Şimdi Ara

Enemy (2013) Düşman | Jake Gyllenhaal | Denis Villeneuve

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
2.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.imdb.com/title/tt2316411/

POSTER
     Enemy (2013) Düşman | Jake Gyllenhaal | Denis Villeneuve

KONU
    Bir adam bir filmde gördüğü ve kendisine çok benzeyen bir adamı aramaya başlar...
    Yönetmenliğini Denis Villeneuve'nin üstlendiği gerilim filminin senaryosunu ünlü yazar José Saramago'nun romanından uyarlayan isim ise Javier Gullón. Kadroda ise Jake Gyllenhaal, Mélanie Laurent ve Sarah Gadon isimleri başı çekiyor.

FRAGMAN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1CFBFF3AA -- 15 Haziran 2014; 17:51:24 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Enemy (2013): Karanlık Bir Kimlik Bunalımının İncelikli İncelemesi

Denis Villeneuve'nin yönettiği ve Jake Gyllenhaal'un başrolünde yer aldığı Enemy (2013), izleyicilerini iç karartan bir kimlik bunalımının derinliklerine sürükleyecek sürükleyici bir psikolojik gerilim filmidir.

Film, üniversite profesörü Adam Bell'in (Jake Gyllenhaal) görünüşte sıradan hayatını anlatıyor. Ancak, yanlışlıkla kendisine tıpatıp benzeyen Anthony Claire adında bir adamı televizyonda gördüğünde, hayatı alt üst olur.

Bell, Claire'e ulaşır ve ikili arasındaki tuhaf benzerliklerini araştırmaya başlarlar. Bu süreç, onların hayatlarını gitgide birbirine dolaştıran ve gerçeği kurgu ile bulanıklaştıran tehlikeli bir takıntıya dönüşür.

Enemy, kimlik, bireysellik ve kontrol kaybı temalarını ustalıkla işler. Jake Gyllenhaal'un ikili rolü, karakterlerin iç çatışmalarını ve kırılgan zihinsel durumlarını derinlemesine aktarıyor.

Denis Villeneuve'ün yönetimi, filmin kasvetli atmosferini ve izleyicileri koltuklarının kenarına getiren gerilimi yaratmada kilit rol oynuyor. Görsel anlatım, sembolizm ve gizemli unsurlar, Enemy'yi unutulmaz ve düşünce uyandırıcı bir sinema deneyimine dönüştürüyor.

Bu karmaşık ve düşündürücü film, kimliğin doğasını sorgulatıyor ve izleyicileri gerçeklik ve yanılsama arasındaki ince çizgi hakkında düşünmeye davet ediyor. Enemy (2013), Jake Gyllenhaal'un kariyerindeki en iyi performanslarından birini sunuyor ve Denis Villeneuve'ün en sürükleyici ve rahatsız edici eserlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • konusu bana saçma geldi
  •  Enemy (2013) Düşman | Jake Gyllenhaal | Denis Villeneuve

• Filmi izledikten sonra Tümer Topal tarafından yazılmış analizi kesinlikle okuyun.

Link; Enemy: Açıklama ve Analiz

Analizi okuduktan sonra filmin ne kadar zekice hazırlandığını göreceksiniz. Açıkçası taşlar yerinine oturdukça filmi çok dikkatsiz izlediğimi fark ettim.

• cnr_kfks kullanıcısına yanıt
    Filmi anlamıştım ama analizi okuyunca daha bir farklı baktım. Çok teşekkürler.
    muthis aciklamis hic bir soru kalmadi aklimda,tesekkurler paylastiginiz icin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloo. -- 15 Haziran 2014; 2:35:55 >
  • Rica ederim. Bence ilk mesaja da koyarsak gözden kaçmaz herkes okur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bugün izledim son zamanlardaki en detaycı film olmuş. Ben beğendim hiç sıkılmadım desem yeridir.
    aynen şimdi izledim tam anlamamıştım ama bunu okuyunca tam anladım.. çok zekice yaa.

There is only one person, Adam. The look-alike is just another face for the same person...it's his subconscious, per se. The movie is about a man's inner struggle to give up his fear of commitment and stop cheating and to finally commit to his pregnant wife. The spiders represent commitment, being trapped in a web/relationship.

That's why there's a huge spider at the end...he wants to go back to the club and revert back to his old cheating ways, but the huge spider is there to remind him to be faithful to his wife.

The car crash wasn't real...it was just his subconscious mind thinking about cheating. Then in his fantasy, his mistress sees the mark on his ring finger, which is thoughts of his wife and commitment creeping back into his mind. Then the car crash is the symbolic death of his desire to cheat. He's giving up on that desire and choosing to "stay" with his wife.

The wife is so upset when she visits him at the college, because she knows that's where he truly works. When he acts like he doesn't recognize her, she realizes there is really something wrong with him. He is having a break from reality, a mental crisis. Back at their apartment, she tries to explain to him they are the same people, but he isn't ready to accept it yet. He doesn't realize there is anything wrong with him at that point...he is delusional. He starts to put it together at the end when the huge spider shows up...he's coming back together and that pull towards commitment has become too huge to ignore.

The movie begins with him at that "club" and a woman crushing a small spider. At the beginning of the journey, he still has a strong desire to cheat, and the spider (symbol of commitment) is small and is destroyed. At the end of the movie, the urge to cheat (the key to the club) is overpowered by the huge spider. Commitment FTW!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 17 Haziran 2014; 21:19:16 >

• İnsanı dumur eden bir film, analizdeki açıklamalar inanılmaz. Anlaşılması güç filmleri sevenlere tavsiye ederim.
  • jake varsa bize izlemek düşer zaten. aldım listeye, teşekkürler.
  • gyllenhaal i prisoners filmiden sonra takibe aldim listeye aldim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film 1080p bluray olarak elimde mevcut. Dünya kupası ve Fifa14 ultimate team den zaman bulursam bir ara izleyeceğim.
  • İzleyiciyi şaşırtmaya çalışmak için bol bol mantık hatası yapılmış.
    Karısı 6 aylık hamile olan, aktörlüğü 6 ay önce bırakmış olan şizofren bir tarih öğretmeninin içinde yarattığı 'kötü kendi'sine yani düşmanına karşı verdiği mücadele anlatılıyor. Büyük ihtimal yasak ilişki yaşadığı kadınla da 6 ay önce trafik kazası geçirmiş ya da öyle bir kadın hiç yok. Adam kendi içindeki 'kötü kendi'ne karşı verdiği mücadeleyi bu şekilde senaryolaştırmış olabilir. Yoksa adamın sevgilisinin, onunla sevişirken yüzük izini gördüğünde, 'daha önce bu iz yoktu, sen de kimsin' demesi senaryonun şizofreni vakasına dönmesini engeller cinste olurdu. Demek ki o kaza da hiç olmamış olabilir ve bence ortada sevgili filan da yok, son kararım :). O kazanın olmuşluğunu da adamdaki yara izi doğruluyor gibi gerçi ama o da adamın kendi kurgusunu kuvvetlendirmek için kafasında uydurduğu bir şeydir. Bir de kadın kocasını arıyor, demin tanımadığı karısına 'ne oldu hayatım' cinsinde konuşuyor. Saçmalık. Filmde öyle ciddi mantık hataları var ki, izlediğinize değmiyor. Film boyunca yapay bir dünya hissinin verilmiş olması her şeyi açıklayan yegane şey. Örümcek mecazını da beğenmedim. Yine adamın kendisiyle bir otelin yatak odasında buluşması da dikkate değer bir başka ayrıntı.
    Ortalama 20-25 dakikaya sığdırılabilecek bir konu ve böyle konuların işlenmesini izlemekten gına geldi. Olmuyor işte şöyle konuları doğru dürüst işleyemiyorsunuz, mutlaka bir yerden sarkıyor. 5.5/10

• http://blog.radikal.com.tr/sinema-film-kritikleri/enemy-aciklama-ve-analiz-61603
  • Bilgisayar karşısında uzun yazı okuyamıyorum ama anladım filmi yani orada sorun yok. Bence böyle uzun yazılar da kurtarmıyor filmleri. Bana göre, bir film, sen izlerken ne hissetiysen ya da ne anladıysan o olduğundan ötesine pek bakmıyorum. Sağ ol yine de.
  • Arkadaşlar filmi annem izlerken ara ara baktım çok ilgimi çekmedi ama merak ettim.Herşey bir rüyaymıymış yani?Yoksa hasta falan mı bu arkadaş?
  • arkadaşlar bu film sinemaya sanatsal yaklaşan bir film, kilit noktalar ve referanslarda işaretler ve simgeler üzerinden anlatım olduğu için pek de hoş bir seyir keydi sunmuyor ne yazık ki...

bittikten sonra bir yerde ingilizce açıklamasını okumak zorunda kaldım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: F355 Berlinetta

Arkadaşlar filmi annem izlerken ara ara baktım çok ilgimi çekmedi ama merak ettim.Herşey bir rüyaymıymış yani?Yoksa hasta falan mı bu arkadaş?

Spoiler diye bir şey var ya!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: tEmh@

quote:

Orijinalden alıntı: F355 Berlinetta

Arkadaşlar filmi annem izlerken ara ara baktım çok ilgimi çekmedi ama merak ettim.Herşey bir rüyaymıymış yani?Yoksa hasta falan mı bu arkadaş?

Spoiler diye bir şey var ya!!!

Mesajımda spoiler yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.