Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (291. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.409
Cevap
182
Favori
474.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 289290291292293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • L serisi diye aldım oyle kod vs yok. Hep renkli aliyorum. Sınıfta kullandığım icin bugun 5 saat boyunca cikti aldim, bazen renklerde tam basmaya biliyor. Bir kez kafa temizligi yapıp devam ediyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamün aleyküm abiler, kardeşlerim.

    L6190 kullanan var mı?

    Almayı düşünüyorum, yorumlarınız ve tecrübelerinizden istifade etmek istiyorum.

    Şimdiden teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar dün epson L3150 modelinin kurulumunu yaptım. Ancak bir hata yaptım. İlk mürekkep yükleme sırasında sadece siyah mürekkebi doldurdum ve o şekilde kurdum yazıcıyı. (Amacım bir sorun çıkarsa diğer renkleri açmadan iade etmekti yazıcıyı :)) Daha sonra test sayfasını yazdırdım, sorun çıkmadı. Diğer renkleri de doldurdum ve 5 sn stop tuşuna bastım, ilk kurulumdaki gibi sesler çıkarttı. Diğer renkleri de yüklediğini düşünüyordum ancak yüklememiş. Şu anda renkli şeyleri çıkartmıyor. Test sayfasında siyah mürekkebin yazdıkları görünüyor, renklilerinki hiç yok. Baya uğraştım ama düzeltmedim. Telefon uygulamasından da baktığımda mürekkep seviyeleri tamamen beyaz gözüküyor, yani hiç mürekkep yok gibi. Acaba yazılım yükleyip, mürekkep seviyelerini resetlesem sorun çözülür mü?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmirDost

    Arkadaşlar dün epson L3150 modelinin kurulumunu yaptım. Ancak bir hata yaptım. İlk mürekkep yükleme sırasında sadece siyah mürekkebi doldurdum ve o şekilde kurdum yazıcıyı. (Amacım bir sorun çıkarsa diğer renkleri açmadan iade etmekti yazıcıyı :)) Daha sonra test sayfasını yazdırdım, sorun çıkmadı. Diğer renkleri de doldurdum ve 5 sn stop tuşuna bastım, ilk kurulumdaki gibi sesler çıkarttı. Diğer renkleri de yüklediğini düşünüyordum ancak yüklememiş. Şu anda renkli şeyleri çıkartmıyor. Test sayfasında siyah mürekkebin yazdıkları görünüyor, renklilerinki hiç yok. Baya uğraştım ama düzeltmedim. Telefon uygulamasından da baktığımda mürekkep seviyeleri tamamen beyaz gözüküyor, yani hiç mürekkep yok gibi. Acaba yazılım yükleyip, mürekkep seviyelerini resetlesem sorun çözülür mü?

    tıpalarını acıp yogun temizleme yaptırın orada içine murekkep alacak. baskı kafasına murekkep dolacak. eger boyle calıstırısnıaz murekkepsiz baskı kafası bozulabilir. yeni makine parası ödersiniz.


    birkaç kez yogun temizle yaptırın. sonra kartusu ortaya cekin elinizle altına pecete ile bir kontrol edin renkliler peceteye bulasmıs mı diye. her renk gorunuyorsa. sarı, kırmızı, mavi sorun yok.


    yazılım ile ilgili birsey yok diye biliyorum. cihaz murekkep seviyesini ölçmüyor.





  • merhabalar. yazıcım epson l3150. resimde de görüldüğü gibi sayfa başına adet çıktısı 2,4 gözüküyor. önceki canon yazıcımda 1,2,4,6,9,16 şeklinde gidiyordu. ben ders notlarımı sayfa başına 9 sayfa şeklinde çıkartıyordum. yardımcı olursanız sevinirim. iyi akşamlar.


    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ
  • mahmuthoca63 M kullanıcısına yanıt

    Aleyküm selam. O modelin yerine C5790 almanızı tavsiye ederim. Detaylı bilgi için forumda Epson WF serisi yazıcılarla ilgili konuya bakabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mburak06 M kullanıcısına yanıt

    Tanktaki tipalar açıkken ve kapalıyken birkaç kafa temizleme yapın. Düzelmezse 10-12 saat ara verip tekrar deneyin. Yine düzelmezse servise verin. Uzun süre kullanılmayan yazıcıda mürekkep kuruması nedeniyle kafa tikanabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tkafkas T kullanıcısına yanıt

    Doğru anladiysam aynı sayfadan birden fazla çıktı almak istiyorsunuz ama sizin seçtiğiniz yer kopya sayısı için değil. Büyük ebatta olan, tek bir resmi 4 veya 2 sayfaya bölerek sonra birleştirmek amaçlı çıktı almak için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsnsfgl

    Doğru anladiysam aynı sayfadan birden fazla çıktı almak istiyorsunuz ama sizin seçtiğiniz yer kopya sayısı için değil. Büyük ebatta olan, tek bir resmi 4 veya 2 sayfaya bölerek sonra birleştirmek amaçlı çıktı almak için.

    kopya sayısı değil. bir sayfaya birden fazla sayfayı sığdırarak çıktı almak istiyorum.

  • murat3807 arkadaşımız daha önce demişti ama denememiştim. bugün çıktı alırken yazıcı kısmından foxit reader pdf printer ı seçtim. o kısımdan istediğim şekilde ayarlama yap dedim. dosyayı pdf olarak kaydediyor, sonrasında kaydettiği dosyayı normal çıktı olarak alabildim.

    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnurFB1453

    Beyler bu ecotanklı modellerde mürekkep ekleniyor mu yoksa tamamen bitmesi mi lazım? Mürekkep tüpü açılınca tekrar kullanılır mı? Geçen gün içinde mürekkep olmasına rağmen sayfaları mavi yazıdırmaya başladı kapaamlı temizlik yapınca kendine geldi. Bu seviye normal mi?

    hocam bu modeli almayı düşünüyorum. merak ettiğim bir husus var. tarayıcıdan çift taraflı taramayı otomatik olarak kendisi yapabiliyor mu yoksa kağıdı kendimiz mi çevirmemiz gerekiyor. youtup da bununla ilgilli video göremedim. sadece alttan kağıdın çıktığı yerden kağıdı tekrar geri alıp kağıdın arkasına yazdığını gördüm. çift taraflı yazdırma işlemi sadece pc üzerinden mi yapılabiliyor. tarayıcıdan da çift taraflı otomatik kendisi yapabiliyor mu? inşallah anlatabilmişimdir :) şimdiden teşekkür ederim.





  • fp58 F kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimal yapılmıyor,arkasından kağıt koyuluyor ama tarama var mıydı emin değilim sadece yazdırma yapıyordu sanırsam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 21 Eylül 2021; 0:32:36 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tkafkas T kullanıcısına yanıt

    Epson yazılımındaki seçenekler, beklentileri karşılayamayacak kadar az seçenek sunuyor olabilir.


    Örneğin eski Canon yazıcısıyla çıktı alırken kitapçık baskısı almak kolaydı. Epson ayarlarıyla bunu yapmak isteyince sayfaları dörder dörder basıp katladıktan sonra üstü süte getirip zımbalamanız gerekiyor. Normalde çıktıları üst üste getirip ortadan zımbaladıktan sonra katlıyordunuz ve bir forma oluşuyordu.


    Belki Office seçeneklerinden, belki pdf ayarlarından ayar yapmak veya en zoru üçüncü parti yazılım kullanmak gerekiyor olabilir.

  • arkadaşlar epson l3151 için siyah murekkep alacağım. illa orijinal mi alayım yoksa kaliteli sorunsuz muadili var mi ucuza alabileceğim yer?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fp58 F kullanıcısına yanıt

    Bu modelde otomatik çift taraflı tarama yok. Bütçeniz elveriyorsa biraz daha para verip C5790 modelini alın derim. Aradığınız tüm özellikleri bulabilirsiniz. Çok daha hızlı ve çok daha gelişmiş bir yazıcı almış olursunuz.



    EPSON WORKFORCE PRO SERİSİ YAZICILAR (1000 Sayfa Renkli Çıktı İçin Mürekkep Maliyeti Sadece 3 TL) | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)



    Karşılaştırma Videosu:


    (18) Epson Ecotank L6160 vs Workforce Pro WF-C5790 Yazıcı Hız Testi ve Karşılaştırma - YouTube




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 22 Eylül 2021; 13:31:20 >




  • SaidAbdullah kullanıcısına yanıt

    Orijinal mürekkep kullanmazsanız cihaz garanti dışı kalır. Ancak ben Photoink muadil mürekkep kullanıyorum ve mürekkepten yana sorun yaşamadım. Az sayıda çıktı alanlar orijinal mürekkeple devam edebilirler, çok fazla çıktı alan biriyseniz muadil mürekkep kullanmak daha ekonomik olacaktır.



    Photoink EcoTank L3151 4renk 1000 ML Mürekkep 50.000 sayfa Fiyatı (hepsiburada.com)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 22 Eylül 2021; 13:4:25 >
  • Merhabalar, ev için yazıcı bakıyorum, öğretmenim öğrencilere test kendime yardımcı kaynak falan çıkarmak için kullanacağım bir yazıcı bakıyorum. Şuan için Epson L3160 a bakıyorum, sizce aynı özelliklere sahip brother marka yazıcı da bakmalı mıyım önerebileceğiniz cihazlar var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat3807 M kullanıcısına yanıt

    öneriniz için çok teşekkür ederim ancak fiyat biraz yüksek :( sınıfta öğrencilerime çıktı almak için l3160 ile l6160 arasında gidip geliyorum. l6160 ın kağıt besleme kısmı hoşuma gidiyor sürekli kağıt koy çıkart yapmaktan kurtulurum diyorum ama fiyat farkına değer mi acaba deyip geri vazgeçiyorum. çift taraflı yazma olayı da güzel olurdu sanki ama ne kadar kullanışlı olur bilemiyorum.

  • fp58 F kullanıcısına yanıt

    C5790 asla pişman olmayacağınız bir model. Ancak bütçenizi aşıyorsa bir şey diyemem.


    Ben olsam L3151,L3156,L3160 dan birini alırdım. C5790 a kadar da arada bir model almazdım.


    Evet, L6160 L31xx modellerine göre biraz daha hızlı, otomatik çift taraflı baskı var ama aradaki fiyat farkına değmez.


    Az çıktı alanlar için otomatik çift taraflı baskı iyi olabilir. Ancak fazla sayıda çıktı aldığım için ben bunu pek tercih etmiyorum. Çünkü kağıdın geri alınması zaman kaybettiriyor. Tek taraflı baskı daha seri oluyor.


    Ayrıca tüm modellerde elle çift taraflı baskı desteği var ve kullanımı çok kolay. Tüm kağıtların ön yüzleri yazıldıktan sonra yazıcı duruyor ve kağıtları siz cevirip yazıcıya yerleştiriyorsunuz.

  • Epson Android uygulamasinda tankların doluluk oranını göremiyorum l3151 serinin desteği kısıtlı galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 289290291292293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.