm başımıza geleydi?adamlara terorist devlet diyebiliyor.başbakan.sonra vay hayinler ermeni tasarısında bizi korumadınız.niye korusunlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi next10 -- 11 Ekim 2007; 2:15:46 >




  • hiç bir amerikayla ilişkilerde son filan gelmez nerde öyle basiretli liderler unutmayın fransada bu tasarıyı kabul etti o zaman fransız mallarına boykot ve ithalat ihracat durdurma borozanları çaldı sonuç eskisinden daha çok ilişki ve ekonomik bağımlılıklar arttı ki bu fransa yani türkiye açısından amerika ile karşılaştırıldığında yedi göbek yabancı denilebilir
  • Türkiye de yaşayan insanların birbiri ile sorunları yok
    ancak böyle dış ülkeler yüzünden memleketimizdeki
    sıkıntılar artıyor
    hollanda fransa kanada arjantin den sonra abd de böyle bir hata yapıyor
    bu tür tasarılar yüzünden konun sürekli gündemde kalıyor
  • Irak'a girmeyin nameleri işe yaramaz herhalde artık.


    "Cumhuriyetçi Parti Florida Milletvekili Ilena Ros-Lehtinen ise "Bu çok önemli ve ağır bir mesele. Hepimiz bütün faktörleri gözden geçirmeliyiz. Tasarının geçmesinin sonuçlarını iyi hesaplamalıyız" dedi. Demokrat Parti California Milletvekili Brad Shermen ise tasarının sorumluluğunun komitede olduğunu savunarak "Ankara'dan sadece birkaç kızgın söz gelir" diye konuştu."
    Şuraya bak .. Adamlar artık Türk liderlerini sadece boş sözler ve tehtitler söylediğini anlamıs.Resmen çok ta tın demiş...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brooklyn -- 11 Ekim 2007; 10:02:36 >
  • Ermeni tasarısının geçmesi bize ne gibi bir zararı olabilir ? (bu konu hakkında net bilgi yok. mesela tazminat isteme yoluna gidilebilir mi?)

    eğer herhangibir zararı yoksa her sene kılıç gibi üzerimizde sallandırılacağı yerde bırakın kabul edilsin.
  • Kabul edilmesi durumunda hükümetten sert bir tpeki çıkacağını sanmıyorum. Nede olsa abd'nin dizinin dibinden ayrılmayan bir hükümetimiz var. Benim merak ettiğim böyle bir durumda ordu amerikadan milyar dolaları bulan savunma sistemleri almayı bırakır mı?
  • Bişey olmaz.. Hatta daha iyi oldu. Her sene her sene önümüze getiriyorlar, ne olacaksa olsun. Bu vatandan bir tek çakıl taşı bile alamayacaklar ne de olsa...
  • aslında tepkiyi amerika yerine ermenilere göstermemiz gerekir.

    zira ermeniler hem ABD ile olan ilişkilerimizi baltalayarak hem de kendi tezlerini kabul ettirerek bir taşla iki kuş vurmuş oluyorlar.

    bu durumda ermenistana yönelik yaptırım ve azerbaycan ve gürcistan ile olan ilişkilerimizin daha da artırılması ve ermenistanı yalnızlığa itmek daha mantıklı bir tepki gibi geliyor.

    tabii bu düşünce amerika ile iyi diyalog ortamımız olsa idi geçerli olabilirdi. ancak PKK ya olan desteklerinden dolayı bence ermenistan ile ABD ye de gerekli tepki en üst düzeyde gösterilmeli.

    bu arada birlik ve dirliğe en fazla ihtiyaç duyulduğunda "birlik ve beraberliğimizi" en üst düzeyde göstermemiz gerekir. bence zaman eleştirme zamanı değil birlik zamanıdır.

    ne diyor M. AKİF

    Girmeden tefrika bir millete düsman giremez,
    Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.


    ne de güzel söylemiş ...




  • Durmak yok, çöküşe devam...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Deep Impact
    Ermeni tasarısının geçmesi bize ne gibi bir zararı olabilir ? (bu konu hakkında net bilgi yok. mesela tazminat isteme yoluna gidilebilir mi?)
    eğer herhangibir zararı yoksa her sene kılıç gibi üzerimizde sallandırılacağı yerde bırakın kabul edilsin.


    Karar almayı bekleyen diğer ülkelerde başlarlar artık.
    Gelecekte milyon dolarları bulan tazminatlarla karşı karşıya kalacağız.
    Ama hepsinden önemlisi haksız ve gerçek dışı soykırım gibi bir ithamın , kara bir leke gibi üstümüze yapışıp kalması...
    Çok üzüntü verici.
    Bizler demiyoruz ki tartışılmasın, araştırılmasın, ama bırakınız tarihçiler, antropologlar, arkeologlar araştırsınlar, tartışsınlar konuyu.
    Konuyu siyasi hale getirmenin amacı nedir?

    Siz geçmişte olan olaylarla uğraşacağınıza AB'nin göbeğinde, gözlerinizin önünde gerçekleşen Srebrenica katliamını durdursaydınız.
    Ama olur mu! intikamlarını alsınlar diyip izin vermediniz mi?

    quote:

    Orjinalden alıntı: Brooklyn
    "Cumhuriyetçi Parti Florida Milletvekili Ilena Ros-Lehtinen ise "Bu çok önemli ve ağır bir mesele. Hepimiz bütün faktörleri gözden geçirmeliyiz. Tasarının geçmesinin sonuçlarını iyi hesaplamalıyız" dedi. Demokrat Parti California Milletvekili Brad Shermen ise tasarının sorumluluğunun komitede olduğunu savunarak "Ankara'dan sadece birkaç kızgın söz gelir" diye konuştu."
    Şuraya bak .. Adamlar artık Türk liderlerini sadece boş sözler ve tehtitler söylediğini anlamıs.Resmen çok ta tın demiş...


    Resmen adam bizi çözmüş.
    Tebrik ederim.

    Kimse kusuruma bakmasın dış politikada gelmiş geçmiş en kötü yönetim sergileniyor.
    Olanlara bakınca 2 olasılık var . Ya kasıtlı böyle davranılıyor ki, hiçbir siyasinin ne yapsamda Türkiye'yi zora soksam dediğini düşünmüyorum.
    Ya da fazla iyi niyetli, saf davranılıyor ki bende böyle düşünüyorum.
    Verilipte yerine getirilmeyen sözler ortada.Kıbrısta yediklerimiz, ortadoğuda ABD'nin ve Irak yönetiminin yaptıkları.
    Bu iyi niyetle nerelere kadar gideceğiz açıkçası göremiyorum da. Fazla sabi siyasilerimizin içine düştükleri durumları görünce üzülüyorum da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 11 Ekim 2007; 11:46:48 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Deep Impact

    Ermeni tasarısının geçmesi bize ne gibi bir zararı olabilir ? (bu konu hakkında net bilgi yok. mesela tazminat isteme yoluna gidilebilir mi?)





    Tam olarak istedikleri bu.Milli gelirimizden pay isteme hakına sahipler .Eğer uluslar arası bir mahkeme bunu kabul ederse ödemek zorunda kalırız. Mesela Almanya İsraile(Yahudi soykırımı vesilesi ile) milli gelirinden yanlıs hatırlamıyorsam %6 gibi bir orada ödeme yapıyor.
  • alacan silahı,bıçağı,sopayı gireceksin..Başka yolu yok !
  • Hiç bir şey olmaz. En azından şu tasarının her sene geçip geçmeyeceği hikayesinden kurtulduk. İyi oldu bence.
  • Bence savurduğumuz tehditlerin blöf olduğunu anladılar. Aksi takdirde Amerika Ortadoğuda bir çok yönden Türkiyeden destek alıyor ve sırf bu nedenle bunu göze alamazlardı. Yok ırakan asker çekilmesine izn vermeyiz yok incirliki kapatırız.... hikaye
  • ABD bu tasarıyı geçirdi ya, hiçbir şey beklemeyin hükümetten. Ne İncirlik'i kapatırlar, ne savunma sistemi almayı bırakırlar. Ancak "1 numaralı müttefikimiz" demeyi bilirler onlar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .TaneR.

    Hiç bir şey olmaz. En azından şu tasarının her sene geçip geçmeyeceği hikayesinden kurtulduk. İyi oldu bence.



    bende aynı fikirdeyim, her sene aynı muhabbeti duymaktan sıkıldık, şimdi ellerinde bu koz da kalmadı,Türkün Türkten başka dostu olmaığı fikri de iice pekişti sanırım,ne varsa soydaşlarımzda var kuralım Türk birliğini olsun bitsin
  • bu güne kadar dünya türkden korkmuştur bundan sonrada korkmaya devam edicektir kimsenin bundan şüphesi olmasın
  • Ataları da ırkçıydı bunların. Onların kanlarında var ırkçılık.
    Bizim kanımızda ne olduğunu ulu önder söylüyor zaten:

    "Muhtaç olduğun KUDRET damarlarında ki asil kanda mevcuttur."
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.