Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (797. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: RIDVANBAL Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 13 Misafir (2 Mobil) - 12 Masaüstü2 Mobil
5 sn
36.087
Cevap
1.129
Favori
3.526.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 795796797798799
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ali6511

Konut sigortasında hayat sigortası her yıl zorunlu mu arkadaşlar ilk başta ödemiştim bu yıl yine kesmiş kartan 185tl iptal edebilirmiyim.

+1
  • kostebek kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, güle güle oturun.

Ziraat Bankası'nda bana BES için cayma olmadığı söylendi, ancak "Dondurabilirsiniz" dediler.

235 bin liralık konut kredisi için %0,88 oranla masraflar:

1175 dosya ücreti

300 hayat sigortası (Bence olması iyi)

118 ipotek ücreti

500 tahmini DASK primi

150 Ailem Ziraat Güvencesinde Sigortası (Çocuğumun geleceği için iyi olduğunu düşünüyorum)

150 BES (cayma yok ama dondurulabiliyor)

700 lira da Ekspertiz ücreti

Masraflar 3100 lirayı buluyor, krediden düşülebilecek.

Benim aklımı karıştıran, Remax yetkilisi %3 komisyonlarının olduğunu söyledi, ben %2 diye biliyordum. Sırf 7500 lira emlakçıya ödenmiş olacak.
  • hayalci79 H kullanıcısına yanıt
    BES ne ayak? Satamadıkları ürünleri zorunlu diye ekliyorlar.
    700 tl expertiz ve 500 tl dask fazla..Bes hic duymamıstım konut kredisinde.Bunu da ilk defa duyuyorum.Emlakcıya yuzde 1-1.5 normaldir.2 den fazla vermeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x15 -- 8 Haziran 2017; 10:10:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginiz için teşekkürler. İnternetten hesaplayınca ekspertiz ücreti 415 lira görünüyor. Neden 700 lira dedi, anlamadım. DASK için 500 yazmıştım, ben fark etmemişim, yangın sigortası gibi bir şey daha eklemiş yanına.

BES'ten cayamıyormuşuz, ama dondurabiliyormuşuz. Ama cayma hakkı olacağını tahmin ediyorum.

Dediğiniz gibi komisyon çok yüksek, evi Remax satıyor, acaba ondan mı yüksek tutuyorlar diye düşündüm. Bütün bunları oturup konuşacağız, evin fiyatında ve komisyonda indirim yaptırmak için uğraşacağız.
  • kadir_trabzon K kullanıcısına yanıt
    Maaş müşterisi olmama rağmen 0,88'in altına düşmediler. Hatta önümüzdeki hafta bu oranı da göremeyebilirmişiz bankacı arkadaşın dediğine göre.

Bizim alacağımız evde sıkıntı çıktı. Bütün sitedeki evler tapuda büro olarak görünüyor, o yüzden de konut kredisi çıkmıyor maalesef.

Bende 2. Ayda çektim bana da dediler bu oran haftaya belki yarına yükselir diye. Kaç zaman oldu hala aynı. Banka zarar ediyor diye indirim yapmıyorlar. Hatta bana daha ucuzu varsa ordan al dediler.

• o.88 kamu bankalarının verdiği oran....Hazine subvanse etmekte...Buralardan emekli maası alanlara, mevduatları varsa max....%9 faiz dayatılmakta...
  • nasıl yapılandırma yapacağız anlamıyorum ki
    ülkenin cb'ı konuşuyor faizi indirmiyorlar
    demekki bu ülkede bankalar daha kuvvetli ve cb'nın gücü yetmiyor.

hoş 0,15 puan indirsek bize pek fazla birşey kazandırmaz 20k toplam senede anca.

yine de insan acıyor.
  • merhaba arkadaşlar
    daha önce 120 ay olarak cektigim konut kredisine ara ödeme yapmak istiyorum. ara ödeme yapınca vadeyi kısaltıyorlar mı? ben vade düşürmek istiyorum taksitler sabit kalsın istiyorum. ziraatten cekmiştim nasıl yaklaşıyorlar acaba? yüzde iki fark ödemeye razıyım
  • Arkadaşlar yokmu yeniden yapılandırma ile ilgili görüşen? Oran alan?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar daha once kefillik yuzunden icralik oldum kara listeye girdik.. 1 yil once icra ve borclarm bitti . 1 yildir baya birikim yaptm + arabami satip ev almak istiyorm yaklask bi 50 bin konut kredisi cekmeyi dusunuyorum 80 bin pesinatim hazir halde.. bana kredi verirler mi daha once bu durumda olan var mi .. bu arada devlet memuruym 4bin maas var.. eger kredi cikmayacaksa bosuna umitlenmek istemiyorum.. daha once bu durumda olan varsa bilgilendirebilirse sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: seternallovet

Arkadaslar daha once kefillik yuzunden icralik oldum kara listeye girdik.. 1 yil once icra ve borclarm bitti . 1 yildir baya birikim yaptm + arabami satip ev almak istiyorm yaklask bi 50 bin konut kredisi cekmeyi dusunuyorum 80 bin pesinatim hazir halde.. bana kredi verirler mi daha once bu durumda olan var mi .. bu arada devlet memuruym 4bin maas var.. eger kredi cikmayacaksa bosuna umitlenmek istemiyorum.. daha once bu durumda olan varsa bilgilendirebilirse sevinirim

FİNDEKS puanı ne kadar?
  • quote:

Arkadaslar daha once kefillik yuzunden icralik oldum kara listeye girdik.. 1 yil once icra ve borclarm bitti . 1 yildir baya birikim yaptm + arabami satip ev almak istiyorm yaklask bi 50 bin konut kredisi cekmeyi dusunuyorum 80 bin pesinatim hazir halde.. bana kredi verirler mi daha once bu durumda olan var mi .. bu arada devlet memuruym 4bin maas var.. eger kredi cikmayacaksa bosuna umitlenmek istemiyorum.. daha once bu durumda olan varsa bilgilendirebilirse sevinirim

KKB puanını öğrenmen lazım

• expertadvisor kullanıcısına yanıt
    3 ay once en riskli grubundaydm 550 falandi .. siz simdi sorunca tekrar baktim findexten ve 1203 az riskli grubuna yukselmisim 3 ayda .. son 1 yildir kredi ve kart talep etmedim .. maasi bankada altin olarak biriktirdim harcamalari nakit yerine karttan yaptm .. bunlar etkiledi sanirim .. kredi basvurum olumsuz etkiler diye cekniyorm aslnda ama bu evi de almak istyrm.. zaten 50 bin fazla degl ama bu durumu tecrube edenlere sormak istedim

• quote:

3 ay once en riskli grubundaydm 550 falandi .. siz simdi sorunca tekrar baktim findexten ve 1203 az riskli grubuna yukselmisim 3 ayda .. son 1 yildir kredi ve kart talep etmedim .. maasi bankada altin olarak biriktirdim harcamalari nakit yerine karttan yaptm .. bunlar etkiledi sanirim .. kredi basvurum olumsuz etkiler diye cekniyorm aslnda ama bu evi de almak istyrm.. zaten 50 bin fazla degl ama bu durumu tecrube edenlere sormak istedim

Bankayla bi görüsün diyelim...
  • En düşük oranlar hangi banka lazim şu an 200.000 tl cekicrmde arkadaşlar teşekkür ler

Biraz daha beklemek gerekmi yoksa uygun zamanmi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ziraat katılımda 1.12denekmiştim. Yapılandırmak için uğraşıyorum sma hiçbir banka düzgün oran vermedi.

Yeni krediye 0,90 ama refinabsman 1,15 diyor adamlar...

Ne yapayım? Ne önerirsiniz arkadaşlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: aLphagut

Arkadaşlar ziraat katılımda 1.12denekmiştim. Yapılandırmak için uğraşıyorum sma hiçbir banka düzgün oran vermedi.

Fiyat makul...Yapılandırın hemen....

• quote:

Orijinalden alıntı: expertadvisor

quote:

Orijinalden alıntı: aLphagut

Arkadaşlar ziraat katılımda 1.12denekmiştim. Yapılandırmak için uğraşıyorum sma hiçbir banka düzgün oran vermedi.

Fiyat makul...Yapılandırın hemen....

yanlış anlaşıldım sanırım. refinansman oranı 1,15

benim kastım bankalar yeni kredilere 0,90 verirken bana 1,15 diyorlar...
  • 
Sayfa: önceki 795796797798799
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.