Şimdi Ara

Erdoğan: Yunanistan halkı, kifayetsiz yöneticileri yüzünden başlarına gelecekleri biliyor mu? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
2
Favori
5.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ya kardeşim bu ülke gerçekten deniz hukukçusu pek yok. Denizcilik fakültesinde bile devşirme yani hukukçu olup bazı konular üzerine çalışıp anlatan hocalar var. Zor bir alan sağlam yabancı dil ister hukukçular bu konuda biraz eksik oluyor.

Televizyonlara çıkanlara bakıyorum ya komutan ya da alakasız yerlerden. Üniversiteden tanıdığım kimseyi göremedim. Dokuz eylül, istanbul üniversitesi, bülent ecevit, kocaeli veya mersinde hatta kıbrısta bir tane hoca yok mu?

Şöyle de bir durum var ben buraya bir sözleşme ekledim başka bir sözleşme çıkar beni yalanlar orasını bilemem. Deniz hukuku dersi aldık ama sadece belli konuları gördük. Boşuna demiyorum youtube videosuyla gelip birşey anlatmayın diye. Adamlar izlensin diye herşeyi söyler.

Yunan tarafı kendi haritalarında türkiyeye çok az alan bırakmış tabi bu kabul edilemez. Pazarlık yapılmalı.

• Kita sahanligi meselesi anlasilmayacak bir sey degil. Turkiye'de bu kadar karmasanin olmasinin sebebi, Turk tarafinin isine gelen yerleri tutup, gelmeyenlerini cikarip, ortaya corba bir arguman kurmasi.

Adalar icin ekonomik bolge kriteri var, adalar anakaradan bagimsiz olarak mikroekonomiye sahiplerlerse, adalarin kendilerine ait ekonomik bolgesi olur diyor uluslarasi sozlesmeler.

Cin'in de Guney Cin Denizinde buldugu her mercan resifine havalimani insa edip balikcilik tesisi kurmasi da bu yuzden.

Adalar kendi kendilerine yetebiliyor, temel gida ve ihtiyacini karsilayabiliyorsa (su, elektrik vs.), adalarin ekonomik bolgesi oluyor.

Yunanistan da benzer bir sekilde buldugu her adaya elektrik tesisi, su pompasi, havalimani insa etti. Meis de bunlardan bir tanesi.

Bilidigim kadariyla Avrupadan bile ucak seferi var Meis'e.

Hal boyle olunca ekonomik bolgesi de oluyor.

Turkiye'nin olayi, kita sahanliklarini belirleyen bazi uluslararasi sozlesmelere zamaninda imza atmadi, cunku Turkiye icin buyuk hak kayiplarina sebep oluyorlardi. Ama ayni sekilde Turkiye yerine bir sey de koyamadi.

Ve yine ayni yere donuyoruz; Turkiye bunu bir sekilde, yunanistan harici bolge ulkeleriyle masaya oturarak bypass edebilirdi. Diger ulkelerle kita anlasmalari imzalasak, yunanistan bolgede tek kalsa, masaya oturmak namina bizimle konusmak zorunda kalacakti.

Ama misir katil, israil katil, suriye katil, filistin zaten bizi satmis, bu ulkelerin alayi da yunanistan'in arkasinda. Turkiye tek basina kalmis ihvan kafasiyla. Simdi gel de yunanistan'la masaya otur, oturamazsin.

Oyle de boyle de bunun sonu catismada bitecek, ya da AKP 20 senedir yaptigi gibi bir R atacak, "ben kita sahanligi dehil, sahanda yumurta dedim" diyecekler.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.