Şimdi Ara

Erkek Genleri Dayılardan mı Alır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
16.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kız halaya, oğlan dayıya çeker derler. Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Gözlemlediğim kadarıyla doğru bir söz. Genetik olarakta dayılardan alır derler, babanın etkisini bilmiyorum. sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kalıtım konusuna göz atmanı öneririm. Annenin gonozomu (XX), babanınki (XY) tipindedir. Buradaki (X)'in yanına bir tane daha (X) gelirse çocuk dişi; yanına (X) değil de, (Y) gelirse çocuk erkek olur. Otozomal özellikler (Saç tipi, göz rengi vs.) genelde iki taraftan da gelir. "Kız halaya, oğlan dayıya çeker." atasözünün bilimsel bir dayanağı yoktur :)

Bazı istisnalar hariç: (mutasyon, kromozomlarda ayrılmama, sütçü, tüpçü...)
    Yapay Zekanın Yanıtı

Erkek Çocuklar Dayılarına mı Benzer?

Pek çok ailede, erkek çocukların dayılarına benzediği gözlemlenmiştir. Bu gözlem, genetik biliminin temel ilkelerine dayanmaktadır.

X ve Y Kromozomları: Erkek cinsiyeti XY kromozomları ile belirlenir. X kromozomu anneden, Y kromozomu ise babadan alınır.

Mitolojik Prova: Mitolojik prova, erkek bebeklerin annelerinin X kromozomunu ve babalarının Y kromozomunu aldıklarını, kız bebeklerin ise annelerinden iki X kromozomu aldıklarını belirtir.

Dayı ve Erkek Çocuk: Dayılar, annenin erkek kardeşleridir. Bu nedenle, bir erkek çocuk dayısı ile aynı X kromozomunu paylaşmaktadır. Bu ortak X kromozomu, bazı fiziksel özelliklerin, örneğin saç rengi, yüz şekli ve boy gibi özelliklerin bir erkek çocukta dayısına benzemesine neden olabilir.

Halalara Benzemezlik: Kız bebekler, iki X kromozomu alır. Bu nedenle, kız bebeklerin dayılarına annelerinin X kromozomu üzerinden benzerlikleri daha azdır. Bunun nedeni, kız bebeklerin babalarından X kromozomu almalarıdır.

Saç Genetiği: Saç rengi, dokusu ve kalınlığı gibi saç özellikleri de X kromozomu üzerinde taşınır. Bu nedenle, erkek çocukların saçlarının dayılarının saçlarına benzer olması muhtemeldir.

Sonuç: Genetik bilime göre, erkek çocukların dayılarına fiziksel olarak benzeme ihtimalleri vardır. Bu benzerlik, mitolojik provada açıklandığı gibi, erkek çocukların dayıları ile aynı X kromozomunu paylaşmalarından kaynaklanır. Bu benzerlik saç rengi, yüz şekli ve boy gibi özelliklerde kendini gösterebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • öyle bi kural mı var peki dayı yoksa ne olacak teyzeye mi çekicek?

• quote:

Orijinalden alıntı: jasonn123

öyle bi kural mı var peki dayı yoksa ne olacak teyzeye mi çekicek?
    Kromozomla alakalıymış hocam. Erkeğe erkeklik genleri anneden gelirmiş. Biraz karışık benimde kafam çok karıştı o yüzden sordum, fikir alışverişi yapalım dedim.

Şimdi düşünüyorum dayı yoksa, annenin dayısına bakalım. Sonuçta dayılara da genler onların dayılarından geliyor.

• Dogru

Babam esmer 60 yasinda saclari hic dokulmedi sadece hafif acildi ve beyaz tel bile yok 1.75 boy

Dayim sarisin kel 1.90 boyu var

Ben kumral 1.86 saclar aciliyor buyuk ihtimal kel

Huylarimizda tamamen benzer her sey.Babama da benziyorum kisilik olarak ama dayida var

• quote:

Orijinalden alıntı: Andres Escobar

Dogru

Babam esmer 60 yasinda saclari hic dokulmedi sadece hafif acildi ve beyaz tel bile yok 1.75 boy

Huylarimizda tamamen benzer her sey.Babama da benziyorum kisilik olarak ama dayida var
    Ooo sende boyleyse kesin genel bir seydir. Aynen

• lisede biyoloji gormuyonuz mu beyler

• mitokondri dnasini ve x'i anneden alır , y'yi de babadan alır kalanı ortak :(

Dayı ile mit. Dna si benzer.

Kalanı üfürük

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Babasi dayisiysa evet.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Andres Escobar kullanıcısına yanıt
    aynı durumdayız lanet olsun.

• Kalıtım konusuna göz atmanı öneririm. Annenin gonozomu (XX), babanınki (XY) tipindedir. Buradaki (X)'in yanına bir tane daha (X) gelirse çocuk dişi; yanına (X) değil de, (Y) gelirse çocuk erkek olur. Otozomal özellikler (Saç tipi, göz rengi vs.) genelde iki taraftan da gelir. "Kız halaya, oğlan dayıya çeker." atasözünün bilimsel bir dayanağı yoktur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5062792D2 -- 27 Nisan 2018; 11:36:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5062792D2

Kalıtım konusuna göz atmanı öneririm. Annenin gonozomu (XX), babanınki (XY) tipindedir. Buradaki (X)'in yanına bir tane daha (X) gelirse çocuk dişi; yanına (X) değil de, (Y) gelirse çocuk erkek olur. Otozomal özellikler (Saç tipi, göz rengi vs.) genelde iki taraftan da gelir. "Kız halaya, oğlan dayıya çeker." atasözünün bilimsel bir dayanağı yoktur :)

Ahahahha.

• quote:

Orijinalden alıntı: Andres Escobar

Dogru

Aynen hocam bundan bahsediyorum

• 11 52 7 kullanıcısına yanıt
    Haykırdım ahhahshshs

• Katılıyorum hocam özellikle sütçü ve tüpçüde.
  • Yalnız beyler internette erkek genlerinin dayıdan geldiğine dair bir sürü yazı var. Geneli boy, saç vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BA761BEEF -- 28 Nisan 2018; 1:6:4 >
  • dayım sarışın yeşil gözlü 188 boyunda çok yakışıklı bir adam.

ben 184 boyunda beyaz tenli siyah saçlı ortalama bir tipim

alakası yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dakath

dayım sarışın yeşil gözlü 188 boyunda çok yakışıklı bir adam.

ben 184 boyunda beyaz tenli siyah saçlı ortalama bir tipim

alakası yok.
    Hocam kopyası olucan demiyoruz. Boy, saç gibi genler dayılardan geliyor yazıyor internette. Kopyası olucan demiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BA761BEEF -- 28 Nisan 2018; 1:12:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BA761BEEF

Hocam kopyası olucan demiyoruz. Boy, saç gibi genler dayılardan geliyor yazıyor internette. Kopyası olucan demiyor.

Alıntıları Göster
    tamam kardeş adamda altın sarısı saçlar, yemyeşil gözler var, annem de öyle ama ben siyah saçlı kahverengi gözlüyüm. babam esmer işte ona çekmişim. diğer 2 kardeşim sarışın yeşil gözlü ama onlar da kısa boylu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dakath -- 28 Nisan 2018; 1:16:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dakath

tamam kardeş adamda altın sarısı saçlar, yemyeşil gözler var, annem de öyle ama ben siyah saçlı kahverengi gözlüyüm. babam esmer işte ona çekmişim. diğer 2 kardeşim sarışın yeşil gözlü ama onlar da kısa boylu.

Alıntıları Göster
    Demek ki sen boydan almışsın hocam. Bir yerden yakalamıştır genler. Bir Arkadaşım var, toplam 3 kardeşler. 2'si kapkara resmen o derece esmerdik var, biri sarışın yeşil gözlü. Dayılardan geliyor bildiğin. Gen haritada bir yerde yakalıyor hocam. Dayında değilde onun dayısında.. ama mutlaka bir yerden yakalıyor hocam. Açıkçası şans birazda. Ben internette bir kaç makale okudum bununla ilgili, garibime gitti. Ve ilgimi çekti açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BA761BEEF -- 28 Nisan 2018; 1:28:24 >

• 11 52 7 kullanıcısına yanıt

muahahahhahahaha  

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.