Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (292. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.407
Cevap
183
Favori
473.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 290291292293294
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

    Epson Android uygulamasinda tankların doluluk oranını göremiyorum l3151 serinin desteği kısıtlı galiba.

    Tankların doluluk oranını görebilmek için sensörler olması gerekiyor ve oranlar baskı sayısına göre tahmini olarak ölçülüyor cihaz tarafından.

  • doctorfo kullanıcısına yanıt

    Demek ki l3151 de bu yok. LCD ekranlı modellerde daha geniş destek var galiba. Epson Smart panel uygulamasi da l3151 e destek vermiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat3807 M kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim benim için faydalı bir yorum oldu. Birde yanlışım yoksa L6160 da çip var ve reset atmak gerekir ama L3160 da çip olmadığı için öyle bir durum söz konusu değil galiba.

    Kafama takılan bir diğer husus da kağıt sıkışma durumu. Eski modellerden kullanan bir arkadaşım tarayıcı altındaki kapağın araba kaputu gibi kaldırlılabildiğini ve kağıdın bu şekilde çıkarılabildiğini söyledi. Ben de vatan da L3160 modelini inceleme fırsatını bulunca bir baktım ama açılmadığını gördüm zannedersem vidalı. satıcı arkadaşa danıştım o da kağıt sıkıştığında bir düğmeye basarak yazıcının sıkışan kağıdı kendisinin çıkardığı bilgisini verdi. Bilginiz var mı acaba bu konuda. şimdiden teşekkür ederim.

  • arkadaşlar bu kafa temizleme işlemini yaptım birkaç defa uygulamadan ama renkler yerine gelmedi , bir süre kullanmamıştım siyah harici sıkıntı var başka ne yapabilirim eski haline getirmek için ? L3150



    edit : güçlü temizleme yaptım şimdi eski haline geldi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boomcu -- 27 Eylül 2021; 10:59:48 >
  • L31xx serisi tanklı yazıcılarda 10x15 ebadında fotoğraf kağıdına baskı alan sıkıntı yaşayan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün az daha yazıcıyı kaybediyordum.


    Hata LED kodlarının en sonunda tanımlanan, güç dahil 4 LED'in de aynı anda yanıp sönmesi durumu geldi başıma. Güç düğmesine basınca hemen kapanıyor, açınca bir iki motor hareketinden sonra yanıp sönüyordu. Bilgisayardan bağlanamıyor, network tool cihazı bulamıyordu. Cep uygulaması da cihazı görmüyordu. Fiziksel olarak her şey yolundaydı. İçeride yabancı cisim veya sıkışmış kağıt görünmüyordu. Mürekkep seviyeleri normaldi...


    Kılavuza baktım, A printer error has occured diye tanımlayıp sıkışıklık vs yoksa servisin yolunu tutmak gerektiğini söylüyordu.


    Bir kaç denemeden daha sonra enerjiyi kesip tekrar denedim. Bu defa 4 LED birden yanık kaldı. Bunu araştırdım. Bellenim arızası (The printer has started in recovery mode because the firmware update failed) diye tanımlanmış. Emektar USB Type-B kablosunu bulup tekrar kurulum yaptım. Bir iki yazılım güncellemesi ile Wi-Fi yazdırma özelliği de geri geldi.


    Artık Type-B USB kablosunu sarılı vaziyette takılı tutuyorum.


    Bu da böyle bir anımdır.



    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ
  • Epson L3151 yazıcıyı 1-2 ay kadar bir süre kullanamadım şimdi her baskıdan önce kafa temizliği yaptırmadan düzgün baskı alamıyorum. Derin temizleme de denedim ama 1 çıktı alıp bir kaç dakika sonra başka çıktı almaya çalıştığımda baskı hatalı çıkıyor. Tavsiye edebileceğiniz servise gitmeden denememiz gereken bir yöntem var mıdır ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankiso

    Epson L3151 yazıcıyı 1-2 ay kadar bir süre kullanamadım şimdi her baskıdan önce kafa temizliği yaptırmadan düzgün baskı alamıyorum. Derin temizleme de denedim ama 1 çıktı alıp bir kaç dakika sonra başka çıktı almaya çalıştığımda baskı hatalı çıkıyor. Tavsiye edebileceğiniz servise gitmeden denememiz gereken bir yöntem var mıdır ?

    bende benzer şeyler yaşadım. güçlü temizleme hizalama vs birkaç kez aralıklarla(30-40 dk'da bir gibi) yaptım. düzeldi cihaz.

    servise vermeden önce bunu deneyebilirsiniz.düzelmezse mecburen servis.



    bu arada benim l3151 cihazımın kağıt alma bölümü/parçası arızalandı. ve servise vermek zorunda kaldım.servis 1 iş gününde cihazımı tamir etti ve şuan sorun yok çok şükür. garanti kapsamında parça değişikliği yaptılar.hiç para almadılar. genel olarak paylaşmak istedim.

  • ankiso A kullanıcısına yanıt

    Benim yazıcıda 2 aya yakın kullanmayınca beni biraz uğraştırdı. Yazdırma desenini ilk çıkarttığımda siyah renkte iki çizgide sıkıntı vardı genelde çizgi eksik olur bende dağınık şekilde çıkmıştı. Sonra kafa temizleme falan derken arada sorunsuz desen çıktısı aldım ama sonrasında her defasında desenin farklı yerlerinde sorun oldu. Genelde sıkıntı olan yer hep aynı yer olurken bu sefer her defasında sıkıntılı yer farklıydı. Büyük ihtimal hava yaptı veya yazdırma kafasındaki mürekkep aktı yeteri kadar mürekkep gelmiyordu. Burada çok defa söylenmesine rağmen mürekkep tankının tapalarını çıkarmayı unutmuştum son yaptırdığım kafa temizleme işlemlerinde tapaları açarak yaptım şimdi sıkıntı yok. Ya düzeleceği vardı yada mürekkep tankının tapalarını açmak işe yaradı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, L3151 için 103 kodlu renkli mürekkepler lazım. Orjinal olarak hangi satıcıdan alabilirim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat3807

    Mürekkep miktarları dışında fark var mıdır bilmiyorum.


    Piyasada pek çok satıcı orijinal mürekkepleri alıp muadil mürekkeple satış yapıyor.


    Ben de muadil mürekkeple 500000 den fazla çıktı aldım. Hatta Epson WorkForce Pro WF-C5790DWF gibi bir cihazda bile muadil mürekkep kullanıyorum.


    Sonuç olarak, ikisi de Epson marka mürekkeplerden sorun çıkacağını sanmıyorum.



    Alıntıları Göster

    laptop dan kaldırdım epson'u.


    masaüstüne format atıp tekrar kurdum , yazıcıyıda sıfırladım çalıştı

  • Arkadaşlar merhaba.Şu an Epson L605 kullanıyorum.L605 ile sorunsuz bir şekilde 33000 sayfa çıktı aldım.Yazıcıdan gayet memnunum ama yenileme düşüncem var.Aklımda 3 model var.


    1- Epson 6290

    2-Epson 6460

    3-Epson 6550


    Üçü de birbirinden farklı modeller . 6550 modeline 7000 TL vermeye değer mi? Faks ihtiyacım yok.Aklıma takılan bir diğer husus,atık kutusu. Şu ana kadar hiç atık kutusu ile işim olmadı ama bu modellerde, atık kutusu belirli periyotlarla yenileniyor diye duydum.Atık kutusu kaç sayfada doluyor ve yenileme dışında bu kutuya yapılabilecek birşey var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imamen -- 5 Ekim 2021; 12:30:45 >
  • imamen İ kullanıcısına yanıt

    WF-C5790DWF modelini tavsiye ederim. Aslında profesyonel amaçlı bir cihaz olup detaylar bu konuda...


    EPSON WORKFORCE PRO SERİSİ YAZICILAR (1000 Sayfa Renkli Çıktı İçin Mürekkep Maliyeti Sadece 3 TL) | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)


    Özetle bu cihaza yazılım atılıyor, doldurulabilen kartuş ve atık kutusu resetleyici alınıyor. Türkiye'de bu şekilde hazırlanmış sistem olarak da satışı yapılıyor.


    Epson WorkForce Pro WF-C5790DWF Wifi Çok Fonksiyonlu Yazıcı (Bitmeyen Kartuşlu) Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 7 Ekim 2021; 11:48:10 >
  • murat3807 M kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Şimdilik L7160 aldım ama bu model de aklımda olsun.

  • imamen İ kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun...

  • Herkese günaydın tanklı almayı düşünüyorum ancak fiyatlar yükselmiş , hangi modeli önerirsiniz ? normal kartuşlu gibi donma oluyor mu ? haftada 3-4 kere çıktı alırım belki 2-3 tanede resim . Normal kartuşlumu yok sa tanklı mı alayım ? kartuşlarda ise doldurma filan uğraşmak istemiyorum . ilginize ve yorumlarnıza teşekkür ederim şimdiden .

  • Sevenhillli S kullanıcısına yanıt

    yıllarca kartuşlu kullandım ve tanklılara geçtim. çok rahata erdim. orijinal mürekkep uygun,muadil mürekkepler daha da uygun. alınıyor yedek mürekkep ve basitçe dolduruluyor. çok süper iş bence. tavsiye ederim.


    kartuşlu tavsiye etmem.evimde en son kullandığım toplam iki kartuşlu canon marka yazıcının kartuşları neredeyse makinenin kendi parasına erişti diyebilirimEPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ 


    epson tanklı model (L3151) kullanıyorum.epson markasını tavsiye ederim şahsen.


    çok çok tecrübeli sayılmam ama haftada 1-2-3 vb. baskı yaparsanız tıkanma olmaz denilebilir. bu sayfada çok değerli bilgiler paylaşıldı,çok değerli ve tecrübeli arkadaşlar var aramızda.vaktiniz varsa geriye doğru okumanızı tavsiye ederim.


    hayırlı olsun şimdiden.

  • L3160 Yazıcı bir kere kağıt sıkıştırmış ve kağıt çıkarılmış sonrasında e-01 hatası ile birlikte


    "yazdırma başlığı yanlış kapatıldığından bakım gerektirebilir" diye hata vererek yazıcıyı kapatmamızı söylüyor hiç bir şekilde çıktı alamıyoruz.


    içine baktığımda herhangi bir kağıt sıkışması vs. yok, kafa temizliği yaptık yazıcıyı fabrika ayarlarına aldık ne yaptıysak hep aynı hata çıkıyor.


    Başına gelen çözümünü bilen var mı acaba?


    Teşekkürler.

  • @muammer816 caom ilginize teşekkürler . Amma o kadar çok seri vr ki 3150 3151 3250 3260 vs vs . bazıların da ekran var bazıların da yok tek fark ekran mı bu serilerde ? yoksa mürekkep dpi farkları da bulunuyor mu ? şuan 3151 modeli 1700 tl ye buldum evkur gibi yerden ama 3260 a kafam takıldı aynı fiyat satıcı da hb ama beyaz tabi . yani aralarında mürekkep sayısı farkı ekran dıışın da bir farkları yok ise h den 3260 düşünüyorum yada ekranlı olan versionu .

  • Sevenhillli S kullanıcısına yanıt

    rica ederim.


    ben L3151 alırken de ekranlı model versiyonu vardı. tek fark ekran olmasıydı. ve tabi fiyat farkı vardı,ekranlı model daha pahalıydı.

    ancak bende L3151 i kullanırken ekran aramadım.ekranı bir eksiklik olarak hissetmedim.evde kullandığım için problem olmuyor.kablosuz kullanım zaten mevcut.


    ekranlı olan model alıp kullanan burada arkadaşlar vardır,bu konuda sanırım onlar yazsa daha iyi olabilir.


    bahsettiğinizin L3260 a baktım. ekran farkı ve fiyat farkı var sanırım.


    bu konuda uzman sayılmam ama içerikleri aynı gibi duruyor.çok benzer yapıdalar. ekranlı ya da ekransız tercih sizin.


    tabiki bütçeye göre daha üst modeller var(dır).onların alt yapıları,kaliteleri vs vs daha iyi olabilir.

  • 
Sayfa: önceki 290291292293294
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.