< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
En Uygun Konut Kredisi (1797. sayfa)

-
-
Yukarıda yazdım her şeyi, yeni poliçeni istediğin zaman iptal edebilirsin, uygulama üzerinden bile iptal edebilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Ugur120Evet yeni güncelleme ile geldim. Kuveyttürk sanırım ek masraflar konusunda diğer bankalara göre daha insaflı.
1.8kredi için 61 ay vade 61730 taksit
eksper ücretlerine zam gelmiş sanırım 22bin civarına güncelledik
9.000tl kredi tahsis ücreti peşin
ferdi kaza sigortası 1957tl 12 taksit
hayat sigortası 61 ay toplam 17.106,72tl 12 taksit
bes aylık 730tl
konut sigortası 7332,18tl 4 taksit
dask 1482,81 tl 4 taksit
cep telefonu ekran sigortası 3300tl
yarın imza işlemleri için son kez bankaya gideceğiz. Finansmanı aldıktan sonra hayat ve dask harici ıvır zıvır poliçelerin iptallerine bir bakacağım.
Evet arkadaşlar, Umarım istediğiniz evinizde hayırlısıyla oturursunuz. Bizim için süreç sona erdi. 30/07/2025 tarihinde başlayan ve 10 iş günü süren bir süreç ile bugün tapumuzu aldık.
Kuveyttürkte taksitleri erken ödeme imkanı bulunmuyormuş, daha önceki kredilerimde erken ödeyip faizden baya bir düşüş sağlıyordum ama burada gününde ödemek gerekiyormuş.
Bankadaki arkadaş çok yardımcı oldu. Puandır primdir alıyorlardır diye ıvır zıvır poliçeleri maliyetleri çok da bir şey tutmadığı için iptal etmek istemedim.
Eksper değeri satın aldığımız değerden düşük geldi.
-
Arkadaşlar merhaba
Kredisi devam eden Toki den dairem var
Ama tapusu henüz üzerimde değil taksitler bitince tapu alabiliyorum
Bir ev daha alıp kredi kullanmak istiyorum
Fakat öğrendiğim kadarıyla ikinci evi alanlr için experin belirleyeceği kredi miktarı daha düşük oluyormuş
Bundan etkilenirmiyim?
Yada Diğer evin tapusu üzerime henüz geçmediği için ilk evim olarak mı değerlendirilir?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aynı durumdayım devir ve tekrar geri alma işlemleri ne kadar tutuyor sordunuzmu acaba
Fiyatı 1.5 milyon olan 1+1 eski bir daireye 55-60 bin TL arasında tapu masrafı çıktı ama yeni daire ve yüksek fiyat nasıl olur tam bilmiyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar merhaba.
Ülkede her şey gibi bu işte çok karışık. Bankayı arıyorum doyurucu bilgi yok, internette bakıyorum bazı şeyleri yazmışlar. 2 emlakçıya sordum bambaşka şeyler söylediler.
Benim evim yok, ev almaya karar verdim. Çekebildiğim kadar yüksek çekmek istiyorum.
Evin expertiz bedelinin %? Çekebilirim?
Sıfır olursa 90% kadar çekilebiliyor anladığım kadarıyla. 2. El ise 5m kadar 60% çekebiliyoruz.
Emlakçının biri 2m fazla kredi vermezler diyor, diğeri evde oturan 5 yılı doldursaydı hepsini çekerdik diyor, diğeri 25% diyor biri yarısı gelir diyor.
Ev 4-5 arası, expertiz de benzer olur diye düşünüyorum. 2. Ek veya sıfır, kaçına kadar kredi veriyorlar?
Teşekkürler
HDI Fiba Emeklilik'ten hayat sigortası yaptırdım, bankaya dilekçe ile verdim, Ziraat'in Türkiye Sigorta'dan yaptırdığını iptal ettiler, primi de aynı gün içerisinde iade ettiler.
Önemli olan Dain-i Mürtehin olarak Ziraat Bankası'nın ve ilgili şubenin poliçede yazması.
Şimdi ben kredi kullanalı 15 günü geçti, konut sigortası ve diğer ıvır zıvır sigortalar ile uğraşmadım. Bunları ilerleyen süreçte Süper Şube üzerinden iptal ettirebilir miyim? illa ilk 14 gün içinde mi iptal ettirmeliyim?
-
ilk 30 gün içinde hakkınız var
-
İlk eviniz olacaksa eksper değeri 5 olsa, %60ini kredi gibi düşünebilirsiniz, yani 3 milyon. Ekspertizin belirlediği değere göre aşağı yukarı değişiklik gösterebilir. Ev sifirsa, %80ine kredi kullanabilirsiniz ama Türkiye'de öyle bir ev bulmak zor, evi satanlara vergi çıkıyor o yüzden.quote:
Orijinalden alıntı: MertiCo
Arkadaşlar merhaba.
Ülkede her şey gibi bu işte çok karışık. Bankayı arıyorum doyurucu bilgi yok, internette bakıyorum bazı şeyleri yazmışlar. 2 emlakçıya sordum bambaşka şeyler söylediler.
Benim evim yok, ev almaya karar verdim. Çekebildiğim kadar yüksek çekmek istiyorum.
Evin expertiz bedelinin %? Çekebilirim?
Sıfır olursa 90% kadar çekilebiliyor anladığım kadarıyla. 2. El ise 5m kadar 60% çekebiliyoruz.
Emlakçının biri 2m fazla kredi vermezler diyor, diğeri evde oturan 5 yılı doldursaydı hepsini çekerdik diyor, diğeri 25% diyor biri yarısı gelir diyor.
Ev 4-5 arası, expertiz de benzer olur diye düşünüyorum. 2. Ek veya sıfır, kaçına kadar kredi veriyorlar?
Teşekkürler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Arkadaşlar duyduğunuz gördüğünüz en düşük konut kredisi oranı ne kadardır ? (Ziraatten aşağı olan bir kredi var mı)
Arkadaşlar üzerime bir ev var ve evliyim. Yatırım için 2. Evi almayı düşünüyorum. Annem emekli, maaşı en düşükten ve üzerine ev yok. İkametgahını kendi evime alsam annem üzerine kredi çıkarabilir miyim?
Anneniz sizi etkilemez hocam, ikametini almanız birşey değiştirmez. İlk evim kredisinde aile içinde eş ve çocuklara ait ev olmaması lazım. Zaten anneniz alacağınız ev için kredi başvurusu yapabilir ama maaşı düşük ise i, aylık taksit miktarı maaşını geçerse kredi vermez banka.
Sistem cok ilginc gercekten.
2+1 evin satis bedeli ortalama ne oluyor? Bazi emlakciyi ariyorsun 600 cekersin diyor, digerini ariyorsun 1 milyon diyor. Yani 800 cektin diyelim satisi 1 milyonami yapiyorlar. 2. El ev icin.
Hic bilgisi olmayan insanlar icin kafa karistirici bir durum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pardonya -- 14 Ağustos 2025; 14:41:50 >
Vakıfbank sitesinde ikinci el ve sıfır ev durumunda max kaça kadar kredi çekileceği yer alıyor oradan bir kontrol edin.
5 yılı doldurma olayına gelecek olursak değer artış vergisi diye bir vergi var ve ciddi oranlara sahip bu yüzden onu kontrol edin.
Bizim ev eksp. 5m dedi. 1.8 çekmek istedik ve çektik. 2.5a kadar mümkündü.
-
Hocam bu konuyu bankayla görüşebildniz mi?
bankadaki müşteri yetkilisi ile telefonda konuşmuştum, o da tapuda muhtemelen çıkar demişti ama net bilgisi yoktu. gidip uğraşmadım
Garantiden sigortalari iptal etmis bi arkadas var mi? Subeye dilekce vermeden en basit nasil iptal edebiliriz
quote:
Orijinalden alıntı: acabuco3
Garantiden sigortalari iptal etmis bi arkadas var mi? Subeye dilekce vermeden en basit nasil iptal edebilirizMobil uygulama veya internet bankacılığı (web) üzerinden iptal seçenekleri olabilir. Akbank için çok kolay olmuştu. Siz de kontrol edin. Belki vardır.
-
Cevap için teşekkürler.
Amaç annemi de bizim eve dahil edip eşim ve benim maaşımı da hane geliri gösterip annem üzerine çıkabilecek krediyi arttırmak. Bunu sormuştum aslında.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X