Şimdi Ara

Ermeni olmak hakaret nedeni midir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
2.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • KENDİNİ TÜRK SANAN(?????) BU İNSANLAR ERMİNELER ŞÖYLE BÖYLE DERKEN
    KENDİ GİBİ TÜRKLERİN ARABALARINI ÇİZERLER
    KENDİ GİBİ TÜRKLERİN KARISINA KIZINA LAF ATARLAR
    KENDİ GİBİ TÜRKLERİN HAKKINI YERLER
    RÜŞVET VERİRLER, ALIRLAR
    HER NANEYİ YAPARLAR.......

OKUMAZLAR,ÖĞRENMEZLER. TARTIŞMAYA GİRSEN SANA CEVAP VEREMEZ KÜFÜRE BAŞLARLAR.

İNSAN OLSUN KARŞIDAKİ. IRKI, DİLİ, DİNİ ÖNEMLİ DEĞİL.
    '''YARATILANI SEV YARATANDAN ÖTÜRÜ'''

BU IRKÇI DÜŞÜNEN ARKADAŞLARA ÖNERİM
    AMERİCAN HISTORY X ADLI FİLMİ SEYRETMELERİ.
  • bildiğim kadarıyla türkiyedeki ermeniler gayet iyi insanlar.
    ama yunanistanda bayrağımızı yakan ermenileri de savunmasın kimse bana bunlar o.ç işte tıpkı soad gibi
  • hayatında bir ermeni -rum görmemiş ve sosyallik seviyesi görmesine engel olacak insanların egemen kültürün etkisi ile böyle demelerine hiç şaşmam. o seviyenin iltıfatı ermenileri eminim dahaçok yaralar...
  • 4. ya da, londra'da, metroya** binmis, kentish town'a gidiyorsunuzdur. bir kadin cigligi duyarsiniz. iki tane hanzo, yasli bir kadinin cantasini almaya calisiyordur. hic kimse citini cikartmaz. polis yok mu? var. ama kadin asyalidir. bir asyali icin kimse basini derde sokmak istemez. bir delikanli cikar ve genclerle tartismaya baslar. tartisma buyur ve en nihayetinde cikan kavga sonucunda, bu iki punk dayak yer. ve asyali kadincagiza cantasi iade edilir. iste, asyali kadina cantasini veren, dalagi delinmis delikanli türktür. "eyvallah!" demesinden tanirsiniz.

Aynı konuyu konudışınada açtım Yurt dışında birinin türk olduğunu anlamanın yolları diye. Brisi sağolsun bir ekleme yapmış. Herkes tiyatro izler gibi bakarken, annesi yüzmeyi tam bilmediği halde, suya atlayıp bebeği kurtarmış. Herkes izliyor, herkes. Tiyatro izler gibi. (Kendisi 8 yaşında daha)

Milli benliğini kaybeden herkese . Adam olmayı öğrenecek herkes. Türklerin adını kötüye çıkaranlara da

Yazımdada dedim. Olumu ya bu işin soyla sopla alakası yok diyen bir adam çıkmadı.

• quote:

Orjinalden alıntı: volt

KENDİNİ TÜRK SANAN(?????) BU İNSANLAR ERMİNELER ŞÖYLE BÖYLE DERKEN
    KENDİ GİBİ TÜRKLERİN ARABALARINI ÇİZERLER
    KENDİ GİBİ TÜRKLERİN KARISINA KIZINA LAF ATARLAR
    KENDİ GİBİ TÜRKLERİN HAKKINI YERLER
    RÜŞVET VERİRLER, ALIRLAR
    HER NANEYİ YAPARLAR.......

OKUMAZLAR,ÖĞRENMEZLER. TARTIŞMAYA GİRSEN SANA CEVAP VEREMEZ KÜFÜRE BAŞLARLAR.

İNSAN OLSUN KARŞIDAKİ. IRKI, DİLİ, DİNİ ÖNEMLİ DEĞİL.
    '''YARATILANI SEV YARATANDAN ÖTÜRÜ'''

BU IRKÇI DÜŞÜNEN ARKADAŞLARA ÖNERİM
    AMERİCAN HISTORY X ADLI FİLMİ SEYRETMELERİ.

arkadaşım senden önüne çıkan herkesden özür dilemeni istiyorum çünkü bende bir türküm ve babamdan ve annemden aldığım eğitimdede gurur duyulacak bir şeydir türk olmak çünkü biz gururlu insanlarız(seni kastetmiyorum) ve söylediğin şeylerin hiçbiriside benim ne uzağımdan geçer nede yakınımdan burası istediğni yazabileceğin biryer değildir o sözlerhe birisini itham etmek istiyorsan isim ver soru işaratlerini kimse bilemez ve bende o sözlerini üztüme alındım çünkü ben bir türküm vede türk olmaktonda gurur duyuyorum sen kimsinki kendini türk sananlar şöyledir böyledir buna sen dahil kimsenin hakkı yoktur !!!!!
    ben hayatımda ne bir arabayı çizdim,ne birisinin karısına kızına laf söyledim,ne kimsenin hakkını yedim,nede birisiyle tartışmaktan kaçıp küfür ettim ama tekrar söylütorum "övünerek" ben bir TÜRKÜM!!!

bu yazdıklarımı tekrar tekrar oku ve birdaha böyle usülsüz şeyler yazma!!!!

• Türk olmakta övünülecek bişiy yok ki.. Japon olmakta da övünülecek bişiy yok.. Batıl bunlar batıl.. Fanatizm... çalışıp para kazanmaktan gurur duymayı anlıyorum ama ırkıyla övünenleri anlamıyorum...
  • ben övünürüm çünkü benim çevremdeki insanların hepsi çok iyi bende bunlardan olduğum için övünürüm bana türklerin nasıl olduğunu anlatmıştır herzaman ebebeynlerim ve kendimde birçok okuduğum kitaplarada bana anlatılanların ne kadar doğru olduğunu görmüşümdür ama senin bunları anlaman için sana bazı şeylerin önceden anlatılması gerekirdi aslında bu senin suçun değil çevrenin suçu!!!

övünmek için maddesel şeylerden çok daha öteye gitmek gerekir

"Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur."

bu cümle herşeyi anlatıyor...

ama bazıları buna sahip olmayabilir vede doğal olarak anlamayabilir
    şunuda ekliyim benim bütün tanıdığım türkler bu gururu taşır ve herzaman övünür!!!
  • Pekala.. Siz bunu gurur verici birşey olarak görmeye devam edin... Benim dünya görüşüme uymamakta...
    Saygılar...
  • Ömer Tuğrul Türküm demekle iş bitmiyor, bende Türküm ve bundan gocunmuyorum ama önemli olan Türküm demek değil TÜRK gibi davranmak ve yaşamaktır. Daha doğrusu insan gibi yaşamak ve davranmaktır mühim olan. Sen çal çırp uyuşturucu sat kadın sat ne bileyim akla gelebilecek ahlaki ve kanuni her naneyi ye ondan sonra provokatif bir konu oldumu "milliyetçiyiiimmm, Türküüümm" diye yırtın. Yok arkadaş yağma yok, Türksen Türklüğünü iyi bir insan olarak gösterecenki senden sonraki nesiller "vaaayy be demek Türk olmak gurur verici birşeymiş" deyip milliyetlerine sahip çıksınlar.

Yukarda yazdığım naneleri yiyenler Türkse ben onlarla aynı soydan olmak istemiyorum.
  • hangi soydan olmak istersen ol seni tutan yok ingilizmi olucaksın fransızmı...

bak arkadaşım o dediklerin istisnalar heryerde çıkıyor 80 milyonluk bir ülkedede elbette olur sen olmayan bir yeri söylede...

ben o dediklerinin hiçbirini yapmadım ve hala söylüyorum ben türk olmaktan gurur duyuyorum!!!

ayrıca lütfen üslubumuzu bilelim ben bir öğrenciyim ve ünüversiteye hazırlanıyorum böyle saçmasapan provakasyonmuş bilmemneymiş hiçbir alakam olmaz bir menfaatimde olmaz!!!böyle etrafa temeli olmadan laflar söylemek çok kolaydır!!!provakasyon yapılıyormuş,sen çal çırp gibi şeyler söylemekle hiçbiryere varılmaz herkez saygılı olsun!!!
  • işte sonunda bu ırkçılar amaçlarına ulaşmak üzereler
    türkiyede şuan büyük bir kargaşa var, bazı şehirlerde isyanlar çıkıyo
    ırkçılar sonunda amaçlarına ulaştı, türkiyeyi bir iç savaşa doğru sürüklediniz
    HEPİNİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN, UMARIM MEMNUNSUNUZDUR
  • garip bi örnek ile fikrimi söyleyeyim
    kral arthur u izleyenler bilir
    bi sahnede bi İngiliz kadına tecavüz etmek isteyen askere Saxon ların lideri engel olur ve der ki "Bizim kanımız ile onların kanı karışmamalı"
    bu lafı söyleyen adam ortaçağ adamı ve o topic te Ermenilere çok terbiyesizce hakaret eden arkadaşımız günümüz insanı
    buradan anlaşılıyor ki bu zamanda ortaçağ zihniyeti ile yaşayan insanlarda mevcut
  • quote:

Orjinalden alıntı: [cins]

Türk olmakta övünülecek bişiy yok ki.. Japon olmakta da övünülecek bişiy yok.. Batıl bunlar batıl.. Fanatizm... çalışıp para kazanmaktan gurur duymayı anlıyorum ama ırkıyla övünenleri anlamıyorum...

git tarih oku biraz
  • 600yıl Osmanlı topraklarında yaşamışlardır ve Millet-i Sadıka yani sadık millet sıfatını haketmişlerdir.Ta ki 1878(tarihi tam hatırlamıyorum) Ayestefanos antlaşmasına kadar. Bu antlaşma sonunda ise ermeniler rus prensinden bazı haklar istemişler(Ruslar İstanbul kapısına dayanmışken ve dahada önemlisi Osmanlı yönetimi dururken)!!! ve kısaca rusların ve diğer batılı devletlerin Osmanlıyı bölme çalışmalarına bir başlangıç ve bir araç teşkil etmişlerdir. Yani o 600 yıl verilen hakları unutup küçücük bir fırsatta silip atabilmişler ve ruslar ve diğer batılı devletlere araç olmuşlardır.

ayrıca doğuda ermeni askerleri hamile olan Türk kadınlarına tecavüz edip karnındaki çocuğun erkekmi yoksa kızmı olduğuna dair iddaya giren ve sonucu oracıkta öğrenen bir milletin askerleri...ben şimdi hangi birine nasıl güveneyim?eyvallah insandır ben yine saygı duyuyorum ama şunuda biliyorum ki bir gün beni arkamdan bıçaklayacak olanda bu insandır.

ama şunuda sormak istiyorum ki bir ermeni forumunda acaba Türkler hakkındada böyle bir başlık açılıyormu ve daha da önemlisi böyle insani böyle medeni cevaplar veriliyormudur? Türklerinde (tabi onların açısından) bir insan olduğunu ve senelerce onları koruyup kolladığını savunan forum üyeleri varmıdır acaba? Hiç zannetmiyorum...

Şuan sabırlıyım ve saygılıyım ama ufak bir kıvılcımla parlayabilecek durumdayım bu millete karşı.Benden uzak dursunlar...

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auzbek -- 9 Eylül 2005, 2:36:25 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: [cins]

Türk olmakta övünülecek bişiy yok ki.. Japon olmakta da övünülecek bişiy yok.. Batıl bunlar batıl.. Fanatizm... çalışıp para kazanmaktan gurur duymayı anlıyorum ama ırkıyla övünenleri anlamıyorum...

git tarih oku biraz

İkinize de hak veriyorum aslında

Ülkemizde yapılan milliyetçilik Fanatizm in ötesine geçemiyor. Buna destek veren gencler, sürekli bir saldırı , bir gaza gelme halindeler. Kışkırtılmaya hazır bir aç kurt sürüsü gibi (sadece benzetmedir) pusudalar sanki. Sanki süslü ama içi boş bir kutu gibi ülkemizdeki Türklük anlayışı.

Gerçekten de Türk olmakta övünülecek birşey yok mu acaba? Arkadaşın dediği gibi tarihimiz bunu açıkça gösteriyor. Ben gurur duyuyorum Türk olmamla. Bu konuda yazan herkese aynen katılıyorum.

Ancak ; dünyaya Türk olarak gelmek bir şansdır. Peki benim gurur duymam kime ne kazandırıyor? Sadece ırkımızla övünmek , fanatik bir biçimde ona buna hakaretler yağdırmak, yerine göre sokak kavgaları , saldırılar vs... Türklere birşey katıyor mu? Bunları yapan insanların kaçı eski Türk aydınlarını biliyor, inceliyor. Bir Yunus Emre, bir Mevlana, bir Hacı Bektaş 'ın eserlerini kim okuyor, kim onları dünyaya tanıtmak için en ufak bir çaba gösteriyor? Ben niye gurur duyuyorum Türklüğümle ? Bir Atatürk'ü , bir Fatih' i yetiştirdiği için...Bu insanlardan alınacak ders bu bilinçsiz hareketler midir?

Bence tüm hareketlerin temelinde ırktan önce VATAN sevgisi yatmalıdır.Bir şey yapacaksak öncelikle ırkımız değil ülkemiz için yapmalıyız. Ülke ekonomisine nasıl faydalı oluruz , nasıl ülkeyi bilimsel yönden daha ileri taşırız gibi kaygılarımız olmalı.

Vatanımda yaşayan herkes bu ülkenin insanı sayılıyor, kim ne derse desin. Ülke ekonomisine katılan, iş güç makam sahibi, seçimde oy kullanan bir insanı istediğiniz kadar uğraşın dışlayamıyorsunuuz işte. Türkiye' de hiçbir ırk azınlık statüsünde yaşamıyor. Hepsinin Türk vatandaşlığı var. Çok milletli bir ülke durumundayız.

Osmanlı devleti yüzyıllar boyunca birçok millleti barındırmış, Ermenisi, Sırpı Osmanlıyım diye gurur duymuş. Ama zaman gelmiş fanatik milliyetçilik akımı onları da avucuna almış. Karşılıklı kışkırtmalar sonucu (ki bu halen devam etmekte) toprak hırsı ile beyinleri yıkanmış bir millet çıktı karşımıza. İşte biz Türklük nidaları atarak , hakaret ederek ,hatta Ermeni sorunu diyerek Osmanlı zamanındaki dışarıdan gelen kışkırtmayı kendi içimizden çıkarıyoruz..Gerçekten bir sorun varsa, bu toplumsal bilinç ve sağduyu çerçevesinde devlet politikaları desteğiyle SOĞUKKANLI bir şekilde çözülmelidir.

Unutmayalım Türküz ama Türklükten önce insanız. Fransız da öyle Japon da Ermeni de....

• MAZİNDE BİR TARİH YATAR YAŞAAAA FENERBAHÇE
    NE MUTLUKİ SENİ SEVENE....
  • @neverlate, sonuna kadar katılıyorum
  • Arkadaşlar Türk olmak tabi geçmişe bakıp ecdadın eserleriyle, başarılarıyla övünmek tabi ki güzel bişey.

Ama ecdad bunu yaparken derdi Türk ismini değil Allah'ın ismini dünyaya duyurmaktı.

Fatih'in Hocası Akşemsettin:
    "İstanbul'u Peygamber'in övgüsüne mazhar olmak için mi, yoksa Osmanlının hakimiyeti için mi fethettin?" diye sorduğunda

Fatih:"İ'la-yı Kelimetullah (Allah'ın adını dünyaya ilan etmek için)" cevabını vermiştir.

Malum Peygamber ASM. "İstanbul elbet fetholunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, onu fethedemn asker ne güzel asker" diye övgüde bulunmuştur. (Bu arada bunu söylediğinde daha çevresindekiler öyle binlerce kişi falan değildi, bu da bir peygamber mucizesidir).

Fatih İstanbul'u böyle bir övgüye sahip olmak için değil, Allah'ın adını duyurmak için fethetmiştir. Kaldı ki Türk ismini duyurmak için çalışsın...

Hem nerede Türk varsa Müslümandır. İslamiyeti bırakan Türk milletler Türklüğünü de bırakmışlardır. Bkz: Bulgarlar, Macarlar...

Demek ki Türklerin yükselişi İslamiyetledir. Asıl Milliyetçilik İslam Milliyetçiliğidir.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa_ogr -- 9 Eylül 2005, 11:39:01 >

• Evet sayın hocam çok haklısınız da bu yükselişi islamiyetle değilde inanç biçimimzle bağdaştırsak daha doğru olur bence.Çünkü biliyoruzki Türklerin dini göktanrı dini idi.Bu din düşünce ve inanış bakımından islamiyetle büyük ölçüde paralellik gösteriyordu.Ve yine Türklerin geçmişteki medeniliğini, kalitesini,cesaretini, ahlakını ve insanlığını islamiyete benzer olan bu din sayesinde edinmiştir diyebiliyoruz.Sonunda ise islamiyetle tanışılmış ve bu yükseliş ivmemize dahada hız kazandırmıştır.İslamiyet ve Türklük adeta birbirine kaynak yapmış ve daha doğru, daha gerçekçi amaçlar güdüp bu amaçlar doğrultusunda adamışız hayatımızı, adayacağızda...ve dediğiniz gibi "Demek ki Türklerin yükselişi İslamiyetledir" değilde "Demek ki Türklerin ASIL yükselişi İslamiyetledir" desek daha doğru olur herhalde...

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: mustafa_ogr

Arkadaşlar Türk olmak tabi geçmişe bakıp ecdadın eserleriyle, başarılarıyla övünmek tabi ki güzel bişey.

Ama ecdad bunu yaparken derdi Türk ismini değil Allah'ın ismini dünyaya duyurmaktı.

Fatih'in Hocası Akşemsettin:
    "İstanbul'u Peygamber'in övgüsüne mazhar olmak için mi, yoksa Osmanlının hakimiyeti için mi fethettin?" diye sorduğunda

Fatih:"İ'la-yı Kelimetullah (Allah'ın adını dünyaya ilan etmek için)" cevabını vermiştir.

Malum Peygamber ASM. "İstanbul elbet fetholunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, onu fethedemn asker ne güzel asker" diye övgüde bulunmuştur. (Bu arada bunu söylediğinde daha çevresindekiler öyle binlerce kişi falan değildi, bu da bir peygamber mucizesidir).

Fatih İstanbul'u böyle bir övgüye sahip olmak için değil, Allah'ın adını duyurmak için fethetmiştir. Kaldı ki Türk ismini duyurmak için çalışsın...

Hem nerede Türk varsa Müslümandır. İslamiyeti bırakan Türk milletler Türklüğünü de bırakmışlardır. Bkz: Bulgarlar, Macarlar...

Demek ki Türklerin yükselişi İslamiyetledir. Asıl Milliyetçilik İslam Milliyetçiliğidir.

Saygılar...

• Ermeni olarak doğmuş olmak mı önemli yoksa İNSAN olmak mı?Açıkçası arkadaşa söölenmiş olan söze çok üzüldüm en yakın arkadaşlarımdan biri ermeni bende müslümanım ama şööle bir durum varki o kişi gerçekten İNSAN birçok kişiden daha kişilikli buna rağmen bu ülkede kimliğini ermeni olmasını birçok yerde saklamak zorunda kalıyor aman ters tepki alırım diye ama o bu ülke için askere gidiyor anlayamıyorum bu hakaretleri.at gözlüklerini çıkarın artık ya ermenisi hristiyani müslümanı açığı kapalısı neden hep tepki alıyor neden birinin yaşantısı başkasına batıyor neden herkes birbirinin özgürlüğünü bu kadar kısıtlama birbirini bu kadar karalama peşinde?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.