Şimdi Ara

ender 3 v2, 1 yildir bende 1 kere duzgun baski aldim birdaha alamadim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkdaslar,


    1 yil once ender 3 v2 satin aldim, cidden ben mi yapamadim bilmiyorum ama, 1 kere baski alabildim duzgun birsekilde birdaha alamadim. BL touch satin aldim, onunla marlinnin firmware update lerini yaptim ugrastim surekli ama surekli hala baski alamiyorum duzgun, gittim cam yatak aldim onunlada alamiyorum, lutfen biri bana yardimci olabilirmi bu konuda?




  • dostum tam olarak problemin nedir ? baski yere mi yapismiyor ? tam anlatirsan daha rahat cözüm bulabiliriz

  • Baskı için en iyi yüzey aynadır. Tecrübe ile sabit.

  • hexen-zz kullanıcısına yanıt

    Nasil yani hocam bildiğimiz ayna mi? Uzerinde gelen cami cikarip ayna mi takiyoruz, bir de kac mm olmali nerden alabiliriz?


    Ben de yeni ender3 v2 aldim da kritik olarak ilk asamada neleri yapmalıyım araştırıyorum. Bl touch alacak param yok acikcasi daha ucuz bi cozum ariyorum ona


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helalinden 10 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam bildiğin ayna. Mahalledeki camcıya gidip tabla ölçülerine göre ayna kestiriyorsun. 3mm veya 4mm olacak. 4mm bulursan daha iyi olur kalın olunca daha az esneme yapar.

    1- Yapışmama problemin ortadan kalkıyor.
    2- Daha pürüzsüz baskı yüzeyi oluyor.
    3- Tabla ömrü daha uzun oluyor. Daha iyi yapışması için pürüzlü cam tabla da satıyorlar. Fakat belli bir zaman sonra pürüzler kayboluyor ve yapışmama problemi ortaya çıkıyor. Zaten yapışmama probleminin en büyük sebebi yüzeyin iyi temizlenememesi. Aynanın yüzeyi pürüzsüz olduğu için temizliği de daha kolay oluyor. Örneğin aynayı alkol ile silerek 20 kere kullaniyorum. Daha sonra yapışma azalırsa sünger deterjan ile yıkıyıp geri takıyorum yine sağlam şekilde yapışıyor.

    Sürekli sorunsuz baskı almak için Bl touch şart. Fakat işi öğrenene kadar z sıfırını kağıt ile alabilirsin işini görür. Bl touch olmadığı için z sıfırını alırken tablanın en köşelerinden almak yerine baskı alacağın parçanın boyutlarına göre alirsan daha sağlıklı olur. Çünkü illaki tablanın düzlüğünde oynamalar oluyor. Tablanın kenarı ile ortası arasında fark olabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexen-zz -- 12 Temmuz 2022; 0:0:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • hexen-zz kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam çok teşekkür ederim, ayna kestireceğim ucuz olursa ikisinden de kestiririm faydası olsun da yeter ki. BL Touchlarda da ucuza kaçmaktansa hiç almayın dediler o yüzden hiç almadım şuan  

    Bir de sizi bulmuşken danışayım hocam. Sert 4lü yay alacağım, bunun yanında bir de extruder alın dediler, bu extruderlar 120 170 lira civarına parçalar arasında bir şey değişiyor mu uyguna var mı sizin aldığınız? Üzerindeki dandik dediler de. İleride ABS baskı almak istiyorum, bunun için etrafını kapatırım yazıcının sıcaklığı korumak için fakatt parça olarak bir değişiklik yapmam gerek mi bilemedim, basanları gördüm de. Direct drive falan almanız lazım dediler ama masraflı olur öyle de bilemedim... Yönlendirebilirseniz çok sevinirim çok teşekkürler.





  • hexen-zz kullanıcısına yanıt

    EN iyi yüzey PEI dir. Ayrıca ABS yle uğraşacağına PETG baskı al. Hem hızlı hem zahmetsiz ve sağlam. Ayrıca ABS için değil esnek malzeme için direct drive gerekli. ABS için yazının etrafını kapatman yeterli. Ama dediğim gibi PETG varken ABS ye girme gerek yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 2 Mart 2023; 16:50:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.