Suriye’ye çok daha erken girilme planları yapıldığında bazı hesaplar “akp nin seçim güdümlü savaş planı” şeklinde o ses kayıtlarını sızdırmıştı. Suriye’ye daha erken müdahale edilseydi bugün masada elimizde daha farklı kozlar olabilirdi. Evet herşeyi seçime bağlıyorsunuz, kimin işine yarayacak diye analizler kasıyorsunuz. Evet deniz kuvvetlerinden bir komutan çıktı dedi ki oylarınız düşüyor ben ortaya Mavi vatan konsepti atayım siz de oylarınızı artırın. Aynen böyle oldu kanka. Haklısın. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 30 Ağustos 2020; 20:10:1 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Erdoğan: Yunanistan halkı, kifayetsiz yöneticileri yüzünden başlarına gelecekleri biliyor mu? (2. sayfa)

-
-
Koçum Atatürk Kurtuluş savasinda Fransızlarla mi savasti yoksa yunanlilarla miquote:
Orijinalden alıntı: _GRKM_Siz iyi ki Mustafa Kemal Atatürk zamanında yoktunuz ha..aman paşam onlar zaten güçlü ne gerek var..zaten ülkeyi işgal ettiler..burası bize yeter derdiniz.Fransa bizi hava,kara,deniz her türlü yener miş miş.
Alıntıları Göster
Bi tarih bilgini sorgula sonra gel konusalim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: hamza5806
Koçum Atatürk Kurtuluş savasinda Fransızlarla mi savasti yoksa yunanlilarla mi
Bi tarih bilgini sorgula sonra gel konusalim
Alıntıları Gösteryavrum benim..mesele burada kimle savaştığın değil.Bu millet en güçlü devletleri bir çok kez yenmiştir.Senin gibi yavrular o zamanda aynı şeyleri derlerdi.Tarihe dön bir bak diyeceğim ama sen Yunan-Fransa tarihine bakarsın büyük ihtimalle.Dede tarafı oradan galiba.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _GRKM_ -- 30 Ağustos 2020; 20:16:55 > -
Türk halkı bilmiyor.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: aerosoldreamsSuriye’ye çok daha erken girilme planları yapıldığında bazı hesaplar “akp nin seçim güdümlü savaş planı” şeklinde o ses kayıtlarını sızdırmıştı. Suriye’ye daha erken müdahale edilseydi bugün masada elimizde daha farklı kozlar olabilirdi.
Evet herşeyi seçime bağlıyorsunuz, kimin işine yarayacak diye analizler kasıyorsunuz. Evet deniz kuvvetlerinden bir komutan çıktı dedi ki oylarınız düşüyor ben ortaya Mavi vatan konsepti atayım siz de oylarınızı artırın. Aynen böyle oldu kanka. Haklısın.
Alıntıları GösterAfrin operasyonun hemen ardından 2018'de erken seçim oldu zaten. Kaldı ki ben illa seçim olacak demiyorum, seçim olur veya olmaz ama her ne yapılıyorsa burada düşünülen ülke çıkarı değil. AKP'nin kendi ajandası doğrultusunda çıkarı için hamleler yaptığını görmemek için ya çok saf ya da bir yerden nemalanan olmak lazım. AKP ekonomik krizi doğrudan hissedecek kitlesini muhafaza etmek için milliyetçiliğe, hamasete, savaşa, dış güçlere ihtiyaç duyuyor. Millet açken ekonomik sorunları çözmek yerine bunlarla karın doyurmaya çalışacak.
-
Fransa diken üstünde.Daha pandemi öncesine kadar sarı yelekliler 2 yıl boyunca eylem yaptı.Ayrıca Fransa'nın neredeyse yarısı Müslüman.Fitilini ateşlemek birkaç hamleye bakar.2015'te Paris'te bomba patladı da bir daha kendilerine gelemediler.
Keza Yunanistan Türkiye ile en ufak çatışmaya girdiği anda adaları ve Batı Trakya'yı unutsun.Ordumuz bir kere girerse bir daha çıkmaz oralardan.Misakı Milli kararından beri bu anı bekliyoruz
-
İslamcı ülkücü ortaklığı kontrolü kaybedip sağa sola savrulurken o sırada şaman Türkler ve Atatürkçüler.
.
-
quote:
Orijinalden alıntı: REV0
Bildiklerini sanmiyorum. Cunku birsey olmayacak. Turkiye Yunanistan arasinda ambargo olmadi savas cikarma derdinde AKP iktidari, cunku 21 sonu 22 basi gibi olacak erken secimlerin arefesinde yeni bir dusman gerekiyor. Bunu yapmak icin de ugrasmaya devam edecek. Kacirdiklari sey ise yunanistan turkiye arasinda cikarmaya niyet ettikleri savas sadece 2 ulke arasinda olmayacak. AB, Misir ve Israil in de aralarinda oldugi bir gucle savacacagiz. Bunun sonucu da mutlak yenilgidir.
Edit: Bu mesajima oldukca komik cevaplar geliyor, bunlara buradan cevap vermek isterim ki, baskalari da bos beles ayni yorumlari atmasin.
"Herseyi secime bagliyorsunuz" diyenler cogunlukta. Evet, dogu akdeniz'de olup bitenleri turkiye'nin ekonomik durumundan ve bunun yarattigi secim baskisindan ayri dusunemezsiniz.
Gecen hafta aciklanan "mujde" 300milyoncukluk dogalgaz rezervi, turkiye'nin 5 yillik tuketimine es degerken, bu ulkenin ekonomi bakani, "cari acigimiz 0 olacak, gaz satacagiz" diye lanse etti. Bildigin maytap gecti tum dunyayla, bu sebeple olacak ki, 7.25 olan dolar, 7.45'i zorladi mujdeden sonra. Simdi Dogu Akdeniz'e gelelim.
Turkiye'nin Mavi Vatan konsepti, yeni bir sey degildir, AKP oncesine gider. Gel gor ki, Yunanistan ve diger ulkelere 'acilan' alanlarin yuzde 90'i AKP doneminde olmustur.
"3-5 ada icin savas ilan etmeyiz" lafi, yine bu AKP tarafindan soylenmistir.
20 yilda atilmadik geri vites kalmamisken, 20 yil sonra, her ne hikmetse AKP mavi vatan'i simdi mi hatirladi ? Aklimizla dalga mi geciyorsunuz arkadas ?
- Misir ve yunanistan arasinda olan kitasahanligi anlasmasinin temelinde akpnin buyuk hayrani oldugu mursi var. Turkiye'yi ayakta uyutan mursi hukumeti yunanistanla ilk dogalgaz kita sahanligi anlasmasini imzalayan adam iken, buna sesi cikti mi akpnin ?
- lozan anlasmasina ragmen senelerdir yunanistan adalari silahlandiriyor, buna sesi ciktimi akpnin ?
- yine ayni anlasmalara ragmen sahibi belli olmayan kimi yerde 18 kimi yerde 100e yakin ada ve adacika el koydu yunanistan buna sesi cikti mi ?
- turkiyenin cikari soz konusu ise israille masaya oturulur, leviathan gazi cok daha dusuk bir bedelle avrupaya tasinirdi, ki oyle olacakti van minut oncesi, bunun yerine ama ummet denildi anlasma cope gitti.
- madem turkiyenin cikari soz konusu idi, filistinin dogu akdenizde israille beraber anlasma imzalasina, turkiyenin tezlerine karsi israil ve yunanistanla calismasina neden tepki gosterilmedi ?
Birakin bu isleri. Dogu akdeniz, mavi vatan 20 sene sonrami akliniza geldi ?
Turkiye cikarlarini korumaya calisiyorsa once dogu akdenize kiyisi olan ulkelerle masaya oturur. Misira katil sisi, israile isgalci yahudiler, suriyeye katil esed diyerek dis politika yapilmaz.
Kimse kimseyi enayi yerine koymasin. Dogu akdenizde olan gelismeler akpnin biten dis gucler masalina can suyu oldugu icin gundemde, yoksa 20 sene daha konusmuyor olurduk.
Dogu Akdeniz, Mavi Vatan, Ege denizi 20 sene boyunca utunuldu. Yunanistan parsel parsel egeyi isgal ederken AKP hukumeti bunlarin olacagini ongoren subaylari hapse tikmakla mesguldu.
20 sene sonra, ati alan uskudari gecmis, dogu akdeniz'de kavgali olmadigin ulke kalmamis, simdi silah zoruyla iliskilerini kestigin, nazi dedigin, isgalci dedigin adamlara "gel benimle masaya otur" diyorsun, seninle kim masaya otursun ?
AMA UMEEEEETTT dedigin filistin bile Firat Kalkani icin kinama mesaji yayinlamis, israil ve misirla turkiye'ye karsi anlasma imzalamis.
Neyin kafasini yasiyorsunuz.
Turkiye'nin Dogu Akdeniz politikasi alti doldurulabilir bir politika degildir, hamaset uzerine kurulu, halki uyutmaya yonelik bos beles bir politikadir. Turkiye, soylediklerinde ciddi olsaydi, yukarida dedigim uzere, diger ulkelerle masaya oturur, bu isi adam gibi cozerdi. Onune gelene, "katil" "isgalci" "soykirimci" demezdi.
Durum bu kadar netten, hala cikip "secim yatirimi degil yaaaaa" demek, ya saflikliktir, ya cahilliktir.Helal kardeşim , seçime ve akpartiye bağlayarak saygıdeğer forum üyeleri tarafından aydın birisi oldun :)
Beyin fırtınası yapalım desek , akp gitsin öyle yapalım diyeceksiniz :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yunanistana bi otv cakariz, bide mtv cakariz ustune bide herseye guncelleme yapariz hadi bakalim giklari cikacak mi bi daha.
Bi dk ya Turk halki degildi dimi onlar ben karistirdim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
RTE, Söylenmesi gereken ne ise onu söylemiş. Tehdit değil yaptığı, Kaşınanı kaşırız demiş. Ne deseydi ya?
Akdeniz'de Navtex ilanı verdiğimiz alana Savaş Uçakları ile girmeye kalktılar! Savaş sebebidir bu!
Muhalif olun tamam, bende muhalifim ama Doğru olana doğru demeyi de bilin.
Parti meselesi değil. Vatan meselesi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moneyTalks_ -- 30 Ağustos 2020; 20:22:49 > -
quote:
Orijinalden alıntı: elLbufFerHelal kardeşim , seçime ve akpartiye bağlayarak saygıdeğer forum üyeleri tarafından aydın birisi oldun :)
Beyin fırtınası yapalım desek , akp gitsin öyle yapalım diyeceksiniz :)
Alıntıları Göster"Beyin fırtınası yapalım desek , akp gitsin öyle yapalım diyeceksiniz :)"
Evet.
Sahsen, Turkiye'niin dis politikasinin, AKP gitmeden duzelecegini sanmiyorum. Dolayisiyla, gerek Dogu Akdeniz, gerek Suriye ve Libya gibi meseleler, multeci sorunu da hayatimizda AKP oldugu muddetce kalmaya devam edecekler.
Turkiye'nin AKP sonrasi uyguladigi "post-monser donemi dis politikasi" halen harfi harfine uygulanmaya devam ediliyor. Turkiye de hala, tipki 2009 sonrasi oldugu gibi, ihvanci, siyasal islamci, mezhepci dis politikasinda devam ediyor.
Durum boyleyken, turkiye'yi bu hale getirmis insanlardan, bizi tekrar duzluge cikaracaklarini bekleyen saflar varsa, beklemekte ozgurler.
Turkiye'nin dis politikasini yerle bir eden, stratejik dipsiz Ahmet Davutoglu'nun parti kurup siyasete donmesi ne kadar absurd ise, turkiye'yi herkese kavgali hale getiren AKP'den, dis politika yapmasini beklemek de o kadar absurddur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: moneyTalks_RTE, Söylenmesi gereken ne ise onu söylemiş. Tehdit değil yaptığı, Kaşınanı kaşırız demiş. Ne deseydi ya?
Akdeniz'de Navtex ilanı verdiğimiz alana Savaş Uçakları ile girmeye kalktılar! Savaş sebebidir bu!
Muhalif olun tamam, bende muhalifim ama Doğru olana doğru demeyi de bilin.
Parti meselesi değil. Vatan meselesi.
Adalara yayıldıklarin da neredeydi reisiniz bir şey olamaz onlar bizim deyip durdu.
Yunani pispislarken nerdeydiniz vatan meselesini Hatay'da gördük nasıl başarılı olundu.
Bu vatan meselesi mi seçim altyapısı mi anlarız.
Yunanistanin en buyuk sansi rte. Türk milletine yapılanı görünce kesin bizden diye düşünüyorlardır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Meis adasına asker çıkardı adamlar bizimkiler sus pus.
-
@trakyAli-1986
Alıntı yapıyorsun ama cevap verilmesini engellemişsin.
1S) Diyorsun ki; Adalara yayıldıklarin da neredeydi reisiniz bir şey olamaz onlar bizim deyip durdu.
1C) Valla ben öyle dediğini de bilmiyordum ama öyle demişse belki, Savunma sanaayi'nde dışa bağımlılığın kalkmasını beklemiştir! Köprüyü geçene kadar belki ayı'ya dayı demiştir.
2) Mesele partiler üstü meseledir. Orda Benim Askerim var. Dün o Yunan savaş uçaklarını kovalayan pilot, benim pilotum idi ve sadece Verilen emri yerine getiriyordu! Bizim yapmamız gereken ne olursa olsun, arkasında durmak!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moneyTalks_ -- 30 Ağustos 2020; 21:3:18 > -
o değilde benim anlamadığım bu küçücük kıytırık devlet zamanında ingiliz desteği alsada nasıl bizim topraklarımıza asker çıkarıp üstüne bazı şehirlerimizi işgal etmiş anlayamıyorum. demek devletin hali harbi harbi berbatmış. şuanki nufusları 10 milyon o zaman 2 milyon de hadi tüm devleti türkiyeye çıkarmamı yapmışlar ne. bu çöpler tekrar böyle bir şeye yeltense bu defa ellerindeki topraklarıda kaybedeceklerini biliyorlardır sanırım şaka maka taş üstünde taş bırakmayız gibi mevcut halimizle.. zaten millet hep sinir hastası deli ülkede. ağır siklet tüy siklet maçına döner gereksiz propaganda yapmıyorum ama durum öyle yani.
-
quote:
Orijinalden alıntı: REV0
Bildiklerini sanmiyorum. Cunku birsey olmayacak. Turkiye Yunanistan arasinda ambargo olmadi savas cikarma derdinde AKP iktidari, cunku 21 sonu 22 basi gibi olacak erken secimlerin arefesinde yeni bir dusman gerekiyor. Bunu yapmak icin de ugrasmaya devam edecek. Kacirdiklari sey ise yunanistan turkiye arasinda cikarmaya niyet ettikleri savas sadece 2 ulke arasinda olmayacak. AB, Misir ve Israil in de aralarinda oldugi bir gucle savacacagiz. Bunun sonucu da mutlak yenilgidir.
Edit: Bu mesajima oldukca komik cevaplar geliyor, bunlara buradan cevap vermek isterim ki, baskalari da bos beles ayni yorumlari atmasin.
"Herseyi secime bagliyorsunuz" diyenler cogunlukta. Evet, dogu akdeniz'de olup bitenleri turkiye'nin ekonomik durumundan ve bunun yarattigi secim baskisindan ayri dusunemezsiniz.
Gecen hafta aciklanan "mujde" 300milyoncukluk dogalgaz rezervi, turkiye'nin 5 yillik tuketimine es degerken, bu ulkenin ekonomi bakani, "cari acigimiz 0 olacak, gaz satacagiz" diye lanse etti. Bildigin maytap gecti tum dunyayla, bu sebeple olacak ki, 7.25 olan dolar, 7.45'i zorladi mujdeden sonra. Simdi Dogu Akdeniz'e gelelim.
Turkiye'nin Mavi Vatan konsepti, yeni bir sey degildir, AKP oncesine gider. Gel gor ki, Yunanistan ve diger ulkelere 'acilan' alanlarin yuzde 90'i AKP doneminde olmustur.
"3-5 ada icin savas ilan etmeyiz" lafi, yine bu AKP tarafindan soylenmistir.
20 yilda atilmadik geri vites kalmamisken, 20 yil sonra, her ne hikmetse AKP mavi vatan'i simdi mi hatirladi ? Aklimizla dalga mi geciyorsunuz arkadas ?
- Misir ve yunanistan arasinda olan kitasahanligi anlasmasinin temelinde akpnin buyuk hayrani oldugu mursi var. Turkiye'yi ayakta uyutan mursi hukumeti yunanistanla ilk dogalgaz kita sahanligi anlasmasini imzalayan adam iken, buna sesi cikti mi akpnin ?
- lozan anlasmasina ragmen senelerdir yunanistan adalari silahlandiriyor, buna sesi ciktimi akpnin ?
- yine ayni anlasmalara ragmen sahibi belli olmayan kimi yerde 18 kimi yerde 100e yakin ada ve adacika el koydu yunanistan buna sesi cikti mi ?
- turkiyenin cikari soz konusu ise israille masaya oturulur, leviathan gazi cok daha dusuk bir bedelle avrupaya tasinirdi, ki oyle olacakti van minut oncesi, bunun yerine ama ummet denildi anlasma cope gitti.
- madem turkiyenin cikari soz konusu idi, filistinin dogu akdenizde israille beraber anlasma imzalasina, turkiyenin tezlerine karsi israil ve yunanistanla calismasina neden tepki gosterilmedi ?
Birakin bu isleri. Dogu akdeniz, mavi vatan 20 sene sonrami akliniza geldi ?
Turkiye cikarlarini korumaya calisiyorsa once dogu akdenize kiyisi olan ulkelerle masaya oturur. Misira katil sisi, israile isgalci yahudiler, suriyeye katil esed diyerek dis politika yapilmaz.
Kimse kimseyi enayi yerine koymasin. Dogu akdenizde olan gelismeler akpnin biten dis gucler masalina can suyu oldugu icin gundemde, yoksa 20 sene daha konusmuyor olurduk.
Dogu Akdeniz, Mavi Vatan, Ege denizi 20 sene boyunca utunuldu. Yunanistan parsel parsel egeyi isgal ederken AKP hukumeti bunlarin olacagini ongoren subaylari hapse tikmakla mesguldu.
20 sene sonra, ati alan uskudari gecmis, dogu akdeniz'de kavgali olmadigin ulke kalmamis, simdi silah zoruyla iliskilerini kestigin, nazi dedigin, isgalci dedigin adamlara "gel benimle masaya otur" diyorsun, seninle kim masaya otursun ?
AMA UMEEEEETTT dedigin filistin bile Firat Kalkani icin kinama mesaji yayinlamis, israil ve misirla turkiye'ye karsi anlasma imzalamis.
Neyin kafasini yasiyorsunuz.
Turkiye'nin Dogu Akdeniz politikasi alti doldurulabilir bir politika degildir, hamaset uzerine kurulu, halki uyutmaya yonelik bos beles bir politikadir. Turkiye, soylediklerinde ciddi olsaydi, yukarida dedigim uzere, diger ulkelerle masaya oturur, bu isi adam gibi cozerdi. Onune gelene, "katil" "isgalci" "soykirimci" demezdi.
Durum bu kadar netten, hala cikip "secim yatirimi degil yaaaaa" demek, ya saflikliktir, ya cahilliktir.Gerçekleri duymak hoşlarına gitmiyor da ondan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Buradaki akp yalamalari bilmedigi tek sey var o da Akp nin kendi cikarlarina göre yol aldigi gerçegi.
2011 e kadar koyu bir akp li idim.
Secimin ertesi cikip ustalik dönemindeyiz dilan deyince sunu demistim ulan sictiginiz bok dereye inmedi ne ustaligi söyle bir 10 yil daha secim kazan yapacagin eserlerini görelim demistim..ilk huylanisimdir hatta fetullahcilarla ayni yataga gözümüzün içine baka baka girip cikiyorlardi ki o zamanlar sildim.
Simdi ki beyni 15 yil geriden gelen otizmli yalamalar hala anlamiş degil.
Hala inadina yalaklik derdindesiniz..
Ümmetmiş ecdadmiş ezan bayrak bismillah Tayyibin cok seyinde sanki, katrilyonlar cebe akti mi ona bakiyor soya soya mali goturdu hergün
Engelliler sizden daha akilli.
Şimdi biz de cahil adam değliz , okuyoruz, bir sürü hukukçu vs. diyor ki emsal kararlar var, biz haklıyız, davamız haklı.
Bence de yüzde 100 haklıyız.
Yalnız merak ettiğim soru şu, Micotakis dedi ki , Uluslararası Hukuk'a gidelim, çözelim dedi.
Madem biz haklıyız, mahkemeye gidip bu işi tamamen bitirsek ya?
Haklı ve istediğimizi alacaksak, bölgede gerginlik olmasındansa, gidip çatır çatır bizim olanı tescillesek daha iyi olmaz mı?
Ben bunu cidden merak ediyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X