Şimdi Ara

Eninde Sonunda Ölecek Olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eninde sonunda öleceğimizi biliyoruz. Ne yaparsak yapalım hiç bir anlamı yok. Neden yaşıyoruz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çünkü güzel

• Bizim oralarda tahtalı köy derler bilmem hiç duydun mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreenLemon -- 14 Aralık 2017; 22:0:57 >
  • dinle tam kafalık
  • Bu dünya hayatı sadece bir oyun ve oyalanmadan ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte asıl hayat odur. Keşke bilmiş olsalardı.

ANKEBUT Suresi 64. ayet
  • Hayatı anlamlı yapan o değil mi ?
  • Öleceğim aklıma geldiğinde moralim yerine geliyor.

İnançlı insanlar neden yaşadığını biliyor, inanıyor demiyorum onlara göre ölüm sorası veya neden var olduğumuz kesin. Bu yüzden böyle soru sormanın mantığı yok. Hatta bir çok kişi bu sorunun cevabı olmadığı için inanç sahibiler ve bu da mantıksız.

Ama gel gelelim böyle düşünmeyenler için bunu kabullenmesi gereken bir soru bu bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: YOURMOVE

Bu dünya hayatı sadece bir oyun ve oyalanmadan ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte asıl hayat odur. Keşke bilmiş olsalardı.

ANKEBUT Suresi 64. ayet

Bir tartışma yaratmak istemiyorum fakat "Keşke bilmiş olsalardı" bölümünü vurguladığın için sormak istiyorum, bilginin ne olduğundan haberdar mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Celal Şengör

Öleceğim aklıma geldiğinde moralim yerine geliyor.

İnançlı insanlar neden yaşadığını biliyor, inanıyor demiyorum onlara göre ölüm sorası veya neden var olduğumuz kesin. Bu yüzden böyle soru sormanın mantığı yok. Hatta bir çok kişi bu sorunun cevabı olmadığı için inanç sahibiler ve bu da mantıksız.

Ama gel gelelim böyle düşünmeyenler için bunu kabullenmesi gereken bir soru bu bence.

İnanma işini ‘Ya varsa, yoksa ikimiz için aynı varsa sen düşün’ gibi yapanları dahil etmeye gerek yok.

Kişi %100 emin ise hayatı anlamlıdır.

• Çünki yaşamanın temelde hayatta kalma, beslenme ve üreme dışında bir amacı yok. İnsan gibi egolu bir varlık farklı ve değerli hissetmek için kendini öteki taraf vb. vaatlerle kandırsada bu gerçeği değiştiremiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thegiantbunnyrabbit -- 14 Aralık 2017; 22:57:19 >
  • Ayrıca yaşam abartılmış bir olgudur. Hayattan bir anlam veya amaç beklemek yanılgıdır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.