Şimdi Ara

Erdoğanlar'ın tercihi ünlü lüks markalar... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
2.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tartışmanın bir de şu boyutu var; Türk Başbakanı neden Türk ürünleri giymez?...

Ki Türk tekstil sektörü, dünyanın en iyi markalarına bile iş yapıyor...

Veya Amerika'nın bilmem nesini simgeleyen saati takıyor?

Besim Tibuk, Başbakan olsa bunları normal karşılarım... Ama Sayın Başbakan'ın seçimden önceki düşüncelerine bakarak soruyorum... Keza, Doğu Perinçek, Başbakan olsa söylevlerine bakarak bunları normal karşılamam!

Not: Kardeşim Besim Tibuk giyiyorsa, Sayın Başbakan'ın ne eksiği var, o da hayli hayli giyer tarzında algılamayın...

O giyilen markalar, benim gözümde bazı şeylerin üstünlüğünü kabullenmek olduğunu yansıtır sadece...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat204 -- 12 Eylül 2006; 0:52:11 >
  • quote:

Besim Tibuk, Başbakan olsa bunları normal karşılarım...

• quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

quote:

Orjinalden alıntı: küber_ez

ayrıca kullandığı malzemeler gittiği ülkelerde verilen hediyeler.

İsviçrede aldığı 10 dolarlık çakı wede yanında rolex daytona 60.000 dolar

Japonyadan aldığı 2 dolarlık kara kuşak wede hediye edilen hyundai limuzin 70.000 dolarcık

İtaldaya aldığı 5 dolarlık milan forması wede tanesi 1250 dolarlık olan ayakkabılar

Dayısına hediye edilen s600(500 de olabilir) wede 1 milyarlık telefon ile yaylada sidingli willa(Dayısı okumamış halk ekmek yapmış iettde yüksek mertebeye çıkmış iskiden emekli olmuş MÜDÜR!)

Uçak ihalesi için fransızlardan wede amerikalıladan aldığı HEDİYECİKCİKCİKLER

Enerji ihalelerinden aldığı mini minnaccııkk ötesi böle toz kadar hediyeler (nanoteklonoji iyi para eder)

Araplara peşkeş çekilen topraklardan alınan zemzem suları hepsi hediye bunların

Sonracıma dergahlara cemaatlere göz yumularak artık ne diyeyim alınan kağıtlar (nakit para değil KAĞIT!)

islami BATIK HOLDİNGLER yerine önce Cem uzana gibi önüne gelen taşlarla ilgilendiği işin gelen gine KAĞITLAR !

Başka aklıma gelirde geze geze ne gerek war

Almaması mı lazım? çaldımı çırptımı?
    hepsi ticaret gereği yapılan jestler.

• quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

@federaL
    Kitaplarını mı okuyacağım demişsin merakımdan soruyorum hayatında hiç kitap okudun mu? En son ne zaman okudun?
    Herhalde okumakla kafanız karışır diyenlerdensin. Kitap okumakla, düşünmekle bedene fizyolojik bir zarar olmaz.
    Sen daha adamı Leman'da bırakmışsın. Ben ne diyeyim ...

quote:

Orada tayyip değilde senin erkek kardeşin olsaydi bunlari yapsaydi ondan durur duymazmiydin Allah için doğruyu söyle

Bu nasıl bir düşünce yapısı anlamadım.

Kardeşim daha lüks, daha şatafatlı yaşadığı için bundan gurur mu duyacağım. Bu nasıl bir zihniyet.
    Paylaşımcılık adına , sosyal devlet adına yaptığı her şeyden gurur duyarım.Gerisi zırvalık.
    Hadi olayı sosyal ve ahlaki açıdan boşverelim eğer ki müslüman iseniz (esasında her dinde yasaktır) lüks ve israf yasaktır.

Ek1:
    www.tdk.gov.tr

Lüks:
    1 . Giyimde, eşyada, harcamada aşırı gitme, gösteriş, şatafat:
    "Lüksleri, rahatları, eğlenceleri yerindedir."- N. Cumalı.
    2 . sıfat Gösterişli, şatafatlı:
    "Bu lüks lokantada öğle yemeği yiyor."- T. Buğra.
    3 . sıfat Gereksinim dışı olan.
    4 . sıfat Aşırı, fazla.

İsraf:
    Gereksiz yere para, zaman, emek vb.ni harcama, savurganlık, tutumsuzluk:
    "... israf ve sefahat içinde yaşamaya başlamıştı."- Y. K. Karaosmanoğlu.

Ek2:
    Mehmet Nuri Yılmaz'ın " Lüks ve israf felaket getirir" başlıklı güzel bir yazısı var.
    OKUYALIM LÜTFEN! (Mehmet Nuri Yılmaz'da kimmiş demeden)
    http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=3659106&tarih=2005-12-16

Ek3:
    Hammer jeep almaz mısınız demişsin?
    Çok açık ve de net söylüyorum.
    Şehirde bu araçları kullananlar magandadır.

Kısa ve net yazicam sana göre lüks olabilir ama ona göre değil desem oldumu ? Aylik 600 ytl maaş alan birinin arabayla işe gitmesi lüks ve israftir. Ama 6000 ytl maaş alan birinin zamaninda işe ulaşabilmesi için arabasiyla işe gitmesi bir ihtiyaçtır. otobusle gidecek olursa zaman kaybedecektir bu israftir. şimdi bana diyebilirmisinki araba lükstür bu kişisine göre değişir. Sen bilgisayar kullaniyorsun bu lüksmüdür değilmidir ? evinde televizyon,radyo, cep telefonu vardir eminim bunlar lükmüdür değilmidir değil dersin şimdi öylemidir? savunacağin konuya inanman lazim inaniyormusun bence değil sadece sende ortaliği kariştirmak için birşeyler yaziyorsun. Benim için bir diskoya gitmek lüks olabilir ama kafasindaki düşünceleri dağitmak için giden durumu yerinde olan insanlar için bir ihtiyaçtır. Neyin tartişmasini yapiyoruz ki anlamadim. Bu arada hummer güzel bir jeep dir. Bir maganda asla o jeep e binemez emin ol sadece zevk meselesi param olsa eğer alacağim tek jeep dir. Bu jeep in ilk sahiplerinden birisi Arnold schwarzenegger yani senin deyiminle Arnold schwarzenegger bir maganda Yada hülya avşar kardeşim uyan be yaw kedi ciğer meselesi yapma bunu paran varsa alirsin işte herkese Allah daha çok versinde hepimiz hummer yada benzeri jeep yada otomobil kullanalim kötümü.

• Türkiye nin başbakanı tabiki o şekilde giyinecek.Sırf Tayyip diye hazmedemiyorlar ha başka bişiy değil...
  • quote:

Orjinalden alıntı: murat204

Tartışmanın bir de şu boyutu var; Türk Başbakanı neden Türk ürünleri giymez?...

Ki Türk tekstil sektörü, dünyanın en iyi markalarına bile iş yapıyor...

Veya Amerika'nın bilmem nesini simgeleyen saati takıyor?

Besim Tibuk, Başbakan olsa bunları normal karşılarım... Ama Sayın Başbakan'ın seçimden önceki düşüncelerine bakarak soruyorum... Keza, Doğu Perinçek, Başbakan olsa söylevlerine bakarak bunları normal karşılamam!

Not: Kardeşim Besim Tibuk giyiyorsa, Sayın Başbakan'ın ne eksiği var, o da hayli hayli giyer tarzında algılamayın...

O giyilen markalar, benim gözümde bazı şeylerin üstünlüğünü kabullenmek olduğunu yansıtır sadece...

Amacım başbakanı savunmak değil.

Tofaş araba yaptı taş gibi kuş serisi diye dalga geçilmeye başlandı.

imzamda yazdığı üzere, türk gençleri olayı farklı boyutlara taşıdılar.

soruyorum giydiğin elbise türk malımı?
    kulandığınız araba?

illaki Türk malı kullancak diye bir katılık düşünülemez.

• quote:

Orjinalden alıntı: by_ram

Türkiye nin başbakanı tabiki o şekilde giyinecek.Sırf Tayyip diye hazmedemiyorlar ha başka bişiy değil...

neden R. Tayyip ten başkasını tartışmıyoruz. çünkü çekemiyorlar. Zaten seçimi kendi adıyla kazandı. kimse milletvekilleirne bakıp oy vermedi.
  • Yazılanları okumadım.

Lüks içinde yaşayıp "askerlik yan gelip yatma yeri değildir" gibi halkın tepkisini çekecek türde beyanatlar veren birinin -hangi partiden olursa olsun- ülkeyi kalkındıracağını, fakirleri doyuracağını sanmıyorum.

Siyasilerin zenginlik içinde yaşamasının ülkenin zararına olacağını, halk-devlet ilişkisinin zedeleneceğini düşünüyorum.

Çok rahat bir yaşam sürüp de fakirin hâlinden anlamak zor olsa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 12 Eylül 2006; 1:04:16 >
  • Illa Türk mali kullanacak diye birşey yok en güzeli ve en kullanişlisi hangisi ise onu kullanacaksin. Ben cola bağimlisiyim gelen mailler üzerine birkaç gün COCA COLA içmedim adini vermek istemediğim bir cola içmeye başladim. Ama düşündümki kendime eziyet ediyorum hoşuma gitmeyen birşeydi tekrar COCA COLA içmeye başladım diyeceğim bu eğer bunu içmemi istemiyorsan bana bunu kalitesinde bir içecek sunman lazim bana şekerli suyu cola diye verir içmemi istersen olmaz. Ayrica Türk mali dediğiniz ürünler neler ya söyleyinde bilelim alalim giyelim olduda almadikmi giymedikmi içmedikmi türk rakısı hariç
  • Topluma, evrene , doğaya ve çevremize olan saygımızı her geçen gün yitiriyoruz.
    Bu dünyanın kaynakları sonsuz değil.

Bir çok mühendis ARGE'lerde verimliliği arttırmak için kafa patlatırken, birileri sırf prestij , gösteriş adına şehrin göbeğinde bunları kullanıyor.

Merak etme benim tanıdığım maganda çok var.
    Bu arada "Arnold schwarzenegger" ve "Hülya Avşar" örneğini vermişsin. Çok değerli şahsiyetlerdir. Kendilerini tenzih ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 12 Eylül 2006; 1:10:04 >
  • Söylemek istediğim vatandaşlarla alakalı bir olay değil... Sizin, benim yaptığım çevremizden başkasını ilgilendirmiyor ki...

Devlet Başkanı geldi, Sayın Başbakan'a sordu; güzel elbise ne marka; O da cevap veriyor:

Şu Türk markası... Dünyada pek bilinmez ama dünyanın en güzel kumaşıdır...

Bir de şu andaki gibi düşünün...

Örnek çok basit oldu, anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir umarım... Bir de işin diğer yönü:

Amerika'nın bilmem nesini simgeleyen saat niye?... Tamam Türkiye'de iyi saat üreten yok, git Japonya'nın en meşhur saatini tak...

Not: Hadi teknolojiyi geçtik... Tekstil sektöründe dünyanın önde gelen ülkelerinden biriyiz... Buna rağmen Başbakan'ımıza Türk imzası taşıyan bir ürün giydiremiyorsak ne mutlu bize!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat204 -- 12 Eylül 2006; 1:13:46 >
  • quote:

seçimi kendi adıyla kazandı. kimse milletvekilleirne bakıp oy vermedi.

Milletvekillerine bakmadan oy verilmesi güzel bişey mi?
  • @Huhukomsu eğer senin açmış olduğun bu konuyu önce görmüş olsaydim bu kadar zahmete girip

sana birşeyler anlatmaya çalişmazdim niyetinin ve görüşünün ne olduğu belli

http://forum.donanimhaber.com/m_9165766/mpage_1/key_//tm.htm#9165766
  • quote:

Orjinalden alıntı: federaL

@Huhukomsu eğer senin açmış olduğun bu konuyu önce görmüş olsaydim bu kadar zahmete girip

O karikatürlerden bu kadar çok sonuç çıkartıyorsan ; senin bakış açınla bende sana "değirmenin suyu nerden geliyor , ihale mi alıyorsun hükümetten? " demeliyim.
    Ama o gözlüğü takmadığımdan bunu söylemeyeceğim.
    Görüş ve niyetlerimi ortaya çıkarmışsın ben ne diyeyim. Arama tuşunu böyle gereksiz konular için kullanmayın.Server'a yük oluyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Cakal[TURK]

quote:

adıyla kazandığını beyan ettim! anlıyormusun insanlar güvendi
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Cakal[TURK]

quote:

adıyla kazandığını beyan ettim! anlıyormusun insanlar güvendi

Biz onu sorgulamıyoruz... Tabii ki adıyla kazandı...

"Neydim, ne oldum" mu tartışıyoruz...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: federaL

@Huhukomsu eğer senin açmış olduğun bu konuyu önce görmüş olsaydim bu kadar zahmete girip

O karikatürlerden bu kadar çok sonuç çıkartıyorsan ; senin bakış açınla bende sana "değirmenin suyu nerden geliyor , ihale mi alıyorsun hükümetten? " demeliyim.
    Görüş ve niyetlerimi ortaya çıkarmışsın ben ne diyeyim. Arama tuşunu böyle gereksiz konular için kullanmayın.Server'a yük oluyor.

Eğer server a yük olsaydı arama tuşuna o şıkkı koymazlardı israf ediyor demekki uyan uyan gereksiz olduğunu düşündüğün konuya 2 saatdir cevap yazmak için cebelleşiyorsun

• Konu gereksiz değil gereksiz olsa neden yazayım.
  • quote:

Konu gereksiz değil gereksiz olsa neden yazayım.

''O karikatürlerden bu kadar çok sonuç çıkartıyorsan ; senin bakış açınla bende sana "değirmenin suyu nerden geliyor , ihale mi alıyorsun hükümetten? " demeliyim.
    Görüş ve niyetlerimi ortaya çıkarmışsın ben ne diyeyim. Arama tuşunu böyle gereksiz konular için kullanmayın.Server'a yük oluyor''

Diyen ben miyim anlamadim ?
  • tüyü bitmemiş yetim hakkı lafları ağızlarından düşmez sonrada gidip louis vitton takılırlar.
    bu ne perhiz bu ne lahana turşusu....
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.