Konutuda oturum için bir kez veriyor artık yatırım için kredi vermiyor artık arsa vs de eskiden mantıklıydı bu ama şu an peşin para ile bu fiyatlara ev aşmak mantıklı mı yatırım için diyorum tabi oturum ayrı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
En Uygun Konut Kredisi (1709. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: nulariziko
İlk eviniz olacaksa vakıf %2.75 faizle veriyor. İkinci el evlere ekspertiz değerinin yarısına kadar, sıfırlarda sanırım %80ine kadarTeşekkür ederim hocam.
-
Zannediyorum ki zaten çekeceğimiz kredinin altında gösteremeyiz değil mi hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evet öyle oluyormuş. 1825000 kredi çektim ev 3.7m normalde . Satış bedeli 1.85m gösterildi tapuda
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam kredi evin %85 i kadar olabilir
Bu durumda kreiniz 1.825.000 ise
Ev bedeli minimum
1.825.000/0,85=2.147.000 TL olur
Bu durumda ödenmesi gereken vergi
2.147.000*0,04=85.882 Tl dir
Altında kalmayın bu rakamın
-
Hesabınız mantıklı ama buna gerek kalmıyor. Çekilen kredi kadar göstererek işlem yapılıyor hep.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benden uyarması
5-10 bin lira için ceza yemeyin sonra ;)
-
Siz anlattığınız gibi mi yapıyorsunuz ev alıp satarken? ;)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bilmediğim için soruyorum. 3.5milyona aldığım evi 1.5milyon gösterince bunu nasıl tespit edeceklerki ?
eğer 1.5 m kredi çektiysen , ev için en fazla %85 kredi çekebileceğin de beliyken,
o evin 1.76m den azolamayacağı matamatiksel olarak garantidir
ha 1.8 gösterirsin 2 gösterirsin kimse bişi diyemez de 1.5 gösterirsen ya o eve %100 kredi çemkişsindir ki bu mümkün değil
ya da evin bedelini az gösterdiğim garantidir
-
imamın dediğini yap yaptığını yapma :):):):)
-
Peki hocam eksper bu evlerin satış fiyatını gerçekten veriyor mu 3.6mlik bir ev bakıyorum ortalama 1.8 kredi çekeceğim ama eksper acaba o değeri verir mi onu bilemiyorum bankayla kredi konusunda anlaştım her tapu için 1 kere eksper parası mı ödüyoruz acaba yoksa eksperi yatırdıktan sonra başka başka evlere de eksper yaptırabilir miyiz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ev alma işlemim bugün itibariyle bitti. tapuyu aldım sonunda.
evi 3.7m 'a aldık. eksper değeri 3.8m olarak değer biçmiş. bu değeri biçerken de o bölgedeki emlakçıları da arayıp fikir almış. birebir tanıdığım bir emlakçı söyledi bunu. ben 1.825.000 tl kredi çektim. 1.7m civarı yeterliydi bana ama tapu harcı hayat sigortası vs derken onları da eklemek için bu tutarda çektim
-
hocam bugün tapuda konuşuldu bu. zaten direk kağıtta yazılı geldi. memur kağıda bakarak aynen şöyle dedi: alıcı ve satıcı, bankanın 3,8m değer biçtiği evi 1.850.000 tl ye satıyorsun doğru mu? alıcı ve satıcı olarak doğru dedik. sonra da satıcıya dönüp ev için banka kredisi çekiliyor. banka kredisi haricinde herhangi bir borcu kaldı mı alıcının, anlaştınız mı? satıcı: evet, alıcının, kredi dışında bir borcu yok. hayırlı olsun, şurlara şurlara imzaları alalım..
imzalar atıldı. adıma tapu 10dk sonra verildi. görselini alıp bankaya göndererek çekilen kredi tutarının blokesi kaldırıldı. satıcının hesabına havaleyi yaptım bitti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0110engin -- 6 Şubat 2025; 18:16:44 > -
Merhaba arkadaşlar.
500 bin kredi çekeceğim . Kuveyt Türk 2.75 oranı var.
Bundan daha uygun banka var mı ? Hangi bankadan çekmek avantajlı olur
-
vakıftan kredi çekip kazandıran tarife ve ferdi kaza sigortasını iptal ettiren var mı ikisi yaklaşık 15 bin tl tuttu
benim kredi dün onaylanıp hesaba aktarıldı. bugün sabah vakıfbanka gittiğimde açık açık söyledim. diyalog aynı şu şekilde
+ hayat sigortası dışındakilerin hepsini iptal ettirecem haberin olsun.
- abi ettiremezsin imza attın, kredi kampanyasının şartları onlar.
+ emin misin? sigortacılık kanunun maddelerini hiç okudun mu?
- abi sen imzaladığın sözleşmeleri okudun mu?
+ evet okudum. şartlarda sadece hayat sigortasını iptal edersem, kredinin yüksek faizli olabileceği yazıyor
- nasıl ya ciddi misin?
+ evet. hatta sizin imzalattığınız bir belgede istersem hayat sigortasını başka yerden de yapabileceğim yazıyor. o yüzden en kısa sürede fazladan çıkarttırdığınız ek kredi kartlarını da iptal ettircem haberin olsun
- abi 2 ay sonra yap bunları
+ niye?
- performans değerlendirmeleri var. onlar geçsin sonra iptal ettir.
gülerek bankadan çıktım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0110engin -- 6 Şubat 2025; 19:44:52 > -
teşekkürler mesajınız için . peki banka dilekçe ile alır mı iptali yoksa hakem heyeti falan uğraştır mı
valla hocam orasını inan ben de bilmiyorum. fazla vaktim yoktu. bankadan çıkıp tapuya yetişmem gerekiyordu. zaten işten de çok fazla izin alamamıştım. bir iki hafta içerisinde olur da unutmazsam iş yoğunluğundan ötürü, tekrar gidip konuşmayı düşünüyorum. bence sen de yarın bi gidip banka ile yüz yüze görüş.
-
quote:
Orijinalden alıntı: bilkerkeğer 1.5 m kredi çektiysen , ev için en fazla %85 kredi çekebileceğin de beliyken,
o evin 1.76m den azolamayacağı matamatiksel olarak garantidir
ha 1.8 gösterirsin 2 gösterirsin kimse bişi diyemez de 1.5 gösterirsen ya o eve %100 kredi çemkişsindir ki bu mümkün değil
ya da evin bedelini az gösterdiğim garantidir
Kredi tutarı evin eksper değerine göre belirleniyor, satış tutarına göre değil.
Orada bir hatanız var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X