< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
En Uygun Konut Kredisi (1798. sayfa)

-
-
Pazartesi itibarıyla, konut kredisi refinansmanı için Yapı Kredi’de %2,49 oran uygulanacakmış..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yeni kredi alacaklar faydalanamıyor 2,49 orandan doğrumu hocam
Refinansman için ; yeniler için değil ; Eylül toplantısı sonucunu beklemek lazım
Bekarım anne babamla yaşıyorum
Üzerime ev varsa dahi kredi alabiliyormuyum yani?
Kusura bakmayın araştırma yapıyorum bu konularda çok cahilim 😀
başka bankadan konut kredimizi bu oranla taşıyabiliyor muyuz hocam daha önce forumda yapanlar vardı bilginiz var mıdır
-
Evet, cezalı yüzde 2 ödeme ile artı yeni banka masrafları ipotek sigorta vs
-
Yakın zamanda kredi cekenler için süper ama 1 yılı tamamlayan birisi için mantıklı değil aynı kapıya çıkıyor hesap yapınca
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Herkese hayırlı günler, konut kredi taksidini 2 gün gecikmeli ödeme durumunda bir sıkıntı olur mu, tecrübesi olan var mıdır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi admdr -- 16 Ağustos 2025; 8:57:38 >
Hocam merhaba 15 ay önce 2.89 oran akbanktan 1.300.000 kredi kullandık. 72 ay kullandım. Sizce faiz kaça geldiğinde yapılandırmak mantıklı olur. Sonuçta 15 aydır faizin bir kısmını ödedim ve dahada aşağı iner mi devletin faiz indirimi ile.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Haftasonuna veya resmi tatil günlerine denk geldiyse sorun olmaz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şahsi fikrim eylül ekim indirimini beklemek yönünde herhangi bir olağanüstü durum olmazsa faizin düşeceğini bekliyorum. 2.00 oranların olabileceği şahsi fikrim ama bu
Örnek 1:
Mevcut Durum:
1.000.000 TL
120 Ay vadeli
%3 faiz oranıyla
30.890 TL Taksit
Yukarıda bizim yüksek faiz oranıyla çekmiş olduğumuz bir kredi olsun. Kredinin 12 taksitini ödedik, 13. taksiti ödemeden başka bir bankaya transfer etmek istedik.
Ödenen taksit 12 ay, kalan 108 ay
Kalan anapara 987.370 TL
Erken kapama tazminatı 19.747 TL ( Vadesine 36 ay kalmış kredilerde anaparanın %2 si, 36 aydan az kalmışlar için %1)
Toplam ödeme 1.0007.117 TL
Yeni Durum:
Toplam kapama bakiyesi 1.000.117 TL olsa da yeni kredimizin tutarı anapara kadar olabilir. Bu durumda yeni durum;
Yeni anapara 987.370 TL
Vade 108 Ay ( Burayı istediğimiz gibi yapabiliriz, ben 12 ay ödendiği için kalan vade üzerinden gitmek istedim.)
Faiz oranı %2,49
26.442 TL taksit
Masraflar
Ne masrafı demeyin, sonuçta bu transfer işlemiyle yeni bir kredi çekmiş oluyoruz. Elbette masraflarımız da olacak. şimdi masraflara bakalım:
Kredi Tahsis ücreti : 4.950 ( Kredi tutarının binde 5’i kadar)
Ekspertiz masrafı : 20.000 TL (Her bankanın farklı olabilir, ortalama aldım.)
Sigortalar : Hayat sigortası, Konut, DASK sigortaları bir önceki kredimizde mevcut, dolayısıyla oradan gelecek iadelerle beraber buraya ilave bir masrafımız olmaz. ( DASK iade olmaz, zeyil yapılır.)
Erken Kapama : 19.750
Toplamda 44.700 TL masrafımız olacak.
Kar/Zarar ???
Normalde 30.890 TL taksit ödeyecektik. Artık taksitlerimiz 26.442 TL. Ve kredimizin vadesine de 108 ay kalmıştı. Bu durumda;
30.890-26.442 = 4.448 TL X 108 Ay = 480.384 TL
Bu tutardan da masrafları düşünce 480.384-44.700 = 435.684 TL bu işlemden karımız olur.
Örnek 2:
örnekte vademizi değiştirmemiştik. Aslında bizim ödediğimiz taksit tutarı 30.890 TL idi. Ve biz bu tutarı düşürerek işlem yaptık. Sonuçta bu kredi yeni bir kredi olduğu için vadeyi daha kısa veya daha uzun yapabiliriz. Nasılsa 30.890 TL ödüyorduk, yine ona yakın bir tutar ödeyeyim ama kredim daha erken bitsin, vademi kısaltayım da diyebiliriz.
987.370 TL Anapara
Vade 65 ay
%2,49 Faiz oranı
Taksitler 30.815 TL
Bu sefer de hesabımız şöyle olmalı. 30.890 TL’den 108 ay ödeme yapacaktık. Artık 30.815 TL 65 ay ödeme yapacağız. Bu durumda karımız;
Kar/Zarar ???
(30.890 x 108)-( 30.815 x 65) = 1.333.145 TL bu işlemden karımız var, masrafları da düşmemiz lazım bu tutardan. 44.700 TL masrafımız vardı.
1.333.145-44.700 = 1.288.445 TL
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Haftasonuna denk geldi , Teşekkür ederim hocam
Hocam dönüşünüz için teşekkür ederim. Bu yorum benim için çok değerli ve kıymetli. Bende sizin gibi ekim ayı indirimi ile 1.99 tarzında bir kredi oranı bulabileceğimi düşünüyorum. Bu şartlarda vadeyi kısaltıp ödemeyi biraz arttırmak benim için mantıklı olacak gibi. Teşekkür ediyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
karşı atak gelir mi acaba başka bankadan,ben 3.10'dan kullanmıştım 2.49'u ciddi ciddi düşünüyorum.geçen ykb bunu yaptığında 1 hafta sürmüştü diye hatırlıyorum.
ekim gibi 1.99 gelebilir ama siyasi ortama güvenemiyorum nedense.
-
Hocam verdiğin bilgiler için çok teşekkrler
Bu konu bende netleşti
Fakat asıl öğrenmek istediğim ödemesi devam eden toki var tapusu henüz alamadık ödeme bitmediği için
Kredi almak istediğimde bu engel olur mu bilemedim
3 gündür 2 bankanın tüm şubelerini dolaştım net bilgi veremediler
Ben yazdığımı ifade etmedim zaten. Büyük balığı yakalamışsınız ama aferin size :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gaddar075 -- 16 Ağustos 2025; 15:41:7 >
Daha önce de söyledim , çok basit konularda bile bazen cevap alamıyorsunuz. İşin ehline denk gelmek lazım biraz şans işi. Tapu bilgilerini webtapu sisteminden çekiyorlar veya webtapudan üzerinize ev olmadığına dair alınan barkodlu belgeyi istiyorlar, bankaya göre değişiyor. Webtapuya girin, üzerinize herhangi birşey gözükmüyorsa başvuruda sorun olmaz büyük ihtimalle diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jayjay_83 -- 16 Ağustos 2025; 19:45:54 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X