Şimdi Ara

ENVER PAŞA Vatan haini mi- Türkçü mü ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yaptıklarıyla ülkeye daha çok fayda mi, yoksa zarar mi getirdiği ortada.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Keşke egosuna sadece kendisi yenik düşseydi diyelim..

  • Genelgeçer olarak hayalperest denir ama yaptığı askeri reformlarının ciddiye alındığını da görüyorum.

  • Osmanlı Devleti savaşa Alman İmparatorluğu'nun yükünü hafifletmek için girmedi. Rusya, Britanya ve Fransa'yla ittifak kurmuştu. Rusya, Osmanlı Boğazlarını istiyordu ve Britanya, Rusya'ya Boğazları vadetmişti. Osmanlı, Alman tarafına geçmek zorunda kaldı. Bu bir mecburiyetti, savaşa keyfi sebeplerle girilmedi. Ayrıca Osmanlı ilk önce Britanya'yla ittifak kurmak istemiş ancak Britanya tarafından teklifi reddedilmiştir. Çünkü, Britanya ve Fransa, Osmanlı'nın Balkan Harbi'nde aldığı büyük yenilgi sebebiyle itibarı yerle bir olan Osmanlıyla ittifaktan yana olmadılar.


    Aslında Almanlar da Osmanlı'yı Britanya gibi hasta bir orduya ve ekonomiye sahip bir devlet olarak görüyordu ve Osmanlıyla bir ittifaktan yana değillerdi. Osmanlı Devleti, Türklerle iyi ilişkilere sahip Alman ve Avusturyalı askeri çevrelerin, Osmanlı Devleti'nin Balkan Harbi sonrası Osmanlı ordusunda geniş çaplı reform yaptıklarını inanmaları sebebiyle Almanya ile ittifak kurabildi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0792EAEAE -- 2 Temmuz 2022; 14:6:29 >




  • sissil S kullanıcısına yanıt

    bugun anadoluda ermeniler yoksa enver pasayı

    bugun anadoluda rumlar yoksa m.kemal pasayı şükretmelisin

  • Alıntı

    metni:
    Türklerle iyi ilişkilere sahip Alman ve Avusturyalı askeri çevrelerin, Osmanlı Devleti'nin Balkan Harbi sonrası Osmanlı ordusunda geniş çaplı reform yaptıklarını inanmaları sebebiyle Almanya ile ittifak kurabildi.


    Almanya ile iyi ilişki isteyen Almanların kendisi değil bizim Abdülhamit idi. Adam alman şansölyesinin korkusuna atinayı kuşatmadı giriti kurşun atmadan bıraktı. sen ne anlatıyorsun ya :D iyi sallıyorsun ama devamke...

  • Şu konu niye tekrar alevlendi yav? Ama yine o üstünkörü mesajın üzerine üç beş kelam edeyim. Türkiye Türkleri açısından bakarsak çok talihsiz, hatta üstte dediğim gibi stratejik hatalar onu adeta hain gösterir.
    Perspektifi bir de Türkistan'dan çekince parametreler bu sefer çok net Enver Paşa'yı hayırla anacak seviyede. Ta kaç sene önce TRT avazda zannedersem Kafkas-İslam ordusuyla alakalı bir belgeseldi. Orada Özbekistan'daki bir gazetecinin dediğine göre Enver Paşa Özbekistan'da o kadar sevilir ki Enver ismi dahi verilir olmuş. Enver Paşa'nın Özbekistan'la alakası ne derseniz Korbaşçılara liderlik etti ve bu uğurda öldü. Yanlış hatırlamıyorsam Rusların Ermenilerden müteşekkil bir taburu onu şehit etmişti. Emin değilim bundan.
    Özbek bir tanıdığım var ama ona hiç bunu sormamıştım. Onunla da konuşurum bu meseleyi bir ara.
    Ben bir Turancı olarak kendisini bu Türkistan meselesinden ötürü severim sayarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • vatansever milliyetçi dindar bir insandı Enver Paşa ama ATatürk yerine o olsaydı kesinlikle milli mücadele kazanılamazdı. ve modern Türkiye Cumhuriyeti olmazdı, herkesin biraz olumlu ya da daha da çok olumlu ya da kötü oynadığı bir rol var sonuçta.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.