Şimdi Ara

Endoskopi raporum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Endoskopi raporum

• Hocam gayet erken bir teşhis olmuş. Metaplazi yok, atrofi yok, H.pilori yok. Sadece hafif inflamasyon var. Çok ağır ilaçlar kullanmanıza gerek olduğunu sanmıyorum. Midenize zararlı gıdalardan uzak durursanız, az ve sık yerseniz ve aksam 8'den sonra yemek yemeyi bırakırsanız iyi olacağınızı sanıyorum. Sabah aç karna kudret narı iyi geliyor derler.
  • davshan D kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raver -- 8 Mayıs 2014; 21:52:34 >
  • Endoskopi ücretli mi? Ve sureci anlatrım8aınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: davshan

Hocam gayet erken bir teşhis olmuş. Metaplazi yok, atrofi yok, H.pilori yok. Sadece hafif inflamasyon var. Çok ağır ilaçlar kullanmanıza gerek olduğunu sanmıyorum. Midenize zararlı gıdalardan uzak durursanız, az ve sık yerseniz ve aksam 8'den sonra yemek yemeyi bırakırsanız iyi olacağınızı sanıyorum. Sabah aç karna kudret narı iyi geliyor derler.

Hocam doktor musunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

Endoskopi ücretli mi? Ve sureci anlatrım8aınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raver -- 8 Mayıs 2014; 21:53:07 >
  • quote:

Hocam doktor musunuz

Hayır hocam doktor değilim. Geçtiğimiz 5 sene içerisinde 4 kere endoskopi oldum o yüzden biraz tecrübeliyim o kadar.

quote:

Yorumunuz için çok teşekkürler, şöyleki yaşım 40 içki sigara yok kola v.s hiçbir asitli içecek tüketmiyorum sadece ayran ve su aslında doktor endoskopi istemedi ben zorladım sebebi ise bir kaç yıldır aralıklarla olan mide yanma ve bulantısı bu yaşıma kadar pek sağlık sorunu yaşamayan biri olarak çok kafaya taktım hastalık hastası oldum akşama kadar nette araştırmadığım hastalık kalmadı bugün yine doktoru aradım arasıra yanma bulantı var acaba dedim endoskopi sonucu yanlışmı v.s. bana sadece stres ve psikolojik dedi sanki hala başka sorunum var diye içim içimi kemiriyor her an.

Bence o kadar kafaya takılacak bir durum değil. Şiddetli vakalarda (bkz ben) mide içi dokusu değişmeye başlıyor. Bunun ilk aşaması metaplazi. Metaplazi bazı durumlarda displazi'ye dönüşüyor bu biraz riskli bir durum. Kanser değil ama kansere dönüşme ihtimali olan doku. Kafanıza takmayın dedim çünkü bende 5 senedir şunlar var: İnflamasyon, metaplazi, atrofi. Şimdiye kadar devlet ve özelde 6 farklı gastroenteroloji uzmanına muayene oldum (birisi profesör), şikayetleri dinledikten sonra "tamam size önce bir endoskopi yapalım" diye konuya giriyorlar. Sonuçları aldıktan sonra da PPI yazıp gönderiyorlar. PPI'ların mucize ilaç olarak gösterilmesine aldanmayın, uzun süreli kullanımda çok ciddi yan etkileri var ama doktorlar şeker gibi her hastaya yazıyorlar. Yani sağlık sistemimizden fazla birşey beklemeyin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uyku Apnesi Muaf Raporu
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • davshan D kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raver -- 8 Mayıs 2014; 21:53:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.