Şimdi Ara

Erken Sevk İsteyenlere Doyurucu Bilgiler! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
88.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim kütük Zile/Tokat Zile askerlik şubesine kayıtlıyım ve durum belgesi ve erken sevk dilekçesini Sivas Askerlik Dairesi Başkanlığı'na yolladım.Kağıdın ulaşıp ulaşmadığını 20 Ocak'ta öğrenebilirsin olmazsa fax çekersin dediler.Bazı arkadaşlar da direkt olarak Ankara Asal'a gönder demişler ne yapacağız şimdi Sivas'a göndermemiz yanlış mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: eyupsultan

Arkadaşlar benim kütük Zile/Tokat Zile askerlik şubesine kayıtlıyım ve durum belgesi ve erken sevk dilekçesini Sivas Askerlik Dairesi Başkanlığı'na yolladım.Kağıdın ulaşıp ulaşmadığını 20 Ocak'ta öğrenebilirsin olmazsa fax çekersin dediler.Bazı arkadaşlar da direkt olarak Ankara Asal'a gönder demişler ne yapacağız şimdi Sivas'a göndermemiz yanlış mı?

Asker Alma Dairesinin web sitesinde yazan tanım bu
    Kütüğünün bağlı bulunduğu Askerlik Dairesi Başkanlığına
    Zile -> Tokat (Eğer Tokat'ta merkez askerlik dairesi varsa oraya yoksa Tokat'ın bağlı bulunduğu Askerlik Dairesi Başkanlığına bu başka bir ilde olabilir öğrenmen lazım)

Eğer Erken sevk dilekçeni bağlı bulunduğun Askerlik Dairesi Başkanlığı kabul etmezse (%99 kabul olduğu söyleniyor)
    Ankara Asal'a gönderebiliyorsun. İkinci bir şans için.

Ama neden direk Ankara Asal'a gönderiyorlar bilmiyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: TurkMANIA

Merhaba Arkadaslar goruyorumki herbirinizi ERKEN SEVK heyecani sarmis aranizdan bazilarida subeye gidemedikleri icin gitmeden bunu fax lamak yada zarf ilen gondermek isteyebilirler bende size yardimci olmak isterim Erken Sevk Dilekcesinin ne sekilde olacagina dair

ASKERLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA
    .................

.................................. Askerlik Şubesi Başkanlığına kayıtlı yedek subay aday adayıyım.

.................................. Celp Döneminde sevke tâbi olmama rağmen, ailevi sebepler dolayısıyla (İş zorunlulukları vb.) �����.. (NİSAN, AĞUSTOS, ARALIK) Celbinde silah altına alınmak istiyorum.

Gereğini arz ederim.

Tarih:

(İmza)

Adı ve Soyadı

Rütbesi

ADRES :

Tel. :

EKİ :
    EK-A (Askerlik Durum Belgesi Fotokopisi)

1.Erken Sevk ıcın hemen subeden alabileceğiniz dilekçeyi doldurup askerlik için gereken diğer dökümanlarla birlikte verebilirsiniz.

2.Erken sevk dilekçesi çok acayip bir durum olmadığı taktirde kabul edilecektir.

3.başvuru tarihlerini kaçıran arkadaşlara tavsiyem bağlı bulunduğunuz askerlik şubesi başvurunuzu kabul etmeyeceğinden direk olarak milli savunma bakanlığı asker alma dairesi başkanlığına dilekçe ile müracaat etmeniz olacaktır.

4. Haziran ın 15 i gibi erken sevkin kabul olup olmadığını öğrenip, şayet kabul olmuşsa temmuz 15-25 arası sevk evraklarınızı alırsınız. ardından 1-2-3 ağustos tarihleri arasında mulakat ve test işlemlerinizi yaparlar.

5.Askerlik tecilli iken herhangi bir sebepten dolayi sevkini erkene aldirmak icin verilmesi gereken bir dilekcedir. askerlik subelerine değil, askerlik şubelerinin bağlı olduğu askerlik daire başkanlarına verilmesi gerekir. üniversite mezunları ancak yerli şubelerinden bu işlemi yapabilmektedirler.

ben hiçbir celp döneminde sevke tabi değilim yani daha diplomamı almadım ve ne bir kağıt geldi ne de muayene oldum demem o ki biran önce askere gitmem için bu dilekçe nasıl doldurulmalı ve neler yapmalıyım, teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McManamann -- 30 Mayıs 2009; 13:04:47 >

• bu erken sevk icin diploma sartmi bende mezuniyet belgesi var,(bu mezuniyet belgesiyle askerligimi tecil ettirmistim)diplomayi okulda sanirim 15 gunden erken vermiyorlar,
  • arkadaşlar 2 tane örnek dilekçe var, hangisi olduğu pek farketmez herhalde değil mi?

http://www.asal.msb.gov.tr/uyarilar.htm
    http://www.asal.msb.gov.tr/yedek_subay/ydsb_7.htm

yani ek 1 mi? ek 7 mi?

ben üniv. mezunuyum, y. lisansı dondurup gideceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BuRAk- -- 31 Mayıs 2009; 23:01:23 >
  • arkadaşlar aralık döneminde askere gidebilmem için , eylül sonu , kasım 1-2 si gibi dilekçe versem kabul olurmu , yoksa geçmi kalırım ?
  • ARKADAŞLAR ÜNİVERSİTE MEZUNUYUM bu şekilde bir dilekçe yazdım acaba dogru mu yazmısım yoksa hatam filan varmı ?

KIRIKKALE ASKERLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA  

KIRIKKALE Askerlik Şubesi Başkanlığına kayıtlı yedek subay aday adayıyım.

2009 ARALIK Celp Döneminde sevke tâbi olmama rağmen, ailevi sebepler dolayısıyla 2009 AĞUSTOS Celbinde silah altına alınmak istiyorum. Gereğini arz ederim.

İMZA

ADI SOYADI

KİMLİK BİLGİSİ :

KIRIKKALE MERKEZ NÜFUSUNA KAYITLI
    1984 DOĞUMLU ..... OĞLU
    AD SOY AD
    T.C. NO :

ADRES :

0506 ......
  • necrovirus, sen de benim gibi kararsız kaldın herhalde ama sonuçta tecil belgemizi (durum belgesini) göndereceğimiz için bu iki örnek dilekçenin pek bir farkı kalmıyor zaten:

b. Yüksek lisans, ihtisas, doktora vb. nedenlerle sevk tehirli iken, erken askere gitmek isteyenlerden; sevk tehiri bitim tarihi gitmek istediği celp döneminden sonra olanlar, sevk tehiri teklifini yapan kuruma başvurarak, sevk tehirleri iptal yazılarının sevk tehirini yapan makama (MSB Askeralma Dairesi Başkanlığı / Askerlik Dairesi Başkanlığı) gönderilmesini sağlamaları ve bu teklif üzerine MSB Askeralma Dairesi Başkanlığınca / Askerlik Dairesi Başkanlığınca verilen sevk tehiri iptal emirlerinin ilgili askerlik şubelerine aşağıda TABLO-3’teki tarihlere kadar ulaşması gerekmektedir.

yani dilekçe yazın diyorlar illa ki şunun aynısını yapın değil. senin yazdığın da zaten 2. tip dilekçenin aynısı. bir sorun olacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BuRAk- -- 31 Mayıs 2009; 23:06:37 >

• askerlik durum belgesini askerlik şubesinden alıyoruz degil mi ?

birde benim kayıtlı oldugum yer kırıkkale . bu dilekçeyi kırıkkale askerlik şubesine mi verecegim yoksa asker alma daire başkanlıgı ankaraya mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: necrovirus

askerlik durum belgesini askerlik şubesinden alıyoruz degil mi ?

birde benim kayıtlı oldugum yer kırıkkale . bu dilekçeyi kırıkkale askerlik şubesine mi verecegim yoksa asker alma daire başkanlıgı ankaraya mı ?

kırıkkaleye göndeceksin diye biliyorum. bu arada yeni askerden gelen bir ark.dan öğrendim üniv. mezunları
    ek 7 dekini dolduruyormuş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: -BuRAk-

quote:

Orjinalden alıntı: necrovirus

askerlik durum belgesini askerlik şubesinden alıyoruz degil mi ?

kırıkkaleye göndeceksin diye biliyorum. bu arada yeni askerden gelen bir ark.dan öğrendim üniv. mezunları
    ek 7 dekini dolduruyormuş.

cevap için teşekkürler yarin gidip halletmeye çalışacağım bakalım ne diyecekler

• bugun erken sevk icin gittim dilekceyi adliyede haber alma merkezine teslim ettirdiler?posta aps gibi islemler yaptirtmadilar,doldurdugum dilekceyle yukardaki ayni degildi acaba beni ordaki memurlar yanlismi yonlendirdiler? onalara uyup isim yokusami suruldu acaba?haber alma merkezi nedir? benim orayla ne ilgim varki dilekcemi oraya vermemi soylediler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gael -- 1 Haziran 2009; 15:35:19 >
  • mart ayında 2 senelik tecil ettirmiştim.bugün erken sevk için şubeye gittim.tecilimi bozdurup erken sevke başvurucam dedim.kadın bana erken sevk dilekçesini doldurup askerlik durum belgesi ile ankaraya yollamam gerektiğini söyledi.önce tecilini bozdurman gerek falan demedi yani.bunda bi sorun varmı?

birde dilekçenin başında şu yazılı.

............ Grup yedek subay adayı olarak .../..../200. tarihinde askerliğime karar aldırdım.

bu ilk boşluğa ne yazılması gerekli bilgisi olan varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FelixCrail -- 1 Haziran 2009; 19:07:13 >
  • Arkadaşlar merhaba. Ben AÖF 4.sınıfdaydım. Dünkü sınavlarım güzel geçti ve okulu bitirdim. %100. Ama diplomamı Temmuz başı almakla Aralık celbine kalıyorum sanırım. Ben Ağustos ta gitmek istiyorum. Şimdi diyorum ki. Ben tecili bozdurayım. 15 ay er olarak erken sevk isteyeyim. Çıkarsa şayet. Diplomayı temmuz başı almış oluyorum ya. Diplomayı ne zaman askeriyeye verip 6 aya düşürebilirim. Gitmeden mi yoksa gidince mi. Böyle bir hak var mı. Bildiğim askerdeyken mezun olursan böyle bir hakkın var. Acaba gitmeden mezun olursam da var mı. Saygılarımla
  • Arkadaşlar merhaba.
    durumumu anlatırsam bilgili olan arkadaşlar yardımcı olabilir sanırım.

benim okulum, yaz okulu, staj falan derken 19 Eylül 2009 da tamamen bitmiş olacak.
    sorum şu ki; eğer yeni yasa 2010 dan itibaren geçerli olacak ise ben kısa dönem olarak,Aralık veya Kasımda (tam olarak bilmiyorum)
    askere gidebilirmiyim.
    misal; yasa 2010 da yürürlüğe girer ve ben 2009 Aralık-Kasım da askere gidersem 6 ay olarak yapabilme hakkım bende olacağından
    kısa dönem askerlik yapabilecek olurum.

mezun olma tarihime göre var mıdır 2009 da askere gidebilme gibi bir durumum.!
  • quote:

Orjinalden alıntı: self_control

Arkadaşlar merhaba.
    durumumu anlatırsam bilgili olan arkadaşlar yardımcı olabilir sanırım.

benim okulum, yaz okulu, staj falan derken 19 Eylül 2009 da tamamen bitmiş olacak.
    sorum şu ki; eğer yeni yasa 2010 dan itibaren geçerli olacak ise ben kısa dönem olarak,Aralık veya Kasımda (tam olarak bilmiyorum)
    askere gidebilirmiyim.
    misal; yasa 2010 da yürürlüğe girer ve ben 2009 Aralık-Kasım da askere gidersem 6 ay olarak yapabilme hakkım bende olacağından
    kısa dönem askerlik yapabilecek olurum.

mezun olma tarihime göre var mıdır 2009 da askere gidebilme gibi bir durumum.!

benim durumumda çok benzer cevap bekliyorum arkadaşlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: guide

arkadaşlar aralık döneminde askere gidebilmem için , eylül sonu , kasım 1-2 si gibi dilekçe versem kabul olurmu , yoksa geçmi kalırım ?

bende yineliyim sorumu
  • kesin emin değilim ama 1 haftalık bir gecikme söz konusu olabiliyormuş ama şubeye değilde ankara merkeze gönderiliyormuş belgeler...
  • TurkMANIA çok teşekkürler harcadığın emek muazzam.

fakat ben 12 Agustos 1986 doğumlu olmamdan ve 29 yaş sınırını aşmamamdan dolayı
    anladığım kadarıyla,
    mezun olduğum tarihten (19 Eylül 2009) hemen sonra yoklamamı yaptırsam ve derhal askere gitmek için başvursam
    benim 2009 un son döneminde askere alınmam şans a mı bakıyor!

böyle anladım çünkü 29 yaş sınırına gelmiş bir kişi bile 3-4 celp sonrasına askere alınabiliyorsa,
    beni bekletmeleri ve 2010 da askere almalarının oranı çok daha yüksek gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi self_control -- 2 Haziran 2009; 9:52:50 >
  • Yasanın 2010 yetişeceği şüpheli türkiye de bir yasa 1 yıl içinde ne zaman çıkmış ki bu yasa çıksın. Size tavsiyem içiniz rahat olsun bu yasa 2011 yada 2012 yılında meclise gelir ki. Ben meclise geleceğine de inanmıyorum şayet gelirse de meclisden geçeceği şüpheli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarman61 -- 2 Haziran 2009; 9:02:12 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.