Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1709. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Apomania Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
34.214
Cevap
1.027
Favori
3.322.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
52. Sırada  bugün en iyi #15
Sayfa: önceki 17071708170917101711
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Konutuda oturum için bir kez veriyor artık yatırım için kredi vermiyor artık arsa vs de eskiden mantıklıydı bu ama şu an peşin para ile bu fiyatlara ev aşmak mantıklı mı yatırım için diyorum tabi oturum ayrı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nulariziko

İlk eviniz olacaksa vakıf %2.75 faizle veriyor. İkinci el evlere ekspertiz değerinin yarısına kadar, sıfırlarda sanırım %80ine kadar

Teşekkür ederim hocam.

• nulariziko kullanıcısına yanıt
    Zannediyorum ki zaten çekeceğimiz kredinin altında gösteremeyiz değil mi hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • markowic kullanıcısına yanıt

Evet öyle oluyormuş. 1825000 kredi çektim ev 3.7m normalde . Satış bedeli 1.85m gösterildi tapuda

• 0110engin kullanıcısına yanıt

Hocam kredi evin %85 i kadar olabilir

Bu durumda kreiniz 1.825.000 ise

Ev bedeli minimum

1.825.000/0,85=2.147.000 TL olur

Bu durumda ödenmesi gereken vergi

2.147.000*0,04=85.882 Tl dir

Altında kalmayın bu rakamın

• bilkerk B kullanıcısına yanıt
    Hesabınız mantıklı ama buna gerek kalmıyor. Çekilen kredi kadar göstererek işlem yapılıyor hep.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OscarOscar O kullanıcısına yanıt

Benden uyarması

5-10 bin lira için ceza yemeyin sonra ;)

Siz anlattığınız gibi mi yapıyorsunuz ev alıp satarken? ;)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam bilmediğim için soruyorum. 3.5milyona aldığım evi 1.5milyon gösterince bunu nasıl tespit edeceklerki ?

• Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

eğer 1.5 m kredi çektiysen , ev için en fazla %85 kredi çekebileceğin de beliyken,

o evin 1.76m den azolamayacağı matamatiksel olarak garantidir

ha 1.8 gösterirsin 2 gösterirsin kimse bişi diyemez de 1.5 gösterirsen ya o eve %100 kredi çemkişsindir ki bu mümkün değil

ya da evin bedelini az gösterdiğim garantidir 

• OscarOscar O kullanıcısına yanıt

imamın dediğini yap yaptığını yapma :):):):)

Peki hocam eksper bu evlerin satış fiyatını gerçekten veriyor mu 3.6mlik bir ev bakıyorum ortalama 1.8 kredi çekeceğim ama eksper acaba o değeri verir mi onu bilemiyorum bankayla kredi konusunda anlaştım her tapu için 1 kere eksper parası mı ödüyoruz acaba yoksa eksperi yatırdıktan sonra başka başka evlere de eksper yaptırabilir miyiz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • markowic kullanıcısına yanıt

ev alma işlemim bugün itibariyle bitti. tapuyu aldım sonunda.

evi 3.7m 'a aldık. eksper değeri 3.8m olarak değer biçmiş. bu değeri biçerken de o bölgedeki emlakçıları da arayıp fikir almış. birebir tanıdığım bir emlakçı söyledi bunu. ben 1.825.000 tl kredi çektim. 1.7m civarı yeterliydi bana ama tapu harcı hayat sigortası vs derken onları da eklemek için bu tutarda çektim

hocam bugün tapuda konuşuldu bu. zaten direk kağıtta yazılı geldi. memur kağıda bakarak aynen şöyle dedi: alıcı ve satıcı, bankanın 3,8m değer biçtiği evi 1.850.000 tl ye satıyorsun doğru mu? alıcı ve satıcı olarak doğru dedik. sonra da satıcıya dönüp ev için banka kredisi çekiliyor. banka kredisi haricinde herhangi bir borcu kaldı mı alıcının, anlaştınız mı? satıcı: evet, alıcının, kredi dışında bir borcu yok. hayırlı olsun, şurlara şurlara imzaları alalım..

imzalar atıldı. adıma tapu 10dk sonra verildi. görselini alıp bankaya göndererek çekilen kredi tutarının blokesi kaldırıldı. satıcının hesabına havaleyi yaptım bitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0110engin -- 6 Şubat 2025; 18:16:44 >
  • Merhaba arkadaşlar.

500 bin kredi çekeceğim . Kuveyt Türk 2.75 oranı var.

Bundan daha uygun banka var mı ? Hangi bankadan çekmek avantajlı olur

• vakıftan kredi çekip kazandıran tarife ve ferdi kaza sigortasını iptal ettiren var mı ikisi yaklaşık 15 bin tl tuttu

• UnLimiteD. kullanıcısına yanıt

benim kredi dün onaylanıp hesaba aktarıldı. bugün sabah vakıfbanka gittiğimde açık açık söyledim. diyalog aynı şu şekilde

+ hayat sigortası dışındakilerin hepsini iptal ettirecem haberin olsun.

- abi ettiremezsin imza attın, kredi kampanyasının şartları onlar.

+ emin misin? sigortacılık kanunun maddelerini hiç okudun mu?

- abi sen imzaladığın sözleşmeleri okudun mu?

+ evet okudum. şartlarda sadece hayat sigortasını iptal edersem, kredinin yüksek faizli olabileceği yazıyor

- nasıl ya ciddi misin?

+ evet. hatta sizin imzalattığınız bir belgede istersem hayat sigortasını başka yerden de yapabileceğim yazıyor. o yüzden en kısa sürede fazladan çıkarttırdığınız ek kredi kartlarını da iptal ettircem haberin olsun

- abi 2 ay sonra yap bunları

+ niye?

- performans değerlendirmeleri var. onlar geçsin sonra iptal ettir.

gülerek bankadan çıktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0110engin -- 6 Şubat 2025; 19:44:52 >

teşekkürler mesajınız için . peki banka dilekçe ile alır mı iptali yoksa hakem heyeti falan uğraştır mı

• UnLimiteD. kullanıcısına yanıt

valla hocam orasını inan ben de bilmiyorum. fazla vaktim yoktu. bankadan çıkıp tapuya yetişmem gerekiyordu. zaten işten de çok fazla izin alamamıştım. bir iki hafta içerisinde olur da unutmazsam iş yoğunluğundan ötürü, tekrar gidip konuşmayı düşünüyorum. bence sen de yarın bi gidip banka ile yüz yüze görüş.

• quote:

Orijinalden alıntı: bilkerk

eğer 1.5 m kredi çektiysen , ev için en fazla %85 kredi çekebileceğin de beliyken,

o evin 1.76m den azolamayacağı matamatiksel olarak garantidir

ha 1.8 gösterirsin 2 gösterirsin kimse bişi diyemez de 1.5 gösterirsen ya o eve %100 kredi çemkişsindir ki bu mümkün değil

ya da evin bedelini az gösterdiğim garantidir 

Kredi tutarı evin eksper değerine göre belirleniyor, satış tutarına göre değil.

Orada bir hatanız var.

• 
Sayfa: önceki 17071708170917101711
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.