Şimdi Ara

ERA dizel kronik sorun var mıdır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
10.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. İnanılmaz sorunlu Megane II aracımı artık illahlah ederek satıp yerine ERA dizel almayı düşünüyorum. Tabi sütten ağzım yandığı için almadan kullanan arkadaşlara sorayım dedim. Bu aracı kullanan birileri bana kronik sorunları varsa yazabilirmi? Sevmediğiniz çabuk arıza veren parçaları vs. nedir? Bilgiler için şimdiden teşekkürler...

• valla 1,5 yıl oldu araç 50,000 e yaklaştı hiç bir kronik sorunu yoktu.direksiyon haricinde...ses yapıyordu garantiden değişti.

2008 lerde direksiyonuda düzelttiler.ve hiç bir sorunu kalmadı.10 numara bir araç.

yakıtı az,konforlu,yüksek performans,bakım ve yedek parça maliyetleri çok düşük,5 yıl garantili.....

1,500cc 110 bg 240 torkluk motora sahip.

meganeyle kıyasla motor performansı yönünden era dahada güçlü.hele yokuşlarda canavar gibi;ne clio ne megane nede albea yanına yaklaşamaz o derece yani.

tavsiye ederim.

model olarakta;1,5 crdi select veya style modelini öneririm.eğer durumunuz müsaitse style alın.

renk olarakta;herkesin zevki ayrıdır ama erayayakışan renkler;zümrüt yeşili,bordo,titanyum gri...

eminimki;meganeden sonra ilaç gibi geleceğine....

iyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özbekli35 -- 22 Ocak 2008; 0:24:21 >

• era güzel bir seçim birde kardeşi cerato var oda düşünülebilir
  • megane II C sınıfı bir araç Accent era B2 sınıfı.. servis maliyetleri konusunda çok rahat edersin ekonomik bir araç sorun çıkarmaz, ancak meganın konforunu ve sessizliğini de ararsın üzerine basa basa söylüyorum ..
  • için rahat olsun meganeden sessiz,konforlu ve sorunsuz bir araçtır.

meganeyi kullanmış biri olarak bunu söylüyorum.ve şu anda her yerde ERA C segmenti olarak gösterilmekte ve bilinmektedir.
  • Benim de neredeyse 1 yıl oldu, şu ana kadar çok memnunum. Fiyat performans açısından zaten en uygunu.
  • Servis hariç her şey 10 numara diyebilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yine söyleyim servis servisi tutmaz her markada...

bazı servisler vardır o kadar ilgilenirlerki ilgiden bıkarsınız, bazılarıda vardır ilgisizlik ve baştan savmaları sizi bıktırır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_0606

için rahat olsun meganeden sessiz,konforlu ve sorunsuz bir araçtır.

meganeyi kullanmış biri olarak bunu söylüyorum.ve şu anda her yerde ERA C segmenti olarak gösterilmekte ve bilinmektedir.

mehmet06 benimde era kullandığımı biliyorsun hem de benzinli dizel değil.. dizel bir megane 2 nin içinde ne yol sesini duyarsın, ne motor sesini, ne de yoldaki çatlakları çukurları hissedersin.. arabanı seviyor olabilirsin ama objektif olmak gerek..
  • yaw allah allah ben meganeye tek bişey söylerim yayla gibi arabadır.

ama bundan gerisi yalandır.arabamı seviyorum değil.ben her sene araba değiştiriyorum hangisini seveyim.

ben gerçek neyse onu söylüyorum.ve eranın her yönü beni mutlu ediyor.ve şunuda söyleyim era dizel aracımda en ufak motor yol ve rüzgar sesi yoktur.inanmayana ispatlamam için ne gerekiyor.?

ama meganeyide kullanım olumsuz yönlerine gelecek olursak;yaz yaz bitmez

ön tarafı komple plastik yığını,
    dci motorundan performans beklenemez,
    parçaları çok pahalı
    garanti süresi az

v.s v.s.....

ben yeterince objetif davranıyorum ama siz yanlış anlıyorsunuz.

quote:

Orjinalden alıntı: the engine

quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_0606

için rahat olsun meganeden sessiz,konforlu ve sorunsuz bir araçtır.

mehmet06 benimde era kullandığımı biliyorsun hem de benzinli dizel değil.. dizel bir megane 2 nin içinde ne yol sesini duyarsın, ne motor sesini, ne de yoldaki çatlakları çukurları hissedersin.. arabanı seviyor olabilirsin ama objektif olmak gerek..

• dizel Era nın özellikleri

__megandan daha ucuz bir araçtır
    __motor perfonmans sınıfının en iyisidir
    __hatta bazı üst sınıfları bile perfonmansta geçer
    __sürüş konforu iyi ve zevklidir
    __kokpit görüş açısı eski corollalarla aynıdır
    __yüksek süratlerde (170-200km/saat) hafif rüzgar sesi yapabilir
    __arka süspansiyonları fazla zıplatır
    __bozuk yollar bu araç için uygun değildir
    __kesinlikle asfalt yolu sever
    __arka tekerlek çamurluk yalıtımı yoktur
    __bakımı çok pahalı değildir
    __15.000km de bir bakım yapılır
    __bilinen kronik sorunu yoktur
    __arka taraftan kasislerden ''lok lok''diye bir ses geldiği söylenir(benim araçta gelmiyor)
    __motor sesi kokpitte bulunanları rahatsız etmez
    __bir depo eurodizel ile 1000km yol gidersiniz. (90km/saat sabit hızla)
    __motoru ekonomiktir
    __türkiyede en çok satılan araçlardan biridir
    __dolayısıyla ikince elide ileride fazla olacaktır
    __taksici esnafının tercihi bir araçtır (istanbul'da)
    __nerede ise heryerde bir Hyundai servisi bulabilirsiniz
    __albea,punto,symbol,logan,lada, v.s. araçlarla kıyaslanamaz.
    __donanımında kendine haz standarlar vardır (tüm versiyonlarda 4 kapı camı elektriklidir_mp3 çalar v.s.)

• Bence bunun üstüne laf söylenmez.Ellerine sağlık.
  • evet aynen böyledir..eline sağlık.. era kullanıcılarının marka fanatikliği yapmadığını, diğer forumlardaki gibi en güzeli en iyisi benimkidir demediğini görüyorum.. aracı almak isteyenler için sağlıklı ,güvenli bir kaynak oluşuyor.. ne güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevizkabugu

__arka süspansiyonları fazla zıplatır

2006 model Hyundai Accent Era 1,5 CRDİ sahibiyim.Zıplatma sorununu ben de çok ciddi şekilde yaşıyordum uzun zamandır.Derken bir ara taşlı yollardan gitmiştim.Aracı lifte alınca arka sağ amortisörün patladığını farkettik ve başladım amortisör araştırmasına.Bu arada uyum sağlaması açısından tek amortisör patlasa bile karşısındaki amortisörün de değişmesi gerektiğini belirtmeliyim.
    Uzun süredir zaten zıplatma sorununu yaşadığımdan forumları araştırarak bu sorunumu da kesin bir şekilde çözmek için detaylı araştırma yaptım.Sonuç olarak ortak görüş Monroe Gazlı Amortisör ve Spor Helezon Yayları ile sorunun düzeldiğini yazanlar olmuştu.Ben de daha çok masraf olmasın diye öncelikle Sipariş linki 'den iki adet gazlı amortisör sipariş verdim.(Maalesef Ankara'da bu amortisörü satan yer bulamadım) Bir gün sonra ürün kargo ile elime ulaştı ve zaman kaybetmeden sanayide montajını yaptırdım.Şaşırtıcı bir şekilde aracın yol tutuşu arttı ve arka zıplatma sorunu tamamen çözüldü.Bu sorunu yaşayan arkadaşlara kesinlikle tavsiyemdir.Sadece arka lastiklere Gazlı Monroe amortisör taktırarak zıplatma sorununu temelli şekilde çözebilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.