Şimdi Ara

Ermeni olmak hakaret nedeni midir? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
2.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: was

Bu bölüm Kültür ve Bilim bölümü.
    Yöneten arkadaşlar ne düşünürler bilemem takdirlerindedir ama
    Bu topiği konudışında açmak istemedim çünkü çok geçmeden seyreltik oluyor.
    Bu husus da, nihayetinde bir kültür sorunudur!

Ermeniler bize, biz ermenilere ne yapmışsak/yapmamışsak tartışması dışında kalarak soruyorum.

Bu zamanda böyle bir soruyu sormak bile bana zül geliyor.
    Ama az önce silinen bir konudışı topiğinde:
    "MADEM ERMENİSİN İSTEMEDEN VERMELİSİN" diye yazan bir üye görünce
    Doğrusu ne o millete ne de onların dinine mensup olmadığım halde
    Son derece üzüldüm. Bu sövme, ne ahlakidir, ne insani, ne Türkî!
    İnsanın mensup olduğu dil,din,ırk,ulus;
    Asla genelleme yapılarak hakaret nedeni sayılamaz!

Kapalıçarşıda, Şişlide, Gedikpaşa'da, Bayazıt'ta
    Kadırga'da, Samatya'da,Bakırköy'de
    Sivas'ta Diyarbakır'da....
    Vergisini ödeyen, askerliğini yapan,
    Ramazan ayında dinimize saygıdan gözümüzün önünde su içmeyen insanlara ayıp oluyor.

ben ERMENİ degılım ama cok onemlı bır ortak noktamız var İNSAN OLMAK,cok ıyı, pek cok tanıdıgımdan fazla sevdıgım arkadaslarım var ERMENI ıyıkıde varlar ne de guzel varlar pek de guzel varlar..
    dostumdur bazıları,aynı kaptan yerız,hayatı paylasırız,gecmısı tartısırız DERS ALMAK ICIN.. cenazelerımızde bızden bıle daha dıkkatlı ve duyarlı olan tanıdıklarımız var.. bu ayrımı yapmak insan kavramını rencide etmek olur...

• Peki dream nasıl olabilir?

Yani Türkiye bayrağı altında yaşayan, ama farklı unsur mensubu birisine "Sen Türk ol" demekle, "Sen kendi milletini unut", ""Türklük üstünlüktür", "Türk olmayı sev"... gibi fikirleri kabul ettirmeye çalışılmış olur.

Yahu ben şuyum veya buyum herneyse, niye kendi ırkımı tenzil ediyim demez mi?

Hem o insanı aşağılık duygusuna itmez miyiz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bozkirsovalyesi

quote:

Benim varmak istediğim, Menfi Unsuriyet fikri olarak, Türklüğü veya Kürtlüğü veya diğer unsurları öne sürerek tek bayrak altında toplanmak zor olur.

Ama herkesin aynı gayede birleştiği İslam Milliyetçiliği daha tesirli bir birliktelik sağlar fikrindeyim...

müslümanlar günde 5 kez namaz kılarak ölümü bekliyor ve zengin avrupa - japonya - amerika gibi ülkelerdeki
    kafirlerin hayatına imrenerek bakıyor. dinlerine inançları falanda kalmıyor.

Doğanın kanununa inanmayan ben Allah'ın kader hükmüyle bu halde kaldığımıza itikadım var.

Ayrıca bence sen kendi adına konuş. Her müslümanı halinden şekvacı bir mazlum adam mı sanarsın?

Onlar dünyanın geçici güzellikleriyle yetinirken bana cennet az geliyor haberin olsun.

Hem onlar körükörüne iman ediyorlar ben ise ayaklarım sapasağlam basarak, tüm inandıklarım müsbet, isbatlanmış olarak geliyor.

Onlar elmayı elma olduğu için seviyor, ben ise Allah'ın bana vermiş olduğu bir lütuf olarak görüyor, onlardan bin derece daha fazla lezzet alıyorum... vb.vb.vb.

Hem ŞERİAT = ALLAH'IN EMRİ

Namaz, Oruç gibi ibadetler şeriattır. Zaten bu nu yapmak isteyen her Müslüman yapıyor. Yani şeriatı insan kendi hayatında yaşar. Şeriat bu ülke insanlarının ciddi müslümanlarına geleli çok oluyor.

Ayrıca ölümü bekliyor dediğin Müslümanlar için ölüm, yokluk değil, adem değil, hiçlik değil.... Ölüm Cennetin bir intizar, bekleme salonudur.

quote:

belki sende dahil müslümanların hemen hiçbiri diyelimki 1.000.000 dolarlık bir rüşvete
    karşılık dinini değiştirirmisin denilse bunu reddetmez.
    alır parayı gider başka bir ülkeye onların hayat tarzını benimseyip o parayla o hayatı yaşar.

Yazık bölye düşüncene... Demekki sen daha bir müslümanla tanışmamışsın.

quote:

hem nasıl olurda orada -herkes- dersin. dünyada herkes müslüman değilki islam herkesi birleştirsin.

Yanlışsın. Osmanlı veya Endülüsteki dahilindeki gayr-ı müslimler de rahattılar. Hatırlatırım, İstanbulun Fethinden önce Bizans halkı "Bizans serpuşu görmektense Osmanlı kavuğu görmeye razıyım (tam olarak böyle değil)" demiştir...

quote:

üstelik 1400 yıllık bir din bu.
    şimdiye kadar inananlarını getirdiği yerde ortada.
    başka dinden olanların daha zengin ve daha medeni olduğu bir dünyada yaşıyoruz.
    islam daha kendini bile değiştiremiyor toplumların nesini değiştirecekmiş.

Kardeşim sen çok değil 150 yıl öncesine git sonra konuş. Son 150 yıldır dine tahrib olduğu için buradayız...

Saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: Lacrima

Tabi ilk başlarda naif İslam milliyetçiliği sonra da gelsin şeriat. Laiklik denen bir şey var. Türkiye asla islam miliyetçiliği gibi saçmalıklara boyun eğmeyecektir. Laik bir devlette yaşıyoruz islamlık vs. gibi şeyler devletin içine sokulamaz.

Laikliğe karışan mı oldu?

Laiklik madem din ve devlet işine karışmaz, dinsiz adam nasıl dinsizliğin reklamını yapıyor, Laiklik gereği ilişilmiyor, Müslüman adam da sonuna kadar İslam reklamı yapmaya hakkı vardır.

Şeriattan söz konuşmuşsun, Şeriat Allah'ın emridir. Namaz, Oruç vs. Şeriatta gerisi devletin işidir. Yani Şeriatı birey kendi aleminde yaşar. Dolayısıyle şeriat bu ülkeye gireli yıllar olmuş haberin yok...

Saygılar...
  • quote:

Şeriattan söz konuşmuşsun, Şeriat Allah'ın emridir. Namaz, Oruç vs. Şeriatta gerisi devletin işidir. Yani Şeriatı birey kendi aleminde yaşar. Dolayısıyle şeriat bu ülkeye gireli yıllar olmuş haberin yok...

Şeriat Allahın emridir ama o kuralların içinde bazı ceza, medeni ve miras hukuğu gibi devleti ilgilendiren hükümlerde var. Şeriat'ı birey kendi aleminde yaşar diye kestirip atamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krethgar -- 14 Eylül 2005, 10:26:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: evrimci

quote:

Şeriat Allahın emridir ama o kuralların içinde bazı ceza, medeni ve miras hukuğu gibi devleti ilgilendiren hükümlerde var. Şeriat'ı birey kendi aleminde yaşar diye kestirip atamazsınız.

Benim demek istediğim Şeri kanunların yüzde 95i kişinin kendi alemindedir. Ticaret, ibadet, takva, hoşgörü vb. Şeriat buur arkadaşlar.

Devletin vazifesi dediğin ne ki? Asıl kişinin kendi hayatıdır Şeriat.

Şeriat deyince el kesmek, adam asmak falan mı sanıyosunuz? Bunlar TV Kanal(izasyon)larının yansıtması.

Şeriatın aşağı yukarı hepsi İlm-i Hal kitaplarında yazar.

Saygılar...

• Bu durumu %95 + %5 olarak mi değerlendiriyorsunuz? Allah'ın emri tamdır. Gidip şu kadarını kabul ederim, şu kadarını kabul etmem denmez şeriatta. Eğer devlet hükümleri de veriliyorsa (ki veriliyor) onlara da riayet etmek zorundasınız. Öyle seçmece şeriat olmaz.

Bu arada ben Şeriat adam asmak, el kesmektir falan demedim. Aşırı örnekleri verip diğer devlet hükümlerini es geçmeyin lütfen.
  • hocam şimdi ulusun alt kimliğindeki insanlara "Sen Türk ol" demek yangına körükle gitmek olacaktır ki; sonuc getirmeyeceği mutlaktır. Türklük propagandası altında geçmişten bilinçli olarak yapılan hataların üzerine sizin verdiğiniz fikirleri entegre etmek kişisel kanatimce yanlıştır; olmaması gerekendir. Benim size açtığım pencerede, milletin aslında aralarında bir problemi olmadığı gibi tarihten bu yana bir tek savaşı dahi olmamıştır. Bakış açınızı doğru perspektiften yakaladığınızda son derece realite, yere basan fikirler üretebilirsiniz. Bir toplumu oluşturan sosyolojik yapıyı sadece etnik daire içinde ele alırsak fasid daireden öteye gidilemez, zaman endeksli problemleri de beraberinde getiririz (terör vb) Ortak kültür, din ve toprağın insanları olarak hatta en küçük yapı birimi olan aileyi oluşturan bireylerin farklı etniklerden oluşması halkalarla millet zincirini oluşturmuştur. Olaya sizin bakış açınızla yaklaştığımızda bu millet zincirini oluşturan kilit halkayı zedeleyerek kopma noktasına bile gelebilecek risktedir. Dolayısıyla böyle bir durumda diğer halkaları görmezden gelemeyiz. Zincirin kopmaması için de gerekli tedbirler, toplumu oluşturan bizler ve en üst birimlere (hukuk, devlet, tsk vb) kadar başarı ile uygulanmıştır, uygulanacaktır.
    insanları aşağılık duygusuna itmek ne demek? bu soru mantıklı bir soru mu? ben bu soruya evet onları aşağılık duygusuna iteriz, onlar sadece aciztir diye cevap verebileceğimi düşünebiliyor musunuz? hocam kusura bakmayınız ama insanların dürtülerini tahrik etmek değil demiştiniz ama son sorunuza nasıl cevab vereceğimi bilmenize rağmen şu an ki düşüncelerim daha da kuvvetlendi. yani bir vatandaşımız gelip sizin yazdıklarınızı görse üzgünüm ama hissiyatları ile oynandığı endişesi içinde hareket edebilecek cinstendir. Çünkü böyle bir soru son derece tehlikelidir, dinimiz açısından da. Lütfen istirham ediyorum. Sonra yıllardır gördüğümüz sahneler yineleniyor.. (Böyle devam ederse cevap vermeyeceğim)

• quote:

Orjinalden alıntı: evrimci

Bu durumu %95 + %5 olarak mi değerlendiriyorsunuz? Allah'ın emri tamdır. Gidip şu kadarını kabul ederim, şu kadarını kabul etmem denmez şeriatta.

Tabi haklısınız ama ben kabul ederim veya etmem demiyorum.

Demek istediğim %95'i insanın şahsi hayatına bakar. Geri kalan %5'ine belki hayatında birkaç defa yapar veya hiç de yapmayabilir. Mesela miras meselesi. Bu her insanın başına gelmeyebilir. Ama namaz her gün uyması gereken bir ibadettir.

Yoksa kabul edip etmeme konusunda demek istememiştim.

Saygılar...
  • Dream, ben olan durumu anlatmaya çalışıyorum. Yoksa ben o verdiğim örnekleri yapalım demiyorum.

Doğru belkide bu söylediğim örnekler tabiri uygun düşer mi bilmem ama "Eşşeğe karpuz kabuğu göstermek" nevinden olabilir.

Ama bu forumu yukarıdan aşağıya kadar incelediğinizde, diğer unsur mensuplarını söven fikirlerle dolu. Hem çok kişiden duydum ki herhangi bir unsuru kasdederek, "bunların hepsini bu vatandan çıkarmak lazım" diyenler var.

Neyse benim vermek istediğim mesajı aldığınızi ben de sizin söylemek istediğinizi anladığım için çok da fazla uzatmaya gerek yok herhalde...

Saygılar...
  • NE MUTLU TÜRK ÜM DİYENE
  • diğer milletler için ne büyük talihsizlik adamlar türk değil ve mutlu değilller
    olamıyorlar
  • ermeni olan insan bile değildir...........
  • quote:

Orjinalden alıntı: _TurkishSword_

ermeni olan insan bile değildir...........

konunun içine bakmadan, son yazının senin olduğunu görünce, kesin ermenileri sövmüştür dedim
    hayal kırıklığına uğrattın, yaşlanıyorsun galiba

şaka bir yana, ermenilerinde insan olduğu kesin, ayıp ediyosun arkadaş
  • quote:

orjinalden alıntı:ototeknik

diğer milletler için ne büyük talihsizlik adamlar türk değil ve mutlu değilller
    olamıyorlar

Senin olmadığın kesinde
  • Bırak dostum bu şerefsiz o sözün anlamını bilemez
    çünkü kanı bozuk.....
  • adam gibi yazsan üzülürdüm zaten , beni hayalkırıklığına uğratmadığın için teşekkürler..beni mutlu eden şey senin le hiçbir ortak yanımın olmayışıdır.
    NE MUTLU SENDEN FARKLIYIM DİYENE
    quote:

Bırak dostum bu şerefsiz o sözün anlamını bilemez
    çünkü kanı bozuk.....
  • @ototeknik doğru seninle ortak biyanımız olamaz zaten
    sen ya kürtsün ya ermeni bu belli oluyor....

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

LANET OLSUN TERÖRİSTLERE!!!!!!!!!
  • quote:

@ototeknik doğru seninle ortak biyanımız olamaz zaten
    sen ya kürtsün ya ermeni bu belli oluyor....

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

LANET OLSUN TERÖRİSTLERE!!!!!!!!!

YOOO TÜRKÜM ..ZORUNAMI GİTTİ..KÜRTLERİDE SEVİYOM ERMENİLERİDE LAZLARIDA..SADECE BUNLARIN İÇİNDEN SEVMEDİĞİM FAŞİŞT OLANLARI KÜRT TÜRK FARK ETMEZ FAŞİŞTSE SEVMİYOM.. İYİMİ? YANİ SENİDE SEVMİYOM.

• Ototeknik sen Atatürkçüde değilsin galiba???
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.