Şimdi Ara

EN UZAĞI ÇEKEN WİRELESS ADAPTÖR ?? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
394
Cevap
5
Favori
94.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kadali

ARKADAŞIM OKUYORUM AMA CİHAZDAN CİHAZA FARK VAR SİZİN KADARDA ANLAMIYORUM BU İŞLERDEN LÜTFEN YARDIMCI OLURMUSUNUZ.

AMCAMDA ZTE ZXV10 W300 MODEM VAR BENDE Tp-Link TL-WN721N 150M Wireless Lite-N USB Adapter

ALACAĞIM 2 EVİN ARASI TAMAMEN AÇIK 75-100 MT UZAKLIK BU MESAFEDEN BAĞLANTI KURABİLİRMİYİM VE

YAĞMURLU HAVALARDA DA KESİNTİ YAŞARMIYIM.LÜTFEN BANA BU KONUDA BİLGİ VERİRMİSİNİZ.

Tplink ve airties gibi ürünlerle bence o mesafeden sağlıklı bağlantı olmaz. Her ne kadar o ürünler için bir mesafe söyleseler de o kadar iyi çekemiyor.
  • Bak üstte bir modeli modifiye ettim. Biraz düzeldi fakat çok da iyi değil. Arkadaşın sattığı ürün iyidir. Ondan al.
  • ÇOK TEŞEKKÜRLER TP LİNK 727 ALDIM 2 ÇUBUK ÇEKİYO BAĞLANABİLİYORUM DA KENDİN YAP SİTESİNDE DE WİRELES SİNYALİNİ DAHA GÜÇLÜ ALABİLMEK İÇİN FOLYO İLE YAPILAN KÜÇÜK YÖNTEMLER VAR ONLARIDA EKLİCEM.
    YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
  • arkadaşlar bağlantıyı kurdum adsl modeme

http://www.tekno-haber.net/1016/wifi-anten-guclendirme-yansitici-yapimi.html

bu linkteki videodaki gibi folyodan wifi yansıtıcı anten yaptım.

kendime de pet şişeden

http://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=1393

aynen bu linkteki gibi kablosuz bağlantı için sinyal arttırıcı yaptım.

SONUÇ: antenler takılı iken 10 sn de bağlantı kuruyorum

(antenleri taksamda takmasamda 2 çubuk gösteriyo çekim gücü)

ama antenler olmazsa bağlantı falan kurulmuyo. şimdi internet bağlantısı bende olacağı için modemi ben takıcam wirelesi amcamın bilgisayarına takıcam bilgisayar masam balkon penceresinin yanında olduğu için modem dışarıda balkondan sinyal verecek ayrıca pet şişennin yerine alüminyum kapak takıcam sonuç olarak full sinyal olacağını düşünüyorum. Zaten şu anda da işimi görüyor.

eğer çoluk çoçuktan zamanım olursa foto da çeker son hali ile buraya koyarım...

• 7200nd alsaydın pet şişesiz felan bağlantı kurardın sorunsuz.
    neyse artık almışsın. petşişe ıvır zıvır olmaz şunu yap iki tarafada
    işini görürhttp://www.wifi-turk.com/makale-40-windsurfer-nasil-yapilir.html
  • Evet, önemli olan normal modunda çalışması. Abudik gubidik işler yapıp sinyal artırırsın da bu sefer başka cihazlar görmeyebilir. Çünkü tüm sinyali bir yöne kanalize etmiş oluyorsun.
  • heavyrocker kardeş utkan bey in dediği aletten al ona hep dua edersın tp link 7200 nd .en ucuz sıtede bizdehesapli.com gercekten arastırdım forumun ılk 3 sayfasına bak benden cok yazı gororsun o şekılde senıo hıc uzmez 7200 nd. alfa 1 wat ta ıyı de onların çipsetti 2 türlüsü var kanma dıkkatlı ol ayrıca 7200 un de alfadan asagı kalır bır yanı yok.full ceker evın her yerınde.bu arada Uykan bey benım damdakı 5210g şu an ıtıbarı ıle gelen gıden paket cok dusuk sebep nedır kımse baglı degıl dıye mı en alt sevıyededır

Received Packets Sent Packets ama baglı kımse yok ondan mı bu düşüklük acep.birde bu aksam damdakı acces poınt ve 8 portlu switch in takılı oldugu 1,5
    ttr lık 3 lu prız uzatmasını çıkardım yerıne prizi 0,75 ttr uzatmalı 8 metrelık kablolu 3lü prize taktım ondan olmuş olabılır
    339 1265 mı ? ama utkan poe ıle acces poınt arasındakı kablo kısa tuttum(orjınal kutusundan cıkan 50cm) utkan hocam cevabınızı
    çok merakla beklıyorum

• slm. Eğer ac yani 220 volt uzatmadan bahsediyorsan 0.75 ttr bir sıkıntı olmaz neticede çok düşük akımlar çekiyorsun. Bağlanan yoksa paketlerde artış olmaz. O değerler trafik bilgisidir. Kullanıcı olursa artış gösterir. Poe ile cihaz arasını her zaman kısa tutmakta fayda vardır.
  • utkan kardeş sana bır sorum olacaktı 280 metre ılerde bir komşum bana ınternet baglatmak ıstedıgını soyledı o da en son katta oturuyor laptopu var sadece bana en yakın olan oldasında 1 diş çekiyormuş acaba onun laptop için ne alsak sıkıntısı olmaz alfa 1000 wat atheros chıpset mı tp link 7200 nd mi yoksa yp link 5210 g mi? diyorkı zaten en ust kattayım dama kurarım dıyor bana gün doğarmı sence yoksa tp link 7200 nd de işini görürmü arkadaşın?
  • Selamlar... Bu Wireless olayından pek anlamam. Ve en iyi bağlandıgım yol bildigim yoldur diyerek uzun zaman kablolu internette devam ettim.. eMule ve Torrent kullanıcısı ve arşivci (ne yazık ki) bir kullanıcı oldugumdan dolayı kablodan vazgecemedim...

Ancak soz konusu internet saglayıcısının beni yeterince soyduguna karar verdim. Ne yazık ki ülkemizde de tekel durumunda olan internet bize pek bir care bırakmıyor...

Bugun ilk defa soyle bir wirless teknolojisi neymiş ne degilmis baktım. Ve her zamanki gibi bazı amatorlerin profesyonellik otesine gectiklerini gordum.

Lafı uzatmadan,

- Amacım ücretsiz Wirless veren hastahane ve okul gibi kaynaklardan yararlanmak.
    - Kesinlikle bir vatandasın kotasını doldurma gibi bir niyetim yok.

Tp-Link TL-ANT2424B 24dBi Outdoor Parabolic Anten ile
    iyi bir adaptor alsam, amacıma ulaşabilir miyim? (evet cok belirsiz bir durum ancak evim istanbu'un göbeginde. 300 mt altımda bir hastahane var. Ancak arada binalar var.. Bu anteni catuya cıkartmak istemiyorum mümkünse montajını balkonuma yapmak istiyorum....

Anladığım kadarıyla kablo da çok önemli... Ancak adaptör olarak ne kullanılır bilemem..

Ayrıca PCI dan bağlanan cihazlar harici cihazlara gore avantajları ve dezavantajları nedir?

Önerilerinizi bekliyorum... Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScorpioRaptor -- 20 Şubat 2012; 10:12:38 >

• yayın basmak için ve yakalamak için...poe lan ap sistem

-ekonomik tp link 5210 g yi araştırın....ben kullanıyorum karşılıklı 2 aynı ürün 3 ila 50 km den sorunsuz bağlantı
    düz ovada dış ortam ürün.500mw gerçek panel anteni üstüne entegre...

-pasası olana bullet2hp+15 db tplink omni yada 24 db tp link grid ....dış ortam.. kullanıyorum karşılıklı 2 ürün
    3 ila 50 km ve üstü stabil sorunsuz bağlantı..

usb olarak
    -alfa 1 watt serisi alım konusunda

süper cihazlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: utopiautopia

yayın basmak için ve yakalamak için...poe lan ap sistem

-ekonomik tp link 5210 g yi araştırın....ben kullanıyorum karşılıklı 2 aynı ürün 3 ila 50 km den sorunsuz bağlantı
    düz ovada dış ortam ürün.500mw gerçek panel anteni üstüne entegre...

-pasası olana bullet2hp+15 db tplink omni yada 24 db tp link grid ....dış ortam.. kullanıyorum karşılıklı 2 ürün
    3 ila 50 km ve üstü stabil sorunsuz bağlantı..

usb olarak
    -alfa 1 watt serisi alım konusunda

süper cihazlar

Peki bu sistemle arada ya da etrafda binalar varken kapsama alanı ne kadar? Acık alan 50 km. ise en azından bir 300 mt. olsa iyidir...
  • bu ürünler yakına stabil sinyal veremezler ... yönlü antenler kullanıldıgı için 250-300 metre

fark olmalı en az aralarında .. dibinden verim alamassınız yani ..

250-300 metre için .. vericiyi bu tip cihazlarla kuvvetlendirip alıcıyı düşük tutabiirsiniz

yada tam tersi bi sistem olabilir .... biraz masraf düşer en azından ..
  • UTKAN HOCAM daha alcagımız bılgı cok senden 280 metre ılerdekı komsuma tp lınk 7200 nd aldık en ucuz kargo dahıl 41 tl ye bulduk ama teknosa.com dan aldık fazla bır fark yok dıye kargo geldı gelmedı arızalı cıktı sorunu da olmasın dıye 9 tl fazladan verdı.sımdı laptop wındows 7 bu urunu nasıl kuracagız laptop 1 yıllık yenı anlatırmısın resımlerle benım 5210g ye baglanacak.
  • slm. Kurulumda özel birşey yok. Usb bağlayın sürücüyü kurun program kurma zorunluluğu yok. Direk kablosuz ağ bağlantılarından ağı seçin şifreyi girip bağlanın.
  • bu arada küçük bir bilgi paylaşmak istiyorum

poe sistemdeki kablo mesafe sorunları cat5 cat6 uğrasmaktansa

kullanacağınız cihazın poe destegi yoksa

ve eğer profesyonel sistem kurmak istiyorsanız

alt katlarda oturuyor uzatılamayan lan kablolarından verş kayıplarından şikayet ediyorsanız

evinizden çatıya bir elektrik hattı çekin

bu çektiğiniz hattan hem cihazınızı besleyin hem metrelerce uzaga internetinizi taşıyın...

elektrik hattı üzerinden internet taşıyabilen cihazlardan karşılıklı kullanabilirsiniz...

benim cihazımı koyduğum yerde elektrik yoktu 85 metreye toprak hatsız dış kaplamalı

kablo ile elektrik çektim tek kablo ile hem cihazı besledim hem internet verdim ..

sistem 6 aydır donmadan kopmadan çalışıyor...
  • utkan izmitli hocam bu benden 280 metre uzaktakı arkadas 7200 nd yı dama koysa 7 metrelık usb uzatma alsa evınde salona cekse daha nat ceker sanırım.aklıma bır de şu geldı 7200 nd yi iade etsek 5210 alsak bundan cıkan ethernet kablosunu salonuna kadar uzatsak salondakı laptopa dırek baglasak ethernet gırısınden o zmana olur mu eleman dama 5210 veya 5100 koyup ordan evın ıcınde kabloyla kullnmayı kabul etti de. cevabını beklıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ILKERATLIILKER

utkan izmitli hocam bu benden 280 metre uzaktakı arkadas 7200 nd yı dama koysa 7 metrelık usb uzatma alsa evınde salona cekse daha nat ceker sanırım.aklıma bır de şu geldı 7200 nd yi iade etsek 5210 alsak bundan cıkan ethernet kablosunu salonuna kadar uzatsak salondakı laptopa dırek baglasak ethernet gırısınden o zmana olur mu eleman dama 5210 veya 5100 koyup ordan evın ıcınde kabloyla kullnmayı kabul etti de. cevabını beklıyorum.

slm. 7200nd'yi damda çalıştırmak biraz zor malum dış ortam koşulları. bence en güzeli ki sanırım aranızda engelde var verici ile bir adet 5210g alıp
    dama kurup client modunda bağlantı kurmak bundan gelen ethernet kablosunuda laptoba direkt bağlar ve gayet hızlı bir bağlantı kurarsınız.
  • utkan hocam 7200 nd bize yaramadı 5210 kesin iş görürmü sence 7200nd laptoptakı 1 dişken 2 dişe çıkardı ama etrafta cok wırlles oldugu ıcın bağlantıyı kesiyor diye duşunudum ben, acaba wa5210g kesin çözüm olurmu benım 5210 a dogru cevırsek client odunda çalıştırsak olur mu dıyorsun.Ayrıca bizde hesapli.com a geri iade için göndereceğimiz 7200 nd için kargo parasını biz mi öderiz. aramızda sadece 2 bina yüksek bizden oda 2 metre fln yuksek cok fark yok.

• benzer şekilde benimde bir düşüncem var arada 4-5 ev var uzaklık 250 metre civarı

5210 düşünüyorum

tek 5210 çözer herhalde

sizinde çözmesi gerekir
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.