Şimdi Ara

Milletvekillerini kim seçer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Halk seçiyor fakat bunu detaylı bir sekilde anlatir misiniz?

    Ve bir milletvekili nin gorevi tam anlamıyla nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Milletvekillerini Kim Seçer?

    Bir ülkede milletvekillerini seçme yöntemi, ülkenin siyasi sistemine göre değişir. Genellikle milletvekilleri, ülkenin vatandaşları tarafından seçilir.

    Demokratik ülkelerde, milletvekilleri genellikle halkın oylarıyla seçilir. Seçmenler, adaylar arasından kendilerini en iyi temsil edeceğine inandıkları kişiyi seçerler. Seçim süreci, genellikle düzenli aralıklarla, gizli oylama yoluyla gerçekleştirilir.

    Bazı ülkelerde, milletvekilleri dolaylı olarak seçilebilir. Bu sistemde seçmenler, daha sonra milletvekillerini seçecek olan bir aracı kurumu seçerler. Bu aracı kurum, seçmenlerin iradesini yansıtacak şekilde milletvekillerini seçmekle görevlidir.

    Milletvekilleri, halkın temsilcileridir ve halkın çıkarlarını korumakla yükümlüdürler. Seçmenlerin, kendilerini en iyi temsil edecek milletvekillerini seçmeleri önemlidir.

    Bu metin aşağıdaki anahtar kelimeleri içerir:

    • milletvekilini kim seçer
    • millet vekilini kim seçer
    • milletvekillerini kim seçer
    • milletvekili kim seçer
    • milletvekilini halk mı seçer
    • milletvekilini kim seçiyor
    • millet vekillerini kim seçer
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Halk seçiyor? Nereye doğru gülüyorduk?
    Bir milletvekilinin görevi yoktur, olamazda.

    İçi boş bir kurum. Vasıfsız... Hiçbir halta yaramaz, arada meclise gidip vakit öldürmek dışında.
  • Doğrudan olarak Medya,Basın ve Yayın kuruluşları.Çünkü bu kuruluşlar halka karşı propagandanın en güçlü silahlarıdır.Medya istemezse bir adayı duymazsınız bile.Medya isterse onu öyle allayıp pullar o kadar çok ondan bahsederki aklınızdan hiç çıkmaz hep onu tartışırsınız.Bu işin yürümesi içinde genelde birkaç adayı ön plana çıkarırlar ki siz bir tercih yapıyormuş,onları siz seçiyormuşsunuz gibi hissedin.Bu sizin için bir çeşit mastrübasyondur.Oysaki adaylar arasında niteliksel olarak bir fark yoktur.Kimisi sol tandaslı kimisi sağ tandanslıdır ama hepsi özünde aynıdır...

    Siyaset diline buna Demokrasicilik Oyunu denir.Peki Doğrudan belirleyenler Medya ise Dolaylı yoldan kim belirler?Tabi ki de Medyayı yönetenler.Yani onları besleyenler.Medya kim besler?Tabi ki de ona reklam verenler ve kazancını arttırmasını sağlayanlar :)
  • Milletvekilini parti yönetimi belirler. Vekilde aday oldugu ilden oy ister. 1. Sıradan aday gösterilmek daha avantajlıdır. Aday adaylını belli tutarı partiye ödeyen herkes olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • millet (vekili) ,sözde milleti temsil eden ,seçmeninin haklarını koruması için oy verilen (liderlerin zorla seçtirdiği kişiler) ama seçildikten sonra üstüne vazife olan durumlarda hiç ortada görünmeyen ama iş liderini savunmaya geldimi uçan tekme savurmayı bile becerebilen doğaüstü yaratıktır :)

    zaten demokrasinin kendisi de yalandır ,neymiş efendim

    kendi yöneticilerimizi seçiyor muşuz

    kaç kişi kendi bölgesinin milletvekilini tanıyarak oy veriyor ?

    aslında bizim ülkemizde seçim varsa biliniz ki size hiç tanımadığınız yada hiç istemediğiniz adaylar gösterilip zorla oy vermeniz istenecektir

    gelelim milletvekilinin görevlerine (aslında 1 tane görevleri var)

    hükümetin milletvekili isen kendi partinin getirdiği her konuyu okuma/anlama gereği bile duymadan el kaldırarak onaylamaktır ,muhalefet milletvekili isen tersine hayır vermek için el kaldırmaktır

    zaten kendi partinin aleyhine el kaldırırsan seni o partide yaşatmazlar

    yani anlayacağınız süper bir sistemdir ,sözde padişahlık gibi tek adamlık yok gibi görünse de aslında padişahlık bile bu sistemde daha demokratik kalır




  • Benim bildiğim kadarıyla vekillerin başbakana verdikleri imzalı bir istifa mektubu/dilekçesi varmış.Yani parti içinde sıkıntı çıkarırsan istifa etmene gerek kalmadan otomatik olarak atıyorlar.Özal bu yöntemle çalışırmış.
  • Ortaokul veletleri gibi kavga edenlerden farkı yok bana göre.
  • Çift dereceli seçim sistemi olmadıktan sonra millet daha milletvekillerinin adını bilmez...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.