Şimdi Ara

Ermeni olmak hakaret nedeni midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
2.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yöneten arkadaşlar ne düşünürler bilemem takdirlerindedir ama
    Bu topiği konudışında açmak istemedim çünkü çok geçmeden seyreltik oluyor.
    Bu husus da, nihayetinde bir kültür sorunudur!

Ermeniler bize, biz ermenilere ne yapmışsak/yapmamışsak tartışması dışında kalarak soruyorum.

Bu zamanda böyle bir soruyu sormak bile bana zül geliyor.
    Ama az önce silinen bir konudışı topiğinde:
    "MADEM ERMENİSİN İSTEMEDEN VERMELİSİN" diye yazan bir üye görünce
    Doğrusu ne o millete ne de onların dinine mensup olmadığım halde
    Son derece üzüldüm. Bu sövme, ne ahlakidir, ne insani, ne Türkî!
    İnsanın mensup olduğu dil,din,ırk,ulus;
    Asla genelleme yapılarak hakaret nedeni sayılamaz!

Kapalıçarşıda, Şişlide, Gedikpaşa'da, Bayazıt'ta
    Kadırga'da, Samatya'da,Bakırköy'de
    Sivas'ta Diyarbakır'da....
    Vergisini ödeyen, askerliğini yapan,
    Ramazan ayında dinimize saygıdan gözümüzün önünde su içmeyen insanlara ayıp oluyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: was

Ramazan ayında dinimize saygıdan gözümüzün önünde su içmeyen insanlara ayıp oluyor.

çok haklısın
  • Abartılı bir örnek olacak belki...

Bir gün bu dünyayı uzaylılar istila etseler ve tüm insanlığı oratdan kaldırmak isteseler neler hissederdiniz?Hepiniz güvende olma duygunuzun yerle bir olması sonucu büyük bir çaresizlikle çeşitli davranış bozukluklarına gömülürdünüz.Ardından askeriyemiz çıkıp şöyle bir açıklama yapsa; --Tüm insanlığın kurtuluşu, tüm insanlığın elele vererek büyük bir dayanışma içerisine girmesi sonucunda mümkün olacaktır--.Böyle bir açıklama sonrası karşı komşunuzun Ermeni, Yahudi, Hristiyan, Budist vs. olmasının bir önemi kalır mı?

Aklınıza bu uzay hikayesini arada bir getirin.Gün olur devran döner.İnsanlar birbirlerine muhtaç bir hale gelirler.Gün olur insanların birliktelikleri ile bu dünya kurtulur.Daha ne diyim.

• Ermeni kelimesi bazı yörelerimizde küfür olarak bile kullanılıyor ama ben bu şekilde bir kullanışa sadece

derim. Oratalık avare dolu avare. Cümleye bak çay demle. Diyecek söz bulamıyorum.
  • evet hakaret nedenidir
    çünkü bu ermeniler Türk kanı içmeye bayılırlar...
  • kendisine benzemeyen insanları çekemeyen yeterli sayıda insan var ülkemizde ne yazık ki. bu forumda da çok örneği var. en basitinden hemen benden önce ileti atmış olan selçuk takma adlı kişi... sadece kendi ırkını, kendi dindaşını, kendi düşüncedaşını adam sayan, diğerlerini elinin tersiyle iten bir zihniyet hakim bu kişilerde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _SELCHUK_

evet hakaret nedenidir
    çünkü bu ermeniler Türk kanı içmeye bayılırlar...

kimse kimsenin kanını içmeyi istemez
    ermeniler, yahudiler, kürtler, hepimiz insanız, hepimiz aynı ülkede yaşıroruz
    eğer bu memleketin iyiliğini istiyorsak, hep beraber, elele verip, son surat gelişmesi için çaba harcamalıyız
    senin ve seningibilerin amacı ülkenin istikrarını bozup, iç savaş sürmek, AMA BUNU BAŞARAMAYACAKSINIZ

Saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hakaret midir
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: _SELCHUK_

evet yine ben bir hafta cezadan sonra....

sence hiç türk terorist yokmu
    londra da bu son olaylarda türkte vardı
    peki hepimiz teroristmiyiz, tabi ki hayır
    bir milleti aralarında bir kaç aptal, salak, var diye yargılama
    zamanında ne olmuşsa artık geçmişte kaldı, unutmamız lazım, hayat devam ediyo ve biz böyle saçmalıklarla uğraşarak dünyadan geride kalmamalıyız.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewVatoo -- 8 Eylül 2005, 10:28:01 >
  • İnsanlara saygı duymayı bilmeyene insan demem ben.Çoluk çocukla muhattap olmayın onlar böyle görmüşse kendi ayıplarıdır bu ayıpla ömür boyu yaşıyacaklar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: was

Bu bölüm Kültür ve Bilim bölümü.
    Yöneten arkadaşlar ne düşünürler bilemem takdirlerindedir ama
    Bu topiği konudışında açmak istemedim çünkü çok geçmeden seyreltik oluyor.
    Bu husus da, nihayetinde bir kültür sorunudur!

Ermeniler bize, biz ermenilere ne yapmışsak/yapmamışsak tartışması dışında kalarak soruyorum.

Bu zamanda böyle bir soruyu sormak bile bana zül geliyor.
    Ama az önce silinen bir konudışı topiğinde:
    "MADEM ERMENİSİN İSTEMEDEN VERMELİSİN" diye yazan bir üye görünce
    Doğrusu ne o millete ne de onların dinine mensup olmadığım halde
    Son derece üzüldüm. Bu sövme, ne ahlakidir, ne insani, ne Türkî!
    İnsanın mensup olduğu dil,din,ırk,ulus;
    Asla genelleme yapılarak hakaret nedeni sayılamaz!

sana tamamen katılıyorum arkadaşım.Daha dün 6-7 eylül olaylarının yıldönümü idi.Bundan 50 yıl önce kıbrıs üçlü görüşmeleri esnasında ankara,istanbul ve izmirde organize olaylar çıkmış,bütün rumların ve ermenilerin evleri basılmış,eşyaları talan edilmiş,kadınların kızların ırzına geçilmiş.Ve bu olaylar esnasında onları türk komşuları saklamaya çalışmışlar.Daha sonrasındada binlerce rum sürülmüş.Yüzyıllar boyu birarada yaşamış
    insanlar yanlarına 20 kilodan fazla eşya almadan gitmişler
    Onlar bu toplumun renkleriydiler
    Şimdi soruyorum, bu ülkede hala ,yunanistanın,ermenistanın,israilin binlerce vatandaşı yaşıyor olsaydı
    ülkenin siyasi,iktisadi ve sosyal durumu nasıl olurdu?Bize bu kadar isteklerini dayatabilirlermiydi
    Bence hayır

• was çok insanı bir iş yapmış ve fikri olgun bir insanın portresini çizmiş bulunuyorsun, teşekkürler kardeş.

Karaköy perşembepazarında sahibi ermeni ve çalışanların çoğu kendi akrabası olan bir işyeri var, orada sadece bir tek Türk çalışan var. Ermeni patron geniş bir arsa alıyor ve üzerine birkaç tane müstakil mütevazi villa tarzı ev yaptırıyor, inşaat süresincede Türk çalışan zaman zaman inşaatın basit getir götür işlerinde çalıştırılıyor, malzeme götürme vs. O çalışan bazen yanımıza çay içmeye uğrar ve bu durumdan dert yanardı, neymiş efendim o inşaat işçisimiymiş vay efendim kendisine yapılan haksızlıkmış falan. Neyse inşaatlar bitti avlerin içleri dayandı döşendi ve anahtarlardan biri bizim nanköre verildiğinde silkelenip kendime geldim.

Yani was kardeşim, o topicte o çirkin lafı eden densiz gitsin o ermeni patrona bi kere versin, artık ne vereceği kendisine kalmış, bence bu onun boynunun borcudur.

• Konu kapanmadan ben de bişiy belirtmek istiyorum:

Irkçılık yapanlarla ayak fetişistleri arasında fark göremiyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: meraklıyımdır

was çok insanı bir iş yapmış ve fikri olgun bir insanın portresini çizmiş bulunuyorsun, teşekkürler kardeş.

Karaköy perşembepazarında sahibi ermeni ve çalışanların çoğu kendi akrabası olan bir işyeri var, orada sadece bir tek Türk çalışan var. Ermeni patron geniş bir arsa alıyor ve üzerine birkaç tane müstakil mütevazi villa tarzı ev yaptırıyor, inşaat süresincede Türk çalışan zaman zaman inşaatın basit getir götür işlerinde çalıştırılıyor, malzeme götürme vs. O çalışan bazen yanımıza çay içmeye uğrar ve bu durumdan dert yanardı, neymiş efendim o inşaat işçisimiymiş vay efendim kendisine yapılan haksızlıkmış falan. Neyse inşaatlar bitti avlerin içleri dayandı döşendi ve anahtarlardan biri bizim nanköre verildiğinde silkelenip kendime geldim.

Yani was kardeşim, o topicte o çirkin lafı eden densiz gitsin o ermeni patrona bi kere versin, artık ne vereceği kendisine kalmış, bence bu onun boynunun borcudur.

Harika bir örnek.

• rica edicem ayak fetişistlerini bu şekilde rencide etmeyiniz

quote:

Orjinalden alıntı: [cins]

Konu kapanmadan ben de bişiy belirtmek istiyorum:

Irkçılık yapanlarla ayak fetişistleri arasında fark göremiyorum...
  • "Ermeni" kelimesi "küfür" gibi kullanılıyor.
    "Ermeni dölü", "Ermeni tohumu" gibi...
    Ermenileri tahkir ederken, kendi cinslerine sövdüklerinin farkında değiller.
    Bu çok incitici.
    Oysa karşımızda "insan" var!
    Yeryüzündeki herbir insan, Tüm insanlığın mümessilidir.
    İnsan ise, Evren'deki en muhterem canlıdır.
    Türünün tüm fertleri zararlı olan bir hayvan familyası bile dünyada yokken,
    Tüm ermeniler, yahudiler nasıl alçak olabilir?

Olaya bu pencereden bakmak gerektiğine inanıyorum.
  • arkadaşalrım onlar bize insan gözüyle bakarlarsa bende onlara insan olarak bakarım bu heradde yeterli bir açıklama..
    burada ermenilere karşı yapılan saygısızlıkları savunan herkesde bir etkinin sonucu yani izmirdeki ermenilere yapılanlarda ermeni sözcüğünü küfür olarak kullananlarda bir etkinin sonucunda bunları söylemiş ,yapmışlardır!
    ayrıca kimsenin kimseyi çoluk çocuk gibi veya faşist gibi nitelendirmeye hakkı yok ermeni kanı vs vs gibi şeylerden bahseden arkadaşlarda ne kadar haksız olsalarda bence içlerindeki oluşmıu bazı kin duygularını abartarak dışarı vurmuşlardır! ancak bunlar durup dururken olmuş şeyler değillerdir!
    arkadaşlar lütfen gerçekçi olalım ve yazdıklarım içi boş bir şeyler olarak anlaşılmasın bunlaru tüm samimiyetimle yazıyorum biraz kafamızı kaldırıp dünyada olup bitene bakarsak artık ülkeler arasındaki tüm ilişkiler menfaat ilişkilerine dönmüştür! bunu rahatlıkla anlayabiliriz! istediği gibi bir ortadoğu isteyen amerika yerli halkı hiç acımadan öldürmüş altını çizerek söylüyorum ölmüş insanın vücuduna mermi boşaltmıtır bu bir örnek bile olsa insanın(nasıl bir yaratıksa artık dış görünümünden dolayı insan diyorum) içindeki kini nefreti ve acımasızlığı kusmasıdır! ve bütün bu olaylardan sonra amerika yaptığının doğru birşeymiş gibi ülkeye demokrasi getirdiğini iddia edimiştir.yani bu örnekten çıkaracağımız yargı eğer menfaatime ters düşüyorsan sen insan değil yok edilmesi gereken bir parazitsin.şimdi bakın tekrar söylüyorum lütfen sözlerim yanlış anlaşılmasın ama 100 yıl sonra bile bu olanları sizce ırak halkı unutabilirmi!!! ve bu ezikliği yok edebilirmi??? yıkım yapanın yanına kar ezilenin yok olmak olarak kalıyor!!!

ve was arkadaşım keşke son mesajında dediğn gibi dünya saf kalmış olsada bizde ermenilere ve bunun gibi diğer milletlerede bizden gibi İNSAN gibi bakabilsek.lütfen üstte verdiğim örneği iyi düşünün ve Allah korusun
    bizim başımıza gelirse ne yaparız??? tabiki böyle birşeye bizim(türkiyenin) asla izin vermiyeceğini bilsemde!!!

herkez ister saf ve barış dolu bir dünya olmasını!!!

• yazımı olgunlukla okuyanların fikirlerini ve düşüncelerini özellikle yazmalrını istiyorum belkide ben yanlış düşünüyorumdur!
  • olgun insan arıyorum. TÜM DÜNYADA ARIYORUM AMA TÜRKİYE DEN BAŞKA YERDE YOK GALİBA

Az önce bi ultima serverındaydım (club pwnage) her zaman şahit olduğum "Türk Düşmanlığı" gösterilerine bir kez daha şahit oldum. (Şahısa değil milliyete yönelik küfürler, aşşağılamalar, suçlamalar vb)

Genelde bir kaç cümle bişi söyler olayı kapatırdım ama bu sefer olay çığrından çıktı. Bizim yaşımızda olan oyuncularla dolu serverda benim gibi düşünen bir tek adam çıkmadı.

Paso sövdükten sonre birisi tanrının türkler adına kendisine .... fısıldadığını söyledi. Tanrı adına konuşan şu adama bakın dedim. Birisi tanrı yok dedi. Kendinizi kandırmayın . Sonra heriflerin sövmesi uzadı gitti. Ülkeme, milliyetime bayağı bi küfür yedik. (tabi karşılık veriyorum ama şahsına ve zekasına yönelik konuşuyorum) En sonunda birisi benden yana bir şey söyledi. Direkmen damgayı vurdular.
    "Shut the fuck up Turk Lover." (dipnot tanrı yoktur kendinizi kandırmayın diyen arkadaş bu)

Sonra ben tipik öğrenin bişiyler artık tepkisi verdim. Mesela nazizm mi duydunuz mu dedim?
    Aptal naziler öğle yemeğinde zevk için Türk s.kerdi dedi birisi. Bende: Yeah , i mean that, NAZIS ARE NO MORE ! dedim. Sonra birisi istanbula ingiltere bi nuke atsa dedi. SEn 1900 lü yıllarda yaşamalıymışın dünyaya geç gelmişin dedim. u want a vandetta? After all that fuck, u want it again? dedim , sonra konu kapandı.

Ama bendede ne oyun oynama hevesi kaldı, nede şevki. Zaten oyuna devam etsem aynı anda üstüme çullanacakları için pek devam etme şansımda kalmadı.

Şimdii bunları neden yazdım? Hala çok sinirliyim , anlatmak istedim o yüzden yazdım. Burada biz böyle konuşuyoruz ediyoruz ama Tüm dünyada ırkçılık OKULLARDA AŞILANIYOR MİLLETE. Bknz: Yunanistan,
    Bknz meşhur love or leave! , bknz: KU KLUX KLAN . Bu batı barbarlığının İslamı yada humanizmi hiç bir zaman anlayamayacağını vede sırf bu yüzden okullarında bile okutmayacaklarını artık iyice anlamış bulunuyorum. Ulan bir kişi çıkıp soyla sopla milliyetle bireyler hakkında yorum yapılamaz demedi. Bir kişi çıkıp bir ırkın tamamı iyidir yada kötüdür demek ne kadar doğru diye sormadı.

ULAN SONUNA KADAR TÜRKLÜĞÜMLE GURUR DUYUYORUM , İŞTE SIRF BARBARLIĞI AŞAMAYAN BİR MİLLET OLDUKLARI İÇİN MİLLİYETÇİYİM! VE ŞİMDİ SİZE YAŞANMIŞ OLAYLARDAN BİR KAÇ ÖRNEK VERECEĞİM TÜRKLERİN NEDEN ÜSTÜN MİLLET OLDUĞUNA DAİR. AH AH EVET , BUNLAR GERÇEKTEN YAŞANMIŞMI NEREDEN BİLELİM DİYE KENDİ KENDİNİZE SORUYOR OLABİLİRSİNİZ.

MERAK ETMEYİN KAYNAK VEYA KANITA HİÇ GEREK YOK!!!

HEPİNİZ BUNLARI HER TÜRKÜN YAPACAĞINI BİLİYORSUNUZ. ZATEN TÜRKTEN BAŞKA BUNLARI YAPACAK MİLLET YOK!

NE MUTLU, TÜRK'ÜM DİYENE !

aok.sayfasi.com anasayfasından girilen Türk oyuncuları forumundan alınmıştır.

Yurtdışında Birinin Türk olduğunu anlamanın yolları
    AYN_Slash_
    söyle anlayabilirsiniz;

1. new york'un en islek caddesinde, bir ögle vakti cevrenize soyle bir bakin. hotdog'u yiyemeyen, üstünü basini batirmis veya hotdog'u "yumularak" yiyen bir arkadasimiz varsa, o türktür.
    2. yine amerika'dayiz. kimya lab'inda, yerleri temizleyen afrika kökenli bayan hizmetli bayilmak üzeredir. sendeler... duvara tutunur. lab'da calisan herkes bayani gormezden gelirken, bir bayan, elinde su ile firlar, zenci bayani kolundan tutarak bir sandalyeye oturtur, ona su icirtir ve kolonya ile yanaklarina ve gogsune masaj yapar. bu kisi türktür.
    3. almanya'da, sabahin köründe, henüz hiç kimse uyanip da yollara dökülmemisken, birileri sokaklardan çöpleri topluyordur. amaclari, iki kurusu denklestirebilmek, cocuklarini okutmak ve ülkelerinde biraktiklari insanlara destek cikmaktir. bu insanlar, almanlarin begenmedigi en pis islerde calisirlar: bunlardan biri sokaklari temizlemektir. iste, cocugunun ve ailesinin istikbali icin, en agir ve pis isleri yapan bu emekci insanlar türktür.
    4. ya da, londra'da, metroya** binmis, kentish town'a gidiyorsunuzdur. bir kadin cigligi duyarsiniz. iki tane hanzo, yasli bir kadinin cantasini almaya calisiyordur. hic kimse citini cikartmaz. polis yok mu? var. ama kadin asyalidir. bir asyali icin kimse basini derde sokmak istemez. bir delikanli cikar ve genclerle tartismaya baslar. tartisma buyur ve en nihayetinde cikan kavga sonucunda, bu iki punk dayak yer. ve asyali kadincagiza cantasi iade edilir. iste, asyali kadina cantasini veren, dalagi delinmis delikanli türktür. "eyvallah!" demesinden tanirsiniz.
    5. hollanda'da yürürken, evsiz bir genc kiz cikar. rusya'dandir. bir ogun yemek karsiliginda, size her seyi yapabilecegini ima eder. adam, onun sirtini sivazlar, iyi bir yemek yedirir ve cebine para koyar. taksiye bindirir ve evine yollar. kizin gozlerinde iki damla yas vardir; hayatinda ilk kez birisi ona boylesine sicak davranmistir. annesini ve evini ozler... iste, bu babacan adam türktür.
    6. rusya'da, kisin ortasinda, elleri donmus bir sekilde, santiyede calisan kara kasli ve kara gozlu insanlari gorursunuz. bu allahin s*ktir ettigi yerde, gece gunduz demeden calisan, rusya'yi yeniden insaa eden emekcilerimiz türktür. onlari, icten sohbetleri, efkari ile tutturdukleri cigaralari ve yanik turkulerinden taniyabilirsiniz.
    7. yine rusya'da, havalimaninda, pasaport kontrol kuyrugunda, bir kosede bekleyen insanlari gorursunuz. türk olduklari icin, militia onlara hayvan muamelesi yapmislardir. once ruslar! ruslar, gule oynaya gecerken, bu arkadaslar bir-iki saat orada bekletilirler. iste bu bekletilen kisiler, türktür. oylesine, sabirla -ve iclerinden kufrederek- beklerler...
    8. dermstadt'de mezuniyet gunudur. alkislar kopar. genc bir cocuk, kosarak kursuye gelir ve diplomasini alir. master programinda dereceye girmistir. uzuntuludur; sevdiklerini cok geride birakmistir. ama, buna degmis, ailesini ve ulkesini buyuk bir gururla temsil etmistir. bu cocuk mikrofona gelir ve "...bir orman gibi kardesce ve bir agac gibi hür...", der. bu arkadas türktür.
    ...

edit:
    hep biz mi kötü olacagiz... hep biz mi hödük, aptal, salak, görgüsüz türkler olacagiz! yaniliyorsunuz. bu okuduklariniza gülmediniz. güleceginiz seyler yazmadim; cunku bunlar dogru. siz, türklerin salakliklari ile alay ediyorsunuz sözde. ama, kendi halkinizi asagilarken, aslinda kendinizden de eksiliyorsunuz.

ne kadar kendini medeni zanneden toplum varsa taaaa :) anlarsın ya !

• quote:

Orjinalden alıntı: Yeni Türkü

olgun insan arıyorum. TÜM DÜNYADA ARIYORUM AMA TÜRKİYE DEN BAŞKA YERDE YOK GALİBA

MERAK ETMEYİN KAYNAK VEYA KANITA HİÇ GEREK YOK!!!

HEPİNİZ BUNLARI HER TÜRKÜN YAPACAĞINI BİLİYORSUNUZ. ZATEN TÜRKTEN BAŞKA BUNLARI YAPACAK MİLLET YOK!

NE MUTLU, TÜRK'ÜM DİYENE !

aok.sayfasi.com anasayfasından girilen Türk oyuncuları forumundan alınmıştır.

Yurtdışında Birinin Türk olduğunu anlamanın yolları
    AYN_Slash_
    söyle anlayabilirsiniz;

1. new york'un en islek caddesinde, bir ögle vakti cevrenize soyle bir bakin. hotdog'u yiyemeyen, üstünü basini batirmis veya hotdog'u "yumularak" yiyen bir arkadasimiz varsa, o türktür.
    2. yine amerika'dayiz. kimya lab'inda, yerleri temizleyen afrika kökenli bayan hizmetli bayilmak üzeredir. sendeler... duv
    ...

edit:
    hep biz mi kötü olacagiz... hep biz mi hödük, aptal, salak, görgüsüz türkler olacagiz! yaniliyorsunuz. bu okuduklariniza gülmediniz. güleceginiz seyler yazmadim; cunku bunlar dogru. siz, türklerin salakliklari ile alay ediyorsunuz sözde. ama, kendi halkinizi asagilarken, aslinda kendinizden de eksiliyorsunuz.

ne kadar kendini medeni zanneden toplum varsa taaaa :) anlarsın ya !

Herşey iyi hoş da şu "allahin s*ktir ettigi yerde" lafı beni çok rahatsız etti. (Her ne kadar alıntı da olsa)

• Ben Türk olduğum için ne övünürüm ne de yerinirim.

Çünkü ne benim elimde olan bir şeydi ne de başkasının.

Ayrıca ne de üstünlük mertebesidir Türk olmak.

Ama İnsan olduğum için hep şükrettim inşaallah da hep edicem...

Küçük bir Kıssa:

Bir gün Hz. Muhammed (A.s.m.) sahabelerleyken yanlarından bir Yahudi cenazesi götürülür.

Hz. Muhammed (ASM) hemen ayağa kalkar.

Sahabeler şaşırır: "Ya Resulallah O giden bir yahudinin cenazesiydi"

Deyince, Peygamber ASM şu cevabı verir : Ama herşeyden önce bir insandı...

Saygılar...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.