Şimdi Ara

Ergenekon kumpası sonunda çöktü.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 12 Haziran 2007'de İstanbul Ümraniye'deki bir gecekonduda el bombalarının bulunmasıyla başlayan kumpas süreci 4 bin 160 günün ardından bugün resmen sona erdi. Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan 235 sanıklı Ergenekon davasında mütalaasını açıklayan savcı, "Ergenekon örgütünün varlığı ispat edilemedi" dedi. Savcılık tüm sanıklar hakkında terör suçundan ceza verilmemesini talep etti. 26 sanık hakkında ise ayrı suçlardan ceza istendi. Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine saldırılarının sanığı Alparslan Arslan hakkında ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

RAKAMLARLA ERGENEKON DAVASI

quote:

100 binden fazla telefon izlendi.

60 bin telefon dinlendi.

3 bin kişi hakkında takip yapıldı.

Bin 360 kişi ifade verdi.

588 kişi tutuklandı.

7 sanık ifadesini veremeden öldü.

7 sanık kansere yakalandı.

Davada 44 gizli tanık vardı.

Toplam sayfa sayısı 17 bini aşan 19 iddianame hazırlandı

Bunun hesabı sorulacak mı veya kimden sorulacak?

Haber kaynağı:https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-ergenekon-kumpasi-resmen-coktu-2769440/

Türkan Saylan hakkındaki suçlamalardan biri şuydu:

quote:

hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek

Peki günümüzde kişisel verileri peynir ekmek gibi satan bankalar hakkında ne yapılıyor? Cüzzamla mücadele ederek çok sayıda insanın hayatını kurtarmış ve 40 küsür ödülü bulunan bir bilim insanı niye tutuklansın?

Niye Yarbay Ali Tatar hakkındaki iddia delilindeki el yazısının kendisine ait olup olmadığı araştırılmadı? Niye intihar edene kadar araştırılmadı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 30 Kasım 2018; 17:58:40 >

• Son günlerde yine cıa ve sorosta hareketlenme var,bırakmaya gelmiyor,yine köntrolü ele almak gerekecek.
    Venezuella tipi, abd yanlıları ile abd karşıtları arası bir çatışma planlanıyor gibi,.
    Özellikle hala abd bütün kurumlarda ve üniversitelerde çok etkin,iki tarafta ülkesi için savaştığını zannedecek ama oyuncak olacaklar.
    s 400 olayı abdyi kırımdan girite kadar geri iteceği için abd çok sinirli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 30 Kasım 2018; 17:59:45 >
  • Başka hangi kumpaslar vardı?
  • birilerinin üzerinde kimsenin kaldıramayacağı kadar büyük vebal ve kul hakkı var. dindarım diye geçinip bunu bile oy verenlerde o vebal ve kul hakkına ortak oluyorlar. hiç boşuna dinden imandan bahsetmesinler.
  • ergenekon kumpasi coktan coktan cozuldu bile suan ulkeyi ergenekoncular yonetiyor 15 temuzzudan sonra cogu temizlendi yoksa siz 15 temmuzun darbe oldugunumu saniyordunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BanshEEEEEEEEE -- 30 Kasım 2018; 19:8:50 >
  • Last Troll Bender kullanıcısına yanıt
    çünkü oç olmak bunu gerektiriyor. her gördüğümde SS'i var mesajın onu koyuyorum bende.
  • BNu davanın savcısı benım dıyen tayyıp neden yargılanmıyor ? Bu nasıl ulke ulan adamın işlemedıgı suc kalmadı, baska ulkede olsa halk bu adamı asardı, bızde ıse reıs dıye tapıyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yine Redhack Yine Skandal
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    O yüzden bu kadar kötü bir durumdayız ya. Sonra çomar deyince kızıyorlar kendilerine.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimmiş HAİN?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "BU O.Ç ADİ ŞRFSİZ PÇLER FETÖCÜ TERÖRİSTLER ŞİMDİ BU HABERİ GÖRDÜĞÜNCE NE YAPIYORLARDIR ACABA, KAFALARINA SIKMALARI GEREK!"

BURADA DA BIRAKIN HUKUK İŞLESİN DİYOR BİRİSİ AMA DAVANIN SAVCISIYDI!

• quote:

Orijinalden alıntı: Malvolorne

Son günlerde yine cıa ve sorosta hareketlenme var,bırakmaya gelmiyor,yine köntrolü ele almak gerekecek.
    Venezuella tipi, abd yanlıları ile abd karşıtları arası bir çatışma planlanıyor gibi,.
    Özellikle hala abd bütün kurumlarda ve üniversitelerde çok etkin,iki tarafta ülkesi için savaştığını zannedecek ama oyuncak olacaklar.
    s 400 olayı abdyi kırımdan girite kadar geri iteceği için abd çok sinirli.
    Benimda aklıma bu geliyor, bi tarafı diğer tarafın üzerine sardırıp sonra iki tarafıda birbirine düşürmek gibi. Halbuki iki tarafda vatan uğruna savaştığını zannederken kartellerin istediği kıvama gelmiş oluyor.

Gerçek vatanseverlerin bu fitneye kapılmıycağını umuyorum ki kumpas davalarında bile haksızlık yapıldığı halde darbe yapmadılar bu oyuna gelmediler inşallah bundan sonrada gelmezler.

• Türk Ordusu'na yapılan bu ihanetin hesabını soracağımız günler de gelecek.
  • Ergenekon kumpası sonunda çöktü.

odatv.com
    Ergenekon savcısına FETÖ'den hapis
    https://odatv.com/ergenekon-savcisina-fetoden-hapis-07121817.html

quote:

Ergenekon savcısına FETÖ'den hapis
    2-3 dakika

FETÖ'nün "Ergenekon", "Balyoz" ve "Poyrazköy" kumpas davalarının savcılarından Ercan Şafak'ın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, Şafak hakkında FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca "Anayasayı ihlal", "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından beraatına karar verdi.

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Ercan Şafak katıldı. Savunmasında Bylock kullanmadığının tespit edildiğini ve YARSAV'dan başka dernek üyeliğinin bulunmadığını söyledi. Sanık Şafak, "Kaçmayıp kendimin teslim olduğumun tespiti mevcuttur. 14 senedir aynı telefonu kullanıyorum. Sosyal medya hesabım yoktur ve herhangi suç içerikli paylaşımım olmamıştır. Görevden alınmamış olsaydım menfur olay 15 Temmuz ile ilgili de görevimi yerine getirecektim, soruşturma yapacaktım. Hiç bir yapının içinde bulunmadım" dedi. Şafak son sözünde ise “Ben suç işlemedim beraatımı ve tahliyemi istiyorum. Vicdanınıza sığınıyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Ercan Şafak hakkında FETÖ üye olmak suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verdi. Heyet Şafak hakkında "Anayasayı ihlal", "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından ise beraat kararı verdi.

İDDİANAMEDEN

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen ve tutuklanarak cezaevine gönderilen eski "Ergenekon", "Balyoz" ve "Poyrazköy" kumpas davalarının savcılarından Ercan Şafak hakkında hazırlanan iddianamede, "Anayasayı ihlal", "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan da 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyordu.

• "DARISI BU KUMPASLARIN SAVCISIYIM DİYENLERE!"

quote:

Gün geldi devran döndü
    1 dakika

FETÖ’nün gerçekleştirdiği Odatv kumpasında görev alan yargı mensupları sanık sandalyesinde oturmaya başlıyor.

Odatv davası sanıklarından Ahmet Şık’ın “mağdur” sıfatıyla yer alacağı mahkeme süreci için, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Alparslan Yanıkoğlu düğmeye bastı.

Dava için hazırlanan iddianamede adı geçen yargıçlar hakkında, “görevini kötüye kullanma” ve “mağduru hürriyetinden yoksun kılma” gibi suçlamalar yöneltildi.

Mahkemeye konu olan o dönemde Ahmet Şık’ın, FETÖ lideri Fethullah Gülen ve örgütünü konu alan “Dokunan Yanar” isimli kitabı hakkında daha yayınlanmadan toplatma kararı gelmişti. Gazeteci Şık yaklaşık 1 yıl tutuklu kalmıştı.

Odatv davasının diğer sanıklarının şikayetiyle başka soruşturmaların ve davaların da yolda olduğu öğrenildi.

İşte o iddianame:

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.