Şimdi Ara

Engelli araçlarına 70 bin tl sınırı getirilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar açıklanmış , bence doğru da olmuş.
    http://www.milliyet.com.tr/son-dakika-vergi-ekonomi-2527107/

• Çok suistimal edilmiş bir konuydu yerinde diyebilirim.

Sonradan gelen edit: Hemen ağlaşıyor birde ilenip beddua ediyorsunuz yahu oyları verirken her şey iyi güzel çok iyi ama kötü bir şey yapınca hesabı ben ve benim gibi düşünenlerden soruyorsunuz sanki ben çıkardım hesabını devletten sorsanıza. Ben çok önceden yazdım daha akıllıca bir düzenleme ile sadece engellinin kullanımına has üretilebilecek özel araçlar olmalı piyasada estoril bmw lerle yakınları gezmemeli diye .

Hem %1 lik kesimdir zaten suistimal edenler evet çok haklısınız.

Allah bana ne istiyorsanız diliyorsanız 10 katını size versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 28 Eylül 2017; 19:18:50 >
  • Arada doğru yaptıkları işlerden biri..

Arkadaşta belirtmiş çok suistimal edilidi bu mevzu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 150 binlik arac alacaktik

• Suistimal edildi diye niye engellileri magdur ediyorsunuz ?
    Suistimal kısmı sadece %90 ve üzeri kendi kullanamayanlar üzerinden yapıldı, buna bi kısıtlama getirirsin olur biter.
    Otomobilleri eli ayağı olmuş, kendi kullanan engellileri niye magdur ediyorsun ?
    Kendi kullananların raporları farklıdır, düzenleme %90 ve üzeri, yakının kullananlar için yapılır suistimalinde önüne geçilir.

Bilip bilmeden iyi olmuş diyenleride, Allah sizlerede nasip etsin diyorum.

Bu arada konusu açılmıştı -->https://forum.donanimhaber.com/engellilere-otv-siz-arac-aliminda-sinir--129131335

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani Net fiyatı 70.000 tl ve altı alınabilecek.

Bu da şu demek. En fazla şuan liste satış fiyatı 130.000 tl olan bir aracı alabileceksiniz.

• 70 rakamı sabit mi?

Zamanla artacak mı?

Yoksa b sınıfı bile alınamaz bir kaç yıl sonra

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfsaneFocus

Suistimal edildi diye niye engellileri magdur ediyorsunuz ?
    Suistimal kısmı sadece %90 ve üzeri kendi kullanamayanlar üzerinden yapıldı, buna bi kısıtlama getirirsin olur biter.
    Otomobilleri eli ayağı olmuş, kendi kullanan engellileri niye magdur ediyorsun ?
    Kendi kullananların raporları farklıdır, düzenleme %90 ve üzeri, yakının kullananlar için yapılır suistimalinde önüne geçilir.

Bilip bilmeden iyi olmuş diyenleride, Allah sizlerede nasip etsin diyorum.

Bu arada konusu açılmıştı -->https://forum.donanimhaber.com/engellilere-otv-siz-arac-aliminda-sinir--129131335

Aynen bilip bilmeden konuşan insanlara şaşırıyorum. Kendini bilmeyen edepsizler yüzünden devlet hakkı olanlarında haklarını ellerinden alıyor. Kimki başka birinin hakkına sebep oluyorsa rabbim aynı acı ve sıkıntıları onlara yaşatsın ve göstersin.

• Yerinde bir karar olmuş diyenler çok ayıp ediyorsunuz. Sizde bir gün engelli olabilirsiniz. Bunu unutmayın! Kıskançlık yapmayın ve biraz geniş düşünün. Yüzde 1 lik bir kesim için yüzde 99 u yaktılar. Adam yine aynı şeyi yapıp sakat dedesinin üstünden araba alacak ama daha düşük model alcak. Bu uygulama hiç birşeyi değiştirmeyeceği gibi gerçekten ihtiyacı olanlara atılmış bir kazıktır. Devletin bu uygulamadaki tek amacı cebini dahada doldurmaktır!!!

• Suistimal edenler var diye böyle bir düzenleme olamaz.

Engelli birisi araç tercih ederken şu haklı kriterleri talep edebilir:

1. Dizel. Benzin masrafı herkesin belini büküyor, engellinin de dizel istemek hakkıdır.
    2. Diğer eşyalarla birlikte Tekerlekli sandalyenin de sığabileceği kadar bagaj hacmi. Bu hacmi D-segmentler, SUV'lar falan sağlayabiliyor.
    3. Otomatik vites.

Bu kriterlere uyan araçların çoğu 70.000TL sınırının üstünde.
  • Asıl sorun bu zamlarla beraber engelli vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını karşılayan araç satın almaları giderek zorlaşacak, çünkü yakında bu fiyatlara bagaj ve geniş alan sunan araba bulamayacaklar.

şunu da belirteyim, amaç ulaşım ihtiyacını karşılamak olmalı, lüks ve gösterişe kolaylık sağlanmamalı.
    suistimal ediliyor mu sorununa, işim gereği sürekli karşılaştığım için görüyorum maaş ve ötv indirimi başvuruları inanılmaz arttı.
  • Koydukları limite eli yüzü düzgün dizel golf bile alınamıyor

• Iyi oldu diyenler ve bunu hakli bulanlar 3 sene sonra 70 bin tl'ye alacak arac bulamayınca engelli arkadaslarimizi sirtinda tasiyacak mi?

Sadece bir gun tekerlekli sandalye ile gunluk rutin islerini yap sonra gel bidi bidi yap Einstein.Insanlar neler cekiyor bir habersin benim hakkimda ne dusunuyorlarsa iki kati onlara gelsin diyorsun.Ne demelerini bekliyordun dingil.Allah razi olsun mu diyeceklerdi?

• Suriyeliler ona buna harcanan milyar Dolarlar varken benim Engelli vatandaşım S500,760, A8L binsin benden yana helaldir ne hakkım varsa.
  • Ayıp ediyorsunuz diyorsunuz ama sizde aç gözlülük ediyorsunuz.130 bin liraya ne kadar güzel arabalar var.İlla 5 ve e kasaya binmek zorunda değilsiniz.Evet engelli olmak zor hepimizin başına gelebilir kimse magdur olsun istemem ama 130 binlik limitle yetinmemekte aç gözlülük bence
  • %90 engelli raporlu olanlara getirilmesi gerekli bir sınır vardı. Kendi kullanabilen en iyisini kullanabilmeli bence.

Tanıdığım biri annesinin üzerine estoril mavi m paket BMW 418i grandcoupe aldı.
    Bir sürü anneanne,dede üzerine 520i, e180 alanlar biliyorum. Ben araç bakarken Satış temsilcileri söylemişti
    Suistimal eden gerçekten çok vardı.

Sınır olmalıydı, ama biraz daha yüksek olabilirdi. 180.000 — 200.000 tl vergili hali gibi yapılabilirdi. Bir sürü D sınıfı geniş araba alınabilirdi.

Plakalarda engelli işaretinin kaldırılmasını isteyenlerin ve onaylayanların büyük çoğunluğu da bu suistimali yapanlardır.
    Oysa ki plakalardaki engelli işareti onlara pozitif ayrımcılık sağlıyordu.
    Örneğin ben, bu plakalı araçlardan birini gördüğümde yol da veriyordum, durduğunda arkasında sabırla bekliyordum, bulduğum park yerinden de vazgeçiyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 28 Eylül 2017; 21:46:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Engelli vatandaş bmw alamaz demek olmamış.

• Madem suitimal deniliyor. O zaman taksicilere yapılan ÖTV muafiyetinede sınır getirilsin. Birçok insan binemezken taksilerin Mercedes C vb. alması anlamsız. Bence taksicilere yapılan ÖTV indiriminde de yerli üretim şartı getirilsin. Hyundai Elantra, Honda Civic gibi sadece içeride üretilen araçları ÖTV indirimiyle alabilsinler. Bu da benim düşüncem...
  • Dedemin sağ bacağı, gençliğinde geçirdiği bir trafik kazası sebebi ile dizden aşağıdan ampüte idi. Bir Laguna almıştı kendine. Otomatik. Özel tertibat ile kullanıyordu. Gaz solda, fren sağda. Sol ayağı ile kullanıyordu. Kendi aracıydı. Kendi kullanıyordu. Yani, dedem hayatta olsa, Laguna sınıfı bir aracı alıp binemeyecek şimdi öyle mi? "Sireellleee!" diyorum.

Bu durumun kötüye kullanılmasının önüne geçmenin tek yolu bu muymuş? Bakalım daha neler göreceğiz...

Gerçi bana ne? Bu saatten sonra her koyun kendi bacağından asılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 28 Eylül 2017; 22:5:19 >
  • Ülke halkımın geldiği hale bak
    Sağlığına kavuşmak için dünyaları , servetini verebilecek engellileri
    dünya malından 3 kuruş faydalandılar diye beddua ediyoruz.

Sanki her engellinin çok parası varmış gibi.
    Kimseye beddua etmeyin. Bırakın hiç değilse bu hali ile sevinsinler
    Yakını da gezse ne olur sanki, engelliyi sadece arabada değil diğer yaşam alanlarında düşündünüz mü?
    O yakınları engelli evladını, anasını babasını yakınını nasıl bakıyor ilgileniyor zorluklara göğüs geriyor,
    kimse görmeden acısını içine atıyor, Ne zorluklar çekiyorlar kendi ülkemizde.
    Siz bir kına yakmadığınız kalmış.
    Böyle bir konuda topic açılması bile utanc vermeli vicdanı sızlamalı insanın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.