Şimdi Ara

erkekte yüksek testostoron iyi bir şey mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • saç dökülmesi, cilt yağlanması, akne ve öfke problemleri yapıyor ama birtakım artıları da var. kasların güçlenmesi, yüksek libido, daha iyi mod, iyi kan akışı gibi.

peki yüksek testostoron genel olarak iyi mi kötü mü?

• yüksek testosteron kimsede iyi değil

• Testesteronun ne yuksegi nede dusugu iyi degildir, normal olmasi gerekir. Yuksek testesteron iktidarsizlik yapar ve sperm uretiminde azalmaya yol acar

Yuksek olmasinda dusuk olmasi daha iyidir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yüksek testo iyidir. Saç dökülmesi testonun dht ye dönüşmesiyle ilgili ki bu yüksek oranda genetik veya kendinize berbat bakmanızla ilgili...

Öfke sorunu ise hala bilimin açıklayamadığı üzerinde çok durulmayan bir konu. Yüksek testolu insanların kimi öfke problemi yaşar kiminde değişiklik olmaz. Ayrıca testonun düşüklüğü yüzünden de öfke problemi yaşanabilir o yüzden net bir çıkarım yapmak mümkün değil.

Cilt yağlanması ve akne problemi doğrudan testo yüzünden değildir. Testosu yüksekse östrojeni de yüksektir çünkü bu ikisini vücut dengelemeye çalışır. Yüksek östrojen su toplar prolaktini yükseltir saçma sapan yağlanma ve akne problemi çıkarır. Steroid kullanan insanlar östrojen ve bir takım şeyleri baskılayıcı ilaç almayıp dümdüz testo aldıklarında vücutlarındaki östrojen yükselir bu yüzden yağlanıp şişerler ve sivilce problemi yaşarlar.

Ama genel anlamda yüksek testo iyidir. Gün içinde iyi hissettirir, her şeyi başarabileceğinize inanırsınız ve özgüven tavan yapar. Ayrıca mantıklı düşünme ve problem çözme yeteneğini, odaklanma gücünü de artırır.

ChatGPT gibi yazmışım erkekte yüksek testostoron iyi bir şey mi? 

• erkekte yüksek testostoron iyi bir şey mi?
  • Benimki yüskek ama hiç öfkeli değilim, kaslı da değilim. prostatı azdırdığı ile ilgili bilgiler var. yüskek olmasından da normal değerlerde olmasını isterim...

• Genelde herkes yüksek olsun en erkek ben olayım diyor ama fazla yuksek olunca saglık sorunları oldugunu okumustum. Testo yıkıcı bi hormon testosu yuksek olan erken ölüyor damar sertliği vb.
    Ne az ne cok olsun. Ortanın biraz üstğ iyidir heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • saçların dökülür, damarların daha çok sertleşir, daha çok streslenirsin, kan basıncın düzensizleşir tansiyonun naneyi yer. kısaca kısa yaşarsın kalitesiz yaşarsın. ancak kimisi sever eğer dersenki daha maceralı yaşayayım vurdulu kırdılı bıçak yemeli hayatım olsun kısa ama öz olsun dersen iyi birşey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 30 Mart 2024; 17:18:4 >
  • Harbiyeli 3779 kullanıcısına yanıt

yüksek testesteronun direk başın göz üstündeki alın bölgesindeki saçları döktüğü kanıtlandı neye saç dökülmesine etkisi yok dion mq

• kabakara61 kullanıcısına yanıt

Kafama göre söylemiyorum ama sen belli ki öyle yapıyorsun. Testo "doğrudan" saç dökmez...

• 46 ya yaklaştım kellik yok. Beyazlama bile hafif var . Testosteron benimki de yıllardır yüksek . Rutin kontrollerimden biliyorum .

Tek başına testosteron yüksek olması sağlıklı değildir.

Kellik biraz da kalıtsal bir olgu ... Kellik yakışması anca kafatası düzgün bir şekilde ise mümkünse kalan kısımlar varsa onları da kısa tutarak göze batmaz .. Paylaşılan aktör buna örnek ama kafatası yapısı kötü ise asker traşı bile berbat durur ...

Bazen stresten de kaynaklı dökülme vey strese bağlı Bakır eksilmesi / sömürülmesi ile saçların beyazlaması da olabilir ...

Arada bir otofaji yaptırmak lazım ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 7 Nisan 2024; 14:42:28 >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Hocam yaş 22 saçlarım baya baya beyaz.16-17 den beri beyazlıyor. Stresli şeyler yaşamıştım o dönemlerde. Öyle devam etti. Acaba bi çaresi felan varmıdır ya bunun bakır takviyesi felan alsam. Ayriyeten dökülüyor da baya kel değilim ama olurum muhtemelen

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vitamin takviyesi dışında bir şey yapamazsın. Bir süre dene olmuyorsa yapacak bir şey yok. Genetik çünkü...

• benim bildiğim kıllanma yapma durumu daha çok testesin ama saç dökülmesi için kalıtsal ve çevresel birçok sebep yeterli, aynı zamanda beyazlama işi de artık 20 yaşında bile görülüyor sıkça, hani genetik oynama dedikleri böyle bir şey herhalde, ne bu ne başka gen tam olarak açıklamaz artık kimseyi, misal günümüz koşullarını düşününce şuan inanılmaz bir kalite ve seviye azlığı vardır erkek hormonlarında, belli bir kesim dışarıda kalsa 1 milyar ballı kesim diyelim geriye kalan en az 7 milyar nufus desek 3.5 milyarı erkek desek bunların 3 milyarı bildiğin geri geri koşuyor durumdadır, şimdi bunların testesteron seviyesi çok mu önemli, adamın kafa nerede hormonları nerede, bu savaşı kim kazanır? her şey bilim değildir olayın en önemli tarafı kafada biter ruhta biter zaten burada ki durum senin fiiziksel yapına da direk etki yapar, içini sen düşün ve o kafa günümüzde çoğu kişinin yerinde değil, bunu yapmayı başardılar kıyamet budur

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Hocam rutin kontroller için hangi bölüme gidip hangi testleri yaptırıyorsun?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sustanon 250 mg ayda bir oluyorum, normalde diyabetin de etkisiyle testo seviyem dipleri görmüştü, şu anda üst sınırda. Ayda bir 250 mg çok az bu arada ve ona rağmen muhteşem derecede kalkıyor. Steroidin fazlası 8000 mg'dan başlar. (Ayda) Bu sefer de kalkmaz ama.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖĞRENCİ00 Ö kullanıcısına yanıt

Tavsiyelerimi doktor kontrolünde mevcut kan değerlerinizi ölçtürerek doktor onayıyla takviye olarak alınız.

Bazi takviyeleri doktorlar pek bilmez veya bilenler başka alanlarda sadece kullanılır diye sanmaktalar. Yabancı kaynaklarda güncel makalelerde farklı yaklaşılmaktadır. Ben de kendimce deneysel deneme yanılma odaklı kendi üzerimden de yorumluyorum tavsiye ediyorum .

İnsan bedeninde temel olmazlar eksik olursa vücut bizlere kendi diliyle yani hastalıklar sorunlar olarak konuşmaktadır bizler de doğru tercüme etmeliyiz anlamalıyız .

Genel manada MSM besinlerle birlikte alınmasını öneririm amaç aç karnına idrarla çabucak atılmasını engellemek ...

MSM ( Metilsülfonilmetan ) saf olanı toz olanı kullanın. Ben 1kg lık olarak alıyorum hem daha uyguna geliyor. Hap formu filan saflığı başka maddeler filan olması ile tercih etmem hem ciddi pahalıya geliyor.

Bir de kan tahlileri aslında dokularımızdakini değil kandaki değerleri gösterir ama yine de bu şekilde ele alınmalıdır .

D Vitamini ( aslında hormondur D Vitamin Hormonu diyelim ) ile kanda plaklaşmanın kalsifikasyonu zapt etmesi engellemesi için K2 vitamini ile beraber alınmalıdır .

Yüksek dozlarda da alınmasının aslında bir zararı yoktur toksik zehirlenme ihtimali pratikte düşüktür velevki öyle birşey olacak gün doğumu veya gün batımı cam arkası değil güneşin kendisine direk gözleriniz kapalı bakmak ta çok aşırı yüksek D vitamin seviyenizi düşürür . O yüzden gün doğumu veya batımı ile fazla denk gelmeyin ...

Havası temiz bir yerde yaşamak! Bu belki de farklı bir ilçe şehir hatta ülke bile olabilir :/ ....

Saç derisi kan damarları sağlıklı olmasına bağlı ...

Yeni nesiller için umut çözümleri de yakındır: Kuantum Bilgisayarlardaki hata düzeltme hatasızlık geliştirildikçe ve yapay zeka ile devasa bilgileri ele alarak insan DNA tabanlı kesin yan etkisi yok veya düşük ilaçlar aşılar geliştirilecektir .

Şapka gibi kafa derinin hava almasını da engellemeyeceksin. Türbanlılarda veya başını örtenlerde Araplarda kadınlarda bile kellik ciddi oranda artmıştır. Biraz da dikkat etmeliyiz ... Cam/ pencere arkasındaki güneş öğlen tepede veya ekvator çizgisinde olmak bile olmak şifası olmaz çünkü cam UV leri filtreler faydaları UV ler cilde gelmeli ve bu süreç saatlerce süreceği için güneş banyosu öncesi ve sonrasındaki kabaca akşama kadar kimyasal ve aşırı sıcak su ile duş dahi alınmayacaktır. Ten rengin açıksa D vitamini doğru şekillerde şartlarda verimli olacaktır ama ne kadar esmersen de daha fazla güneş altında kalınması gerekecektir .

MSM alınan ilaç veya başka minerallerin emilimini neredeyse %100 e çıkartır olumlu manada artı manada katalizör özelliği de ayrıca vardır. MSM toksitesi içme suyu ile aynıdır kabaca sıfırdır. Ama elbette herşeyin fazlası zararlıdır suyun da fazlası aşırısı öldürmesi gibi böbrek iflası ettirmesi filan gibi ... Dozajlar tatlı kaşığı hen gün MSM de için . Sıcak soğuk sıvı şeylere karıştırılabilir etkisi azalmıyor zayıflamıyor ama ılık genelde idealdir ..

Etrafımda kellikten çok çekip serum kullananlar vardır ki serum sürekli kullanım gerektirir bıraktığınız an etkisi biter ömrü kısadır para tuzağıdır kesin çözmez önermem .

Beyazlık stres ve streste de vücut bazı minarelleri sömürüyor onları takviye edersen yeni saç köklerinde melanin salımı ciddi artacaktır rengi neyse o eskisine dönecektir ...

Saç çoğunlukla keratindir ... Keratin en çok böceklerde vardır böcek tüketimi etkisi olur mu bilmem. Tırnaklarımız da keratinden yapılma ... Şaka yaptım :) Keratin içeren besinler :

Keratin İçeren Besinler Nelerdir? (lezzet.com.tr)

Bir de genel olarak yeme şeklin değiştirmelisin : Önce lifli bitkisel şeyler sonrasında protein ve çok isteniyorsa zararlı olan şekerli şeyler en sonunda yenir. Bu diyete başlamadan önce pastörize doğal katkısız sirkeler ( beyaz şeffaf sirke olmasın onun ilgili şifası yoktur ) den birini çorba kaşığı sirkeyi bir bardak suya konulur ve yemekten öncesi tüketilir ... Bu diyet kabaca 1 ay devam edilir ama istenirse ömür boyu da olabilir ... Yeme sürecinde su içilmez hatta hemen öncesi ve hemen sonrasında da su içilmez ! Sindirim süreci genelde 1-2 saate tamamlanır . Kırmızı et yoğunlukta ise biftek gibi 2-3 beklenmelidir su içmek için ... Kalori hesabı artık anlamı yoktur çünkü dışkı ve idrar ile zaten atıyoruz! Önemli olan ne aldığımız kadar sırası nasıl yediğimiz de önemlidir. Bu diyet diabet için de faydası olacaktır . Diabet e ek olarak başka birçok sorunları da çözecektir ...

Diyet MSM D3 K2 ile başlayın ...

• Harbiyeli 3779 kullanıcısına yanıt

Evet genetik kısmı da var ama genlere de müdahale edilebiliyor. Frekanslarla ...

• Dahiliye diyeceğim ama yüzeysel bakılıyor. Endokrinoloji ve Horman derim . Aralıklı oruçta otofaji odaklı idim büyüme hormonların aşırı yüksek çıkmıştı neredeyse beni yanlış değerlendireceklerdi kestim doktorla görüşmeyi zaten kendi hocasına hemen danıştı .. Şeker Yüklemesi testi filan yapıldı anlamsızdı ... Eğitim Araştırma Hastanelerini tavsiye ederim bazen uzman hekim olmaz yeni acemi onlara da fazla güvenmemek gerekir .

Kolestrolün %25 yediklerimizden demiştim Gastroenteroloji bölünde uzman birine söyledim teyid edercesine evet evet başka şeylerle beraber sonra anladı hemen işi değiştirdi ... Kolesterol faydalıdır ama dozajında. Kolesterol de bazı reaksiyonlarda önemli temel bir argümandır . O yüzden farklı disiplinlere vakıf güncel makaleleri de takip edebilen doktorlar bölümler sanki yok gibi :/ ...

6 ayda bir kısmen kapsamlı check-up yapıyorum ...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.