Şimdi Ara

Epic Games, Unreal Engine 3'ün DirectX 11 özelliklerini gösteren yeni video yayınladı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
6.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • directx 9 ıle 11 arasında fark yok diyen arkadaslar umarım videoyu dikkatlice izlerler..
  • Bence bu motor kullanılarak yeni Unreal Tournament in çıkartsınlar. Motor çok iyi. Şu zamana kadar yapılan Dx aldatmacası bir kenara, güzelliklerini nihayet somut olarak adam akıllı görebildik. Her yeni güncel Dx sürümüyle birlikte üstüne basa basa pazarladıkları şu ekran kartları bench yapmaktan ziyade bir işe yarasın artık.
  • CryEngine+Unreal Engine Forever
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

quote:

Orijinalden alıntı: blackboard

...
    UE3 bildiğimiz şuana kadar bir çok oyunda kullanılan oyun motorudur bu oyun motoru ile yapılan oyunların grafikleri çok iyi olsada CryEngine ile bence baş edemez.
    ...

crysis 2 DX9 oyunudur.. burada bahsi geçen dx11 özellikleridir.. ve dx11 demosudur.. cryengine3te dx11le bir sunum yapsın sonra baş edermi edemez mi tartışırız...

Görsellik konu edilecekse, CryEngine 2 varken CryEngine 3'e şahsen çöp derim.

CryEngine 2 akar... DX11 desteği falan da istemez...

Yani görsellik konusunda CryTek'in yaptıklarına referans olacak motor CryEngine 2'dir. Karşılaştırmayı da onunla yapın derim.

Buarada yanlış duymadıysam bu demoyu çalıştıran PC'de 3 yollu GTX580 SLI kurulum varmış. Yani HD8000 ve G700 döneminde belki bu tarz grafikleri görebiliriz. O da 2013 gibi anlamına gelir. Bunun da bir diğer sebebi o dönemde yeni nesil konsolların boy gösterecek olması. Yoksa bu grafikleri daha çok bekleriz.

Son olarak CryEngine ve Unreal Engine'i beğenen arkadaşlara ufak bir uyarı yapayım. Piyasadaki en sağlam ismi unutuyorsunuz. Carmack abimiz elindekileri göstermedi henüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 8 Nisan 2011; 18:04:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

Son olarak CryEngine ve Unreal Engine'i beğenen arkadaşlara ufak bir uyarı yapayım. Piyasadaki en sağlam ismi unutuyorsunuz. Carmack abimiz elindekileri göstermedi henüz.

Ne varmış elinde?
    Carmack ta pes etti artık. Opengl den bi cacık olmaz dedi dx e geçti.
    http://www.geek.com/articles/games/john-carmack-finally-prefers-directx-to-opengl-20110311/

• M@U meşhur doom engine +1 :)
  • Bu video'ya cryengine'in vereceği cevabı sabırsızlıkla bekliyorum. Directx11 diye yırtındılar zamanında ama şu zamana kadar birşey görememiştik. Umarım DirectX11 isminin hakkını verir, video gerçekten çok başarılı. Unreal Engine'den yeni videoları beklemedeyiz.
  • Gayet başarılı crysis2den çok daha iyi crysis1den daha iyi değil.
  • dx 12 düşünemıyorum.
  • crysis 1 crysis 2'den daha iyi bence
    şu yeni konsollar çıksada pc'de adamakıllı bir oyun oynasak
    oyun firmaları konsol için pc'yi resmen sattılar
  • nerden nereye. off ya ben oynayamıyorum ama böyle oyunları çooook pahalı

• quote:

quote:

quote:

...
    UE3 bildiğimiz şuana kadar bir çok oyunda kullanılan oyun motorudur bu oyun motoru ile yapılan oyunların grafikleri çok iyi olsada CryEngine ile bence baş edemez.
    ...

crysis 2 DX9 oyunudur.. burada bahsi geçen dx11 özellikleridir.. ve dx11 demosudur.. cryengine3te dx11le bir sunum yapsın sonra baş edermi edemez mi tartışırız...

Yani görsellik konusunda CryTek'in yaptıklarına referans olacak motor CryEngine 2'dir. Karşılaştırmayı da onunla yapın derim.

aslında bakarsan crysis2 deki görselliği şimdiki demosunu izlediğin motorlada yapabilirsin hatta şu an daha iyisinide.. ama kimse yapmıyor neden çünkü sanal olarak devasa bir alanda bir orman yaratacaksanız eğer bir şehir yarattığınızda kullanacağınız poligon sayısının 10 katı daha fazla poligon kullanmanız gerekir. herşey irili ufaklı ve öyle koca binaları inşa etmek için kullandığınız devasa poligongonlar yerine minik minik tonla poligon kullanmalısınız. işte bu çok zahmetli olmasının yanısıra ekran kartlarına ciddi yük bindiriyor. crysis 2 şehirde geçiyor neden? çünkü yeni ve daha güzel bir orman sahnesi için gerekli olacak poligon sayısı ile şimdiki ekran kartları baş edemezdi.. en azından bugünkü efektleri. ne yaptılar bugünün en hızlı dx9 apisini kullanarak oyunun yerini değiştirdiler ve dx9un tüm nimetlerinden sonuna kadar yararlanarak bence çok akıllıca bir iş çıkardılar. artı cryengine2nin daha güzel olabileceği düşüncesinide pek mantıklı bulmuyorum yani adamlar boşuna mı çalışmışlar diyorsun.. bence sen oyun motorlarını kıyaslamıyorsun crysis crysis2den daha güzeldi demeye getiriyorsun.. banada sorarsan eğer bende şehir içinde geçen bir oyundansa tropik bir adayı tercih ederdim.. ama bu yüzden daha iyi yada daha kötü yakıştırması yapamam..

• quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

quote:

Ne varmış elinde?
    Carmack ta pes etti artık. Opengl den bi cacık olmaz dedi dx e geçti.
    http://www.geek.com/articles/games/john-carmack-finally-prefers-directx-to-opengl-20110311/

Konuyla alakası yok ki bu açıklamanın. DirectX'in OpenGL'i geçmesi normal. Ancak bu durum John Carmack'in yeni yapımlarında görsel kaliteyi düşük tutacağı anlamına mı geliyor? Ne alaka?

DooM4'ü biraz araştırın derim. Yahut Rage'i...

quote:

quote:

quote:

quote:

...
    ...

aslında bakarsan crysis2 deki görselliği şimdiki demosunu izlediğin motorlada yapabilirsin hatta şu an daha iyisinide.. ama kimse yapmıyor neden çünkü sanal olarak devasa bir alanda bir orman yaratacaksanız eğer bir şehir yarattığınızda kullanacağınız poligon sayısının 10 katı daha fazla poligon kullanmanız gerekir. herşey irili ufaklı ve öyle koca binaları inşa etmek için kullandığınız devasa poligongonlar yerine minik minik tonla poligon kullanmalısınız. işte bu çok zahmetli olmasının yanısıra ekran kartlarına ciddi yük bindiriyor. crysis 2 şehirde geçiyor neden? çünkü yeni ve daha güzel bir orman sahnesi için gerekli olacak poligon sayısı ile şimdiki ekran kartları baş edemezdi.. en azından bugünkü efektleri. ne yaptılar bugünün en hızlı dx9 apisini kullanarak oyunun yerini değiştirdiler ve dx9un tüm nimetlerinden sonuna kadar yararlanarak bence çok akıllıca bir iş çıkardılar. artı cryengine2nin daha güzel olabileceği düşüncesinide pek mantıklı bulmuyorum yani adamlar boşuna mı çalışmışlar diyorsun.. bence sen oyun motorlarını kıyaslamıyorsun crysis crysis2den daha güzeldi demeye getiriyorsun.. banada sorarsan eğer bende şehir içinde geçen bir oyundansa tropik bir adayı tercih ederdim.. ama bu yüzden daha iyi yada daha kötü yakıştırması yapamam..

Crysis ne yazık ki Crysis 2 kadar güzel görünmüyor mevcut hali ile ancak ben oyunları karşılaştırmadım, neden kurguladığınız düşünceyi benim düşüncemmiş gibi dile getiyorsunuz ki? Yukarda ne dediğim açık: CryEngine 2, görsellik olarak CryEngine 3'ün ilerisindedir. Bunu CryTek bile itiraf ederken tersini söylüyor olmanız ilginç.

Adamlar boşa da çalışmadı tabiki. CryEngine 2'yi mümkün olan en iyi şekilde multiplatform hale getirdiler ve buna da CryEngine 3 ismini verdiler. DirectX9'un tüm nimetlerinden sonuna kadar yararlandığını ise hiç zannetmiyorum. Çünkü DX9 üzerine kodlanmış CryEngine 2'nin neler yapabildiğini ve Crysis 2'ye bakınca da DX9'un bile tam olarak kullanılmadığını görüyorum ben.

Olay şu ki ne görsel açıdan ne de özgür oynanış açısından ve ne de etkileşim açısından CryEngine 3, bir önceki nesil CryEngine 2 ile karşılacak seviyede değil ne yazık ki. Adamlar resmen oyunun satması ve ciddi anlamda kâr getirmesi için konsollara da uygun olan bir oyun motoru yapmışlar hepsi bu. Konsollar için görsellik çok iyi. Bu konuda tebrik etmek gerekir. Ayrıca optimizasyon da çok iyi. Ancak saf görsel kalite açısında son dönemde uygulanan 1-2 yeni efekt haricinde CryEngine 2 üzerine getirdiği bir şey yok. Tam tersine götürüsü var. Cevat Yerli'nin Crysis'i çıkardıktan sonra yaptığı açıklama bile bu durumu açıklamak için yeterli: "Artık yalnızca PC için oyun çıkarmak intihar demektir!"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 9 Nisan 2011; 20:42:13 >

• bize bunları 60+fps ile oynamak nasip olacak mı acaba
  • Videonun ilk 1 dakikası bana Max Payne'i hatırlattı.
  • muazzam bı oyun motoru gercekten gercek film gıbı bu mottorla calisan oyunları beklıyoruz
  • Blacklight Retrubition DX11 ile, ve Global Agenda ve AVA ise DX 10da Unreal Engine 3 kullanan oyunlar. Hepsinin grafikleri kendi grubunda bir numara ve bunlar sadece Free to Play yani oynaması bedava oyunlar fakat Blacklight retrubition şu anda yapım aşamasında yaz sonuna gelmesi bekleniyor... Diğer ikisini ise kişisel olarak oynuyorum ve kendimi tutamıyorum, herkese tavsiye ederim özellikle AVA FPS oyuncularının favorisi olucak düzeyde çünkü gerçek para veripte oynayanların pek te bi artısı yok herkes eşit gibi ve MMOFPS dalında %99 en iyi oyun, sadece gameplaye alışmak gerekiyor önce
  • Galiba vidyodaki ilk görüntüler( insan ve karanlıktaki görüntüler) Blacklight retrubitiondan alınmış ki buda bizi nasıl muhteşem bir F2P oyunun beklediğini gösteriyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.