Şimdi Ara

EN UZAĞI ÇEKEN WİRELESS ADAPTÖR ?? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
394
Cevap
5
Favori
94.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ILKERATLIILKER

utkan hocam 7200 nd bize yaramadı 5210 kesin iş görürmü sence 7200nd laptoptakı 1 dişken 2 dişe çıkardı ama etrafta cok wırlles oldugu ıcın bağlantıyı kesiyor diye duşunudum ben, acaba wa5210g kesin çözüm olurmu benım 5210 a dogru cevırsek client odunda çalıştırsak olur mu dıyorsun.Ayrıca bizde hesapli.com a geri iade için göndereceğimiz 7200 nd için kargo parasını biz mi öderiz. aramızda sadece 2 bina yüksek bizden oda 2 metre fln yuksek cok fark yok.

EN UZAĞI ÇEKEN WİRELESS ADAPTÖR ??

5210g kesin çözüm olur. Sonuçta üzerinde 12 dbi yönlü bir anten var ve 7200nd ile aynı gücte. Hiç ürün iadesi yapmadım o yüzden bilmiyorum iade prosedürünü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ehlisafa

benzer şekilde benimde bir düşüncem var arada 4-5 ev var uzaklık 250 metre civarı

5210 düşünüyorum

tek 5210 çözer herhalde

sizinde çözmesi gerekir

çıkış yapan 5210g nin önünde engel yoksa yani bağlantı alınacak evi direkt görüyorsa 250 metre sıkıntı olmaz. Ama engeller varsa sıkıntı olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ILKERATLIILKER

utkan hocam 7200 nd bize yaramadı 5210 kesin iş görürmü sence 7200nd laptoptakı 1 dişken 2 dişe çıkardı ama etrafta cok wırlles oldugu ıcın bağlantıyı kesiyor diye duşunudum ben, acaba wa5210g kesin çözüm olurmu benım 5210 a dogru cevırsek client odunda çalıştırsak olur mu dıyorsun.Ayrıca bizde hesapli.com a geri iade için göndereceğimiz 7200 nd için kargo parasını biz mi öderiz. aramızda sadece 2 bina yüksek bizden oda 2 metre fln yuksek cok fark yok.

EN UZAĞI ÇEKEN WİRELESS ADAPTÖR ??

ben çok ürün iadesi yaptım

7 gün içerisinde siz beğenmediğiniz ve kabına ve ürüne zarar vermediğiniz (kopyalanabilir vs olmamak şartıyla) takdirde iade edebilirsiniz.

Fakat kargoyu siz ödersiniz.

Ürün ayıplı arızalı ise kargoyu karşı taraf öder.

burada sizin ürünü beğenmeme durumunuz olduğundan kargoyu siz ödemelisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

quote:

Orijinalden alıntı: Ehlisafa

benzer şekilde benimde bir düşüncem var arada 4-5 ev var uzaklık 250 metre civarı

5210 düşünüyorum

tek 5210 çözer herhalde

sizinde çözmesi gerekir

çıkış yapan 5210g nin önünde engel yoksa yani bağlantı alınacak evi direkt görüyorsa 250 metre sıkıntı olmaz. Ama engeller varsa sıkıntı olabilir.

Evet benimde sıkıntım engel olması

belki düzgün bağlantı olur diye düşünüyorum

keşke arada engel olmasaydı.

Bakalım ne olacak
  • utkan hocam salonun camına koyduk 3 diş çekiyor su an 7200 nd damda sote musaıt dedım ya catılı dama tasıyacaz da yalnız eztra usb uzatma yapacagız kaç metre yapalım 10 metre fln mı yapalım sorun cıkar mı 10 metre uzatmadan yoksa 7-8 metre mı yapalım ne dersın cevabını beklemekteyız.iyi aksamlar
  • usb uzatmaları elinizden geldiği kadar kısa yapmanızda fayda var. 10 yerine 7 hatta 5 ne kadar kısa o kadar iyi.
  • Utkan hocam bu Tp lin 941 router fiyat olaak 80 tl falan tuzlu geldi hocam ne yapsak ille de bu mu dıyorsun.uzaktakı olan arkadaslar ondan mı yavaş baglanıyor.ayrıca bu routeri bulsam deneyıp alsam 2. el nasıl olur?ikinci eli 40-50 ye bulunuyor ne dersin?
  • ayrıca utkan hocam bu tp lınk 941 routerı alınca bu uzaktaki internet alan arkadasın sorunu çözülmüş olacakmıdır
  • band genişliğinden kaynaklı sıkıntıları router çözer. Dediğim gibi torrente felan giren olduğu zaman diğer kullanıcılar sorun yaşıyordur.
  • utkan hocam mesela dün 6 kişi girdik nete bağlantı durma safhasına geldi.bunlardan 2 si kabloyla baglanıp kulanıyor gerı kalan 4 kişi 5210dan alıyor ama bende anlamadım,8 mb e kadar lımıtsız ınternet.acaba
    1)wr941nd yi alınca bu 6 kişide eşit hızda mı bağlanabilecek?
    2) bendeki fishnet ar-1100 wirelles modemde router olay yok mu?(dün baktım biraz köprüleme fln var mac adres giriliyor fln)
  • evet 941 osaydı dün yaşadığınız sıkıntı olmazdı. 941in bandwith ayarlarından minimum 1 mbit maksimum 8 mbit seçersen 8 kullanıcı olduğunda her kullanıcı en azından 1 mbit net alır. Kullanıcı sayısı azaldıkça bu hız artar. Bazı modemlerde qos olarak bu işlem yapılabilsede birçok kişi çalışmadığını iddia ediyor. O yüzden 941nd önerdim.
  • 5210 un içinde ayar yapılmassa 8 mbit net alamassınız 1-1,5mbit anca ..

gerekli ayarlar yapıldıktan sonra akıcı bire nete sahip olacaksınız

bir kaynaga bağlı olan kalın borular kaynağı daha cabuk kurutur bunlarda bağlı olan

kablolu kişiler,ağda upload download torrent sınırlaması hatta kullanılmamasını sağlaman gerekli..
  • kablolu agda benden başka 1 komşum daha var ona da dıyemem kı youtube den vıdeo ızleme dıye ama herkese eşit sınyal gonderme ımkanım var sanırım router le 941 le.ayrıca toorent i nasıl ıptal edebılırım agdan yararlanan tüm pc lerden.

??????????????????????????????????????????BU ARADA LÜTFEN YARDIM??????????????????????
    BİLGİSAYARIM 5210 U HATTAN CEKTIGIM HALDE KABLOLU MODEMLE DE OLSA NEYLE OLURSA OLSUN BUGUNwww.google.com.tr yewww.facebook.com.tr ye gırmıyor cıldıracagım gerı kalan tum sıteye gırıyor.İnternet saglayıcı fırmamı aradımhttp://173.194.70.100/ ip den google yaz gırebılırısınız dedı bu ip den google gırdım facebook aratıyorum buluyorum yıne de facebook a gırmıyor arayüz bile acılmıyor bırakın kullanıcı adı ve sfıre gırmeyı bırsey acımıyoyr.hata verıyor

• dns olarak open bir dns seçersen örn. 4.2.2.3 - 4.2.2.5 bu tarz sıkıntılar yaşamazsın.
  • utkan hocam
    1)arkadaşa tp link 5210 alacagız 2 gun ıcınde o aramızda 300 metre bulunan arakdaşa.su an 7200 nd kullanıyor ınternet cok yavasladıgını soyluyor vıdeo fılm ızleyemıyormuş.
    2)internetim 8 mb sınırsız internet 2 adet modemden direk cat5 ile masaustune bagladık artı 4 kişide wirelles adaptörle baglanıyor yalnız internet bayılıyor toplam 6 kişide bu kadar bayılmaması gerekmez mi 8 mb sınırsız ınternetın.acaba bu router varya tp link rw941 alınca bu kişiler video izlerken yavaşlama daha mı az olacak.tahmınım 3-4 ü de aynı anda ya vıdeo ızlıyor yada metın 2 okey onlıne fln oynuyorlar.router hızlarına cozum olucaksa kesinlikle aalırım ayrıca sitede satan varsa forumda alırım uygun fıyata bırakacaksa.

3) Ayrıca tp link 5210 clıent modunda nasıl ayarlşayacagız yıne prınt scren la fotograflar atabılecekmısın foruma.
    Yardımların için teşekkürler.
  • router bu bayılma diye tabir ettiğiniz sıkıntıları çözer. bandgenişliği kontrolü olmayan bir ağda
    her zaman için bu tarz sıkıntılar yaşanır.
  • oncelıkle selamlar butun arkadaslara bende bır adet tp-lınk 5210g var pcde tp-lınk 11b/g wıreless adaptor takılı yapmak ıstedıgım sıstem 900 mt mesafedekı arkadasımdan ınternet almak
    evdekı dagıtıcı 4 portlu svısten cıkıs alıp cat5 kabloyla 5210g yı netın oldugu catıya koysam yonunude benım eve cevırsem bu sekılde evden kablosuz baglantı kurabılırmıyım bunu yapabılmem ıcın 5210g yı hangı modda calıstırmam gerekıyo acaba
  • arda 34 arkadaşımhttp://forum.donanimhaber.com/m_34622563/mpage_3/key_/tm.htm bunları uygula. eger satarsan ürünü 70 tl ye alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda-34

oncelıkle selamlar butun arkadaslara bende bır adet tp-lınk 5210g var pcde tp-lınk 11b/g wıreless adaptor takılı yapmak ıstedıgım sıstem 900 mt mesafedekı arkadasımdan ınternet almak
    evdekı dagıtıcı 4 portlu svısten cıkıs alıp cat5 kabloyla 5210g yı netın oldugu catıya koysam yonunude benım eve cevırsem bu sekılde evden kablosuz baglantı kurabılırmıyım bunu yapabılmem ıcın 5210g yı hangı modda calıstırmam gerekıyo acaba

Netin olduğu evin çatısına koyun. Switch den cat5 ile çıkış alın. Yönünü sizin evinize doğru çevirin. AP modunda sinyal gönderin.
  • yok hocam satmayı dusunmuyorum simdı kurdum neti alacagım evin catısına cıhaz yayın yapmaya basladı ama yakınlarında cep telefonun wıeress yle denedım sorunsuz nete baglandı telefon mesafe 900 mt felan telefonla nereye kadar cekıyo dıye bakıcam benim eve yakın bıyere kadar gelırse benım pcye alıcı olarak daha guclu bısex takmayı dusunuyorum bılgılerı burdan paylasırım yapmak ısteyen arkadaslara mesafe konusunda yon verır
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.