Şimdi Ara

MİNOXİL FORTE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
19.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar..28 Yaşındayım 18 Yaşından beri saçım sureklı dökülüyor ama kel değilim.Ama arkadaslar sacların ada vapuruna bınmıs yola cıkmayı beklıyor dıyorlar.Bütün tahlillerim normal çıkıyor.Son sans olarak Forteye başlamayı düşünüyorum.Doktorda yazdı zaten Bir kaç sorum olacaktı sizlere.

1-Minoxxil forte,Şampuan ve saçım için bakım kremi kullanmayı planlıyorum.Yeterli olurmu acaba ağızdan hap almayı düşünmüyorum.

2-Bu ürün için genelde kısa vadede hep olumlu yorumlar okuyorum.Ama 1 yıl üstü kullanıp etkisi devam eden arkadaşların yorumlarına pek sık rastlayamıyorum.Yoksa .Bu ürün belli aralıklarlarmı kullanılmalı?

Şimdiden Teşekkürler....

• Yapay Zekanın Yanıtı

Minoxidil Forte: Saç Uzamasını Teşvik Eden İlaç

Minoxidil, saç dökülmesini tedavi etmek için kullanılan yaygın bir ilaçtır. Minoxil Forte, minoxidil içeren ve saç uzamasını teşvik etmek için kullanılan bir markadır.

Minoxidil Nedir?

Minoxidil, saç köklerini uyaran ve saç uzamasını destekleyen bir vazodilatördür. Saç dökülmesinin iki ana türü olan androgenetik alopesi (erkek tipi saç dökülmesi) ve alopesi areata (saçkıran) tedavisinde kullanılır.

Minoxil Forte Kullanımı

Minoxil Forte, etkilenen bölgeye günde iki kez uygulanır. Tedavinin sonuçları genellikle 4-6 ay sonra görülmeye başlar. Minoxil Forte kullanırken saç dökülmesinin ilk etapta artabileceğini unutmamak gerekir. Bu, eski saçların dökülmesine ve yeni saçların uzamasına neden olan bir yan etkidir.

Minoxidil Forte'nin Fiyatı

Minoxidil Forte'nin fiyatı, ürünün boyutuna ve konsantrasyonuna bağlı olarak değişir. 1 kutu Minoxil Forte, ortalama olarak 1-2 aylık kullanım için yeterlidir.

Yan Etkiler

Minoxil Forte'nin yaygın yan etkileri arasında kaşıntı, kızarıklık ve cilt tahrişi bulunur. Daha ciddi yan etkiler nadirdir, ancak kafa derisinde ağrı, düzensiz kalp atışı ve baş dönmesi gibi belirtiler yaşarsanız derhal tıbbi yardım almalısınız.

Minoxidil Forte kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışman ve ilacı kullanma talimatlarını dikkatlice takip etmelisin. Minoxidil Forte, hamile veya emziren kadınlar veya 18 yaşından küçük kişiler tarafından kullanılmamalıdır.

Ek Bilgiler

• Minoxidil Forte, tablet veya topikal solüsyon şeklinde mevcuttur.
    • Topikal solüsyon genellikle erkek tipi saç dökülmesini tedavi etmek için kullanılırken, tablet formü alopesi areata tedavisinde kullanılabilir.
    • Minoxidil Forte'nin sonuçları kalıcı değildir. İlacı kullanmayı bırakırsan saç dökülmesi geri dönebilir.
    • Minoxidil Forte'nin reçeteli bir ilaç olduğunu unutma. Bir sağlık uzmanından reçete almadan kullanmamalısın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1-Sac durumunu bilemedigim icin yeterli olur mu bilemem ama bakim kremi kullanma bence, saci döküyor. Ketoconazole icerikli sampuan ve bir de bitkisel bir sampuan kullan. Saclarini güclendirmek istiyorsan, Demir gibi, B vitaminleri, selenyum, biotin ve cinko takviyesi yapabilirsin.

Saclarindaki sorun cok azsa, tek Minoxidille kurtarabilirsin ama büyükse, Finasteride gereklidir.

2-Dünyada 20 sene Minoxidil kullanan insanlar var. O yüzden sorun etme. Sürekli kullaniliyor ama sonuc alindiktan sonra günde tek doza düsürülebiliyor, veya bir gün kullanip, ertesi gün kullanilmayabiliyor. Genelde 5-6aydan sonra 5-6 gün ara veriliyor. 1-2 sene sonrada 15 gün ara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmrahG.

1-Sac durumunu bilemedigim icin yeterli olur mu bilemem ama bakim kremi kullanma bence, saci döküyor. Ketoconazole icerikli sampuan ve bir de bitkisel bir sampuan kullan. Saclarini güclendirmek istiyorsan, Demir gibi, B vitaminleri, selenyum, biotin ve cinko takviyesi yapabilirsin.

Saclarindaki sorun cok azsa, tek Minoxidille kurtarabilirsin ama büyükse, Finasteride gereklidir.

2-Dünyada 20 sene Minoxidil kullanan insanlar var. O yüzden sorun etme. Sürekli kullaniliyor ama sonuc alindiktan sonra günde tek doza düsürülebiliyor, veya bir gün kullanip, ertesi gün kullanilmayabiliyor. Genelde 5-6aydan sonra 5-6 gün ara veriliyor. 1-2 sene sonrada 15 gün ara.

Emrah Kardes cevapların ıcın cok sagol.

Sac kremini sacımı yumusattıgım ıcın kullanıyordum.Demir b vitamini cınko takviyesi haplamı alınmalı?

Birde Finasteride icin 2 uygulama var bıldıgım.

1-Proscar 5 e bolme 2-propercıa 2 numaralı ılacın pahalı oldugunu bılıyorum 70 cıvarı 45 te minoxill 115 lıra cok pahalı olur bence

2-bu ılacları kullanmakla vucudun dogal dengesı ıle kısa ve uzun vadede oynamıs olurmuyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savaskerem37 -- 30 Ocak 2012; 5:47:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: savaskerem37

quote:

1-Sac durumunu bilemedigim icin yeterli olur mu bilemem ama bakim kremi kullanma bence, saci döküyor. Ketoconazole icerikli sampuan ve bir de bitkisel bir sampuan kullan. Saclarini güclendirmek istiyorsan, Demir gibi, B vitaminleri, selenyum, biotin ve cinko takviyesi yapabilirsin.

Sac kremini sacımı yumusattıgım ıcın kullanıyordum.Demir b vitamini cınko takviyesi haplamı alınmalı?

1-Proscar 5 e bolme 2-propercıa 2 numaralı ılacın pahalı oldugunu bılıyorum 70 cıvarı 45 te minoxill 115 lıra cok pahalı olur bence

2-bu ılacları kullanmakla vucudun dogal dengesı ıle kısa ve uzun vadede oynamıs olurmuyuz?

Alıntıları Göster
    selamlar.

1 yıldır minoksidil forte kullanıyorum.

başlangış halinde göre % 60 kapandı boşluklar.

saç döklmesi zaten ilk 2 ayda dırmuş idi.

bünyeye göre saç çıkarma etkisi değişebilir tabi.
    sonuç olarak memnunum ve halen kullanmaya devam ediyorum.

bunun yanında aktarlardan aldığım mecitefendi marka saç yağınıda kullnırım arada.

ve şimdi yeni başladığım bir şampuan, kremi ve losyonu deneyeceğim. markası organicum.

• quote:

quote:

1-Proscari 5e veya 4e bölerek kullanabilirsin. Doktora recete ettirebilirsin, Proscar geri ödemede. 1 kutu kullanima göre 4 veya 5 ay yetebiliyor. Minoxidilde Rogan var. Bazi online eczanelerde 2 Rogan tek Forte fiyatina geliyor.

2-Herkesin bünyesi farkli, dogal olarak ilaca verecegi tepki farkli olacak. Bazilari Dutasteride kullaniyor, yan etki görmüyor, bazilari 0.2mgla bile yan etki görüyor. Yan etkilerde libioda da düsüklük, seffaf sperm oluyor genelde. Finasteride hakkinda gecenlerde uzun dönem bir arastirma yayinlandi.Japonlarin yaptigi bir arastirma. 3177 kisiye 3.5 yil boyunca 1mg Finasteride verildi. Sadece yüzde 0.7lik kisim yan etki gördü.

Vitamin takviyeleri hapla alinmali. Örnegin sac icin 2.5mg Biotin önerilir. Bu miktari yiyeceklerden almak imkansiz. Sac icin önemli vitaminler, Biotin, Demir, 4 B vitamini(b3,b5, b6 ve b12), Folik asit. Bemiks C alabilirsin, fiyatida 2.5 Lira civari. Sac icin gerekli vitaminler var. 150mcg Biotinde var. Bir baska önemli vitamin C vitaminide var. 100mg. Yiyeceklerden günlük 150mcg Biotini almak bile imkansiz. Vitamin haplari 2-3 ay kullanilip, (bu süre Biotin icin 4 ay olabilir) sonra ara vermek en mantiklisi.

Minoxidil kullanirken, hafif nemli sac emilimi artiriyor. Dustan sonra hemen üzerine retin-a krem, sonra 15-20 dakika sonra Minoxidil aplikasyonu emilimi 3-4 kat artiriyor. Bunu yurtdisinda kullananan ve sonuclari artan kisiler cok. Bununla birlikte, 2 dermatologa sordum, onlarda okay verdiler. Doktorlar sitesine de baktim, orada da sorulmus ve oradaki doktorun yanitida su sekilde;

• quote:

quote:

quote:

1-Proscari 5e veya 4e bölerek kullanabilirsin. Doktora recete ettirebilirsin, Proscar geri ödemede. 1 kutu kullanima göre 4 veya 5 ay yetebiliyor. Minoxidilde Rogan var. Bazi online eczanelerde 2 Rogan tek Forte fiyatina geliyor.

2-Herkesin bünyesi farkli, dogal olarak ilaca verecegi tepki farkli olacak. Bazilari Dutasteride kullaniyor, yan etki görmüyor, bazilari 0.2mgla bile yan etki görüyor. Yan etkilerde libioda da düsüklük, seffaf sperm oluyor genelde. Finasteride hakkinda gecenlerde uzun dönem bir arastirma yayinlandi.Japonlarin yaptigi bir arastirma. 3177 kisiye 3.5 yil boyunca 1mg Finasteride verildi. Sadece yüzde 0.7lik kisim yan etki gördü.

Vitamin takviyeleri hapla alinmali. Örnegin sac icin 2.5mg Biotin önerilir. Bu miktari yiyeceklerden almak imkansiz. Sac icin önemli vitaminler, Biotin, Demir, 4 B vitamini(b3,b5, b6 ve b12), Folik asit. Bemiks C alabilirsin, fiyatida 2.5 Lira civari. Sac icin gerekli vitaminler var. 150mcg Biotinde var. Bir baska önemli vitamin C vitaminide var. 100mg. Yiyeceklerden günlük 150mcg Biotini almak bile imkansiz. Vitamin haplari 2-3 ay kullanilip, (bu süre Biotin icin 4 ay olabilir) sonra ara vermek en mantiklisi.

Minoxidil kullanirken, hafif nemli sac emilimi artiriyor. Dustan sonra hemen üzerine retin-a krem, sonra 15-20 dakika sonra Minoxidil aplikasyonu emilimi 3-4 kat artiriyor. Bunu yurtdisinda kullananan ve sonuclari artan kisiler cok. Bununla birlikte, 2 dermatologa sordum, onlarda okay verdiler. Doktorlar sitesine de baktim, orada da sorulmus ve oradaki doktorun yanitida su sekilde;

Usta usenmeden cok ayrıntılı verdıgın bılgıler ıcın cok sagol.Ben bıraz pımbırıklı oldugum ıcın yenı sorularım olacak

1-saçlarında sorun az ıse mınoxil yeterli fazlaysa 2 sını berabaer kullan demıssın pekı finestirideyı tedavıye basladıktan sonrakı duruma gore degerlendırsem gec kalmıs olurmuyum.Yoksa bu ısı doktoramı bırakayım?

2-rogan ıle mınoxil arasında hıc bır fark yokmu?Birde forte eczanede 52 lıra ınternette 39 lıra eczanemızde.comda boyle sıtelerden urun alınabılırmı.

3-Dediğin kremi arastırdım bırden fazla krem cıkıyor.Acnelyese,tretinoin gibi yoksa ısmını yazdıgınız kremmı benim biraz hassas bir cildim var.Tahris yapma durumu olurmu acaba?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Usta usenmeden cok ayrıntılı verdıgın bılgıler ıcın cok sagol.Ben bıraz pımbırıklı oldugum ıcın yenı sorularım olacak

1-saçlarında sorun az ıse mınoxil yeterli fazlaysa 2 sını berabaer kullan demıssın pekı finestirideyı tedavıye basladıktan sonrakı duruma gore degerlendırsem gec kalmıs olurmuyum.Yoksa bu ısı doktoramı bırakayım?

2-rogan ıle mınoxil arasında hıc bır fark yokmu?Birde forte eczanede 52 lıra ınternette 39 lıra eczanemızde.comda boyle sıtelerden urun alınabılırmı.

3-Dediğin kremi arastırdım bırden fazla krem cıkıyor.Acnelyese,tretinoin gibi yoksa ısmını yazdıgınız kremmı benim biraz hassas bir cildim var.Tahris yapma durumu olurmu acaba?

Alıntıları Göster
    3-Tretin krem kremin ismi. Acnelysedeki retin-a konsantrasyonu Tretine göre 2 kati. İlk baslarda haftada 1 kullanimi öneriyor doktorlar, sonra alisinca, artirirsin.

2-Forteyi her zaman ayni eczaneden alirsan, 40 veya 45e veriyorlar. Rogan kampanyalari var, 2si 52 liraydi. Rogan ve Minoxidil 2side yerli Minoxidil, bir farklari yok.

1-Olabilir. Genelde ilk baslarda Ketoconazole icerikli sampuanla ve Finasteridle baslayip, 2-3 ay kullanip, Minoxidil icin saglikli ortami hazirliyorlar, daha sonra Minoxidile basliyorlar.

Botanikeczanede 2 kutu Rogan 48.50 Eczanemide.comtan daha önce alisveris yaptim. Ürünleri saglam, cabuk elime gecti. Antalyadan geliyor ürünler. Ankaraya 2 günde geldi. Cuma günü kargoya verildi, C.tesi öglen ürünleri almistim. Cok kisi bu sitelerden aliyor Rogani, 2tanesi 1 fiyatina oldugundan dolayi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jagaciak24

3-Tretin krem kremin ismi. Acnelysedeki retin-a konsantrasyonu Tretine göre 2 kati. İlk baslarda haftada 1 kullanimi öneriyor doktorlar, sonra alisinca, artirirsin.

2-Forteyi her zaman ayni eczaneden alirsan, 40 veya 45e veriyorlar. Rogan kampanyalari var, 2si 52 liraydi. Rogan ve Minoxidil 2side yerli Minoxidil, bir farklari yok.

1-Olabilir. Genelde ilk baslarda Ketoconazole icerikli sampuanla ve Finasteridle baslayip, 2-3 ay kullanip, Minoxidil icin saglikli ortami hazirliyorlar, daha sonra Minoxidile basliyorlar.

Botanikeczanede 2 kutu Rogan 48.50 Eczanemide.comtan daha önce alisveris yaptim. Ürünleri saglam, cabuk elime gecti. Antalyadan geliyor ürünler. Ankaraya 2 günde geldi. Cuma günü kargoya verildi, C.tesi öglen ürünleri almistim. Cok kisi bu sitelerden aliyor Rogani, 2tanesi 1 fiyatina oldugundan dolayi.

Alıntıları Göster
    arkadaslar mınoxılmi? minoxidil mi? hangisi gercek hangisi sahte..tsklr...

• quote:

Orijinalden alıntı: haki_58

arkadaslar mınoxılmi? minoxidil mi? hangisi gercek hangisi sahte..tsklr...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar benim saçımda fazla bi dökülme yok çok şükür, fakat anlımın sağ tarafı resimdeki adamınki gibi biraz açıldı, sizce minoxidil almalımıyım? veya önerdiğiniz başka birşey varsa yazarsanız sevinirim.
     MİNOXİL FORTE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluewaffle -- 1 Şubat 2012; 3:16:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bluewaffle

arkadaşlar benim saçımda fazla bi dökülme yok çok şükür, fakat anlımın sağ tarafı resimdeki adamınki gibi biraz açıldı, sizce minoxidil almalımıyım? veya önerdiğiniz başka birşey varsa yazarsanız sevinirim.
     MİNOXİL FORTE

Alıntıları Göster
    @haki_58 Minoxidil. İcerigindeki etken madde Minoxidil. Minoxil Forteyse ilac markasi.

@bluewaffle O bölge DHTye en hassas bölge, ayrica oradaki kilcal damarlar diger bölgelere göre daha dar. Bu yüzden oralarda sonuc almak biraz zor. Yine herkesin ilaca verecegi tepki farkli olacaktir, oralardan Minoxidil ve Finasteridele sonuc alanlar da cok sayida. Yeni acilmaya basladiysa, sadece Minoxidil yeterli olur fakat oranin acilmasi daha önceye dayaniyorsa, Finasteride ve Minoxidil birlikte sorunu cözebilir.

Dar bir alana kullanacaksin, 1 kutu Minoxidil 2-3 ay gider en az. Tretin kremde kullanirsan, emilimi daha da artirmak amaciyla, daha etkili sonuc alabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jagaciak24

@haki_58 Minoxidil. İcerigindeki etken madde Minoxidil. Minoxil Forteyse ilac markasi.

@bluewaffle O bölge DHTye en hassas bölge, ayrica oradaki kilcal damarlar diger bölgelere göre daha dar. Bu yüzden oralarda sonuc almak biraz zor. Yine herkesin ilaca verecegi tepki farkli olacaktir, oralardan Minoxidil ve Finasteridele sonuc alanlar da cok sayida. Yeni acilmaya basladiysa, sadece Minoxidil yeterli olur fakat oranin acilmasi daha önceye dayaniyorsa, Finasteride ve Minoxidil birlikte sorunu cözebilir.

Dar bir alana kullanacaksin, 1 kutu Minoxidil 2-3 ay gider en az. Tretin kremde kullanirsan, emilimi daha da artirmak amaciyla, daha etkili sonuc alabilirsin.

Alıntıları Göster
    teşekkur ederım kader dostu:)

• quote:

Orijinalden alıntı: haki_58

teşekkur ederım kader dostu:)

Alıntıları Göster
    ben de 4 5 aydır kullanıyorum minoxil i oldukça da memnundum ama son 1 aydır dökülme tekrar başladı kafamın üst kısmı geçen aylara göre oldukça seyrekleşti bunun nedeni nedir acaba?
  • Arkadaslar saclarimda zayiflik gozlemliyorum duzeltmek icin elimi atsam elime kucuk buyuk sac telleri geliyor, ayrica bir sac telini tutup biraz ceksem hemn kopuyor ozellikle on kisimlar arka kisimlarda pek sorun yok. Kenarlarda acikliklar var ama.kotu degil yani ben mevcut sacimi korumak istiyorum. Bunun icin ne yapmaliyim bitkisel bir sampuana mi gecmeliyim, barcelino diye bir yag almistim kullanmiyor. Headnsouldrs sampuan var onun yerine bitkisel bir sampuan alip barcelinoyla beraber kullansam ise yarar mi artik mudahale etmem gerek saclarim cok zayif
  • Uzun zaman minoxil kullandım. Dökülmeyi durduruyor ve son 6 ayda dökülen saçlar geri geliyor. Kökleri henüz ölmemiş saçlar da 4 aydan uzun devamlı kullanımla geri kazanılıyor. Ama sabah akşam kullanmak yorucu. Ara verdiğim zamanlar oldu. Ara verince maesef tekrar ve daha hızlı dökülüyor. Geçen sene şubatta bırakmıştım kullanmayı ama saçlar fena halde seyreldi. Eylülde tekrar başladım yılbaşında gayet iyi sonuçlar aldım. Şimdi benim uyguladığım ve her seferinde iyi sonuç aldığım yöntemi anlatayım. Minoxil zaten şart (dökülmesi genetik olanlar için) .. ekstra olarak priorin şampuan ve tablet kullandım. Bunlar da saçın öz bakımı için çok faydalı. Tamanen bitkisel bunlar. Saç için gerekli olup da sizin beslenme alışkanlığınız yüzünden alamadığınz maddeler bu tablette var. Hem saçlar hem tırnaklar daha hızlı uzuyor. Ellerimle saçımı yoluyorum test için, kökler iyi durumda ki bi tel dahi gelmiyor. Öncesini düşünmek bile istemiyorum. Kafamı kaşısam saçlar önüme düşerdi. Herkes aynı sonuçları alır almaz bilemem ama benim içim rahat. Keşke öncesi sonrası şeklinde fotoğraf alsaydım.
    Herkese sağlıklı saçlar ))

• uzun süredir zigavus sarımsaklı şampuan kullanıyorum.Kullanmaya başlamadan önce ki saç dökülmelerim tamamen durmuş durumda
  • quote:

Orijinalden alıntı: arbuzik

uzun süredir zigavus sarımsaklı şampuan kullanıyorum.Kullanmaya başlamadan önce ki saç dökülmelerim tamamen durmuş durumda
    Şuan ki süreçte bi ihtimal durdurmayı sağlayabilir zigavus önerebilirim.http://www.narecza.com/zigavus-dogal-narli-sampuan-urun4405.html#.UQ_GOmcpa_I
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhantr

Şuan ki süreçte bi ihtimal durdurmayı sağlayabilir zigavus önerebilirim.http://www.narecza.com/zigavus-dogal-narli-sampuan-urun4405.html#.UQ_GOmcpa_I

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Minoxil Forte'yi 5 gündür kullanıyorum, baş ağrısı nedir hayatımda bilmezdim fakat 5 gündür başımda ağrı oluştu ben de günde 1 doza düşürdüm.. Bu ağrı normal midir aceba, bıraksam mı? Günde 1 doz fayda eder mi ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: efsane190789

Arkadaşlar Minoxil Forte'yi 5 gündür kullanıyorum, baş ağrısı nedir hayatımda bilmezdim fakat 5 gündür başımda ağrı oluştu ben de günde 1 doza düşürdüm.. Bu ağrı normal midir aceba, bıraksam mı? Günde 1 doz fayda eder mi ki?

Cok mu sıkıyorsunuz acaba?
    Özellikle tepe bölgelerine çok sıkılınca minoxidil içeren ilaçlar baş ağrısı yapabiliyor.

Kafanın tamamına sıkıyorsanız max.5..6 fısı geçmeyin.
    Tepe gibi şakak gibi lokal bölgelere de üst üste 2 fısı geçmesin.

Bu dediklerim tek öğün bunları günde 2 kere uygulucaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaguar19

quote:

Özellikle tepe bölgelerine çok sıkılınca minoxidil içeren ilaçlar baş ağrısı yapabiliyor.

Günlük doz özellikle cok dikkat ediyorum ve kesinlikle 5 sabah 5 aksam fis gecmiyorum.. Nedendir anlamadim.. Egerki böyle giderse önce günde 1 kez 5 fis düşürcem sonrasinda birakacam :(

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jaguar19

quote:

Günlük doz özellikle cok dikkat ediyorum ve kesinlikle 5 sabah 5 aksam fis gecmiyorum.. Nedendir anlamadim.. Egerki böyle giderse önce günde 1 kez 5 fis düşürcem sonrasinda birakacam :(

Alıntıları Göster
    Up..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.