Eğer din bezirganları gibi bişiyse atatürkçülükten kasıt eğer faşistlerin kılıfı ise eğer köşe dönmenin aracı ise değilim. Atatürkçüyüm deyipte memleketin değerlerini peşkeş çekenlerle aynı safta değilim
quote:
Orjinalden alıntı: LordSoth
Ototeknik sen Atatürkçüde değilsin galiba???
Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim. Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan, vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan, vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın, fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan, vatan tırnaklarıysa ağalarınızın, vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa, ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan, vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa, vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan, ben vatan hainiyim.
Bu topiği açan kişi olarak başa dönmek zorundayım. Ne demiştik: Ermeni olarak doğmak hakaret nedeni midir? Bir kere insan, kendisinin nasıl doğacağı keyfiyetine egemen midir? Değildir. Bir Türk, Türk olarak doğmuşsa, Bu ilahi takdire belki sevinir. Elinde olmadan oysa Türk doğmuştur. Peki ya bir ermeni, ermeni bir aileden bir ermeni çocuk olarak doğmuşsa, Kendi doğumuna ve köküne ne kadar egemendir doğmadan önce? Kuşkusuz hiçbir müdahalesi olamaz! Buraya kadarki aşamalar yönünden, bir Türk'ün bir Çinliden; Bir Kızılderili'nin bir Pigme'den farkı yoktur. Fark, tek tek bireylerin içindeki kin,nefret,heves ve niyetlerdedir. Cumhuriyetimizin başından beri biliniyor ki Bu ülkeden Yunanistana, Avrupa'ya göç etmiş bir kısım yahudiler, ermeniler ve Rumlar, Bir süre sonra sokaklarına, semtlerine, evlerine geri döndüler. (Geçen 6-7 Eylül olaylarının anlatıldığı günlerde Medya'da Böyle pek çok öykü okuduk) Bu bizim hissettiğimiz kabilden bir "vatan sevgisi" benzeri bir duygudur. E bütün bunlara rağmen "su uyur düşman uyumaz" "bunları çok gördük" "Kimin ne zaman ne yapacağı belli olmaz, tarihi unutmadık" diyorsanız, Ben de derim ki, Sınırlarınızı pek, sırtınızı dik, Askerinizi mağrur ve donanımlı tuttukça, Düşmanın geleceği varsa göreceği de vardır. Barışta ise "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" şiarını esas almak gerektir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme