Şimdi Ara

Enteresan, Aygıtlar yüklenirken reset..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

İşin özü daha önce hiç böyle bir problem ile karşılaşmadım. Yeni bir sistem kurdum, bağlantıları falan yaptım. Windows kurarken ''aygıtlar yükleniyor'' kısmında yarıya geldiği zaman bilgisayar kendini yeniden başlatıyor. 3-4 Farklı CD ile denedim fakat durum hala aynı. Ne olabilir problem?

Teşekkürler.

• Yeni takılan bir donanım nedeniyle biosun guncellenme ihtiyacından kaynaklanan problem olabilir. Ram'lerde sorun olabilir, bir arıza yada birbirleriyle veya anakartla uyumsuzluk vs gibi. Bu gibi durumlarda donanımı sadeleştirip (cart reader vs..ilave kartları çıkarıp) biostan USB'yi ve başka donanımları deneyerek kapatıp kurulumdan sonra açmak gibi çözümler deneyebilirsiniz.
    "Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir. Bilgi paylaştıkça çoğalır."
  • Topladığım bileşenler:

Gigabyte EP35-DS3R anakart
    E7200 işlemci
    Asus dvd-rw (sata)
    Corsair 2x1 GB 800mhz ddr2
    Sapphire HD4850
    Seagate 250GB HDD
    High Power 500W PSU

İlk başta ramler OCZ platinum idi. Ramlerde hata olabileceğini düşündükten sonra gidip yeni bir OCZ platinum kit ile değiştirdim. Yine aynı sorun olunca bu sefer platinum çakışabiliyor diye düşünüp Corsair ramleri aldım.

Daha sonrasında anakart yahut HDD'de problem olabilir düşüncesiyle anakartı ve HDDyi servise götürdüm. Test ettiler, format attılar gayet düzgün çalışıyorlar.

Vista kurmayı denediğimde, ilk başta çubuklar dolduktan sonra mavi ekran hatası veriyor. kodu: Stop: 0x00000124 (0x00000000 0x81551020 0xb620014a 0x0002010a)

Xp kurmayı denediğimde hala aynı yerde, ''Aygıtlar yükleniyor'' kısmında direk reset atıyor, her defasında..

Sorun ne olabilir arkadaşlar?

• Arkadaşlar yok mu yardım edebilecek olan? 3 gündür çıldırma durumundayım
  • ekran kartı uyumsuzluk çıkarıyor olabilir. intel tabanlı sistemlerde bazı çipsetlerle ekran kartları kaynaşamıyorlar. eğer sisteminiz amd den yöne olsaydı nvidia çipsetler ve ati ekran kartları birbiriyle süper uyumlu çalışıyorlar ama intel tarafında durum böyle değil...
  • konu biraz eski tarihli sayılır ama olsun. arkadaşım aynı problemi bende yaşıyorum.sisteme oc denemeleri yaparken bir işletim sistemim açılırken mavi ekran vermeye başladı.dedim format atayım düzelir.ama nafile dediğin gibi tam çizgiler geçiyor dil seçme bölümüne gelicek mavi ekran veriyor.xp kurmayı denediğimde de aynı sorunları yaşıyorum.sanırım sorun işlemciden kaynaklı.işlemcimi 3 anakartta ve 3 değişik çipsette denedim aynı sorunları yaptı.elimde eski bir işlemci vardı p4 onu takıp denedim sorun çıkmadı.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.